Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

OYUN DIŞI BÖLÜMLER => KÜLTÜR SANAT EĞİTİM VE TEKNOLOJİ => SAĞLIK BİLGİLERİ => Konuyu başlatan: -CARLOS- - 03 Haziran 2008, 15:23:45

Başlık: Menapozdan korkmayın
Gönderen: -CARLOS- - 03 Haziran 2008, 15:23:45
Menapozdan korkmayın
Prof. Şatıroğlu, yeni bir dönemin habercisi olan menopozu, pek çok kadının "zorlu bir süreç" olarak gördüğünü ancak gerekli tedavi ve desteğin sağlanması halinde bunun sorun olmaktan çıktığını söyledi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, menopozla birlikte ortaya çıkan saçlarda kuruma, tırnak kırılmaları, ciltte kırışlık ve incelme gibi şikayetlerin üstesinden "hormon yerine koyma" tedavisiyle gelinebildiğini bildirdi.

Şatıroğlu, her kadının bir gün tanışacağı yeni bir dönemin habercisi olan menopozu, pek çok kadının "zorlu bir süreç" olarak gördüğünü, ancak gerekli tedavi ve desteğin sağlanması halinde bunun sorun olmaktan çıktığını söyledi. Menopoz döneminde alınması gereken en önemli tedavilerden birinin, "Hormon Yerine Koyma Tedavisi" (HRT) olduğunu belirten Şatıroğlu, menopoz döneminde vücutta üretimi yavaşlayan östrojen desteği ile menopozun sebep olduğu pek çok sıkıntının bertaraf edilebileceğini söyledi.
Başlık: Menapozdan korkmayın
Gönderen: Sinoplu57 - 04 Haziran 2008, 03:28:23
pylaşım için saol
Başlık: Menapozdan korkmayın
Gönderen: black_tower91 - 10 Haziran 2008, 15:08:05
saol