Gönderen Konu: Formamı astıracağım  (Okunma sayısı 423 defa)

Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Formamı astıracağım
« : 21 Haziran 2007, 10:42:56 »
Doğru insan, doğru sporcu. İstikrarlı, disiplinli ve Türkiye'nin haklı gururu. Kimden mi bahsediyoruz, tabii ki Mehmet Okur'dan. Dimes Meyve Suları'nın yeni reklam yıldızıyla, Utah Jazz'da geçen koca bir sezonun değerlendirmesini yaptık. Çiçeği burnunda baba Mehmet Okur, dobra dobra konuştu. Sabah Gazetesi'nde yer alan röportajı sizlere aktarıyoruz:

"28 yaşındasın. Türkiye'de kazanılmadık kupa bırakmadın. Milli Takım'la Avrupa ikincisi oldun. NBA Şampiyonu yüzüğü taşıyan tek Türk'sün. Ayrıca iki ayrı takımla konferans finali oynadın. Ve All-Star oldun. Sırada başka ne var?

- En başta Utah'ın şampiyonluğu. Ayrıca, bir NBA finalinde en iyi oyuncu (MVP) seçilmek. Her zaman yükseğe, daha yükseğe. En büyük arzum ise formamı Utah'ın EnergySolutions Arena adlı salonuna astırmak. Tıpkı Karl Malone, Jeff Hornacek ve John Stocktone gibi Utah efsaneleri arasına adımı yazdırmak.

Sezonu değerlendirir misin?

- Uzun, yorucu ve aynı zamanda tatlı bir yıl oldu. Geçen sezona göre takım olarak daha iydik. İyi kimya yakaladık. Sezon öncesi hedefimiz play-off'tu. Ancak maçlar oynandıkça kendimize olan güvenimiz arttı, hedefleri tek tek büyüttük. Hiçbir zaman kolay lokma olmadığımızı biliyorduk. Play-off'ta Dallas'la eşleşmeyi bekliyorduk. İşimiz zordu. Ancak Golden State sürpriz yapıp onları eleyince rahatladık. Çünkü Dallas bize her zaman ters gelen bir takımdı. Golden State, Dallas serisinde çok yoruldu, yıprandı. Biz de bu fırsatı iyi değerlendirdik. Final serisinde daha başarılı olabilirdik ama San Antonio'nun tecrübesi ağır bastı.

Utah'tan beklentin ne, sözleşmeni uzatacak mısın?

- Şu anda 2+1 yıllık sözleşmem var. Ben burada mutluyum. Kalmak istiyorum.

Salt Lake çok küçük bir yer. Canınız sıkılmıyor mu? Bu soruyu özellikle de eşin Yeliz açısından soruyoruz.

Salt Lake tam bizim gibi bir şehir. Huzur dolu, güvenli, sadece basketbolla yatıp kalkan bir şehir. Bu yüzden de maçlara daha iyi konsantre oluyorum. Eşim de, ben de çok seviyoruz.

Yaklaşık 3 ay önce kızın Melisa dünyaya geldi. Baba olmak nasıl bir duygu?

- Gerçekten mükemmel. Benzersiz bir duygu. Yakınlarım, Melisa'nın bana benzediğini söylüyorlar. Ama büyüdükçe değişir diye düşünüyorum. Allah'tan çok şanslıyız, çünkü Melisa akşamları hiç uyku problemi yaşamıyor. Mışıl mışıl uyuyor, biz de rahat ediyoruz.

İyi bir Fenerbahçeli olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için ne diyorsun?

- Beklenen son.

Salt Lake'teki evine bayrak astın mı?

Bayrağım olmadığı için asmadım ama Fenerbahçe şapkamı giydim.

Arabanın plakası dikkat çekici (34 NBA 13).

- Onu bulmak için çok araştırma yaptık. En sonunda Edirne'de bulduk. Bulduktan sonra da almak için epey uğraştım. Ama sonuç çok güzel oldu.

Milli Takım'ın emrindeyim

BU konuyu konuşmayı sevmediğini biliyoruz ama sormak zorundayız. Milli takım ve 2006 Dünya Şampiyonası öncesi yaşanan tatsızlıklar için ne diyeceksin?

- Ben milli görevden hiçbir zaman kaçmadım. Geçen yıl sakattım. Fakat yanlış anlaşılmalar ortamı gerdi. Ben de karşımdaki insanlara cevap hakkı vermemek adına susmayı tercih ettim. Ben her zaman Milli Takım'ın emrindeyim. Eylül ayında İspanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım için oynamaya hazırım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

'Erken tatil' lafını üzerime almıyorum

Play-off'ta elendiğiniz maçtan sonra takım arkadaşın Deron Williams, "Bazı arkadaşlarımız erken tatile çıkmış oldukları için elendik" dedi. Bu lafları üzerine alıyor musun?

Kesinlikle hayır, üzerime almıyorum. Ben play-off serilerinde üzerime düşen her görevi yaptım. O maçlarda öncelikli görevim savunmaydı. Peş peşe dünyanın en iyi iki uzun basketbolcusuna karşı oynadım. Önce Houston'dan Yao Ming'i ardından Tim Duncan'ı savundum ve gayet de başarılı oldum. Hiçkimse kötü oynadığımı söyleyemez. Benden savunma ağırlıklı oynamamı istediler, ben de öyle yaptım. Bu lafları söyleyen Deron Willams, genç bir arkadaşımız. Heyecandan söylemiş olabilir.

Kıyaslanmaz

Kariyerini NBA'de noktalamak isteyen Mehmet Okur, "Orası bambaşka. Hiçbir yerle karşılaştırılamaz. Burada oynamaktan keyif alıyorum" dedi." 

Çevrimdışı Abdullah

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 41.478
  • Puan -1500
  • Cinsiyet: Bay
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Formamı astıracağım
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2007, 13:16:42 »
haber için saol