Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

SPOR HABERLERİ => BASKETBOL => NBA => Konuyu başlatan: Hamza - 02 Kasım 2007, 22:31:39

Başlık: Garnett sonunda Celtics'te
Gönderen: Hamza - 02 Kasım 2007, 22:31:39
Garnett sonunda Celtics'te
Boston Celtics, ısrarla istediği Minnesota Timberwolves'in yıldızı Kevin Garnett'i, 5 oyuncu ve iki 1. tur draft hakkı karşılığında kadrosuna kattı.
NTVSPOR
Güncelleme: 13:49 TSİ 1 Ağustos 2007 Çarşamba

Boston Celtics sezonun en önemli transferine imza attı.

 

Geçen sezon NBA'de en kötü dönemini geçiren Boston Celtics, Ray Allen'dan sonra Minnesota'nın yıldız Kevin Garnett'i renklerine bağladı.

 

Bu yıl takas döneminde hangi takıma gideceği en çok tartışılan oyuncu olan Kevin Garnett, daha önce yağtığı açıklamada, Boston Celtics'e gitmeyeceğini söylemesine rağmen 5 oyuncu ve iki draft hakkı karşılığında Celtics'in yolunu tuttu.

 

Boston, yıldız oyuncu karşılığında Minnesota Timberwolves'a, 2009 1. tur draft hakkı, daha önce Timberwolves'tan alınan 1. tur draft hakkı, bir miktar para, Ryan Gomes, Gerald Green, Al Jefferson, Theo Ratliff ve Sebastian Telfair'ı verdi.

 

Rekabetçi yapısı, hücuma getirdiği hareketlilik ve savunmaya kazandırdığı kişilikle Garnett'in NBA'deki en önemli oyunculardan biri olduğunu belirten Celtics'in Basketbol Şube Sorumlusu Danny Ainge, Timberwolves'a gönderdikleri isimlerin gelecek vaat eden oyuncular olduğunu ve hepsine başarılar dilediklerini söyledi.

 

GARNETT: HEYECANLIYIM

Celtics forması giyeceği için heyecanlı olduğunu ifade eden Garnett, Paul Pierce ve Ray Allen kalitesindeki oyuncularla birlikte oynama şansı yakalamanın çok güzel olduğunu dile getirdi.

 

Celtics'in çok önemli bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken yıldız oyuncu, kulübün elde ettiği başarılara yenilerini eklemeyi umduklarını sözlerine ekledi.

 

Timberwolves formasıyla 10 kez All-Star takımına seçilmeyi başaran tecrübeli oyuncu, 2004 yılında ligin en değerli oyuncusu seçildi.

 

NBA'de 12. sezonunu geride bırakan Garnett, NBA tarihinde en az 19 bin sayı – 10 bin ribaunt ve 4 bin asisti biraraya getirmeyi başaran Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone ve Charles Barkley ile birlikte 5. oyuncu oldu.

 

927 kariyer maçında 20.5 sayı, 11.4 ribaunt ortalaması olan Garnett, geçen yıl da 22.4 sayı, 12.8 ribaunt ortalama ile mücadele etmişti.
Başlık: Garnett sonunda Celtics'te
Gönderen: ManSpider111 - 30 Aralık 2007, 11:43:21
saol
Başlık: Garnett sonunda Celtics'te
Gönderen: Hamza - 31 Aralık 2007, 10:35:17
eyw zeynel