Gönderen Konu: Stern: Önemli olan oyun  (Okunma sayısı 503 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.427
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Stern: Önemli olan oyun
« : 26 Ekim 2007, 22:01:31 »
Stern: Önemli olan oyun
NBA Başkanı David Stern ve 2006 smaç şampiyonu Gerald Green, NTV'nin canlı yayınına katılarak önemli açıklamalar yaptılar. David Stern, NBA'de yaşanan hakem krizi ile ilgili soruya, "Sahadaki oyun her zaman krizlerin önüne geçer" şeklinde yanıt verdi.
NTVSPOR
Güncelleme: 17:19 TSİ 5 Ekim 2007 Cuma

Stern, İstanbul'daki mağaza açılışında Burcu Esmersoy'un sorularını yanıtladı.

NBA, WNBA ve NBA Gelişim Ligi'nin dünya  çapında resmi tedarikçisi olan adidas'ın Avrupa'da ilk ''adidas-NBA  Konsept Mağazası'' İstanbul'da açıldı.

 

Açılış sonrası NTV'nin canlı yayınına katılan NBA Başkanı David Stern, 1992'den sonra ikinci kez Türkiye'de bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Stern, "İstanbul’a ilk olarak 1992 yılında geldim. O zaman Avrupa Kupası dörtlü final maçları İstanbul'da oynanıyordu. Genç oyuncuların basketbola olan ilgisini ve bu sporu ne kadar çok sevdiğini görmüştüm. Bizim NBA organizasyonu olarak iki önemli misyonumuz var. Öncelikle basketbolu tüm dünyada sevdirmek için çalışıyoruz. Bununla beraber sosyal sorumluluk projeleri yürüterek, bu kadar çok sevilen basketbolun içinde yer alan bireyleri insanlarla buluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

• Efes Pilsen-Minnesota maçı NTV'de

 

Geçtiğimiz günlerde NBA'de yaşanan hakem skandalına da değinen Stern, "Krizler her zaman olur. Ben 24 senedir başkanlık yapıyorum. Her sabah yeni bir gelişmeyle uyanıyorum. Bence en önemli şey sahada oynanan oyundur. Krizler her zaman bu güzelliğin arkasında kalır" dedi.

 

DEMİREL'DEN NTV'YE ÖVGÜ
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise adidas-NBA Konsept Mağazası'nın İstanbul'un en güzel yerlerinden birine açıldığını ve bu mağazanın başarılı olacağına inandığını söyledi.

 

Demirel, ''Bu Türk basketbolunun geldiği nokta açısından da çok önemli bir gösterge. NBA ile zaten 1992'den başlayan bir ilişkimiz vardı, yıllar boyunca ilerledi. 2010 Dünya Şampiyonası ile daha ileri boyuta gidecek'' dedi.

 

David Stern'in İstanbul'da bir ofis açacaklarını söylemesiyle ilgili de görüşlerini belirten Turgay Demirel, ''Bu da Türk basketboluna ve pazarına bakışlarını gösteriyor. NBA'in burada bir ofisinin olması, NBA'in işlerini burada daha yakından takip etmek istemeleri çok güzel şeyler. Tabii burada NTV'nin çok güzel televizyon yayını yapıyor olması, Türkiye'den internet kullanıcılarının NBA'i çok yakından takip ediyor olması, Türkiye'den yetişmiş ve başarıyla bizleri NBA'de temsil eden oyuncuların orada başarılı  performansları; bunların hepsi Türk basketbolunu ve pazarını öne çıkarıyor'' şeklinde konuştu.

 

GREEN: HARİKA BİR MAÇ OLACAK
Cumartesi günü Efes Pilsen'le karşılaşacak olan Minnesota Timberwolves'un yıldızı Gerald Green de NTV Spor Servisi'nden Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı.

 

2006 All-star organizasyonunda smaç şampiyonu olan, Minnesota Timberwolves'un yeni transferi Gerald Green ise İstanbul'da çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve İstanbul’un gördüğü en güzel şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

 

Yeni kurulan bir takım olarak Efes Pilsen ile oynanacak karşılaşmayı heyecanla beklediklerini dile getiren Green, "Otoritelerin bizim için öngördüğünden daha iyi bir takım olacağız. Çok fazla yeni oyuncumuz var ancak bence play-off'lara kalabiyecek güçte bir ekip olduk. Efes Pilsen'in çok iyi bir takım olduğunu biliyorum. İstanbullu basketbolseverler harika bir maç izleyecek. Benim de onlar çin hazırladığım özel smaçlar var. Maç içinde fırsatım olursa bunları sergilemek istiyorum" diye konuştu.