İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

529
YEREL HABERLER / Dumanla işaret verdiler
« : 11 Eylül 2007, 10:08:15 »
Mersin'de bir bankanın ATM'sini oksijen kaynağı ile açmak isteyen 2 kişi, ATM'den çıkan duman farkedilince kaçmaya çalışırken yakalandı.

Olay, İsmet İnönü Bulvarı Orduevi önünde bulunan Oyak Bank ATM'sinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ATM'nin para kasasını yanlarında getirdikleri oksijen kaynağı ile açmaya çalışan 2 kişi, ATM'den çıkan yoğun duman üzerine Orduevi'nde görevli askeri personel tarafından farkedildi.
 
Askerlerin müdehale etmeye çalıştığı eldivenli 2 soyguncu, yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak kaçmaya başladı. İhbar üzerine şüphelilerin yakalanması için bölgede çalışma başlatan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize polis ekipleri, eşkali belirlenen 2 kişiyi, olay yeri civarında yakaladı. Soğuksu Polis Karakolu'na götürülen Adem G. ve Fatih Ö. adlı şahıslar, olayı gören askeri personel tarafından da teşhis edildi.
 
Karakoldaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılara, karakol çevresindeki bir esnaf tarafından saldırıda bulunuldu. Şüphelilerin bindirildiği polis otosunun camlarına vuran esnaf şahıs, "Nereden geliyorsunuz buraya, ekmeğimizi yiyorsunuz, adi hırsızlar" diye bağırarak tepkisini dile getirdi.

Bu arada, olayın meydana geldiği ATM içindeki çanta, bomba uzmanlarınca incelendikten sonra açıldı. Çantanın içerisinden kasa açmakta kullanılan oksijen tüpü ve malzemeler çıktı. Polis, olay yerinde parmak izi araştırması yaparken, olayla soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
İHA

530
AMASYA (İHA) - Amasya'da üniversite mezunu bir genç, tartıştığı annesini ekmek bıçağı ile bıçaklayarak öldürdükten sonra polis merkezine teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Hacı İlyas Mahallesi Örgücü Sokak Şen Apartmanı'nda meydana gelen olayda, bunalıma giren Levent Sağlam (29), tartıştığı annesi Hasibe Sağlam'ı (59) ekmek bıçağı ile bıçaklayarak öldürdü. Şahıs, daha sonra suç aleti ile birlikte Ahmet Özbey Polis Merkezi'ne giderek annesini öldürdüğünü söyleyip teslim oldu.
 
Olayı duyarak evine gelen baba Kazım Sağlam, eşinin cesedini görünce şok geçirdi. Kazım ve Hasibe Sağlam çiftinin 3 çocuğundan biri ve Erzurum Üniversitesi mezunu olduğu öğrenilen gencin işsiz olduğu, çevresinde sakin kişiliği ile tanındığı kaydedildi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerden sonra Hasibe Sağlam'ın cenazesi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



531
YEREL HABERLER / İsrail'de Hz. İsa dönemine ait tünel
« : 11 Eylül 2007, 10:07:35 »
Kudüs (AA)- İsrail'de arkeologlar Hz. İsa dönemine ait 70 metrelik bir tünel buldu.

İsrail'deki eski eserler dairesinden yapılan açıklamada, M.S. 70 yılında Kudüs'ün Romalılar tarafından kuşatılması sırasında halkın kentten kaçmak için kullandığı sanılan tünelin antik dönemde su biriktirmek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Tünelin bazı yerlerde 3 metre yüksekliğe ulaştığı ve traşlanmış taşlarla sağlamlaştırıldığı belirtilen açıklamada, kazı çalışmalarında paralar ve Roma dönemine ait vazo parçaları bulunduğu da kaydedildi.


532
YEREL HABERLER / Yurtta hava tahmini
« : 11 Eylül 2007, 10:06:11 »
İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyılarının kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; hava sıcaklığı, tüm yurtta 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı, zamanla Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 28
İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27
İzmir: Az bulutlu ve açık 29
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık 30
Samsun: Parçalı bulutlu 24
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 26
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33


533
ANKARA (ANKA)- Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, geçirdiği iş kazası nedeniyle sık sık rahatsızlanan ve bu nedenle uzun süreli raporlar alan işçinin iş sözleşmesini fesh eden işvereni haklı buldu.

 
Kartal 3. İş Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, 5 yıl içerisinde 565 gün rapor alan işçinin sözleşmesini fesh eden işveren aleyhine açılan davada, “Davacının davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenler mevcuttur. İş ilişkisinin sürdürülmesi açısından beklenemez hal almıştır” görüşünü dile getirdi.
Geçirdiği iş kazası sonrası 31 kez viziteye çıkarak toplam 565 gün rapor alan işçiye, "kurşun intoksikasyonuna bağlı plinoropati" tanısı kondu. Kurşun asit akümülatör tesisinin üretim bölümünde çalışan işçinin sık sık rapor alması nedeniyle iş sözleşmesi fesh edildi.

 
Kartal 3. İş Mahkemesi'ne dava açan işçi, feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, işçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olması, iş yerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun sağlık kurulunca saptanması gerektiği, bu koşulların oluşmadığını, sağlık kurulunca bu konuda karar verilmediğini ve işverenin kesin rapor alınana kadar kurşunsuz bölüm dışında çalıştırabileceğine karar verdi.

 
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak davanın reddedilmesi gerektiğine hükmetti. Yargıtay, kararında şu görüşlere yer verdi: “4857 sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesinde iş sözleşmesinin işveren tarafından işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından kaynklanan geçerli bir sebebe dayanılarak feshedilebileceği düzenlenmiştir. Söz konusu geçerli sebepler İş Kanunu'nun 25. maddesinde belirtilen derhal fesih için öngörülen haklı nedenler olduğu gibi, bu nitelikte olmamakla birlikte, işçinin ve işyerinin normal yürüyüşünü olumsuz etkileyen hallerdir. İşçinin sık sık rapor alması, yasanın gerekçesinde bu nedenler içinde sayılmıştır. İşçinin yeterliliğinden veya davranışlarından kaynaklanan sebepler, ancak işyerinde olumsuzluklara yol açması halinde fesih için geçerli sebep olabilirler. İş ilişkisinin sürdürülmesinin işveren açısından önemli ve makul ölçüler içinde beklenemeyeceği durumlarda, feshin geçerli sebeplere dayandığı kabul edilmelidir. Davacının sık sık rapor alması ve bu olgunun devam etmesi karşısında, iş görme ediminden davalı işverenin yararlanamadığı ve sonuç olarak işyerinde olumsuzlukların yaşandığı sabittir. Davacının davranışlarından kaynaklanan geçerli nedenler mevcuttur. İş ilişkisinin sürdürülmesi işveren açısından beklenemez hal almıştır. Davanın reddi yerine yazılı şekilde kabülü hatalıdır”


534
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün beş ili kapsayan Güneydoğu gezisine çıkıyor.

Yüksekova, 16 yıl sonra Cumhurbaşkanı ağırlayacak

Gül, AKP'nin miting güzergahını izleyecek



Gül, 11-14 Eylül tarihleri arasında Van'ın Başkale, Hakkari'nin Yüksekova ilçeleriyle Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül gezisi sırasında, valilikleri, garnizon komutanlıklarını ve üniversiteleri ziyaret edecek, yöredeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşecek.

535
YEREL HABERLER / Alkollü yakalanan kamuya hizmet edecek
« : 11 Eylül 2007, 10:05:15 »
Yargıtay, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçunu işlediği gerekçesiyle 30 gün hapis cezasına çarptırılan sanığın cezasının ertelenmesi yerine ‘kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar' dan birine mahkum edilmesi gerektiğini belirtti.

Aksaray 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 2. Ceza Dairesi,daha önce hapis cezasına mahkum edilmemiş olan sanığın, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan sanık hakkında verilen 30 günlük hapis cezasının ertelenmesi yerine kamu yararına işlerde çalışmaya mahkum edilebileceğini kaydetti.

Yargıtay 2. Ceza Dairesi, sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 50. maddesinin 3. fıkrası gereğince aynı yasanın maddesinin 1. fıkrasında yazılı seçenek yaptırımlardan birine çevrilmesinin zorunlu olduğunun mahkeme tarafından gözetilmemesini bozma gerekçesi saydı. Yargıtay, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan sanık hakkında verilen 30 günlük hapis cezasının ertelenmesi yerine aşağıdaki yaptırımlardan birine mahkum edilmesi gerektiğine karar verdi:
“Kısa süreli hapis cezası, suçlunun kişiliğine, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığa ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre;

- Adlî para cezasına,
- Mağdurun veya kamunun uğradığı zararın aynen iade, suçtan önceki hâle getirme veya tazmin suretiyle, tamamen giderilmesine,
- En az iki yıl süreyle, bir meslek veya sanat edinmeyi sağlamak amacıyla, gerektiğinde barınma imkânı da bulunan bir eğitim kurumuna devam etmeye,
- Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, belirli yerlere gitmekten veya belirli etkinlikleri yapmaktan yasaklanmaya,
- Sağladığı hak ve yetkiler kötüye kullanılmak suretiyle veya gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranılarak suç işlenmiş olması durumunda; mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle, ilgili ehliyet ve ruhsat belgelerinin geri alınmasına, belli bir meslek ve sanatı yapmaktan yasaklanmaya,
- Mahkûm olunan cezanın yarısından bir katına kadar süreyle ve gönüllü olmak koşuluyla kamuya yararlı bir işte çalıştırılmaya, çevrilebilir.

ANKA

536
YEREL HABERLER / Seyahat firmalarından örnek davranış
« : 11 Eylül 2007, 10:05:00 »
KASTAMONU (İHA) - Vatani görevini yaparken şehit düşen ya da gazi olan Mehmetçiklerin yakınlarını ücretsiz olarak seyahat ettiren Kastamonu firmaları yetkililerine, Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından teşekkür plaketi verdi.

Kastamonu Otobüs İşletmecileri Derneği'nin geçtiğimiz aylarda başlattığı "Şehit ve Gazilerin birinci derece yakınlarını ücretsiz taşıma" programına öncülük eden Kastamonu firmaları temsilcilerine Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaduman Sivrioğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.
 
Vatanı için şehit düşen ve gazi olan Mehmetçiklerin yakınlarına otobüs firmalarının gösterdiği saygıdan dolayı duygulandıklarını dile getiren Şaduman Sivrioğlu, bu davranışın diğer illerdeki otobüs firmalarına da örnek olmasını istedi.

Kastamonu Otobüsçüler Derneği Başkanı Kamil Yahyaoğlu, "Bugün evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak, bunu Mehmetçiğe borçluyuz. Vatan için canını, kolunu bacağını verenlere yapılanların hepsi azdır. Diğer illerdeki meslektaşlarımızla bir araya geldiğimde bu konuyu gündeme getireceğim" dedi.

537
YEREL HABERLER / Cami avlusunda define avı
« : 11 Eylül 2007, 10:04:44 »
GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'nin Hasanbey Mahallesi, Daltaban Semti'nde bulunan Sadullah Efendi Camii avlusunda, 3 kişi tarafından define aramak amacıyla kazı çalışması başlatıldı.

Reşit Dabağ (74), İbrahim Öztürk (57) ve Halit Köprülü (65) tarafından Gümüşhane Belediyesi'nden kiralanan iş makinesi ile 100 metrekarelik alanda define aramak amacıyla başlatılan kazı çalışmasında ilk günkü çalışmalar sona erdi.
 
Konu ile ilgili olarak Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Sadullah Efendi Camisi'nde define kazısı yapmak isteyen Halit Köprülü adına 27.01.1984 gün ve 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Define Arama Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri uyarınca 05.09.2007 tarih ve 1034 sayılı define arama ruhsatı düzenlendiği, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan ruhsat sonrası 10.09.2007 tarihinde define aramaya başlanılacağı, kazıya nezaret ve kazı başkanlığı yapmak üzere Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Ali İhsan Kartal'ın görevlendirildiği belirtildi.

Kazı sırasında Gümüşhane Valiliği tarafından birer Maliye ve İçişleri Bakanlığı temsilcisinin, alanın emniyeti için ise il emniyet müdürlüğünden 4 polis memurunun görevlendirildiği belirtildi. Reşit Dabağ, İbrahim Öztürk ve Halit Köprülü Gümüşhane Belediyesi'ne kiraladıkları araç ile ilk gün çalışmalarına başladı. 100 metrekarelik alanda yapılacak olan çalışmanın birinci gününde herhangi bir defineye ulaşılamazken, çalışmalara ara verildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Halit Köprülü "Define aramak için gerekli olan tüm yazışmaları tamamladık. Anıtlar Trabzon Bölge Müdürlüğü'nden alınan izin doğrultusunda ve Gümüşhane Belediyesi Meclisi'nden çıkan onayla kazı çalışmalarına başladık. Gümüşhane Belediyesi'ne ait iş makinesini 3 günlüğüne kiraladık. 100 metrekarelik alanda derinliği 7 metreyi bulan alanda kazı çalışmasını sürdüreceğiz" dedi.


538
YEREL HABERLER / 10 bilen 1 kişi 153 bin 794 YTL kazandı
« : 11 Eylül 2007, 10:04:06 »
Ankara (AA)- Milli Piyango İdaresi'nce düzenlenen On Numara oyununun bu haftaki çekilişinde 10 bilen 1 kişi 153 bin 794 YTL 25 YKr kazandı.

266. hafta çekilişinde, büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin kuponunu Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bayiye yatırdığı bildirildi. Çekilişte, 9 bilen 73 kişi bin 404 YTL 95'er YKr, 8 bilen bin 462 kişi 70 YTL 40'ar YKr, 7 bilen 14 bin 562 kişi 10 YTL 5'er YKr, 6 bilen 88 bin 379 kişi 1 YTL 80'er YKr, hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyen 140 bin 505 kişi bir YTL 35'er YKr ikramiye kazandı.


539
Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin de öngörüldüğü Anayasa değişiklik paketi için yapılacak referandumda gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün gece başladı.
 
Gümrüklerdeki oy kullanma işlemi referandumun yapılacağı 21 Ekim Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği referandum takvimine göre, gümrük kapılarında dün fiilen çalışmaya başlayan sandık kurulları dün geceden itibaren ilk oyları kabul etmeye başladı.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlemelerine göre Kapıkule ve İpsala ile Antalya, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Kayseri Erkilet ve Adana Şakirpaşa havalimanlarındaki gümrük kapılarında oy kullanılacak. Bu noktalarda tatil günleri de dahil olmak üzere 21 Ekim Pazar günü saat 17.00'ye kadar 24 saat oy kullanılabilecek.
 
Gümrük kapılarında, Türkiye'de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 21 Ekim tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabilecek. Oy verme isteminde bulunacaklar, pasaportlarını sandık kurulu başkanına göstermeleri gerekecek. Pasaporttan başka bir belgeyle oy kullanma talebi kabul edilmeyecek.
 
Diğer taraftan Yüksek Seçim Kurulu, 21 Ekim 2007 Pazar  günü yapılacak referandum oylamasında oy kullanma saatlerini açıkladı.

YSK'nın kararına göre seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.

540
YEREL HABERLER / Türkiye'nin Sesi Radyosu 70 yaşında
« : 11 Eylül 2007, 10:03:29 »
Ankara (AA)- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, ''Kendisini tanıtamayan ülkeler, kendi kendilerini vebal ve günah altında tutarlar'' dedi.

Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun 70. yıl dönümü bir resepsiyonla kutlandı. Hilton Oteli'ndeki resepsiyona Devlet Bakanı Mehmet Aydın, RTÜK Başkanı Zahit Akman, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de katıldı. Bakan Aydın, burada yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun sadece Türkiye'yi Batı'da tanıtan değil, aynı zamanda yurt dışına göç etmiş ve Türkiye'de neler olup bittiğini heyecanla bekleyen vatandaşların haber aldıkları tek kanal olduğunu söyledi.

Radyonun eski dönemlerde yaşanan zor şartlarda dahi büyük bir hizmete imza attığını belirten Aydın, ''Eskiden Türkiye'nin Sesi Radyosu 2-3 dilde yayın yapıyordu. Ama bugün durum farklı. Dünya küresel bir köy haline geldi. Dünyamızı küresel köy haline getiren iki şeyden biri iletişim, diğeri de ulaşımdır. Elbette ikisi arasında bir karşılaştırma yapacak olursak iletişimin hızını ve küreselleşen dünyadaki önemini ve değerini hiç kimse küçümseyemez'' diye konuştu.

Bugün dünyadaki her ülkenin kendisini tanıtması gibi bir görevi olduğunu ifade eden Aydın, bu konuda çok ciddi bir yarış yapıldığını kaydetti. Dış yayınların, sadece turizm ve kültür açısından bir tanıtım olmadığını belirten Aydın, bunun hem ekonomi, hem dış ticaret ve hepsinin de ötesinde barış, diyalog ve birlikte yaşama çabasına katkı meselesi olduğunu söyledi.
 
Bakan Aydın, bu anlamda sorumlu yayıncılığın etik ve ahlak görevi olduğunu ifade ederek, ''Kendisini tanıtamayan ülkeler kendi kendisini vebal ve günah altında tutarlar'' dedi. Türkiye hakkında bugüne kadarkinden çok daha fazla güvenilir bilgi verilmesi gerektiğini belirten Bakan Aydın, ''Türkiye'nin derin tarihini, evrensel değerleri içeren kültürünü ve uygarlığını anlatmamız lazım. Eğer bunu yapamazsak uzun soluklu bir ekonomik başarı ya da sanayi başarısını gerçekleştirmemiz mümkün değil. Çünkü günümüz dünyasında her şey her şeyle ilişkilidir, bağlantılıdır'' görüşünü kaydetti.

Bundan sonra Türkiye'yi kültürüyle ve diliyle en iyi şekilde tanıtacaklarını anlatan Aydın, 27 dilde yayın yapan Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun yakın bir tarihte tüm dünyaya sesleneceğini umduğunu belirtti.

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney de Türkiye'nin Sesi Radyosu'nun Türkçe dahil 27 dilde yayın yaptığını söyledi. Radyonun, Türkiye'nin siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda dünyaya tanıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Güney, radyonun Türkçe yayınlarla yurt dışındaki vatandaşların dostu, yabancı dildeki yayınlarıyla da kültür elçisi olduğunu ifade etti.