İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

493
YEREL HABERLER / Kök hücre için 20 milyon dolar bağış
« : 11 Eylül 2007, 10:27:33 »
Los Angeles (AA)- Amerikalı milyarder Eli Broad, kök hücre araştırmaları için California Üniversitesi'ne 20 milyon dolar bağışladı.

Eli ve Edythe Broad Vakfı adına yapılan bağışla ilgili törene California eyaleti Valisi Arnold Schwarzenegenner ile eyaletteki Los Angeles kentinin Valisi Antonio Villaraigosa katıldı.

Broad'un geçen yıl da kök hücre araştırmaları için Güney California Üniversitesi'ne 25 milyon dolar bağışta bulunduğu belirtildi.


494
YEREL HABERLER / Oscar ödüllü aktris Jane Wyman öldü
« : 11 Eylül 2007, 10:27:19 »
Los Angeles (AA)- Oscar ödüllü aktris Jane Wyman 93 yaşında öldü.
 
Yetkililer, Wyman'ın Palm Springs'deki evinde bu sabah öldüğünü söylediler. ABD'nin eski başkanlarından Ronald Reagan'ın ilk karısı Jane Wyman, "Johnny Belinda" adlı filmde, tecavüze uğrayan sağır kadın rolüyle Oscar'a layık görülmüştü.

Film kariyeri 1930'lu yıllarda başlayan Wyman, Şahin Tepesi adlı dizideki rolüyle de biliniyor.


495
YEREL HABERLER / Gümüşhane'de can pazarı: 7 ölü
« : 11 Eylül 2007, 10:27:06 »
GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Trabzon Karayolu'nun İkisu-Şiran yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaş yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Gümüşhane-Trabzon Karayolu'nun 15. kilometresindeki İkisu-Şiran kavşağında meydana geldi. 29 M 0046 plakalı minibüs ile sürücüsü ve plaka bilgileri edinilemeyen bir kamyon çarpıştı. Kazada minibüste bulunan yolculardan Cengiz Kılıç (70), Nizamettin Bayrak (59), Şöhret Çelik (70), İskender Çelik (40), Menşure Çelik (75), Zihniye Gürbüz (55) ve Salim Kaya (60) hayatlarını kaybetti.
 
Ağır yaralanan Efe Kaya (14), Niyazi Kılıç, Fatih Bayrak ve Cevdet Çelik Trabzon'daki hastanalere sevk edilirken; Yaşar Kılıç, İbrahim Bayrak, Safiye Öztürk ve Cengiz Çelik Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Paylaş : |
 

496
YEREL HABERLER / Şemdinli'de mayın bulundu
« : 11 Eylül 2007, 10:26:37 »
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından karayoluna döşendiği tespit edilen bir mayın düzeneği bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Şemdinli-Yüksekova Karayolu'nda arama-tarama faaliyeti yapan güvenlik kuvvetleri, Şapatan Geçiti mevkiinde teröristler tarafından yol kenarına döşenen bir mayın düzeneğine rastladı. Geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, yaptıkları inceleme sonrasında mayının bulunduğu bölgeyi güvenlik şeridi ile çevirdikten sonra araçların kontrollü bir şekilde geçişini sağladı.


497
YEREL HABERLER / Emekli öğretmen intihar etti
« : 11 Eylül 2007, 10:26:24 »
AYDIN (İHA) - Aydın'ın Söke ilçesinde emekli bir öğretmen, kendini asarak intihar etti.

Olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Hüseyin Gelirgün (52), girmiş olduğu ruhi bunalım sonucu Konak Mahallesi Kocagöz Sokak Kocabıyık Apartmanı'ndaki dairesinde kendini tavana asarak intihar etti. Saat 15.00 sıralarında Hüseyin Gelirgün'ü ziyarete gelen arkadaşları, kapının açılmaması üzerine olayı polise haber verdi. Çilingir yardımıyla girilen evde emekli öğretmenin cesediyle karşılaşıldı. Hüseyin Gelirgün'ün kendini, 1 hafta kadar önce evinin tavanına spor yapmak için monte ettirdiği demirlere astığı görüldü.
 
Cumhuriyet savcısının olay yerinde inceleme yapmasının ardından ceset, Söke Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hüseyin Gelirgün'ün 2 çocuk babası olduğu ve çocuklarının yurt dışında yaşadığı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



498
HAKKARİ (İHA) - İran İslam Cumhuriyeti Urumiye Valisi Hassan Gaffari Azer ve beraberindeki 12 kişilik heyet, sınır güvenliği konusunda yapılacak toplantıya katılmak üzere Hakkari'ye geldi.

Bugün sabah saatlerinde İran Urumiye Valisi Hassan Gaffari Azer ile beraberinde bulunan Urumiye 1. Derece Hudut Komutan Vekili Albay Gurban Ali Muhubi, Valilik Emniyet Müşaviri Abdullah Ekberi, Batı Azerbaycan Genel Valilik Temsilcisi Muhammet Ali Muhammet Zade, Urumiye Fermandarlık Siyasi Daire Başkanı Ali Necefi, Hudut Komutan Müşaviri Binbaşı Yahya Eşrefi, Fermandarlık Müşaviri ve Toplantı Sekreteri Aziz Sanati, tercüman Cevat Sofiyani ve sekreter Mihdat Hacıları'ndan oluşan heyet, Hakkari'ye gelerek polisevine geçti.
 
İran heyeti ile burada düzenlenen toplantıya Türk heyeti olarak Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Zuhuri Atilla Ataalp, Yüksekova ilçesi Kaymakamı Celalettin Cantürk ve Şemdinli ilçesi Kaymakamı Altuğ Çağlar katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, İran İslam Cumhuriyeti heyetini Hakkari'de ağırladıklarını belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, "İki ülkemizin milli kabiliyet esasına göre her yıl bu tarz karşılıklı istişarelerimiz, görüşmelerimiz oluyor. Bu dönem sonu toplantısında da Urumiye fermandarımız sayın Hassan Gafferi Azer'i bizleri kırmadılar. 2 gün burada misafirimiz olacaklar. Her seferinde olduğu gibi iki ülkemizin sınır güvenliği ile ilgili ve sınırda meydana gelebilecek olaylara ilintili olarak bu çalışmalarımızı karşılıklı toplantılar yaparak görüşüyoruz. Urumiye vilayetine biz gidiyoruz, Urumiye fermandarı ilimize gelerek bu toplantıları heyetler marifiyeti ile yapmış oluyoruz. Bu toplantılarımız sonucunda gerçekten sınır güvenliğine dönük olarak iyi ilişkiler çerçevesinde çok güzel neticeler alınmıştır. Bundan sonraki süreçte de sınır güvenliğini tehdit edici maiyetteki her konuda yaptığımız görüşmelerde mutlak surette netice alacağız. İran İslam Cumhuriyeti ile komşuluk ilişkilerimiz, malumunuz olduğu üzere çok uzun zamandan beri devam ediyor. Bu ilişkilerin daha iyi noktalara gitmesi hudut boylarında yaşayan insanlarımız içinde bir huzur kaynağı oluyor. Bu davetimizi kabul ettikleri için Urumiye fermandarı sayın Hassan Gafferi Azer'i ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Türk ve İran heyeti arasında basına kapalı olarak gerçekleşecek sınır güvenliği toplantısına geçildi. Geceyi polisevinde geçirecek olan İran heyetinin yarın Hakkari'den ayrılması bekleniyor.


499
YEREL HABERLER / Japon turisti gasp eden 3 kişi tutuklandı
« : 11 Eylül 2007, 10:25:43 »
KARS (İHA) - Kars'ta sokak ortasında bir Japon turistin önünü keserek zorla kol saatini aldıkları iddiasıyla yakalanan 3 kişi tutuklandı.

Olay, dün saat 16.15 sıralarında Ortakapı Mahallesi'nde meydana geldi. Şüpheliler E.Y., A.Y., E.Y. ve A.H.H., Japon turist T.A.'nın önünü keserek zorla kol saatini gasp etti. Şaşkına dönen ve korkususundan donup kalan Japon turist T.A., çevreden geçen iki kişi tarafından şüphelilerin elinden güçlükle kurtarıldı. Yardımsever vatandaşlar, Japon turistin kol saatini de şüphelilerden geri almayı başardı. Olayın hemen ardından E.Y., A.Y. ve E.Y., emniyet ekipleri tarafından İstasyon Caddesi üzerinde yakalandı. Dün akşam saatlerinde adliyeye çıkarılan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayıplara karışan A.H.H.'nin ise aranmasına devam ediliyor.



500
ERZURUM (İHA) - Erzurum polisinin düzenlediği operasyonlarda 4 bin 451 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, alınan ihbarlar üzerine harekete geçen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararına istinaden Erzincankapı semtindeki 1 işyeri ile şüpheli bir şahsa ait harabe bir mekanda arama yaptı. Yapılan aramalarda işyerinden 3 bin 9 adet, harabe de de bin 442 paket kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 2 şahıs hakkında yasal işlem yapılırken, ele geçirilen kaçak sigaralar Mali Şube'ye teslim edildi.



501
YEREL HABERLER / 54 saat havada kalarak rekor kırdı
« : 11 Eylül 2007, 10:25:03 »
Londra (AA)- Son derece hafif, güneş enerjisiyle çalışan bir pilotsuz uçak, 54 saat süreyle havada kalarak dünya rekoru kırdı.
 
Prototipi geliştiren İngiliz QinetiQ şirketinden yapılan açıklamada, kanat genişliği 18 metre olan, sadece 30 kilo ağırlığındaki Zephyr adlı uçağın, ABD'nin New Mexico eyaletindeki White Sands askeri üssünde yapılan denemelerinin ilkinde 54 saat, ikincisinde 33 saat 43 dakika havada kaldığı belirtildi. İnsansız uçağın havada kalma rekoru daha önce 2001'de yapılan uçuşta 30 saat 24 dakika ile Amerikan pilotsuz keşif uçağı Global Hawk'a ait bulunuyordu.

İngiliz şirketi, ancak Zephyr'in uçuşu sırasında White Sands'te Uluslararası Havacılık Federasyonu yetkililerinin bulunmaması nedeniyle, pilotsuz uçağın havada kalma rekorunun tescillenemediğini belirtti. Karbon fiber alaşımlı uçak, kanatlarına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde bütün gün uçabilirken, lityum-kükürt bataryaları sayesinde gece de uçmaya devam edebiliyor.
 
QinetiQ şirketi, Zephyr'in keşif veya askeri operasyonlarda iletişim amaçlı kullanılabileceğini belirtiyor.


502
YEREL HABERLER / Cami avlusunda define kazısı
« : 11 Eylül 2007, 10:24:48 »
Gümüşhane (AA)- Gümüşhane'deki Sadullah Efendi Camii avlusunda 3 kişi tarafından define bulmak amacıyla kazı başlatıldı.Alınan bilgiye göre, Halit Köprülü, İbrahim Öztürk ve Reşit Dabağ, Hasanbey Mahallesi'ndeki Sadullah Efendi Camii avlusunda gömülü altın olduğunu belirterek, kazı yapma talebiyle İl Kültür ve Turizm
Müdürlüğü'ne başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Define Arama Yönetmeliği'nin ilgili maddelerince talebi uygun bularak, Köprülü, Öztürk ve Dabağ'ın kazı yapmasına izin verdi.Bunun üzerine Gümüşhane Belediyesi'nden iş makinesi kiralayan bu kişiler, Trabzon Müzeler Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Ali İhsan
Kartal'ın nezaretinde kazıya başladı. İlk gün yapılan kazılardan sonuç elde edilemezken, kazı çalışmalarının birkaç gün daha süreceği ifade edildi.

Definecilerden Halit Köprülü, "Cami avlusundaki 100 metrekarelik alanı 7 metre derinliğinde kazacağız. 1984 yılında da burada bir kazı yapılmıştı ancak define bulunamamıştı. Belediyeden iş makinelerini üç günlüğüne kiraladık. Bu süre içinde kazıyı tamamlayarak, defineyi bulmak istiyoruz" dedi.

 

503
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kimliği belirsiz 2 kişi, bir kadının bileziklerini çaldı.

Hayrettin Paşa Mahallesi'nde tansiyonunu ölçtürmek için gittiği Devlet Hastanesi'nden saat 10:30 sıralarında evine dönen 65 yaşındaki Macide B.'nin yanına yaklaşan kimliği belirsiz iki şahıs, yaşlı kadını ve ailesini tanıdığını söyleyerek sohbet etmeye başladı. Laf kalabalığıyla sersemlettikleri kadının kolundaki 4 altın bileziği, "Okutacağız" diyerek çorapla çıkaran hırsızlar daha sonra kayıplara karıştı.
 
Hırsızların oyununa gelen Macide B., tansiyon hastası olduğunu belirterek olayı şöyle anlattı: "Ayvalık Lisesi önünde yanıma gelen temiz giyimli 40- 45 yaşlarında bir adam, 'Merhaba anneciğim, ben oğlunun yakın arkadaşıyım' dedi. Ben, 'Seni tanıyamadım' deyince 'Tanırsın da unuttun' dedi. Sürekli konuşuyordu. 'Sorma bizim de cenazemiz var. Arkadaşımın kaynatası öldü. Para dağıtmak istiyoruz. Sen de yardım et' dedi. Peşimi bırakmadığı gibi sürekli bir şeyler anlatıyordu. Bir dükkanda çalışan oğlumu ve kocamı tanıdığını söylüyordu. Oğlumun ismini de biliyordu. Sersemlemiştim. Daha sonra 'Bir apartmanın giriş kapısında bekle' dedi. O sırada ikinci adam geldi. O hiç konuşmuyordu. Bana, 'Kolundaki bilezikleri ver okutup getirelim' dedi. Elime bir çorap geçirip babamdan yadigar kalan dört bileziği alarak uzaklaştılar. O zaman soyulduğumu anladım. Bu bana ders oldu. Kimseye güven kalmadı artık."

Emniyet güçleri, şikayet üzerine hırsızları arıyor.

504
YEREL HABERLER / Teröristler karakola sızmaya çalıştı
« : 11 Eylül 2007, 10:24:05 »
TUNCELİ (İHA) - Tunceli'de PKK militanları, Ovacık ilçesinde Yeşilyazı Köyü Jandarma Karakolu'na sızmak istedi ancak başarılı olamadı.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saat 02.30 sıralarında 3-4 kişilik bir PKK'lı grup, Ovacık ilçesi Yeşilyazı köyünde bulunan jandarma karakoluna sızmaya çalıştı. Nöbetçi askerlerin fark etmesinin ardından teröristler, karakolu rastgele taramaya başladı. Karakolda bulunan askerlerin hemen karşılık vermesi sonucu yaşanan kısa süreli çatışmadan sonra karanlıktan yararlanan teröristler, ormanlık alana doğru kaçarak uzaklaştı. Jandarma karakolunun köyün ortasında bulunması nedeniyle karakol çevresinde çok sayıda evin olduğu ve çatışma sırasında vatandaşların korkulu anlar yaşadıkları öğrenildi.

Sabah erken saatlerde bölgeye havadan çok sayıda askeri birlik gönderilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonların hava destekli olarak devam ettiği bildiriliyor.