Türkiye'nin ilk Oyun Forumlarından olan Oyunsiteniz 17 Yasinda

GENEL => GÜNCEL HABERLER => HER TELDEN DUYURULAR => YEREL HABERLER => Konuyu başlatan: SeRcaN - 14 Temmuz 2008, 22:23:54

Başlık: DTP'li başkana 'canlı bomba' cezası
Gönderen: SeRcaN - 14 Temmuz 2008, 22:23:54
TUNCELİ Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, 6 askerin şehit olmasına yol açan terör örgütü PKK'nın intihar eylemcisi canlı bomba Zeynep Kınacı'yı övdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra 10 aya indirilen Abdil'in bu cezası ertelendi.

`25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü' nedeniyle Belediye Yeraltı Çarşısı'nın üstünde düzenlenen basın açıklamasında, yine Tunceli'de 30 Haziran 1996 yılında intihar saldırısı düzenleyerek 6 askerin şehit olmasına neden olan PKK'lı Zeynep Kınacı'yı övdüğü öne sürülen Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında dava açıldı. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava karara bağlandı. Mahkeme, Başkan Abdil hakkında `terör örgütünün propagandasını yapmak' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verdi. Abdil'in cezası daha sonra 10 aya indirilerek ertelendi.