Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

OYUN DIŞI BÖLÜMLER => KÜLTÜR SANAT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ => DİNİ BİLGİLER => Konuyu başlatan: Hamza - 22 Temmuz 2007, 13:08:23

Başlık: Varlıklardaki düzeni düşünerek
Gönderen: Hamza - 22 Temmuz 2007, 13:08:23
Varlıklardaki düzeni düşünerek
Tıp ve fen bilgilerini iyi bilen, mahluklardaki sanat inceliklerini, aralarındaki mükemmel bağlantıları gören ve anlayabilen aklı başında bir kimsenin, Allahü teâlânın varlığına, birliğine, büyüklüğüne, ilmine, kudretine inanmaması mümkün değildir. İnanmayanın cahil olması, yahut inatçı olması gerekir. Peygamber efendimiz, (Varlıklardaki düzeni düşünerek Allahü teâlâya iman ediniz) buyurmaktadır. Astronomi okuyup da, yerküresinin, Ay�ın, Güneş�in ve bütün yıldızların boşlukta dönmelerinde ve birbirlerinden uzaklıklarında bulunan düzeni, hesapları anlayanın imanı kuvvetlenir.

Dağların, madenlerin, nehirlerin, denizlerin, hayvanların, bitkilerin, hatta mikropların yaratılmasında çeşitli faydalar vardır. Hiçbiri boş yere, lüzumsuz yaratılmamıştır.

Bulutlar, yağmurlar, şimşekler ve yıldırımlar, yer altındaki sular ve enerji maddeleri ve hava, kısaca her varlık, belirli hizmetler yapmaktadır. İnsanlar, bu sayısız mahlukların, sayılamayacak hizmetlerinden bugüne kadar pek azını anlayabilmiştir. Yaratıkları kavrayamayan insan aklı, bunların yaratanını nasıl kavrayabilir? Onun büyüklüğünü biraz anlayabilen İslam âlimleri, şaşkına dönüp, (Onu anlamak, anlaşılamayacağını anlamaktır) demişlerdir.
Başlık: Varlıklardaki düzeni düşünerek
Gönderen: Diego - 22 Temmuz 2007, 13:08:41
BİLGİ İÇİN SAOL
Başlık: Varlıklardaki düzeni düşünerek
Gönderen: Force23 - 09 Ağustos 2007, 05:43:44
Paylaşım için teşekkürler