Gönderen Konu: Pierce: En kötü sezonum  (Okunma sayısı 717 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Pierce: En kötü sezonum
« : 02 Kasım 2007, 22:30:44 »
Pierce: En kötü sezonum
Sakatlıklar nedeniyle hayalkırıklığı yaşadığını söyleyen Boston Celtics'in yıldız oyuncusu Paul Pierce, "En kötü dönemini yaşadığını bilmek insanı incitiyor" dedi.
      
   
NTVSPOR
Güncelleme: 18:06 TSİ 14 Nisan 2007 Cumartesi

 l İlker ACUN

Bu sezon gösterdiği performansla bekleneni veremeyen Boston Celtics’in yıldız oyuncusu Paul Pierce, takımını ve durumunu değerlendirdi.

Soru: Dizindeki ve dirseğindeki ağrılar nedeni sezonu erken mi kapatacaksın?

 

Pierce: Sezonu erken kapatacağımı düşünmüyorum, kalan maçlarda forma giyip giyemeyeceğim henüz belli değil. Sağlık durumuma göre hareket edeceğim.

 

Soru: Sezonun geride bıraktığımız bölümünde 24 maç kaçırdın ve bu maçlarda takımdaki yerini alamamanın nedeni genellikle sol ayağındaki strese dayalı rahatsızlıklardı. Sol ayağının durumu nasıl?

 

Pierce: Ayağım iyi durumda ancak, dizime darbe aldığım zaman daha fazla acı çekiyorum.

 

Soru: Sakatlıklarla uğraşmak ve kaybeden tarafta olmak zihinsel olarak nasıl etki yaratıyor?

 

Pierce: NBA’de iyi bir geçmişinin olmasına rağmen kariyerinin en kötü dönemini yaşadığını bilmek insanı incitiyor. Ancak takım arkadaşlarınızın iyi niyetli çabalarını görmek, kendi içinizde zihinsel bir mücadele vermenize neden oluyor. Bu sezon NBA’de birçok oyuncu sakatlık yaşadı ve hayal kırıklığına uğradı. Kendi adıma konuşmam gerekirse, hayal kırıklığına uğramadım dersem yalan söylemiş olurum. Sezon boyunca kaybeden tarafta olup da hayal kırıklığına uğramayan biri olabilir mi ? Bütün bu olanlara rağmen her şeyin olumlu tarafını görmek zorundasınız, Al Jefferson kendini geliştirdi ve kritik zamanlarda top kullanabilen bir oyuncu oldu. Delonte West daha fazla süre alarak sorumluluk almaya başladı. Genç oyuncuların gösterdiği bu gelişim, uzun dönemde takıma büyük katkı sağlayacak.

 

Soru: Takımdaki yerini alamadığın maçlarda genç oyuncular tecrübe kazanma imkanı buluyorlar. Bu durum genç oyuncuların daha fazla süre alabilmesi için bir fırsat mı?

 

Pierce: Bir oyuncu olarak her zaman sahada kalmak istiyorsunuz ancak, forma giyemediğiniz zaman da genç oyunculara daha fazla süre alabilme şansı tanımış oluyorsunuz. Gelecek sene takımda irili ufaklı değişiklikler olacak. Bazı oyuncular takımda kalırken bazıları da takımdan ayrılacak. Bu nedenle forma giymediğim maçlar genç oyuncular için iyi bir fırsat.

 

Soru: NBA’de 9. yılını geçiren tecrübeli bir oyuncu olarak, genç oyunculara nasıl liderlik yaptığını anlatabilir misin?

 

Pierce: Takımın en yaşlı oyuncusu olduğum için ve NBA’deki tecrübelerimden dolayı genç oyunculara akıl hocalığı yapıyorum. Beni takım lideri olarak kabul ediyorlar ve bu durum ne saha içinde ne de saha dışında değişmiyor. Genç oyuncuları olumlu yönde etkilemeye çalışıyorum ve profesyonelliğin neler gerektirdiğini anlatıyorum. NBA’e yeni gelen oyunculara kalıcı olabilmeleri için neleri yapmak zorunda olduklarını söylüyorum.

 

Soru: Boston Celtics’in geleceğinin parlak olduğunu düşünüyor musun?

Pierce: Kulübün parlak bir geleceği var. Takımda kendisini geliştirmeyi başaran birçok genç oyuncu bulunuyor. NBA’e yeni gelen oyunculardan beklenen şey, ligde kalıcı olabilmek için profesyonelliğe uygun olarak hareket etmeleri ve kendilerini geliştirmeye çalışmalarıdır. NBA’de bu tarz genç oyuncuları çok fazla görmüyoruz; ancak Boston’da beklentilere cevap veren genç oyuncular olduğunu düşünüyorum.

Soru: NBA’de kalıcı bir oyuncu olabilmek için hazırlık dönemi ne derece önemli?

Pierce: Hazırlık döneminin önemi çok büyük. Her tecrübeli oyuncu için hazırlık dönemi önemli olmayabilir; ancak galibiyet almak için gerekli olduğunu anlayan, profesyonel davranabilen ve olaylara pozitif bakabilen oyuncular için hazırlık dönemi çok önemli. Şampiyonluk kazanmış veya başarılı olmuş takımlar bu tarz tecrübeli oyunculara sahipler.

Soru: Bu sezon oynadığın maçlarda 25 sayı ortalaması yakalayarak etkileyici bir performans sergilemene rağmen, forma giydiğin maçlarda, bireysel performansın takımının birçok maçtan mağlubiyet ile ayrılmasına engel olamadı. Bu durum seni olumsuz etkiliyor mu?

Pierce: Kesinlikle olumsuz etkiliyor. All-Star takımında yer alamadığınızda ve ulusal televizyonda maçlarınız yayınlanmadığında insanlar sizi unutuyor. Bu durum beni endişelendirmiyor, sezon içerisinde bu tarz inişler ve çıkışlar yaşanıyor. Ancak olumsuz etki yarattığı bir gerçek. Tecrübeli bir oyuncu olarak olaylara olumlu bakmaya devam etmem ve doğru olduğunu düşündüğüm yolda ilerlemem gerekiyor. Şeçtiğim bu yolda, genç oyunculara yardım etmeye devam edip kendimi de en üst seviyede tutmaya çalışacağım.

Soru: Sezon başlamadan önce dirseğinden ameliyat geçirdin ve bu sakatlık seni sezon içerisinde oldukça rahatsız etti. Şu anda NBA’de 9. sezonunu geçiriyorsun ve Ekim ayında 30 yaşına gireceksin. Yaşının ilerlemesi ve yaşadığın sakatlıklar seni endişelendiriyor mu?

Pierce: Sakatlıklar hakkında düşünmüyorum. Sakatlık yaşayacağınızı düşünmeye başladığınız zaman gerçekten sakatlanıyorsunuz. Bu nedenle sakatlıkları düşünmüyorum.

Soru: Ligin en başarısız takımlarının dahil edildiği draft lottery takımları hakkında sezon boyunca yapılan konuşmalar seni sinirlendirdi mi?

Pierce: Yapılan bütün konuşmaları üzerime almıyorum. Evet, lottery takımlarından biri olabiliriz; ancak söylenenlerle fazla ilgilenmiyorum. Şu anda sezonun kalan bölümüne odaklanmış durumdayım.

Soru: Sezon öncesinde takas ile Allen Iverson’ın Boston’a gönderileceği söylentileri vardı, bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Pierce: Allen Iverson’ı Boston’a göndermezdim.

Soru: Neden?

Pierce: Boston ve Philadelphia Atlantik gurubunda büyük bir rekabet içinde ve 1 sezonda 4 kez karşı karşıya geliyorlar. NBA’de bu tarz takaslar çok fazla gerçekleşmiyor.

Soru: Allen Iverson ile birlikte oynamak ister miydin?

Pierce: Iverson’la oynamak eğlenceli olabilirdi. Takıma heyecan katardı diye düşünüyorum.

Soru: Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde 4 farklı sezon geçirdin. Play-off’da yer almak sana ne ifade ediyor ?

Pierce: Play-off’larda forma giymek normal sezon maçlarında forma giymekten tamamen farklı. Her yeni sezon bir play-off anlamına geliyor. Sezonu 4 bölüme ayırıyorum: Hazırlık dönemi, 1. bölüm, 2. bölüm ve play-off’lar. Ben sezonun her bölümünde oyunumu geliştirmeye çalışıyorum.

Kaynak: hoopshype.com

Çevrimdışı ManSpider111

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 21.601
  • Puan 1277
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
    • Profili Görüntüle
Pierce: En kötü sezonum
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2007, 11:44:13 »
saol
Seni Unutmadık Barış Akarsu

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.436
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Pierce: En kötü sezonum
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2007, 10:34:50 »
eyw zeynel