Gönderen Konu: Askere Gidecek olanlara tavsiyeler  (Okunma sayısı 961 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Askere Gidecek olanlara tavsiyeler
« : 15 Şubat 2010, 00:37:45 »

1. Acemi birliğine giderken yanınızda bir bavul dolusu elbise götürmeyin. Üzerinizde ki elbiseler kafidir. Zaten Yemin Tönerine kadar çarşıya çıkamayacaksınız 28 gün boyunca Sivil elbiselerinizi giyeceğiniz herhangi bir zemin oluşmayacak. Yemin töreninden sonra eğer piyade iseniz 7 günlük dağıtım iznine gönderilirsiniz, komando iseniz 2 gün evci çıkarsınız ve 45 gün daha acemi birliğine devam edersiniz. 45 gün sonra 7 gün dağıtıma gönderilirsiniz.

2. Acemi birliğinde yanınıza çok para almayın. Zaten başınızı eğitimden, mıntıkadan, koğuştan, nöbetten kaldırıp bir şeyler almaya vakit bulamaycaksınız. Vakit bulsanız bile sıra gelmeyecek. Kontor parası, çay parası birde sigara parası hesaplayın ona göre ayarlayın kendinizi.

3. Fazla para almayın dememin sebeplerinden biride orda sizi bekleyen topraklarınız. Adamın teskeresi gelmiştir. Parası yoktur. Toprağım ayağına yatar sizden borç para koparmaya çalışır. Vay ben seni rahat ettiriririm, eğitime sokmam falan. Gelmeyin böyle numaralara. Üst devrelerle fazla samimi olmayın. Kendi devleriniz size yeter.

4. Acemi birliğinde ilk 10 gün tuvalete çıkamayabilirsiniz Endişelenmeyin bir anda eğitimlerle vs vucuda aşırı yüklendiğinizden aldığınız tüm besinleri sonuna kadar sindirirsiniz. Dışarı çıkacak bir şey kalmaz kalsada çıkacak kadar olmaz. Yani bu sorun değil herkesin başına gelir.

5. Şu elbise konusuna bi daha değinmek istiyorum. Yanınızda fazladan götürdüğünüz elbiseleri emin olun siz giyemeyeceksınız. Bir yıgın devreniz vardır. Çarşıya çıkmak için bavulu açtığınızda hurra devreleriniz başınıza üşüşür bavul boşalır size bir şey kalmaz

6. *** ben giderken bi kaç karton sigara falan götüreyim uğraşmayım falan diyorsanız asrın hatasını yaparsınız. Eğer sigara kartonunu bir üst devre görmüşse dolabınız itina ile patlatılır emin olun.

7. Gittiğinizde size standart olarak bir yazlık ve bir kışlık bot verilir. Ayrıyaten 2 adet sıfır kamuflar verirler. Askerlğim bitene kadar bunlar beni idare eder derseniz yine yanılıyorsunuz. Çünkü o sıfır botları ve kamuflajları patlatmak için üst devreler çoktan plan yapmıştır. Ne kadar kitlerseniz kitleyin o kilitler tutmaz. Yenisi alınır eskisi konur. Yer değiştirme hesabı

8. Hyararşi biraz karışık oluyor kusura bakmayın aklama geldikçe yazıyorum.

9. Gitmeden önce tavsiyem uykusuzluğa kendinizi alıştırmanız. Bir askere en çok koyan şeylerden biri uykudur. Hatta en çok koyan şey uykudur. "Olm şöyle 4 saat deliksiz uyusam" en büyük hayaliniz olur. Yazıcıya nevale yetiştiremessiniz

10. Nöbetten yırtmanın yolu haberci olmak veya yazıcı olmaktır diyebiliriz veya sabit bir göreviniz olması kantinci fastfood cu gibi. Ama yazıcı veya haberci olmadan önce bir daha düşünün derim. Yazıcı olursanız kimseyle anlaşamassınız. Herkes size laf sokar. *** yazılırmı bu nöbet, olm yine gece nöbeti yazmışısın, devrem ne zaman izne çıkacam falan filan herkes başınızı ağrıtır. Ve yazıcılar askerde arkasından en çok sövülen kişilerdir. Düşmanınız çoktur ama ipler sizin elinizdedir

11. Firar edenleri genellikle asosyal kişiler, madde bağımlıları veya gelen kötü bir haber olur. Asosyal bir kişilğiniz varsa bunu raporların elinizde bir rapor olsun ve madde bağımlısı iseniz kesinlikle ilk muayenede belirtin. Hava değişimi alırsınız veya tedaviye gönderilirsiniz.

12. Askere gittiğinizde sevdiğiniz biri varsa ve sizi bekleceğinden eminseniz ilişkinizi isimlendirin nişanlanın. Eğer o kişi kaşarsa, nişan falan olmayacaksa noktayı koyun öyle gidin. Çok başınız ağrıyabilir. Her kız beklemez..

13. Hyararşi için tekrar kusura bakmayın karışık oldu biraz idare edin devam ediyorum.

14. Askerdeyken eğer lise mezunu değilseniz ve açık öğretim lisesi öğrencisi iseniz sınavlara girmeye devam edebilirsiniz. Ve ehliyetiniz yoksa ehliyet alabilirsiniz.

15. Mutlaka yakınlarınızın bir telefon numarası listesini yapın. Anam, bababam, kardeşim, kız arkadaşım, kankanlarım yeter demeyin. Mesela paranız biter babanız göndermez halanızı, teyzenizi, eniştesini, dayısını, amcanızı, kuzenlerinizi, hatta patronunuzu arayıp borç isterseniz. Birinden biri mutlaka gönderir bir şeyler

16. Askerlğinizi tr de yapabileceğiniz en iyi yer Kayseri Hava İndirme Taburu dur. Buraya düşerseniz binlerce kişi arasında en şansılısınız. Çünkü burası türkiyenin tek paraşütçü taburu. Maceracı ve adrenalin tutkunu iseniz ve bu tabura düşmek istiyorsanız sporcu lisanlarınızı yoklamanızda diğer diplamalarınız ile vs verin. Bir şansınız olabilir. Ben askerliğimi bu taburda yaptım ve 8 atlaşıyım var. Şanslıyım. 5 para vermeden atlayış yaptım + her atlayış başına para aldım. Ve yılda bir defa yapılan 500 kişinin aynı anda kayseri - karasazlık a/a sahasına atladğı tatbikata katıldım. Kayserililer bilir. Kayseride gökyüzüne baktığınızda paraşütçü veya uçak eksik olmaz..
Tabur ile ilgili bir video : http://www.dailymotion.com/video/x7a...me-tugayy_news

17. Askerde yemeklerde genelde şap vardır. Ne işe yaradğını bilmeyenler için açıklarsak cinsel ereksiyonu engeller. Askeriyede kullanılmaması halinde banyolarda delik sabunlara ve yatakhanelerde patlatılmış yastıklara rastlanır.

18. Birliğinize katıldığınızda belli sağlık kontrollerinden gecersiniz. Sizi tepeden tırnağa kontrol ederler. Rezil olmak istemiyorsanız etek tıraşınızı olmayı ihmal etmeyin.

19. Hayatında ilk defa eline traş makinesi alan adamlara koyun gibi kırpılmak istemiyorsanız güzelce asker traşınızı olun.

20. Usta birliğinden sonra 4 hafta da bir evci iznine çıkma hakkınız vardır. Evci uygulması bulundugunuz birliğe göre değişir. Benim birliğimde cumartesi sabahtan çıkılır ve pazar 17:00 da teslim olunurdu. Sizi anneniz, babanız, evli abiniz, ablanız veya eşiniz evci çıkarabilir. Bunlar dışındaki kız arkadaşınız, kankanız, amcaoğlunuz sizi evci çıkaramaz.

21. Askere gidiyorum manitam yok diye üzülmeyin. Eğer doğuda değilseniz çarşı izinlerinde biraz tip varsa rahatlıkla manita yaparsınız. Askerde manita demek haftaların birbirini kovalaması demek. Yani şafak saymassınız hafta sayarsınız. Şu hafta sonu gelsede mantiayla buluşsak falan hesapları yaparsınız. Günler daha çabuk gecer.

22. Esas duruşun tanıtımı bir kez gözden geçirin. Komutanların acemi birliğinde size en çok soracakları şey G3 Tüfeğinin tanıtımı ve Esas durşun tanıtımı. (Esas Duruş: Bir askerin ruhen ve bedenen olgunluk derecesini gösteren duruş.)

23. Bir not defteri ve birde kalem götürün. Acemi birliğinde yazıp ezberleyeceğiniz çok şey olacak. Askerlik yapmaya mı geldik ezber yapmayamı diye çok serzenişiniz olacak..

24. Askerde kesinlikle sen türksün, sen kürtsün, sen laz, sen çerkez ayrımı yoktur. Yani sen şöylesin sen şurda dur sen böylesin bunu yap kesinlikle yoktur. Ayrım yaptırılmaz yapılmaz. Kendimden örnek verirsem benim birliğimde türkü, kürdü, arabı, lazı, çerkezi her yerden adam vardı. Ve hepimiz kardeş gibiydik. Kesinlikle bir ayrım söz konusu değildi. Sadece yine kürt inadın tuttu, birde lazların kafası 12 den sonra çalışmazmış gibi şeyler takılma mevzusu olur

25. Farkettiyseniz şakayla karışık yazıyorum. Askerliğin %90 ı makaradır. Makaraya almassanız, yaptığınız şeyleri eğlenceli hale getirmesseniz askerlik büyük işkence olur. Bu en önemli nokta. Askerde en ufak şeylerden nasıl mutlu olabileceğinizi öğreneceksiniz emin olun..


@hurgeneral'e teşekkürler