İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Force23

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 452
145
YEREL HABERLER / Traktör sulama kanalına devrildi: 1 ölü
« : 11 Eylül 2007, 10:13:39 »
MALATYA (İHA) - Malatya'da traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Özal köyünden Şahnahan kasabası istikametine seyreden V.K. (23) yönetimindeki traktör, Özal köyü Karaçalı mevkiinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde yolun sağındaki sulama kanalına devrildi. Kazada ağır yaralanan sürücü V.K., İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Traktörde bulunan sürücünün annesi K.K. ( 57) ise, hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Traktörde yaklaşık 2 bin YTL maddi hasar meydana geldiği ve kazayla ilgili jandarmanın tahkikatı sürdürdüğü bildirildi.

 

146
YEREL HABERLER / Cezaevinde intihara kalkıştı
« : 11 Eylül 2007, 10:13:25 »
MALATYA (İHA) - Malatya'da adam öldürmek suçundan tutuklu olan bir kadın, kendisini eşarpla asarak intihara teşebbüs etti.

Edinilen bilgiye göre, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde adam öldürmek suçundan tutuklu olan A.T. (47) isimli bayan, girdiği bunalım sonucu kendini B-16 koğuşunun merdiven korkuluklarına eşarpla asarak intihara teşebbüs etti. Cezaevi görevlileri tarafından İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen bayan, tedavisinin ardından cezaevine teslim edildi.

Öte yandan, Doğanşehir ilçesi Fındık köyünde C.K ( 22) isimli kız, ailevi nedenlerden dolayı bunalıma girip tarım ilacı içerek intihara kalkıştı. Genç kız, kaldırıldığı Doğanşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Malatya merkez İnönü Caddesi Dörtyol mevkiindeki evlerinde fazla miktarda ilaç içen F.Y. (23) isimli genç de, Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 


147
YEREL HABERLER / Polis yaralayan kız koruma altında
« : 11 Eylül 2007, 10:13:09 »
Bursa'da 35 yaşındaki polis memuru Hüseyin Durmaz'ın ayağından yaralanmasına neden olan 7 yaşındaki N.A., koruma altına alındığı devlet tarafından okula gönderilecek. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şaban Kander, “N.A.'nın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Pazartesi günü kendisini okula göndereceğiz'' dedi.

Bursa'da, polisleri gören babasının eve getirmesini istediği tabancanın tetiğine basınca, polis memuru Durmaz'ın bacağından yaralanmasına neden olan ‘Hırsızlık' suçundan sabıka kaydı bulunan N.A., koruma altına alındığı Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'nda ilk gecesini geçirdi. Gözaltına alınan babası Erkan A., ‘Ruhsatsız silah taşımak', ‘Devlet memurunun yaralanmasına neden olmak' suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Erkan A.'nın daha önce de ‘Hırsızlık' suçundan arandığı ortaya çıktı.

Polis memurunun yaralanmasına neden olan N.A. önümüzdeki pazartesi günü başlayacak yeni eğitim yılında devlet korumasında okula gidecek. İl Müdürü Şaban Kander, “N.A.'yı diğer çocuklarımız gibi bakıp, koruyacağız. Okula göndereceğiz. Topluma kazanılması için yapılması gerekeni yapacağız. N.A.'nın ailesini uzmanlarımız araştıracak ve rapor tutacak. Çocuk mahkemesi ise hakkında karar verecek. Koruma altında tutulması istenirse, N.A.'yı ailesinin zarar vermemesi için başka ile de gönderebiliriz'' dedi.

148
YEREL HABERLER / Haliç'te erkek cesedi bulundu
« : 11 Eylül 2007, 10:11:13 »
İSTANBUL (İHA) - Haliç'te denizde bulunan erkek cesedi itfaiye ekipleri tarafından çıkarılırken, olay yerinde toplanan vatandaşlar çalışmaları merakla izledi.

Edinilen bilgiye göre, Haliç'te parkta piknik yapan vatandaşlar, Alibeyköy sahilinde bir erkek cesedi olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek vatandaşları uzaklaştıran polis ekipleri, bölgeyi emniyet şeridiyle çevirdikten sonra incelemelere başladı. Polisin incelemelerinin ardından olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri cesedi kıyıya çıkarırken, parkta piknik yapmakta olan vatandaşlar ve çocuklar da çalışmaları merakla izledi. Parktaki çocukların cesedin
ambulansa götürülmesi sırasında arkasından koşuşturması ilginç görüntüler oluşturdu.

Cesede bakarak teşhis etmeye çalışan vatandaşlar, şahsın oturdukları semtten olmadığını söyledi. Cesedin 25-30 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu, alnının ortasında ve baş kısmında kesici ve delici aletlerle açıldığı sanılan 2 yara olduğu öğrenildi. Çıplak halde bulunan cesedin 48 saat su içinde kaldığı belirlenirken, bakımsız olmasından dolayı sokakta yaşayan birine ait olduğu tahmin ediliyor.

 


149
YEREL HABERLER / Türkiye'den 2008'de turizm çıkartması
« : 11 Eylül 2007, 10:10:57 »
Ankara (AA)- Türkiye, 2008 yılını uluslararası fuarlarda tanıtım atağıyla geçirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek yıl 56 ülkede 7'si büyük, 98'i kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde, 37'si de yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla olmak üzere 142 turizm ihtisas fuarına katılacak.

Bakanlığın katılacağı büyük fuarlar arasında ilk tanıtım atağı, 8-13 Ocak tarihleri arasında Hollanda'da düzenlenecek Utrecht Turizm Fuarı'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye, İspanya'nın başkenti Madrid'de 30 Ocak-3 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Madrid Fitur Turizm Fuarı, ardından da aynı ay içinde İtalya'da gerçekleştirilecek BIT Milano Turizm Fuarı'nda yer alacak.

Türkiye'nin tanıtım atağı, 5-9 Mart tarihleri arasında ITB Berlin Turizm Fuarı, 19-22 Mart tarihlerinde MITT Moskova Turizm Fuarı, 1-5 Mayıs tarihleri arasında da Dubai'deki ''Arabian Travel'' adlı organizasyonla sürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, büyük fuarlardaki 2008 atağını 10-13 Kasım 2008'deki WTM Londra Dünya Turizm Fuarı'nda noktalayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelecek yıl içerisinde kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek 98 uluslararası fuara da katılacak.




150
YEREL HABERLER / 8 kişiyi nasıl katletti?
« : 11 Eylül 2007, 10:10:46 »
Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ne bağlı Karacaören Beldesi'nde yaşayan bir kişi, miras yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan erkek kardeşi ile aile fertlerini ve onun eşinin yakınlarından toplam 8 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü.
 

151
YEREL HABERLER / Düğün konvoyunda kaza: 1 yaralı
« : 11 Eylül 2007, 10:10:11 »
KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de düğün konvoyuna motosikleti ile katılan bir kişi, minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaralının yakınları minibüs sürücüsünü linç etmek istedi.

 
Edinilen bilgiye göre, merkez Kocasinan ilçesi Yeniköy Mahallesi Hasan Tahsin Bulvarı'nda meydana gelen kazada, 38 PC 622 plakalı motosikleti ile düğün konvoyuna katılan Erol B. (42), karşı yönden gelen Metin K. yönetimindeki 38 PK 281 plakalı minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Erol B., ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sonrasında motosiklet sürücüsünün yakınları, minibüs sürücüsü Metin K.'ya saldırdı. Polis olaya müdahale ederken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

152
YEREL HABERLER / Film gibi kazada 3 kişi yaralandı
« : 11 Eylül 2007, 10:08:35 »
ADANA (İHA) - Adana'da filmleri aratmayacak bir trafik kazası meydana geldi. Kamyonetin çarptığı aşırı kilolu bir vatandaş, savrularak bir otomobilin üzerine düştü. Olayda 1'i ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza 23.30 sıralarında Seyhan Mahallesi, Sabancı İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Akşam saatlerinde Haluk Levent'in verdiği açık hava konseri sonrası evine giden Özgür Menevşe (31) isimli vatandaşa 01 ET 624 plakalı kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisi savrulan Menevşe, yine konser alanında bulunan ve hareket etmeye hazırlanan 35 NH 029 plakalı otomobilin üzerine düştü. Kazada, otomobilin içinde bulunan Ufuk Dayan (13) ve Meyra Dayan (9) isimli kardeşler yaralandı. Olay sonrası Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Özgür Menevşe, beyin cerrahi servisinde gözlem altına alınırken, Ufuk ve Meyra Dayan kardeşler gece geç saatlerde taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


153
YEREL HABERLER / Dumanla işaret verdiler
« : 11 Eylül 2007, 10:08:15 »
Mersin'de bir bankanın ATM'sini oksijen kaynağı ile açmak isteyen 2 kişi, ATM'den çıkan duman farkedilince kaçmaya çalışırken yakalandı.

Olay, İsmet İnönü Bulvarı Orduevi önünde bulunan Oyak Bank ATM'sinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ATM'nin para kasasını yanlarında getirdikleri oksijen kaynağı ile açmaya çalışan 2 kişi, ATM'den çıkan yoğun duman üzerine Orduevi'nde görevli askeri personel tarafından farkedildi.
 
Askerlerin müdehale etmeye çalıştığı eldivenli 2 soyguncu, yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak kaçmaya başladı. İhbar üzerine şüphelilerin yakalanması için bölgede çalışma başlatan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize polis ekipleri, eşkali belirlenen 2 kişiyi, olay yeri civarında yakaladı. Soğuksu Polis Karakolu'na götürülen Adem G. ve Fatih Ö. adlı şahıslar, olayı gören askeri personel tarafından da teşhis edildi.
 
Karakoldaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılara, karakol çevresindeki bir esnaf tarafından saldırıda bulunuldu. Şüphelilerin bindirildiği polis otosunun camlarına vuran esnaf şahıs, "Nereden geliyorsunuz buraya, ekmeğimizi yiyorsunuz, adi hırsızlar" diye bağırarak tepkisini dile getirdi.

Bu arada, olayın meydana geldiği ATM içindeki çanta, bomba uzmanlarınca incelendikten sonra açıldı. Çantanın içerisinden kasa açmakta kullanılan oksijen tüpü ve malzemeler çıktı. Polis, olay yerinde parmak izi araştırması yaparken, olayla soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
İHA

154
AMASYA (İHA) - Amasya'da üniversite mezunu bir genç, tartıştığı annesini ekmek bıçağı ile bıçaklayarak öldürdükten sonra polis merkezine teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Hacı İlyas Mahallesi Örgücü Sokak Şen Apartmanı'nda meydana gelen olayda, bunalıma giren Levent Sağlam (29), tartıştığı annesi Hasibe Sağlam'ı (59) ekmek bıçağı ile bıçaklayarak öldürdü. Şahıs, daha sonra suç aleti ile birlikte Ahmet Özbey Polis Merkezi'ne giderek annesini öldürdüğünü söyleyip teslim oldu.
 
Olayı duyarak evine gelen baba Kazım Sağlam, eşinin cesedini görünce şok geçirdi. Kazım ve Hasibe Sağlam çiftinin 3 çocuğundan biri ve Erzurum Üniversitesi mezunu olduğu öğrenilen gencin işsiz olduğu, çevresinde sakin kişiliği ile tanındığı kaydedildi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerden sonra Hasibe Sağlam'ın cenazesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



155
YEREL HABERLER / İsrail'de Hz. İsa dönemine ait tünel
« : 11 Eylül 2007, 10:07:35 »
Kudüs (AA)- İsrail'de arkeologlar Hz. İsa dönemine ait 70 metrelik bir tünel buldu.

İsrail'deki eski eserler dairesinden yapılan açıklamada, M.S. 70 yılında Kudüs'ün Romalılar tarafından kuşatılması sırasında halkın kentten kaçmak için kullandığı sanılan tünelin antik dönemde su biriktirmek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Tünelin bazı yerlerde 3 metre yüksekliğe ulaştığı ve traşlanmış taşlarla sağlamlaştırıldığı belirtilen açıklamada, kazı çalışmalarında paralar ve Roma dönemine ait vazo parçaları bulunduğu da kaydedildi.


156
YEREL HABERLER / Yurtta hava tahmini
« : 11 Eylül 2007, 10:06:11 »
İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı, zamanla Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 28
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27
İzmir: Az bulutlu ve açık 29
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık 30
Samsun: Parçalı bulutlu 24
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 26
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33


Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 452