Gönderen Konu: Dallas-off!  (Okunma sayısı 477 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Dallas-off!
« : 07 Mayıs 2007, 22:05:17 »
Dallas-off!
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona, play-off birinci tur maçlarıyla devam ediliyor. NBA'de normal sezonu rekorlar kırarak zirvede tamamlayan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Dallas Mavericks, sezon boyunca adeta başının belası olan Golden State Warriors'a yedi maçlık serinin dört maçında boyun eğerek play-off'lara veda etti. ORACLE Arena'da oynanan 20 binden fazla seyircinin izlediği karşılaşmada, Golden State Warriors'a Batı Konferansı play-off'ları birinci tur serisi altıncı maçında konuk olan Dallas rakibine 111-86'lık skorla yenildi. Seriyi 4-2 kaybeden Dallas, geçtiğimiz yıl final oynadığı bu yıl şampiyonluk kovaladığı sezona daha birinci turda veda etmiş oldu. Mavericks, ligin normal sezonunda bir tek Golden State'e tüm maçlarda yenilmişti. Birinci turda da Golden State ile eşleşen Dallas, bu şanssızlığını play-off'larda da kıramayıp rakibine diş geçiremedi.

NBA'de son şampiyon Miami Heat'in birinci turda Chicago Bulls'a elenmesinin ardından geçtiğimiz yılın finalisti Dallas'ın da vedası dikkat çekti. İki finalistin daha birinci turlarda vedası oyuncuları da şaşkınlığa uğrattı. Normal sezon oynadığı başarılı basketbolla büyük alkış toplayan ve en değerli oyuncu ödüllerinin en kuvvetli adaylarından olan Dallas'ın alman yıldız Dirk Nowitzki, maçtan sonra, "Büyük bir hayal kırıklığı, bu başka türlü tanımlanamaz. Altı, yedi aydır büyük mücadele verdik, 67 maç kazandık. Bu noktada hiçbir şeyin önemi yok" diyerek duygularını dile getirdi. Nowitzki, kabus gibi bir gecenin ardından maçı sadece 8 sayı atarak tamamlarken, 13'te 2 şut ortalamasıyla oynadı.

Dallas'ta oyuna banktan dahil olan Jerry Stackhouse ve maça ilk beşte başlayan Josh Howard attıkları 20'şer sayıyla takımlarının en skorer ismi oldular.

Dallas Mavericks'e sezonu adeta zehir eden Golden State Warriors'da Stephen Jackson attığı 33 sayıyla maça damgasını vuran isim oldu. Jackson, maç boyunca yedi 3 sayılık atışta isabet bularak kariyer rekoru kırdı. Warriors'un yıldızı Baron Davis ise sakatlığına rağmen maçı 20 sayı, 10 ribauntla tamamlayarak galibiyete katkı sağladı. Matt Barnes'in 16 sayı, 11 ribaunt ve 7 asistlik başarımla mücadele ettiği Golden State, 1994 yılından beri ilk kez play-off'larda mücadele ediyor. Golden State, ayrıca, 1991 yılından beri de ilk kez bir play-off serisi kazandı.

Golden State, Batı Konferansı yarı finalinde Houston Rockets-Utah Jazz serisinin galibiyle eşleşecek.


NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:

Batı Konferansı

Salt Lake City'de
Utah: 94, Houston: 82
( Seride durum; 3-3)
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...