Gönderen Konu: Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı  (Okunma sayısı 931 defa)

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı
« : 10 Haziran 2008, 14:09:14 »
FIBA, NBA ve TBF'nin ortaklaşa düzenlediği Sınır Tanımayan Avrupa Kampı, yarın İstanbul'da başlıyor. Organizasyonda NBA'deki temsilcilerimiz Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu da yer alacak.

Aktif ve eski NBA oyuncularının da katılacağı Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı'na, İstanbul ev sahipliği yapacak. Üst düzey basketbol eğitiminin yanı sıra kapsamlı sosyal yardım projelerini içeren Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde 5 yıl sonra yeniden İstanbul'da yapılıyor.

 

FIBA, NBA ve TBF'nin ortaklaşa organize ettiği kamp, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kamp, gençler için spor aracılığıyla arkadaşlık, sağlıklı yaşam ve eğitimin yüceltilmesini amaçlarken, aktif ve eski NBA oyuncuları Avrupa'nın 25 ülkesinden 19 yaşın altında toplam 50 genç basketbolcuya eğitmenlik yapacak. Ayrıca, UNICEF'in katkılarıyla kamp oyuncuları her gün HIV-AIDS eğitimi ve sağlıklı yaşam seminerlerine katılacaklar.

 

TEMSİLCİLERİMİZ DE KAMPTA

NBA'de başarılı bir sezon geçiren Türk oyuncular Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu da organizasyonda yer alacak. Mehmet ve Hidayet, diğer NBA oyuncularıyla beraber İstanbul'da yenilenmiş bir basketbol sahasını ve öğrenim merkezini hizmete açacak.

 

Mehmet ve Hidayet, Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı'nda, aralarında San Antonio Spurs'ten Bruce Bowen, Minnesota Timberwolves'dan Randy Foye, New York Knicks'den David Lee ve Golden State Warriors'tan Mickael Pietrus'un kamp antrenörü ve danışmanı olarak bulunduğu, bir grup NBA oyuncusu ve davetlisine ev sahipliği yapacaklar.

 

IRK, DİN VE MİLLİYET AYRIMI GÖZETİLMEDEN BASKETBOL EĞİTİMİ

NBA, FIBA ve TBF tarafından seçilen 19 yaş ve altındaki basketbolcular, İstanbul'da basketbol eğitimi için bir araya gelerek performanslarını gösterecekler.

 

Arkadaşlık ve kültürel farklılığı yüceltmek amacıyla kamp oyuncuları, ırk, din ve milliyet ayrımı gözetilmeden basketbol eğitimi alacaklar. Kampta görev alacak danışman oyuncu ve antrenörler, dört gün boyunca basketbol çalışmalarının yanı sıra eğitim, liderlik, karakter gelişimi ve sağlık konularını içeren ''Hayat becerisi seminerleri''ni yönetecekler. Sınır Tanımayan Basketbol 2008'in pazarlama ortakları ise, Nike, Türk Telekom ve Spalding olacak.

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Organizasyon kapsamında 3 sosyal sorumluluk projesi yapılacak. Toplumsal sorumluluk projelerinin ilki, 5 Haziran Perşembe günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda NBA oyuncuları ve antrenörlerinin katılımıyla engelli sporcular için gerçekleştirilecek basketbol kliniği olacak. Klinik kapsamında, 80 engelli sporcunun, NBA oyuncularıyla pas, şut ve ribaunt çalışmaları yapma şansını elde edecekleri kaydedildi.

 

Kampta 6 Haziran Cuma günü ise Lenovo ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın destekleriyle NBA Cares faaliyetleri çerçevesinde Toplumsal Miras Projesi yapılacak. Proje kapsamında, NBA oyuncuları ve antrenörlerinin Fındıkzade Eğitim Parkı'nda yenilenmiş bir basketbol sahasının bulunduğu ve 10 adet yeni Lenovo bilgisayarın bağışlandığı Zeyrek Öğrenim Merkezi'ni hizmete açacakları belirtildi.

 

7 Haziran Cumartesi günü, NBA Cares ve Starkey İşitme Kurumu'nun ortaklığıyla 50 işitme engelli çocuğa Darüşşafaka Okulları'nda işitme cihazı hediye edileceği ifade edildi.