İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - DeViL

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 955
145
HER TELDEN DUYURULAR / UDTY ALIMI YAPILACAKTIR
« : 10 Kasım 2007, 15:14:17 »
HADİ HAMZA BENİ YAPSANA

kılavuz msj sayın henüz 6.700 küsür  :-\
Daha sıradak bekleyenler var dimi Halil ;D

146
SEÇMELERDE HEKEZ 3-0 YAZSIN :D

canin saolsun herkez burda duva etti güzel laflar etti sen turnuwa pesindesin yaziq.
beni ilgilendirmez zaten cikar senin yönettin turnuwadanda haftaya kaldim yerden
yenilerinden dewam edicem ama senin yaptin bu terbiyesizligi unutmucam ibo.
Demon doğru söylüyo Klavuz yakınını hastaneye yatırmışlar ziyarete gidiyo sen burda herkes 3-0 yazsın diyosun hayat sadece fifa ve oyun değil..! ;)

147
MY TEAM CUP / MY TEAM CUP ŞAMPİYONU
« : 10 Kasım 2007, 14:25:48 »
Üçünüzede tbrkler ;)

149
OSC SEÇMELERİ / ÖDÜLLER
« : 10 Kasım 2007, 12:54:34 »
Hamza ne kadar cimri adamsın ya ;D

150
HER TELDEN DUYURULAR / UDTY ALIMI YAPILACAKTIR
« : 10 Kasım 2007, 12:52:24 »
HADİ HAMZA BENİ YAPSANA
Daha Üst Düzey Turnuva Yetkilisi Başvurusu yapcak kadar mesajın bile yok biraz çalış ondan sonra iste ;)

151
MODERATÖRLÜK BAŞVURU YERİ / modluk
« : 10 Kasım 2007, 11:30:25 »
Hayırlı Olsun Zeynel ;D

152
YEREL HABERLER / Büyükanıt'tan ilginç selam!
« : 10 Kasım 2007, 10:58:30 »
Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud, Avrupa turunun ardından dün Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kral'ın jestlerle dolu ziyaretine yine jestle karşılık verdi. Gül, Kral'ı karşılamak için son anda havaalanına gitti. Kral'ı karşılayanlar arasında, Gül'ün yanı sıra Dışişleri
Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da yer aldı. Kral için resmi karşılama töreni ise Çankaya Köşkü'nde yapıldı.

Kral'ın burada Gül'ün Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Zergün Korutürk'ün de elini sıkması ise dikkat çekti. İki lider törenin ardından görüşmelere geçerken, gündemi ticaret, Ortadoğu ve Irak'taki son gelişmeler oluşturdu. İki ülke arasında Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması'nın da imzalandığı görüşmelerin ardından sıra madalya törenine geldi. Avrupa turu kapsamında yer almamasına karşın, Gül'ü Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı, Başbakan Erdoğan'ı da seçim galibiyeti nedeniyle tebrik etmek için bir yıl içinde ikinci defa Ankara'ya gelen Kral, Gül ve Erdoğan'a nişan ve madalya taktı. Suudi Kral, Erdoğan'a Kral Abdülaziz Nişanı, Gül'e de Kral Abdülaziz Birinci Derece Madalyası verdi. Kral'ın bu jestlerine karşılık Cumhurbaşkanı Gül de Kral Abdullah'a Devlet Şeref Madalyası taktı.

HEDEF TİCARET

Kral'ın heyetinde çok sayıda işadamı yer alırken, Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin son beş yılda 3 kat arttığı ve 3.3 milyar dolara ulaştığı belirtildi ve ülkeler arasında artan turizmden duyulan memnuniyet vurgulandı. Çankaya Köşkü'nde Kral Abdullah onuruna verilen akşam yemeği öncesinde Dışişleri Bakanı Babacan ve beraberindeki heyetle, Swiss Otel'e Kral'ı almaya gitti.

Meslektaşı Prens Faysal'a eşlik edecek olan Babacan, Kral'ın otelden ayrılmasına rağmen 15 dakika meslektaşını bekledi. Babacan, Prens Faysal'ın Kral'la gittiğini öğrenince, 20 dakika gecikmeyle Köşk'e gitti. Cumhurbakanı Gül, Kral Abdullah Bin Abdülaziz El Suud onuruna Çankaya Köşkü'nde bir akşam yemeği verdi. Yemekte konuşan Gül "Terörden çok çekmiş bir ülke olan Türkiye, halen teröre kurban vermektedir. Suudi Arabistan da terör saldırılarına maruz kalan ülkelerden biri. Bu tehditlere karşı koymak için uluslararası dayanışma ve işbirliği şarttır" diye konuştu.

153
YEREL HABERLER / 'Operasyonun birazı olmaz'
« : 10 Kasım 2007, 10:58:07 »

Dağlıca'da soruşturma açıldı, köstebek yok
Terör ve olası sınır ötesi operasyon konularında soruları yanıtlayan Büyükanıt, Dağlıca'da tüm tabur hakkında soruşturma açıldığını ama askerler arasında köstebek bulunmadığını söyledi


Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda sınır ötesi harekât, ABD temasları ve Dağlıca olayı ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Büyükanıt, kaçırılan 8 asker arasında köstebek olduğu ve PKK'ya bilgi verildiğine ilişkin iddialara şu karşılığı verdi: "Bana ulaşan böyle bir bilgi yok. Mehmetçiklerin yaşadıkları itibarıyla onlara şüphe ile bakmak, son derece tehlikeli ve yanlış olur. Biz, etnik kökene bakmayız. O güvene sahibiz. Böyle bir yaklaşım bizi rahatsız eder. Öyle bir şey olsa, tekrar Türkiye'ye teslim ederler miydi? Etnik kökenleri ne olursa olsun Türkiye'ye vatandaşlık bağı ile bağlı herkes kardeşimizdir."

'8 erin suçlu ilan edilmesi yanlış'

Org. Büyükanıt, 12 şehit verilen Dağlıca'daki terörist saldırı konusunda şunları anlattı:
"Dağlıca olayında şu anda neredeyiz, ne yapılacak? Şu anda kaçırılan erlerle ilgili olarak idari soruşturma yapılıyor. Bu 8 erle sınırlı değil. Dağlıca Taburu'ndaki herkesle görüşülüyor.

Askerlikte 'faaliyet sonu incelemesi' yapılır. Şu anda o kapsamda inceleme yapıyoruz. İdari soruşturma sonrasında ortaya bir resim çıkacak. Bu 8 erin hemen suçlu ilan edilmesi yanlış olur. Kusurları varsa, kişi veya kişiler hakkında işlem yapılır. Bazı yayın organlarında bu çocuklar için esir kavramı kullanılıyor. Bundan büyük hata olamaz. Cenevre Sözleşmesi'ne göre ancak 'savaş esiri' olur ve savaşan iki devlet varsa kullanılabilir. Terör örgütü kendini bu anlamda taraf yapmaya çalışıyor."
Org. Büyükanıt, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Kurtulduklarına pek sevinemedim" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine, "Benim yorumlamam doğru olmaz. Basın sanıyorum doğru yorumladı" dedi.

Büyükanıt, Dağlıca'daki çatışma hakkında şu bilgileri verdi: "Dağlıca olayında taburun ilerisinde taburun emniyetini sağlayan unsur ile yine o unsurdan ileride emniyet sağlayan ufak bir gruba saldırı yapıldı. Zayiat emniyet grubundadır. Bu grubun başında bir asteğmen vardı. Yaralanmasına rağmen çatışmayı sürdürdü. Ve zayiat vermedi. O asteğmene üstün cesaret ve feragat madalyası verilmesini önerdim."

'Dağlıca tarif edilmez'

Dağlıca'yla ilgili de bilgi veren Büyükanıt, şunları kaydetti: "Dağlıca'ya gitmeyenlere Dağlıca'yı tarif etmek olanaksızdır. Örnek, Gabar Dağı 40 km genişlikte, 30 km derinlikte, 1200 kilometrekare yüzölçümü olan bir coğrafyadır. Bunun içinde 100 terörist arıyorsunuz. Kumluğun içinde toplu iğne aramak gibi şey. O zor araziye rağmen tabii ki bunu yapacağız. Görevimiz budur. İngiliz sözü vardır. Başarısızlığın 40 bin tane nedeni olabilir, ama mazereti olamaz."

Org. Büyükanıt, şehit aileleri başta olmak üzere, halkın tepkisinin mükemmel olduğunu belirtti ve şöyle dedi:
"Son olaylara bakınca halkımızın duyguları, düşünceleri mükemmel. Halkımız metin ve milletine bağlı. Şehit ailelerini metanetli görmek beni derinden etkiliyor. Ben, şehit annelerinin ellerini öperim, yaşları benden küçük olsa da. Babaların da gözlerinden öperim. Haymana'da şehit annesinin elini öpmüştüm. Sonra o köye gazeteciler gitmiş ve şehit annesinin benim onun elini öptüğümde ne hissettiğini sormuşlar. Şehit annesi ise 'Ben o zaman kendimde değildim. Eğer kendimde olsam ben onun elini öperdim' demiş. İşte bizim milletimiz böyle büyük bir millettir. Türkiye güçlü bir ülkedir.

'Kimsenin gücü yetmez'

Kimsenin gücü Türkiye'yi bölmeye yetmez. PKK'nın gücü Türkiye'nin gücüne yetmez. Kendinizi Atatürk'ün yerine koyun. 15 Mayıs 1919'da, o koşullarda Samsun'a çıkma kararı alır mıydınız? Para yok, ordu yok. Ülke işgal altında. 17 yıldır savaşan ülke, okuma oranı erkeklerde yüzde 10, kadınlarda yüzde 1. Bu durumda gider miydiniz? Ama, Atatürk'ün sezisi bu kararı aldırmış. Şimdi koşullarımız daha mı kötü? Kimse Türkiye'ye hayalindekileri dayatamaz."

Hükümeti bekliyoruz

Org. Büyükanıt, hükümete sınır ötesi harekât yetkisi veren tezkerenin 19 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlandığını belirttikten sonra şu bilgiyi verdi: "24 Ekim 2007 günü Başbakanlık bizden tezkere kapsamındaki operasyonla ilgili görüşlerimizi sordu. Biz de görüşlerimizi, tekliflerimizi 1 Kasım'da Başbakanlık'a bildirdik. Başbakanlık ve Dışişleri bu teklifler üzerinde çalışıyor. Bu bir hükümet direktifine dönüşecek ve bize gelecek. Şu anda yetki hükümette. Değerlendirilecek. Eğer harekâtın gerekli olduğuna inanırlarsa 'Şu operasyonlar yapılır' denilecek.

Biz asker olarak her türlü olasılığa karşı önceden planlama yaparız. Çatışma çıktıktan sonra planlama olmaz.

Birliklerimiz görev verildikten sonra kısa süreli bir ikazı müteakip son hazırlıkları yaparak operasyonu gerçekleştirebilecek durumdadır. Şimdi hükümetten gelecek direktifi bekliyoruz. Direktife göre, gereğini yapacağız. Bu süreçte bir gecikme yok."

Operasyonun birazı olmaz

Org. Büyükanıt, "Kapsamlı bir operasyon mu olacak, yoksa nokta operasyonları mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Sırf operasyon yapmak için operasyon yapılmaz. Askeri gerekçeleri ve hedefi olur. Birazcık operasyon yapalım diye operasyon yapılmaz. Nokta veya nokta değil diye bir şey söylenemez. Kafamızdaki şey, bunun ciddi bir hedefi olduğudur."

Büyükanıt, operasyonun çapı ve sınırı konusundaki soruya şu karşılığı verdi: "Önce hükümet direktifini görmeliyiz. O direktifte bazı sınırlamalar olur. O sınırlamalara bakacağız."

Org. Büyükanıt, bu konuda "Niye ABD'ye sormuyorsunuz?" şeklindeki yaklaşımlara karşı da şunu söyledi:
"İcazet alınması gibi bir yaklaşım çok yakışıksızdır. Böyle bir durum söz konusu olamaz. ABD'ye soruldu mu, diye soruyorlar. Biz kimseden icazet almayız. Bizim icazet alacağımız yer bellidir. O da kanunlarımız ve Atatürk'ün yol göstericiliğidir."

3'lü mekanizma değil 3'lü sistem

Büyükanıt, "ABD'nin tutumunu güvenilir, inandırıcı ve samimi buluyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bulunduğum konumda düşüncelerim var, ama açıkça ifade etmeyi uygun görmem. Toplumda negatif düşünceler var."

Büyükanıt, Erdoğan-Bush görüşmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bu tür görüşmelerin politik, diplomatik ve askeri yönü vardır. Ben askeri yönüne bakıyorum. Bush'un konuşması istihbarat üzerine kurulmuştu. İstihbarat önemli. Operasyon yapılmayacaksa istihbaratı ne yapalım? Turşu kurmuyoruz."

Org. Büyükanıt, Genelkurmay İkinci başkanları ve ABD'nin Irak'taki komutanı Petreus arasındaki mekanizmaya ilişkin olarak şu bilgiyi verdi: "Üçlü mekanizma kavramı bize oyalamayı hatırlatıyor. Onun için ben buna 'üçlü sistem' diyorum. Bu operasyonel sistemdir. Sınır ötesi harekât olduğunda biz orada uçaklarımızı uçuracağız diyelim. ABD uçakları da var. Bu bakımdan birbirimizle, bir çatışma olmaması için koordine edilmesi gerekiyor. Kurulan üçlü sistem bu."

Büyükanıt, Bush'a da dokundurdu: Bush, teröristin yanındaysanız siz de terörist kadar suçlusunuz demişti. (Bush'un "İsrail kendini savunma hakkına sahiptir" sözüne gönderme yaptı.) Bunlara katılıyorum, ama konu Türkiye olunca çifte standart uygulanıyor."



DTP'nin adını anmadı

Büyükanıt, gazetecilerin DTP kongresiyle ilgili soru sormaları üzerine de şu yanıtı verdi: "O partinin adını ağzıma almak istemiyorum. Bunların yaptığı kabul edilemez. Böyle devam ederse toplumda bir kutuplaşma ve çatışma ortamı ortaya çıkabilir. Biz hep halkı ve teröristleri birbirinden ayırdık. Diyarbakır, Türkiye'de en çok sevildiğim yerlerden biridir."

Büyükanıt, bazı kişilerin "Büyükanıt'ın insan hakları neyse dağdakilerin de aynı hakları var" diyebildiklerine dikkati çekti ve şöyle konuştu: "Böyle bile söyleyebiliyorlar, ne yapalım. Bizde herkesin zannettiği gibi derin devlet yok. Burada bir çizgi var çok önemli. Ben ayağımı frenden çekip konuşsam gerginlik artar."

Org. Büyükanıt, öldürülen teröristlerin neden fotoğraflarını yayımlamıyorsunuz eleştirisi yöneltildiğini, bunun amacının acaba TSK yalan mı söylüyor, sorusunu gündeme taşımak olduğunu belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı: "TSK böyle bir şey yapamaz."

154
YEREL HABERLER / Özal'ın cesareti Erdoğan'da yok
« : 10 Kasım 2007, 10:57:43 »
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cesur ve akıllı biri olduğuna dikkat çeken Abdullah Öcalan, 'Şimdi Abdullah Gül ve Erdoğan için ikinci Özal diyorlar. Bunlarda Özal'ın ne kişiliği, ne de cesareti olduğunu sanmıyorum. Yanılmış olmayı istiyorum ama ikinci Özal olamazlar' dedi.

MALEZYA MODELİ vurgusu yaptı

Bunlar aslında Nakşilik ile biz Kürtlerin bir kısmını içimize aldık, diğerlerini de millet-ümmet anlayışıyla içimize alacağız. Kürt sorununu da bu şekilde çözmüş olacağız diye umuyorlar. Malezya örneği dedikleri ılımlı İslam projesi budur. Kürt işbirlikçilerine dayanıyorlar. Özellikle bu işbirlikçi kesimi ekonomik anlamda palazlandıracaklar. Bu da yoksul kesimle aralarında bir uçurum ve çatışma doğuracaktır. Kürtlerin bunu kabul edeceğini düşünmüyorum. Kürtler buna karşı bloke olacaktır. Kürt işbirlikçilerinin de karşısına dikilecektir.

10 BİN PKK'LI

Önümüz Kış. Bahara kadar PKK'nin sayısı muhtemelen on bine ulaşır. Baharla birlikte ortaya çıkarlar. PKK günde bin kişi öldürse, onlar da günde bin Kürdü öldürse, yirmi otuz köyümüzü yaksa ne olur? Yine sorun çözülmez. PKK'yi bitiremezler bu şekilde, PKK gittikçe derinleşir.

155
YEREL HABERLER / Silahlı genç AK Partili çıktı
« : 10 Kasım 2007, 10:57:15 »
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın namaz kıldığı camiye gelen ve Başbakan'a yaklaşmak isteyen silahlı kişinin AKP İl Genel Meclisi üyesi olduğu otaya çıktı.

A.S., Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyerek geldiği Başyazıcıoğlu Camisi önünden gözaltına alındı. Beypazarı ilçesinde yaşayan A.S'nin, Ankara'nın AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptığı belirlendi. İki adet ruhsatlı silahı bulunan A.S'nin, son günlerde çevresindekilere ABD Başkanı George Bush ile görüştüğünü söylediği öğrenildi. A.S'nin yakınındakilere "Bush'tan emir aldım" şeklinde ifadeler kullandığı ve akli dengesinin bozuk olduğu kaydedildi.

-AKLİ DENGESİ BOZUK OLDUĞU İÇİN SERBEST

A.S., cami önünde Başbakanlık koruma polisleri tarafından yakalanarak karakola teslim edilmesinin ardından Müracaat ve Suçüstü Savcılığına sevk edildi. Savcı Adil Kubat tarafından sorgulanan A.S. “akli dengesinin yerinde olmadığı” gerekçesiyle serbest bırakıldı.

A.S., camiye geldiği sırada Erdoğan ile görüşmek istediğini ve “şehit yakını” olduğunu söylemiş ancak üzerinde tabanca olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alınmıştı.

156
YEREL HABERLER / MYO'lara kısa dönem askerlik
« : 10 Kasım 2007, 10:56:55 »
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) düzenlenen “3. Ulusal Meslek Yüksek Okulları Müdürler Toplantısı” için geldiği Adana'da, yeni açılan üniversitelerde gerekli şartlar oluşmadığı için sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de ÖSS nedeniyle yüksek öğretime çok fazla talep olduğunu belirten Eşme, “Bu talebin karşılanması için yeni üniversiteler açılmalı, ancak daha da önemlisi, bu üniversitelerde kapasite yaratılmalı” dedi.

MYO OKULLARININ ASKERLİK SORUNU

Ülke genelindeki 522 meslek yüksek okulunda toplam 482 bin 208 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Eşme, bu okullardaki erkek öğrencilerin en büyük sorununun ise askerlik olduğunu kaydetti.

MYO'larda okuyan öğrencilere, lisans öğrencileri gibi kısa dönem askerlik yapma imkanı verilmesinin, mesleki eğitime olan ilgiyi artıracağını anlatan Eşme, “Bu önemli bir sorun olarak gündemimizde yer alıyor ve çözümü için görüşmelerde bulunuyoruz” dedi.

Görev süresi 8 Aralıkta sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yerine adaylığının söz konusu olmadığını da vurgulayan Eşme, atama ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı'nın vereceğini belirtti.

Vatan

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 955