İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Force23

541
YEREL HABERLER / Hızlı tren 261 km hız yaptı
« : 11 Eylül 2007, 10:03:13 »
Ankara (AA)- Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabını oluşturan Ankara (Esenkent)- Eskişehir (Hasanbey) hattında gerçekleştirilen deneme seferlerinde bugün saatte 261 kilometre hıza ulaşıldı.

Ankara-Eskişehir ''hızlı tren hattında'', 23 Nisan 2007'de başlayan test sürüşlerine, İtalya'dan kiralanan 3 vagon ve 2 makineden oluşan setle devam ediliyor.

Başlangıçta 70-80 kilometre hızla başlanılan test sürüşlerinde bugün saatte 261 kilometre hıza ulaşıldı. Test sürüşünün bugünkü bölümünün tamamlandığı Ankara Garı'nda yapılan açıklamada, yarın 275 kilometre test hızına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

Test sürüşüne katılan ekipte yer alan TÜV-SÜD Projelendirme ve Sertifikasyon Sorumlusu Valentino Monaco, Ankara Garında yaptığı açıklamada, test sürüşü sırasında ''çok yüksek bir kalite seviyesine ulaşıldığını'' belirterek, ''Genelde sertifikasyon kurumu olarak, bir günden bir güne 260'a kadar çıkılması çok nadir yapılan bir şey ama bugün bütün gereksinimler hazırdı. O yüzden bunu uygun gördük'' dedi. Gelinen aşamada ''bazı eksiklerin'' olduğunu kaydeden Monaco, bunlar
tamamlanınca sertifikasyon belgesini kasım ayı başlarında teslim edebileceklerini söyledi.
 
Deneme seferinde bulunanlardan Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaşahin de hattın saatte 250 kilometre hız yapılabilecek bir geometriye sahip olduğunu ifade ederek, ''Dolayısıyla bu yeni bir hat. Eski hat biliyorsunuz duruyor. O hatta yük trenleri çalışacak. Bu yeni yapılan hatta tamamen hızlı trenler çalışacak, saatte 250 kilometre hıza ulaşacaklar'' şeklinde konuştu. Deneme seferinde kullanılan trenin ''test treni'' olduğunu anımsatan Karaşahin, maksimum hızın yüzde 25 arttırımlı olacağını, dolayısıyla hatta en fazla saatte 275 kilometre hıza çıkılabileceğini söyledi.
 
Trenin İtalyan Makinisti Giuseppe Parisi ise ''Türkiye koşullarında bu rekorun kırılmasının çok önemli ve tarihsel bir olay olduğunu'' ifade etti.


542
Ankara (AA)- Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'de demokrasinin kökleştiğini ve parlamentonun günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yepyeni bir anayasa yapabileceğini kaydetti.
 
Çiçek, "AK Parti, bilim adamlarından gelen taslağı kendisi yönünden bir değerlendirme yapıyor, yaptı. 'Bu taslak bizim taslağımız' diyebileceğimiz bir noktaya henüz gelmedik" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Çiçek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çiçek, ''sivil anayasa'' çalışmalarının hangi aşamada  olduğu, kamuoyunda bu çalışmaların ''gizli'' yürütüldüğü gibi bir algılamanın bulunduğu, bunun nereden kaynaklandığının sorulması üzerine, anayasa değişikliklerinin hükümetlerin değil, parlamentonun işi olduğunu belirtti.
 


543
ANKARA (ANKA)- Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan başka kurumlara geçişlerin kadrolaşmadan değil ücret dengesizliğinden kaynaklandığını söyledi. Çiçek, kurumlar arası yer değiştirmelerin personel reformu yapılarak eşit işe eşit ücret verildiği zaman son bulacağını belirtti.

Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündemdeki konular hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Avrupa Birliği süreciyle ilgili hükümet üyelerine bilgi verdiğini belirten Çiçek, konunun Türkiye için önemine değindi. Güven oyu aldıktan sonra gerçekleştirilen ilk toplantının ilk maddesi olarak bu konuyu görüştüklerini dile getiren Çiçek, Avrupa'da 5 milyona yakın Türk kökenli vatandaşın bulunduğunu ve Türkiye'nin ihracatının yüzde 60'ının AB ülkeleriyle yapıldığını kaydetti.

-YURT DIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN OY KULLANABİLMELERİ-

Çiçek, yurtdışındaki vatandaşların oy kullanabilmelerine ilişkin düzenleme konusunun da kurulun gündemine geldiğini ifade etti. Sorunu “Türkiye'nin kanayan bir yarası” olarak değerlendiren Çiçek, kendisinin başkanlığında ve Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, yurt dışındaki vatandaşların sorunlarıyla ilgili olan Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan oluşan bir grup kurulduğunu açıkladı. Çiçek, çalışmaların bir sonraki seçime kadar bitirilmesini hedeflediklerini belirtti.

-ŞENLİKLERE YENİ DÜZEN-

Hükümet Sözcüsü Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı siyasi partilerin liderlerinin Söğüt'te düzenlenen Ertuğrul Gazi Şenlikleri'ne katıldığını hatırlatarak, tarihi öneme sahip mekanlarda düzenlenecek olan şenlikler için yeni projeler geliştireceklerini kaydetti. Bu çerçevede Malazgirt, Çanakkale, Dumlupınar ve Söğüt'te yapılacak şenliklerin dinamik bir anlayışla gerçekleşeceğini söyleyen çiçek, Çanakkale'deki proje belli bir noktaya geldiğini açıkladı.

-“MECLİSTE BEKLEYEN 140 TASARI VAR”-

Çiçek, 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlayacağını hatırlatarak erken seçim kararı alındığı için görüşülemeyen yeni döneme devrolunan 140 tasarının yanı sıra bakanlıkların üzerinde çalıştığı ancak yasama yılına yetiştirilemediği için TBMM'ye gönderilememiş ve halen komisyonlarda bekleyen birçok tasarının da olduğunu belirtti. Bu tasarılarla ilgili değerlendirme yapıldığını ifade eden Çiçek, toplantıda hükümetle parlamento arasındaki ilişkinin de ele alındığını dile getirdi.

-"KADROLAŞMA DEĞİL ÜCRET DENGESİZLİĞİ"-

Bir gazetecinin TÜSİAD Başkanı'nın hükümete yönelik özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan başka kamu kurumlarına devlet kadrolaşma eleştirileri hakkındaki değerlendirmesini sorması üzerine özetle Çiçek şöyle konuştu:  “Biz ne yapıyorsak ülkede açık ve şeffaf yapıyoruz. Kapalı kapılar ardında yaptığımız bir şey yok. Maalesef kurumlar arasında bazı kesim Diyanet'i öne alıyor. Her seçim döneminde, kamu kuruluşları arasında ücret dengesizliği olduğu için o kurumdan bu kuruma geçmeye çalışan pek çok insan oluyor. Bu bana da geliyor. İnsanların işe girmesi ayrı bir dert, işe girdikten sonra da nerede para daha fazlaysa oraya haklı olarak geçmeye çalışıyor. Bu ilk defa bugün olmuyor. Geçmişte de oldu. ‘Eşit işe eşit ücret' bunu gerçekleştirebilseydik.
 
 Aynı görevi yapan insanlar arasında maaş farklılıkları var. Geçen dönem personel reformu gerçekleştirmeye çalıştık. Bu çok da kolay değil. Böyle bir reform olduğu zaman bütün taşlar yerinden oynuyor. Bu geçişlerin temelinde yatan ücret farklılıklarıdır.

Yoksa kadrolaşma iddiaları her defasında söylenir. Diyanet'te çalışanlar da 657 sayılı devlet Memuru Kanunu'na tabidir ve onlar da devlet memurudur. Belli kriterler her yer için geçerlidir. O kritlerlere uyuyorsa bugüne kadar olduğu gibi yatay geçişler oluyor ama keşke olmasa.” Çiçek, bu tür açıklamalar yapılmadan önce ilgili kurumlara sorularak doğru bilgilerin alınmasını istedi.

-"İŞ KAZALARINI ÇALIŞMA BAKANINA SORUN"-

Çiçek, başka bir gazetecinin, Tuzla'da ölümle sonuçlanan iş kazalarını anımsatarak, “İş güvenliğiyle ilgili denetimlerin artırılıp artırılmayacağı ve yeni dönemde taşeronlaştırmayla ilgili yasal bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı” şeklindeki bir soru üzerine şu yantı verdi: “Bu Bakanlığı ilgilendiren bir konu. Ben her şeyin ayrıntısını bilemem. İş kazası gibi özel yasaları Çalışma Bakanı'na sorarsanız daha doğru bilgi almış olursunuz. O da sizi tatmin eder mi etmez mi bilemem.”

544
YEREL HABERLER / Bakanlar Kurulu AB'ye uyumu görüştü
« : 11 Eylül 2007, 10:02:24 »
Ankara (AA)- Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 60. Hükümetin de önceki iki hükümet gibi AB konusunu her zaman gündeminde tutmaya devam edeceğini bildirdi.

Türkiye'nin çağdaşlaşması ve modernleşmesi açısından AB konusunu önemsediklerini kaydeden Çiçek, bu nedenle gündemde yer alsa da almasa da Hükümetin her defasında bu konuya gereken önemi verdiğini söyledi. Çiçek, şöyle konuştu: "60. Hükümet de önceki iki hükümet gibi AB konusunu her zaman gündeminde tutmaya devam edecektir. Bununla ilgili olarak hazırladığımız ulusal programdaki reformları yapma noktasındaki kararlılığımızı bir defa daha ifade etmek istiyorum.

Zaten, Türkiye'nin AB müktesebatına uyum programı 2007-2013 dönemini kapsayan bir önemli çalışma, belge, kamuoyunun bilgisine, ilgisine sunulmuştur. Her bakanlığın 2007-2013 arasında ne tip çalışmalar yapacağı, yasal ve kurumsal çalışmalar, takvimleriyle beraber bu dokümanda var. 1 Ekim'den itibaren yasama çalışmalarına başlayacağımıza göre, hem AB müktesebatına uyum programındaki taahhütlerimiz yerine getirebilmek adına, hem de yapısal reformları gerçekleştirebilmek adına bunu önemsiyoruz ve gündemimizde tutuyoruz. 1 Ekim'den itibaren bu yöndeki çalışmalar hızlanacaktır."

AB'nin Türkiye bakımından önemli olduğunu, Avrupa'da 5 milyona yakın Türk ve Türk kökenli vatandaşın bulunduğunu anlatan Bakan Çiçek, bu nedenle AB ile ilişkilerin önemini bir kez daha vurguladı. İhracatın yüzde 60'ın üzerindeki oranının AB ülkelerine yapıldığını anlatan Bakan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu manada biz bir ölçüde AB'ye zaten belli noktalarda işbirliği içinde olan ülke olmamızdan dolayı da bu konu üzerinde her zaman önemle durulması gereken bir gündem maddesi bugün bu konudaki kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. bu kadar vurgu yapmamın sebebi şudur; zaman zaman 'Türkiye reform yorgunu, Türkiye bu konuları 2. plana itti, yeteri kadar önem vermiyor' tarzında yanlış değerlendirmeler olabiliyor. Belki içerde yapılan çalışmalar yakından takip edilmediği için yanlış değerlendirmeler olabiliyor. Daha güvenoyu aldıktan sonra ilk Bakanlar Kurulu toplantısında birinci madde olarak bunu aldığımıza göre, bundan sonraki süreçte de bu kararlılığın devam edeceğini herkesin bilmesini istiyoruz. Sayın Babacan, bu çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi verdi. Ayrıca 22 Temmuz'da yapılan seçimlerin AB camiasında olumlu etki bıraktığını da ifade etti. Türk vatandaşları, Türk seçmeni, büyük bir demokratik  olgunlukla herkesi hayran bırakacak bir seçimi geride bıraktı.
 
Demokrasinin, özümsendiğini, benimsendiğini, demokratik hayat tarzının artık bu ülkenin vazgeçemeyeceği bir noktaya geldiğini kanıtlanması bakımından da önemli olmuştur. Herkes, Türkiye'nin bu tutumunu orada takdirle ifade etmişlerdir."

-YURT DIŞINDA OY KULLANMA-

Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca, ''Türkiye'nin bir yarası'' diye nitelendirdiği ''yurt dışındaki vatandaşların oy kullanabilmesine ilişkin yapılacak düzenlemelerle'' ilgili bir değerlendirme de yapıldığını anlatan Bakan çiçek, şu bilgileri verdi: ''Maalesef siyasetçiler ve parlamento alarak bunu çözememiştik. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın oy kullanmasıyla ilgili sıkıntı. Her gittiğimizde oradaki vatandaşlarımızı bizden aynen diğer ülkelerin vatandaşları gibi, bulundukları yerden oy kullanmayı arzu etmişlerdir. Türkiye ile ilişkilerin devamı açısından onların oy kullanmaları bir külfet teşkil ediyordu. Biz bulunduğumuz yerde oyu bedava kullanıyoruz tabiri caizse. Bulundukları yerlerden gümrük kapılarına gelerek bir masraf yapmak suretiyle vatandaşlık haklarını yerine getirmeye çalışıyorlardı. Hiç olmazsa bundan sonraki dönem açısından çözümü kavuşması için bugün bir kurul oluşturduk, benim başkanlığımda... Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Dışişleri Bakanı, yurt dışındaki vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmesi gereken Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan oluşan bir grup kurduk. Bir çalışma başlatıyoruz. Bunu hemen seçimin akabinde başlatmış olduk ki öbür seçimlere kadar işin yasal ve kurumsal düzenlemeleri neyse bunları biran evvel yapalım, son
noktaya bırakmayalım diye ümit ediyoruz. Bundan sonraki genel seçimlerde vatandaşlarımızın oy kullanmalarını mümkün kılacak bir sistemi Türkiye'de gerçekleştirmiş oluruz.''

Bakanlar Kurulu'nda, yeni yasama döneminde ele alınacak konuların da değerlendirildiğini söyleyen Bakan Çiçek, şunları söyledi: ''Geçen dönemden sıra sayısını almış, ancak erken genel seçim kararı alındığı için görüşülememiş 140 tasarı var. Buna karşılık bakanlıklarımızın üzerinde çalıştığı ve yasama yılına yetiştirilemediği
için TBMM'ye gönderilememiş olanlar var. Komisyonlarda bekleyenler var. Bununla ilgili değerlendirme yaptık. Dolayısıyla yeni dönemde hangi tasarılar öncelikle çıkarılacak, bununla ilgili değerlendirme yaptık. Daha verimli bir parlamento ve hükümet ilişkisini nasıl tesis edebiliriz, bununla ilgili ben bir bilgi sunumu yaptım.
Geçen dönem TBMM çok partili hayata geçtiğimizden itibaren çok önemli tasarıları kanunlaştırdı. 900 civarında yeni mevzuat hayatımıza girdi. Bu dönemde de bu ve bunun çabaları aynen, kararlılıkla sürdürüleceği için verimli bir hükümet-parlamento ilişkisi açısından neler yapılabilir  bunları konuştuk. Hükümet olarak biz kendi üzerimize düşeni yapacağız, hiç şüphesiz Parlamento da kendi ayrı bir organ olduğuna göre, onlar da  buna katkı sağlayacaklar. Hükümet-parlamento ilişkisi de bu çerçevede görüşülmüştür.''


545
YEREL HABERLER / Teniste üzüldük
« : 11 Eylül 2007, 10:02:05 »
İSTANBUL (İHA) - Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Endonezya'da katıldığı Wismiliak Commonwealth Open tenis turnuvasındaki ilk maçında, Fransız partneriyle birlikte çiftlerde Lindsay Davenport-Daniela Hantuchova ikilisine yenildi.

Asya seferinde bugün ilk kez korta çıkan Şenoğlu, Fransız partneri Sophie Lefevre ile birlikte dünyaca ünlü tenisçilere karşı mücadele etti. Şenoğlu ve partneri, çekişmeli geçen maçta güçlü rakiplerine 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenildi. Davenport'u doğum yapmasının ardından tenise 1 yıl ara vermesine rağmen çok formda gördüğü belirten İpek Şenoğlu, "Davenport, sanki hiç ara vermemiş gibi bir perfomans gösterdi. Davenport gibi dünyada hem teklerde hem de çiftlerde 1 numaraya yükselmiş bir tenisçiyle oynadığım için büyük mutluluk duydum. Böyle önemli bir tenisçiyle karşılaşan ilk Türk tenisçi olmak da bana büyük gurur yaşattı. Ayrıca, bu maç bana güven verdi. Çünkü, skor farklı olmasına rağmen oyun içi puanlar maç boyunca çok yakın çekişmelere sahne oldu. Bu da, dünyada çiftlerde ilk 10'a girme hedefime doğru adımlarla ilerlediğimin kanıtı olduğunu gösterdi" dedi.

İpek Şenoğlu, Asya'daki bir sonraki turnuvası için Hindistan'a geçerek Kolkata'da 175 bin dolar toplam ödüllü turnuvaya katılacak.



546
YEREL HABERLER / 12 dev adamla üzüldük
« : 11 Eylül 2007, 10:01:50 »
A Milli Basketbol takımı uzatmalarda İtalya'ya  75-84 yenilerek İspanya'da yapılan 35. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda etti.

547
ANKARA (ANKA) - Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Anayasa taslağı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Çalışma tamamlanmadan kamuoyuna açarsanız yapılan tartışma fayda sağlamaz. Tüm kesimlere, kamuoyunun bilgisine 10-15 gün içinde sunulacaktır” diye konuştu.
 
Çiçek, çalışmaların gizli yürütüldüğü eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de “Ortada gizlilik yok, gece karanlığında yapılan bir şey yok” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Çiçek, Anayasa taslağı çalışmalarında bazı tereddütlerin olduğunu, bunların giderilmesinin ardından kamuoyunun tartışmasına sunulacağını söyledi.

Taslak üzerinde yürütülen bazı tartışmalarda “Lozan'ın kazanımları gidiyor” denildiğini belirten Çiçek, “Bu türü vehimlerle, korkularla kimse bir yere varmaz. Ne Lozan'ın kazanımları ne de Cumhuriyetin kazanımları gidebilir” karşılığını verdi.

Anayasa değişikliği referandumu sürecinin işlediğini kaydeden Çiçek, referandumun 21 Ekim'de yapılacağını ve değişiklikte yer alan “11. Cumhurbaşkanını halk seçer” ifadesiyle ilgili kararın

548
YEREL HABERLER / Sağlamlar engellilere emanet
« : 11 Eylül 2007, 10:00:56 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, engelli olmadığı halde değişik sebeplerle hayata küsmüş insanların engellilerle rehabilite edileceği belirtildi.

Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Yakup Beyazer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a belediyenin Çözüm Merkezi ile ortak hareket ederek hizmet etmek istediklerini iletti. Başkan Yılmaz da Ramazan ayı arifesinde bu isteğin çok yerinde olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sakatlar Derneği'ni ziyaret etti. Dernekte kendisine, engellilere desteğinden dolayı teşekkür belgesi ve bir yıl önce derneğin açılışı sırasında çekilen fotoğraf hediye edilen Yılmaz, "Samsun'da bin dolayında üyesi olan Sakatlar Derneği çok başarılı işler yapıyor. Engeliyle ilgili sorunlarını aşan ve toplumsal alanda rol almak isteyen bu arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Belediye aracılığıyla ilde 100 dolayında ihtiyaç sahibinin evinin temizlendiğini, ilaçlarının alındığını, sağlık ihtiyaçlarının özel hastanelerle yapılan protokoller sayesinde karşılandığını ve bu hizmetlerini bilmeyen herkesin kendilerine müracaat edebileceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki; hayata küsmüş, hiçbir engeli olmadığı halde ölümü arar hale gelmiş. Bakıldığında önemli gibi görülmeyen problemlerini büyütüp depresyona girenler bile var. Yüksek stres ortamı içinde hayata karşı mukavemetini yitiren insanlarımızı Çözüm Merkezimizle ortak çalışacak engelli arkadaşlarımızla rehabilite edebiliriz. Çünkü Samsun Sakatlar Derneği'ne üye bin dolayındaki engelli arkadaşımız engelleri aşmış. Hayatın önlerine koyduğu olumsuzluğu yenmiş, engelleriyle yaşamaya alıştıkları gibi insanlara faydalı da olmaya çalışıyorlar. Onlardaki bu güç ve kuvveti hayata küsmüş insanlarımıza aşılayabiliriz. Bunun için de engelli arkadaşlarımızın desteği çok önemli" diye konuştu.


549
YEREL HABERLER / Hedef 400 yeni okul
« : 11 Eylül 2007, 10:00:42 »
İstanbul (AA)- İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte nihai hedefin 400 okul yapmak olduğunu söyledi.

Güler, İstanbul Valiliği'nde gazetecilere 2007-2008 eğitim ve öğretim yılını değerlendirerek, bugün ilköğretim birinci sınıflarla, anasınıflarında çocuklar okula alışsın diye okulların açıldığını hatırlattı.

2007-2008 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül'de başlayacağını dile getiren Güler, şunları kaydetti: ''İhtiyacın gerektirdiği önlemler alınıyor. Trafikten başlayarak
okulların ihtiyacı olan bir dizi önlem alınıyor. Önemli olan bu kadar geniş bir öğrenci, öğretmen ve okula sahip bir kentte eğitim öğretim hayatının normal yürüyüşünü sağlayabilmek. Bu yıl resmi ve özel okul olarak 370 anaokulu, 1567 ilköğretim okulu ve 745 lise ve dengi okul olmak üzere 2 bin 682 okulla eğitim ve öğretime başlayacağız. İlköğretim okullarında 187 bine yakın kayıt oldu. Anaokullarına yapılan kayıtlarla bu 200 bini geçiyor. 200 binin üstünde öğrenci bugün yeni öğretim yılına başladı.''

Güler, okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmaya çalıştıklarını ifade etti. Geçen 5 yıl süresince İstanbul'da eğitim alanında önemli gelişmeler
yaşandığını anlatan Güler, ''İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 60'ın üzerindeki bölümü eğitime ayrıldı. Bu dönem içinde devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılan okulları da saydığımız zaman 600'e yakın okul 2007 yılı sonu itibarıyla İstanbul'un eğitim ve öğretim hayatına kazandırılmış olacaktır. Bu 16 bine yakın bir dersliği ifade ediyor''
dedi.

1999 yılından bu yana deprem güçlendirmelerinin yapıldığını kaydeden Güler, halen 120 okulda güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü, 11 okulun da yıkılarak, yeniden yapıldığını kaydetti. TOKİ ile yapılan anlaşma gereğince ilk planda arsaları temin edilen 200'e yakın okulun inşa edileceğini ifade eden Güler, ağırlığın meslek liselerine verileceğini söyledi. ''Nihai hedefimiz 400 okul yapmak'' diyen Güler, arsa ihtiyacının bulunduğunu, İstanbul'da okul arsalarının giderek azaldığını, imar planlarında okul arsası olarak belirlenen yerlerin kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
 
Güler, ''Hedefimiz, İstanbul'da fiziki olarak eğitim ve öğretimde okul ihtiyacını giderebilmektir. Hedefimiz, sınıflardaki öğrenci sayısını 30'lara çekmektir. 400 okul yapılması halinde, çok büyük rahatlama olacak'' dedi. Öğretmen açığının giderilmesi için İstanbul'da 1100 öğretmenin anaokulları için göreve başlatıldığını dile getiren Güler, kentte okul öncesi eğitimin seviyesini yukarıya çekmek istediklerini söyledi.
 
Güler, ortaöğretimde ve ilköğretimde yeni atanan ve sözleşmeli öğretmenlerle ihtiyacın karşılanmaya çalışıldığını da belirterek, 1100'ün üzerinde sözleşmeli öğretmenin ilk ve ortaöğretimde göreve başlayacağını, ayrıca ortaöğretimde 2 bin 816, ilköğretimde de 786 öğretmenin İstanbul'a atandığını anlattı.

550
ANKARA (ANKA)- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevine Emin Kuz'u atadı.

Başbakanlık da müşavir olarak görev yapan Kuz, daha önce de Cumhurbaşkanı Sezer tarafından YÖK üyeliğine atanmıştı. RTÜK tarafından Bakanlar Kurulu kararıyla TRT Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen, ancak Danıştay ın işlemi iptal ederek görevden aldığı M. Emin Kuz , Sezer'in YÖK üyesi yaptığı isimler arasında yer almıştı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi `nde öğretim üyesiyken, buradan ayrılarak Başbakanlığa geçen Kuz , Mahalli İdareler Kanun ve Belediyeler Kanun tasarısını hazırlayan ekipte yer almış, RTÜK adayı olarak TRT Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Ancak Danıştay , Kuz`un TRT Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurmuştu

551
YEREL HABERLER / En düşük fitre miktarı 5 YTL
« : 11 Eylül 2007, 10:00:00 »
Ankara (AA)- Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2007 yılı için en düşük fitre miktarını 5 YTL olarak belirledi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Din İşleri Yüksek Kurulu 2007 yılı fitre miktarını belirlemek için toplandı.

Kurulda yapılan müzakereler sonucu, asgari ücret, geçim standardı, gıda fiyatları gibi kriterler ile bir kişinin bir günlük asgari gıda ihtiyacı ve yıllık enflasyon oranı göz önünde bulundurularak, 2007 yılı için fitre miktarı en az 5 YTL olarak belirlendi.

Müslümanlar arasında yardımlaşmayı sağlayan fitrenin Ramazan'ın başlangıcından bayram sabahına kadar ihtiyacı olanlara verilmesi gerekiyor.

 


552
YEREL HABERLER / Metro inşaatındaki göçük korkuttu
« : 11 Eylül 2007, 09:59:46 »
İZMİR (İHA) - Üçyol-Üçkuyular metro inşaatı Güzelyalı istasyon kazısı sırasında meydana gelen küçük çaplı zemin kayması nedeniyle, İnönü Caddesi'nin bir bölümü, tedbir amacıyla geçici olarak trafiğe kapatıldı. Olayda yaralanma ya da can kaybı olmadı.
 
Tünel içinde hemen takviye betonların imalatına başlanırken, cadde üzerinde de çimento enjeksiyon çalışmalarının yapılacağı açıklandı. Bölgede geçici süreyle oluşturulan yeni trafik düzeni ise şöyle olacak: F.Altay - Konak yönünde İnönü Caddesi - Gürsel Aksel Bulvarı - 46 Sokak - 45/1 Sokak - 45 Sokak - İnönü Caddesi güzergahı kullanılacak. Konak-F.Altay yönünde ise İnönü Caddesi – 18/1 Sokak – 15/2 Sokak – 15 Sokak – 20/3 Sokak – Gürsel Aksel Bulvarı – İnönü Caddesi güzergahı izlenecek.