Gönderen Konu: Noah: Hayalimdeki takımdayım  (Okunma sayısı 517 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Noah: Hayalimdeki takımdayım
« : 27 Temmuz 2007, 19:27:35 »
Noah: Hayalimdeki takımdayım
Önümüzdeki sezon Chicago Bulls forması giyecek olan Joakim Noah, hayalindeki takıma geldiğini ve önümüzdeki sezon büyük başarılara imza atacaklarını söyledi. Noah, Ben Wallace ve Luol Deng gibi isimlerle yan yana oynayacak olmanın kendisini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.
Diğer
Güncelleme: 16:29 TSİ 25 Temmuz 2007 Çarşamba

Chicago Bulls'un draftta 9. sıradan seçtiği Florida Gators'ın yıldız isimlerinden Joakim Noah, NBA'in resmi internet sitesinde kendisi hakkında merak edilen soruları yanıtladı.


- Draft öncesindeki seyahatler, antrenmanlar ve röportajlardan sonra Chicago Bulls'un oyuncusu olmak nasıl bir duygu?

 

Bunun dünyadaki en güzel duygu olduğunu söyleyebilirim. Her sabah kalktığımda tanrıya şükrediyorum ve çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bulls gibi bir takımın parçası olmak bir rüyanın gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bu seviyeye gelmek için çok çalışmanız gerekir ve ben bu noktaya ulaştım. Formasını giymeyi hayal ettiğim takımda oynamak için artık hazırım, bu inanılmaz bir şey.

 

Draftta en çok Chicago'nun seni seçmesini istediğin yönünde dedikodular çıktı. 9. sırada isminin anons edildiğini duyduğunda rahatladın mı?

 

Aslında daha üst sırada seçilmemek için dua ediyordum. Dürüst olmak gerekirse, 9. sırada ismimin anons edildiğini duyduğumda yeşil odada bulunan en şanslı kişinin ben olduğumu düşündüm. Bulls'un oyuncularıyla aynı formayı giymek inanılmaz olacak. Bulls'un bütün oyuncularını birkaç yıldan beri yakından takip ediyorum ve harika bir takım oluşturduklarını düşünüyorum. Uzaktan takip ettiğim insanlarla bir arada olmak ve onlardan bir şeyler öğrenmek çok heyecan verici bir durum.

 

Bulls'un bir parçası olmak senin için neden bu kadar önemli?


Bulls bir play-off takımı. Kadroya baktığınızda birçok bireysel yeteneğin olduğunu görebilirsiniz, ayrıca Luol Deng gibi bir oyuncuya sahipsiniz. Deng'in nereden geldiğine ve hikayesine baktığınızda bu önemli oyuncunun takım arkadaşınız olduğunu bilmek insana ilham veriyor. Bende Deng gibi hayatım boyunca yardım çalışmalarına katılacağım. Bulls geçtiğimiz sezon çok iyi performans sergiledi ve takımdaki oyuncular iyi bir hava yakaladı. Aslında Bulls'lu oyuncularla lisede bir kez karşı karşıya gelmiştik ve bizi ezip geçmişlerdi. Ben Wallace şampiyon olmuştu. Ayrıca Ben Gordon ve Kirk Hinrich gibi yıldızları da unutmamak gerekiyor. Takımından hiç bir şey beklemeyen; ancak takımları için en iyisini isteyen bir şehre geldiğim için çok mutluyum. Bulls'un önümüzdeki sezon şampiyonluk adaylarından biri olacağını ve takım olarak önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyorum. Bu benim için inanılmaz bir şey.

 

Bulls'lu bazı oyuncular, gece geç saatlerde salona gelerek ağırlık ve şut antrenmanı yapmalarıyla tanınıyorlar, senin de buna benzer antrenmanlar yaptığın doğru mu?

Her zaman çok çalıştım. Motivasyonum kazanmak üzerine kurulu. Kariyerime devam edebilmek için tek ihtiyacım olan şey, bu seviyede oynama şansı yakalamak ve kazanmak. Şu anda yapılan her şey gelişme kaydetmek için, umarım uzun bir basketbol kariyerim olur.  Bunun için de, saha içinde, antrenmanlarda ya da tatil döneminde her gün sert ve dayanıklı olmak zorundasınız.

 

Birkaç kez Ben Wallace'la birlikte oynayacağın için çok heyecanlı olduğunu söyledin, Wallace gibi bir oyuncudan neler öğrenmeyi bekliyorsun?

Takımınızda Ben Wallace'ın olduğunu söylemenin çok güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum. Wallace, NBA'de şampiyonluk yaşamış ve çok çalışan bir oyuncu. Ondan çok fazla şey öğrenmeyi umuyorum. Wallace kazanmak için kesinlikle her yolu deneyen oyunculardan biri. Tecrübeli pivotun duruşundan, kişiliğinden ve sahada kendini kontrol etme özelliklerinden hoşlanıyorum. Wallace, uzun süredir NBA'de mücadele eden ve çok fazla tecrübe edinmiş veteran oyuncular arasında yer alıyor. Bu nedenle Wallace gibi tecrübeli bir takım arkadaşından öğrenebileceğim çok fazla şey var.

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Noah: Hayalimdeki takımdayım
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2007, 19:27:51 »
Takım başarısının her şeyden önce geldiğini daha önce açıklamıştın, bu şekilde düşünmeni sağlayan nedir?


Hiçbir zaman tek bir oyuncuyla maç kazanılabileceğini düşünmedim. Ne kadar iyi bir oyuncu olduğunuzun hiçbir önemi yok; çünkü tek bir parçayla maç kazanamazsınız. Baketbolun bir takım oyunu olduğunu anladığımız için Kolej Ligi'nde başarılı olduğumuza inanıyorum. Medya bazen olayları farklı bir şekilde sunabiliyor; ancak takım olarak kurduğumuz bazı özel şeylerin başkaları tarafından yıkılmasına izin vermemek için çok kararlı davrandım. Florida'da birbirimize özel fırsat yarattık ve iyi bir takım oyunu sergileyerek dikkatleri üzerimize çektik. Belki NCAA şampiyonluğunu 2 yıl üst üste kazanamasaydık, Florida'lı 3 oyuncu draftta ilk 10 içinde yer alamayabilirdi. Kazanırsak takımdaki herkesin iyi durumda olacağına inandık.


Geçtiğimiz sezon birçok insanın senin ve takım arkadaşların hakkında şüphesi vardı. Şimdi, oyunun hücum ve savunma yönünü aynı düzeyde oynayamadığın yönünde eleştirilerle karşılaşıyorsun. Bu tarz eleştiriler seni harekete geçiriyor mu ya da seni daha da güçlendiriyor mu?


Bütün bunların benim tecrübelerimin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Mercek altına alınmak konusunda Kolej Ligi'nde çok fazla tecrübe edindim. Şu anda Chicago gibi bir şehirde bulunmamın bana yardım edeceğini düşünüyorum; çünkü herkesin benim hakkımda bir düşüncesi olacak. Kolej Ligi'nde bazı insanların henüz farkına varamadığı şeyleri tecrübe etme şansını yakaladım. Kendimi Kolej Ligi'nde oynamış herhangi bir oyuncudan daha tecrübeli hissediyorum. Kolej Ligin'deki ilk sezonumda sürekli kenarda oturduktan sonra bütün dünyanın dikkatini üzerime çekmeyi başardım. Bunun üzerine mercek altına alınmaya başladım ve insanlar her yönden üzerime gelmeye başladı; ancak bazen hayır demek zorunda kaldım. Yıpratıcı bir durum; fakat önceliklerime ve benim için önemli olan şeylere odaklanmayı öğrendim.

 

Kolej Ligi'nde sağ omzundan bir sakatlık geçirdin, bu yaz döneminin sakatlığının iyileşebilmesi için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyor musun?


Kesinlikle, omzumdan yaşadığım bu problem beni bir süredir rahatsız ediyor. Bu problem turnuvanın başlamasından birkaç ay önce başlamıştı. Acı hissetmemek için sezon boyunca birçok kez iğne  oldum ve sezon bittikten sonra da iğne olmayı bıraktım. İğne olmayı bıraktıktan sonra çok büyük acı hissetmeye başladım. Drafta girerken bütün takımlar böyle bir problemimin olduğunu biliyordu, hiçkimseden bunu saklamaya çalışmadım. Tam olarak sezona hazır olabilmek için bu yaz rehabilitasyon tedavisine devam edeceğim. Sağ omzumu daha da güçlendirmem gerekiyor ve yapmak zorunda olduğum çok fazla şey var. Bu yüzden, her gün çalışabildiğim kadar çok çalışacağım.


New York'ta büyüdüğün için bir New York Knicks hayranı olduğun bir sır değil. Knicks'e olan desteğini çekmek için kendini hazır hissediyor musun?


Aslında bir süredir New York Knicks'ten hoşlanmıyorum. Patrick Ewing'in takımda olduğu dönemlerde gerçekten Knicks'i takip ediyordum. Ewing ayrıldıktan sonra Knicks'le olan bağım koptu; ancak New York'ta büyüdüm ve kesinlikle bir Knicks fanatiğiydim. Bu arada, Bulls her zaman Knicks'i yenerdi.


Sezonun başlayacağı döneme kadar olan süre içerisindeki en önemli önceliklerin neler?


Basketbolumun her yönünü geliştirmeye devam etmek istiyorum. Sahada yaptığım her şeyi daha iyi yapabilmek için çok fazla çalışıyorum. Şutumu geliştirmem ve dayanıklılığımı arttırmam gerektiğini biliyorum. Antrenörlerin benden istediklerini yapmak için buradayım. Bu çalışmalar az da olsa benim gelişmemi sağlarsa bu durumdan çok memnun olurum.


Çaylak sezonunda herhangi bir beklentin var mı, bireysel bir hedef belirledin mi?

 

Yalnızca maç kazanmak istiyorum. Şu anda benim için önemli olan nokta bu. Beklentimin kulağa çok basit bir hedef gibi geldiğini biliyorum; ancak kesinlikle kolay bir hedef değil. Fakat, hedeflerimizi gerçekleştirmek için buradayız.

 

Çeviri: İlker ACUN
   Bu habere oy ver     Düşük