Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

OYUN DIŞI BÖLÜMLER => KÜLTÜR SANAT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ => SAĞLIK BİLGİLERİ => Konuyu başlatan: ***ALfoNSo*** - 10 Eylül 2007, 01:02:21

Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: ***ALfoNSo*** - 10 Eylül 2007, 01:02:21
Araştırmalara göre en küçük notları bile cep telefonuna kaydetmek hafıza kaybına yol açıyor.




Cep telefonunun icadından önce hayatın nasıl olduğunu hatırlamıyorsanız, kendi ev telefonunuzu ve aile üyelerinin doğum günlerini soranlara bile düşünerek cevap veriyorsunuz demektir.

Geçtiğimiz Cuma yayınlanan bir anketin sonuçlarına göre, başını cep telefonlarının çektiği 'mobil cihazlar', yeni bir teknoloji hastalığı şeklinde 15-50 yaş arasındaki insanları tehdit ediyor. Bu tip cihazlar insan beynine hafıza yönünden zarar veriyor ve kişi telefon numaaları ve doğum günleri gibi hatırlaması en kolay bilgileri bile hatırlayamıyor.

Ankete katılanların yaklaşık dörtte biri kendi ev telefonlarını artık bilmediklerini, üçte ikisi ise en az üç yakın arkadaşının doğum günü tarihini artık bilmediklerini itiraf etti.

Bu problem yaşlılardan çok gençleri vurmuş durumda. 30 yaşın altındaki cep telefonu kullanıcıları, 50 yaşın üzerindekilere oranla daha az telefon numarası ve tarih hatırlıyor.

Katılımcıların üçte ikisi önemli tarihleri hatırlamak için tamamen cep telefonlarının içindeki ajandalara güvendiklerini söylüyor.

Dublin Trinity Kolej Psikoloji anabilim dalı başkanı Profesör Ian Robertson "İnsanların bu günlerde hatırlamak zorunda oldukları daha fazla numara ve tarih var ve bunları hatırlamak için teknolojiye gereğinden fazla güveniyorlar," diye konuştu. Ankete yaklaşık 3000 kişi katıldı.
Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: Hamza - 10 Eylül 2007, 18:26:46
Paylaşim için saol
Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: HaLiLL - 12 Eylül 2007, 23:37:47
saol ;)

zarar verdiğini biliodum yani
hemde radyasyon yayıyo
erkek organın oraya öncebe koyunca kısırlaşmala olabiliomuş
Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: melih123 - 17 Eylül 2007, 13:36:06
saol
Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: Sinoplu57 - 05 Aralık 2007, 14:18:49
pylaşım için saol
Başlık: Cep telefonu hafıza kaybettiriyor
Gönderen: Burqi - 30 Ocak 2008, 14:29:23
keşke alıntıdır die yazsaydın bea ;D ;D ;D