İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ***ALfoNSo***

493
DÜNYADAN HABERLER / Balkenende’den sert çıkış
« : 24 Eylül 2007, 00:53:40 »
Balkenende’den sert çıkış
Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Meclis’te yapılan 2008 yılı bütçe görüşmelerinde, Müslümanlar hakkında yer alan olumsuz görüşlere ve Kur’an’ın yasaklanması konusundaki gündem dışı sorulara hem sert hem de anlamlı yanıtlar verdi.

494
DÜNYADAN HABERLER / İran’dan gövde gösterisi
« : 24 Eylül 2007, 00:53:13 »
İran-Irak savaşının 27’inci yıldönümü Tahran’da askeri geçit töreniyle anıldı. İran ordusu, silahlarıyla gövde gösterisi yaptı.
TAHRAN - Tahran’daki geçit töreninde savaş uçakları, tanklar, radara yakalanmayan füzeler, insansız hava araçları ve diğer İran yapımı silahlar sergilendi. Füzelerin üzerinde ABD ve İsrail karşıtı sloganlar dikkat çekti.
İran yapımı iki yeni savaş uçağı da gösteri yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, törende yaptığı konuşmada Batı’ya gözdağı verdi. Ahmedinejad, “Psikolojlik savaş, siyasi propoganda ve ekonomik yaptırımlar gibi yöntemlerin işe yarayacağını ve İran’ın hızlı ilerlemesini durduracaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Ahmedinejad, İran’a saldırmayı düşünenlerin pişman olacağını da söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, geçen hafta İran’la bir savaş olasılığını gündeme getirmişti

495
BAĞDAT - Blackwater’in merkezinın bulunduğu Kuzey Carolina federal savcılığı, şirketin gerekli izinler alınmadan, ruhsatsız otomatik silahlarla askeri teçhizatı Irak’a kaçırıp kaçırmadığını mercek altına aldı.
Özel güvenlik şirketinden yapılan açıklamada ise, şirketin kaçak silahlarla ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığı kaydedildi.

ABD’li yetkililer, Blackwater’ın kaçırdığı silahların terör örgütü PKK’nın eline geçen silahlarla aynı olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Güvenlik şirketinin iki eski çalışanının suçlarını itiraf ettikleri ve soruşturmada işbirliği yaptıkları da gelen bilgiler arasında.

Silahların bilerek PKK’ya satıldığının tespit edilmesi halinde sorumluları ağır cezaya çarptırılacak.

ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı da, Irak’ta 190 bin silahın kaybolduğunun anlaşılması üzerine kendi içinde birer soruşturma başlatmıştı.

Bu arada Irak’ta önceki hafta 11 sivilin öldürülmesi olayına adı karışan şirketle ilgili soruşturma kapsamında, şirket çalışanlarının hiçbir provokatif harekete maruz kalmamalarına rağmen sivillere ateş ettiklerini gösterir video görüntüleri de bulundu.

Blackwater özel güvenlik şirketi, ABD büyükelçisi dahil, Irak’taki tüm Amerikalı diplomatları korumaktan sorumlu.


496
LEFKOŞA - Gazimağusa ile Suriye’nin Lazkiye limanı arasında yapılan tanıtım amaçlı ilk feribot seferi bugün yapıldı. İlk feribot seferine ilgili meslek odalarıyla basın mensupları katıldı.
KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, iki ülke arasında feribot seferlerinin yeniden başlamasını tarihi bir olay olarak nitelendirdi. “Rumların uzlaşmaz tutumu devam ettiği sürece, açılımlarımız sürecek” diyen Avcı, bu seferlerin Türk kesimi ve Suriye arasında ticaret, turizm, eğitim ve kültürel konularda ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağını belirtti.

KKTC ve Suriye arasındaki düzenli feribot seferleri Ramazan Bayramı’ndan itibaren başlayacak. Gazimağusa ile Lazkiye limanları arasında 1978 yılında başlatılan feribot seferlerine 1979 yılında son verilmişti.


497
DÜNYADAN HABERLER / Maliki New York’ta ABD’yi eleştirdi
« : 24 Eylül 2007, 00:51:24 »
NEW YORK - Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York’ta bulunan Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den ABD’ye sert eleştiriler geldi. Maliki, Amerikan özel güvenlik şirketi Blackwater’ın geçen Pazar günü kalabalığın üzerine ateş açarak 11 Iraklı sivili öldürmesinin Irak’ın egemenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Maliki, Süleymaniye’de bir İranlı’nın ABD güçlerince tutuklanmasını kınadı. 
İranlı bir kişinin tutuklanmasına da tepki gösteren Maliki, “Irak hükümeti, seçilmiş ve egemen bir hükümettir. Bir vize verdiği zaman o vizeden sorumludur. Irak vizesi ve geçerli bir pasaport taşıyan bu kişinin tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz” dedi.

El Maliki, Washington’daki kimi politikacıların hükümetini eleştirmesinin de “kendisi için birşey ifade etmediğini” söyledi.

ABD ordusu geçen perşembe günü, İran Devrim Muhafızları’nın seçkin birliği Kudüs Gücü’ne mensup bir kişinin Süleymaniye’de tutuklandığını açıklamıştı.

Ordunun açıklamasında, Irak’ta yol kenarına yerleştirilen bombaların naklinde görev alan bu kişinin aynı zamanda Irak’a yabancı savaşçıların sokulması ve bunların eğitimiyle de ilgilendiği ileri sürülmüştü.


498
GALATASARAY / "Çok leziz bir goldü"
« : 24 Eylül 2007, 00:49:33 »
"Çok leziz bir goldü"
Kasımpaşaspor karşısında ilk yarıda bir penaltı kaçıran ancak ikinci yarıda attığı nefis golle kendini afettiren Ümit Karan, röveşatasını "Leziz" diye değerlendirdi.



Maç sonrası Lig TV'den Oğuz Tongsir'in sorularını yanıtlayan Karan, kaçırdığı penaltının kendisini gerdiğini söyledi. "Penaltıyı atsaydım daha rahat bir maç çıkaracaktım. Kaçırmam beni biraz gerdi, 5 dakika üzüntüsünü yaşadım, sonra arkadaşlarıma ve kendime güvendim." diyen Ümit Karan röveşata golünü ise şöyle anlattı: "Lincoln'ün asisti çok güzeldi, topu göğsümde kontrol ettim, baktım arkamda kimse yok. Kaleye sırtım dönük olduğu için tam da göremedim ama hislerime güvendim. Çok leziz bir goldü."

499
GALATASARAY / Holosko'nun talipleri arttı
« : 24 Eylül 2007, 00:48:21 »
Holosko'nun talipleri arttı

Galatasarayımız'ın talip olduğu ve devre arasında renklerine bağlamak istediği Holosko için Juventus’un ardından PSG ile Werder Bremen de devreye girdi. İdari menacer Mustafa Turgat, “Holosko’yu paraya çevirmek isteseydik, şimdiye kadar satardık. Onun kaderini yeni yönetim belirleyecek” dedi. Sarı-Kırmızılılar, Manisa’da kongre gerçekleşir gerçekleşmez, Holosko transferini resmiyete dökmeyi planlıyor.

Kaynak: Fanatik

500
GALATASARAY / Arda'dan Alex'e yanıt
« : 24 Eylül 2007, 00:48:01 »
Arda'dan Alex'e yanıt

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımından ayrı kalan Arda için, “Çok yetenekli bir futbolcu" yorumunu yapan Fenerbahçeli Alex, genç oyuncuyu Sarı-Lacivertli ekipte görmek istediğini söylemişti. Brezilyalı futbolcunun yaptığı yorum karşısında çok mutlu olduğunu dile getiren Arda, “Zor ve sıkıntılı bir dönemimde Alex gibi bir yıldızdan övgü almak gururumu okşadı" diye konuştu.

'Galatasaraylıyım'

Arda Turan, Alex'in oyun stilini beğendiğini belirterek, “Fenerbahçe'de büyük işler başardı. Zaten Brezilya Milli Takımı'nda defalarca forma giymesi, onun kalitesini gösteriyor. Ama kusura bakmasın, benim rengim belli. Galatasaraylı doğdum, Galatasaraylıyım, Galatasaraylı gibi yaşayacağım ve Galatasaraylı olarak öleceğim. Buradan ayrılırsam sadece Avrupa'ya giderim" açıklamasını yaptı.



501
GALATASARAY / Zico'dan Arda'ya övgü
« : 24 Eylül 2007, 00:47:30 »
Zico'dan Arda'ya övgü

Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ilkinde Inter’i yenerek dikkatleri üzerine çeken F.Bahçe’nin teknik direktörü Arthur Zico, İtalyan basınına ilginç demeçler verdi. İtalyan medyasına konuşurken Lugano ve Arda’yı Serie A’ya önerdi. Zico, Uruguaylı savunma oyuncusuna övgüler yağdırırken son üç yılda başta Brezilyalı olmak üzere pek çok forvet oyuncusunu rahatlıkla durdurduğuna dikkat çekti. Teknik patron özellikle son maçta Inter’in gol umudu Isveçli yıldızı Zlatan İbrahimovic’e topu göstermediğini de belirterek, İtalyan Ligi’nde rahatlıkla oynayabileceğini öne sürdü.

F.Bahçe Teknik Direktörü, Lugano için "Ben onun sadece hocasıyım, menajeri değil. 2009’a kadar Fenerbahçe’de, sonrası kendisinin ve menajerinin bileceği iş ama hangi oyuncu İtalyan Ligi’nde veya İngiltere, İspanya, Almanya liginde oynamak istemez. O örnek bir liderdir" dedi.

Zico ayrıca, "Benim oyuncum değil ama Galatasaraylı Arda Turan’nın da geleceği çok parlak. Şimdiden Milli Takımın değişmez orta saha yıldızı ve İtalyan Ligi’nde çok rahat oynar" yorumunda bulundu.



Kaynak: Hürriyet

502
GALATASARAY / Kahroldum"
« : 24 Eylül 2007, 00:47:05 »
Kahroldum"

Sahalara en erken 15. haftadaki Fenerbahçe derbisiyle dönmesi beklenen Sabri Sarıoğlu, “Sion deplasmanında takım arkadaşlarımın yanında olamadığım için kahroldum” dedi. Genç oyuncu, şunları kaydetti: “Ne olursa olsun Sion’u İstanbul’da yenerek turu geçeceğimize inanıyorum.”

Kaynak: Fanatik

503
GALATASARAY / Biz hala zirvedeyiz
« : 24 Eylül 2007, 00:46:41 »
Biz hala zirvedeyiz

Galatasarayımız son yıllarda Avrupa’daki eski günlerini arasa da, UEFA’nın hazırladığı liste Sarı-Kırmızılılar’ın yüreğine su serpmeye yetecek gibi görünüyor... Avrupa kupalarında tüm zamanların en başarılı takımlarını seçen UEFA, bu listeyi resmi dergisi Champions’ın Ekim/Kasım sayısında yayınladı. 128 puanla listenin 17. sırasında yer alan Cim Bom, şu sıralarda Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen birçok kulübü geride bırakmayı başardı.

‘Söz sahibi haline geldi’

Aslan'ın gerisinde bıraktığı takımlar arasında Arsenal (19), Valencia (25), Lyon (29), Chelsea (30), Deportivo (37), A.Madrid (39), Werder Bremen (47), Roma (48) ve Lazio (49) gibi devler var. Dergi; 2000 yılında hem UEFA hem de Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray’ın, şampiyonluğa ulaşamadığı dönemlerde birçok tur geçerek Avrupa’da söz sahibi olduğu yorumunu yaptı. En büyük sıçramayı ise 2 yılda 20 sıra birden yükselen Chelsea’nin gerçekleştirdiği belirtildi.

Zirve yine Real Madrid’in

En iyiler listesinde zirveyi 398 puanlı Real Madrid açık ara domine ediyor. İspanyol ekibini sırasıyla Bayern Münih, Milan, Manchester United, Juventus ve Barcelona izliyor. Toplam 205 ekibin yer aldığı sıralamada Fenerbahçe 51’inci, Beşiktaş 68’inci, Trabzonspor 99’uncu olabildi. Geçen sezonun sonu itibariyle oluşturulan bu listede tarih boyunca elde edilen her galibiyete 2, her beraberliğe 1 puan verildi. Eşitlik halinde ise gol averajı esas alındı.



Kaynak: Fanatik
 
 23.09.2007
 

504
GALATASARAY / Taraftarlar ilgi göstermedi
« : 24 Eylül 2007, 00:46:12 »
Taraftarlar ilgi göstermedi

Galatasaraylı taraftarlar ligde bu sezon ilk kez takımımızı İstanbul'da izleme fırsatını buldu.
Karşılaşmaya fazla ilgi göstermeyen sarı-kırmızılılar, tribünleri de bomboş bıraktı. Karşılaşmayı her iki takımın taraftarı, toplam 15 bine yakın sporsever izledi.

Bu arada, PAF Ligi'nde Bahçelievler İl Özel İdare Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kasımpaşa ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.