Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

SPOR HABERLERİ => BASKETBOL => NBA => Konuyu başlatan: LeGeND-MæN - 15 Mayıs 2007, 10:46:36

Başlık: Yılın Yöneticisi Colangelo mu?
Gönderen: LeGeND-MæN - 15 Mayıs 2007, 10:46:36
Yılın Yöneticisi Colangelo mu?
NBA yönetimi tarafından resmi olarak bu akşam açıklanacak olan "Yılın Yöneticisi" ödülünün Toronto Raptors Başkan ve Genel Menajeri Bryan Colangelo'ya verileceği öğrenildi. 41 yaşındaki yönetici bu sezon başında kurduğu kadro ile takımının, bir önceki sezona göre 20 galibiyet fazla almasına katkıda bulundu ve Atlantik grubu lideri olarak doğu konferansında üçüncü sırada yer alıp playoff'a girmesini sağladı.

Bryan Colangelo sezon öncesi,draftta birinci sıradan İtalyan Andrea Bargnani'yi seçti ve genç İtalyan'ın gösterdiği başarılı performansla önemli bir artı puan aldı ve ardından İspanyol Jorge Garbajosa ve Maccabi Tel Aviv'li Anthony Parker gibi iki Avrupalı yıldızı kadroya kattı. Daha sonra hem Bargnani hem de diğer çaylak Garbajosa NBA All-Rookies takımına girmeyi başararak ne kadar doğru bir tercih olduklarını ispatladılar.

Colangelo ayrıca Charlie Villenueva karşılığında T.J. Ford ve Matt Bonner'ı Raptors'lu yaparak oyun kurucu sorununu çözdü ve veteran forvet Eric Williams karşılığında Sloven pivot Radoslav Nesteroviç'i takıma monte ederek boyalı alanı güçlendirdi. Colangelo ayrıca sezon ortasındaki takas döneminde Juan Dixon'ı Fred Jones karşılığında takıma dahil etti. Eski Suns yöneticisi, 2004 draftının hayalkırıklığı Rafael Araujo karşlığında Kris Humphries'i de takas ederek bir başka olumlu karara imza atmıştı.

Ancak Colangelo için belki de en önemli karar geçtiğimiz sezon sonu herkesin beklediği kararın tam tersine coach Sam Mitchell'ı takımda tutması oldu. Mitchell yönetiminde Raptors konferans üçüncüsü olurken geçtiğimiz yaz herkesin kovulmasına kesin gözüyle baktığı Sam Mitchell bu sezon NBA'de yılın coachu seçildi.

Bryan Colangelo daha önce 2005 yılında Suns yöneticisi olarak bu ödüle layık görülmüştü. Colangelo o dönemde Suns'a bir önceki sezona göre 33 fazla galibiyet aldırırken draftta Amaré Stoudemire'ı seçmişti.
Başlık: Yılın Yöneticisi Colangelo mu?
Gönderen: Abdullah - 30 Haziran 2007, 13:10:46
haber için saol