İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - incemert

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27
277
DÜNYADAN HABERLER / Büyükelçi korumasının şüpheli ölümü
« : 03 Ağustos 2008, 18:28:27 »
Psikolojik sorunları varmış... Üzerinde 3 bin dolar bulunmuş...

03.08.2008 08:07
Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi Ahmet Banguoğlu’nun sivil koruması Cemil Kaparca’nın, 29 Temmuz’da Madrid’in Hortaleza ilçesinde terk edilmiş bir evde ölü bulunduğu bildirildi.
Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği’nin verdiği bilgilere göre, İspanyol polisi tarafından evde asılı olarak bulunan polis memuru Cemil Kaparca’nın intihar ettiği sanılıyor. Bununla birlikte, Madrid savcılığı bir cinayetin söz konusu olabileceği şüphesiyle soruşturma başlattı.
Psikolojik sorunları olan Kaparca’nın cenazesinin Türkiye’ye geri gönderilmesi yönünde resmi işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.
Meksika’nın başkenti Mexico City’de 16 Haziran’da ortadan kaybolan Kaparca’nın kayıtlara göre 17 Haziran’da Madrid’e giriş yaptığı belirtildi. Kaparca’nın üzerinde yaklaşık 3 bin dolar para bulundu. Yurtdışı görevinden dolayı kırmızı pasaport taşıyan polis memurunun ölümü hakkındaki soruşturma tamamlanır tamamlanmaz, İspanyol savcılığının izniyle cenazenin Türkiye’ye gönderileceği kaydedildi.
 

278
DÜNYADAN HABERLER / ABD'ye vizesiz giriş kalktı
« : 03 Ağustos 2008, 18:27:15 »
2009 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecek.

03.08.2008 08:38
ABD’ye vizesiz seyahat dönemi kapanıyor. Artık ABD’nin vize istemediği bazı ülkelerin vatandaşları da, vize sistemine benzer bir kayıt sürecinden geçecek. Böylece 27 ülkeden milyonlarca kişi için de ABD’ye giriş vize ile olacak. 2009’dan itibaren zorunlu hale gelecek olan sistemin kolaylığı, başvuruların internet üzerinden yapılabilmesi. Seyahat Yetkilendirme Elektronik Sistemi yani ESTA, ABD’nin vize politikalarında son 25 yılın en büyük değişikliği. Avrupa ülkelerinin çoğunluğu, Japonya ve Avustralya dahil 27 ülkenin vatandaşları şimdiye kadar, ABD’ye vizesiz seyahat edebiliyordu. Artık, onlar da vize başvurusunda benzer bir süreçten geçecek ve seyahate çıkmadan önce, ABD makamlarından izin almak zorunda kalacak.
 

279
DÜNYADAN HABERLER / Komşu 3 kez sallandı
« : 03 Ağustos 2008, 18:26:38 »
Yunanistan'da sabaha karşı deprem oldu...

03.08.2008 09:31
Yunanistan'da sabaha karşı 3 deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 03.39, 03.52 ve 04.56'da kaydedilen depremlerin büyüklükleri 5.3, 4.3 ve 4.1 olarak ölçüldü.
 

280
DÜNYADAN HABERLER / Bu da ne?
« : 03 Ağustos 2008, 18:26:14 »


Köpek mi? Canavar mı? Mutant mı? Esrarengiz yaratık bir türlü çözülemiyor...

03.08.2008 07:22
Fotoğrafı 12 Temmuz’da çektiğini ve gaga gibi görünen bir ağza, keskin dişlere ve tüysüz bir bedene sahip yaratığın ne olduğunu bilmediğini söyleyen kadına önce yalancı muamelesi yapıldı. Ardından karaya vuran cansız hayvanı gören ve fotoğrafını çeken başka tanıklar da çıktı. Bir tanık, esrarengiz keşiften kısa süre sonra plaja yaşlı bir adamın gelip "Bunu duvarıma asarım" diyerek hayvanı sürükleye sürükleye götürdüğünü söyledi.

Hayvanın iki farklı açıdan çekilen fotoğrafları, bloglarda yaklaşık bir aydır heyecanla tartışılıyor. Esrarengiz yaratığın ne olduğuna dair birçok teori var. Hatta CNN ve Fox News gibi ciddi medya kurumları da tartışmaya müdahil oldular. Fox News’a konuşan bir uzman, yaratığın bir rakun olduğunu iddia etse de, en çok kabul gören açıklama, burnu koparılmış, çürümek üzere olan bir pitbul olduğu yönünde. Ancak hayvanın pençelerinin köpeğe benzemediğini iddia eden komplo teorisyenleri, "Bu, Atlas Okyanusu’ndaki gizli nükleer denemeler yüzünden mutasyona uğramış bir yaratık" diyorlar.
 
 
 

281
DÜNYADAN HABERLER / Çırılçıplak yattılar
« : 03 Ağustos 2008, 18:25:28 »
Bakın bu kez neyi protesto ettiler...

03.08.2008 09:59
 Her yıl İspanya'nın turistik kasabalarında "eğlence" adına 40 bine yakın boğanın öldürülmesi, hayvan hakları savunucuları tarafından protesto edildi. Çok sayıda gönüllü Pontevedra eyaletinde, sokak ortasına yarı çıplak bir halde, sırtlarına boğalara saplanan kanlı oklardan saplanmış süsü vererek yattı. İspanya hükümeti ulusal kültür olarak kabul ettiği için güreşleri yasaklamıyor.
 

282
DÜNYADAN HABERLER / Güneş tutuldu!
« : 03 Ağustos 2008, 18:25:06 »
Ülkemizden izlenemeyen, 21. asrın beşinci tam güneş tutulması, 1 milyar kişi tarafından izlendi

01.08.2008 14:39
Bilim adamlarının açıklamasına göre, olimpiyatlardan bir hafta önce Çin'i alacakaranlığa gömecek olan güneş tutulması, TSİ 12.30'da Kanada'nın kuzeydoğusundan başlayıp Grönland'ın kuzeybatısı, Kuzey kutbu denizi, Sibirya'nın kuzeyi, Moğolistan'ın batısı ve Çin güzergahını takip edecek. Tutulma Çin'de TSİ 14.20'de sona erdi.
 

283
DÜNYADAN HABERLER / Ahmedinecad krizi çözüldü
« : 03 Ağustos 2008, 18:24:39 »
Anıtkabir'e gitmek istemeyen İran Cumhurbaşkanı Ankara yerine İstanbul'a gelecek

02.08.2008 15:02
Anıtkabir'i istemediİran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Türkiye ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret etmek istemediği ortaya çıktı.

Ahmedinecad’ın ziyaretiyle ilgili Türkiye ve İran makamları arasında yürütülen çalışmalarda ’Anıtkabir krizi’ yaşandı.

Türkiye tarafı, İranlı yetkililere Türkiye protokolleri uyarınca ziyaretin ’resmi’ olması durumunda, Ahmedenicad’ın Ankara’ya gelmesi, Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılanması ve Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozalesine çelenk koyması gerektiğini bildirdi.

Ancak İran, bu şartları kabul etmedi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın kısa süre önce Bağlantısızlar Toplantısı nedeniyle gittiği Tahran’da yapılan görüşmelerde bu kriz ’çalışma ziyareti’ formülüyle aşıldı. Buna göre Ahmedinecad, Ankara yerine İstanbul’a gelecek. Ahmedinecad, Cumhurbaşkanı Gül’le İstanbul’da buluşacak
 

284
MAGAZİN HABERLERİ / Tercihim iyi sevişen anaç kadın
« : 03 Ağustos 2008, 18:23:36 »
AYNI ANDA İKİ KADINI SEVEBİLİRİM 
her gün beraber olacak kadın arayan bir playboy olmadığını belirten Okan Bayülgen, aynı anda iki kadını sevebilmesini ise erkekliğin doğasına bağlıyor.

Ekranların başarılı şovmeni Okan Bayülgen, aşk hayatını ve ilişkilere bakışını anlattı. Bayülgen, "Başka şovmenin birlikte olduğu kızla ilişki yaşamam" diyor.

Ünlü şovmen Okan Bayülgen'le Vatan gazetesi yazarı Gülşen yüksel konuştu...

Kendi evi tadilatta olduğu için annesinin evinde buluştuk. Galata’da meşhur Doğan Apartmanı’nda...

Üzerinde röpteşambırla açtı kapıyı. Rahattı... Röportajın ortasında iş arkadaşları geldi. Telefonu hiç susmadı. Her seferinde telefonunu alıp arka odaya gitti “özür dileyerek.” Röportaj boyunca ellerini saçlarından bir dakika ayırmadı. Sürekli saçlarıyla oynadı. Bu arada ekran rejimini bozmaya hazırlanıyor. Üç film ve yeni programlarla aramıza dönecek.

Paparazzi gördüğünüz anda agresifleşiyorsunuz. Neden bu nefret?
Sinirleniyorum çünkü hayatımı mahvediyorlar. selamo yıldızı ya da playboy değilim. “Bu nasıl bir playboy ki yanından hiç kadın eksik olmuyor” diyorlar.

Playboy değil misiniz?
Tabii ki değilim. Playboy dediğin adam her gün beraber olacak kadın arayan bir adamdır. Benim böyle bir derdim yok.

O zaman neden yanınızdaki her kadınla geceyi evde noktaladığınız düşünülüyor?
Bilmiyorum ama bir kadınla bir yere gittiğimde gece mutlaka evde bitecek diye bir hikaye yok. Bu kadar senede çok az tek gecelik ilişkim olmuştur.

Oysa izlenimler her gece başka bir kadınla birlikte olduğunuz yönünde...
Hiçbir zaman tek gecelik bir aşk hikayesi için kendimi hırpalamadım. Hiçbir barda erkek kartpostal olmadım.

Nasıl oluyor bu kartpostal adamlar?
Bara gelip de kadın götürmeye çalışan adamlar, erkek kartpostalı oluyor. Biz ise bir yerlere giderken örtünüyoruz. Cüzzamlılar gibiyiz. Dolayısıyla gece kulüplerinde yakalananlar ya kafasına şapkalarını geçiriyor ya da yüzlerini örtüyorlar. Bir şekilde saklanıyoruz. Bu ne b.k bir hayat. Paparazziler bütün hayatımı mahvetti.

Ayrılığın matemini tutar mısınız?
Mutlaka...

Şu anda yasta mısınız?
Tabii ki değilim.

Siz ayrılık dönemini çabuk atlatıyorsunuz fakat hayatınıza giren kadınlar çok zor atlatıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Kolay bulunan bir adam değilim çünkü. Kendimi yetiştirdim, hayatımı sadece para kazanmaya değil başka şeyler yapmaya da şartlandırdım. Tabii ki beni tercih edecek.

Kimi kendini alkole vuruyor kimi ekranda gözyaşını tutamıyor..
Şunu ya da bunu benim yüzümden yapıyor diye gelin güvey olmuyorum. Bundan gurur da duymuyorum. Aradığın gibi bir adamla birlikte olduysan ondan ayrıldığın zaman bocalarsın. Aynı şey benim için de geçerli.

Sizin ilişkilerinizde kopmalar ve yeniden denemeler çok fazla oluyor...
Benim hiçbir ilişkimde tamamen kopma yok. Ya tatlı bir arkadaşlığa dönüşmüştür ya da tekrar nükseder.

Bir de siz şovmenler arasında ilginç bir şey var. Beyaz, Okan Bayülgen, Cem Yılmaz şimdi evli ama eskiden Yılmaz Erdoğan hep güzel kadınlarla birlikte oluyorsunuz. Ama hep aynı kadınlarla... Neden?
Onlarınki benden sonra oluyordur. Ben buna dikkat ediyorum.

Cem Yılmaz’ın birlikte olduğu bir kızla siz birlikte olmaz mısınız?
Olmam.

Cansu Dere sizden sonra Cem Yılmaz ile birlikte olmaya başladı..
Güzel ve değerli bir ilişkileri vardır, konuşmam güzel olmaz. Ama genelleme yapıyorsan, buna özen göstermeye çalışırım. Tabii bu gönül işi... Gönül işinde prensipler de geçerli olmayabilir.

Güzel kadınlar beni seviyor

Hayatınıza giren kadınların güzel olması şart mı?
Cast ajansı değilim. Mutlaka iletişim büyük rol oynuyor.

Ama güzel kadınları seviyorsunuz..
Güzel kadınlar beni seviyor.

Çirkin bir kadına aşık oldunuz mu?
Kesinlikle evet. Hiç görselliği olmayan, şişman, zayıf, podyuma çıkmayacak ya da yüz güzeli seçilmeyecek kızlarla birlikte oldum. Bazen büyülü karşılaşmaların olduğunu düşünüyorum. İnsanlar birbirlerini çağırırlar. Şimdi arkadaşlık ettiğim kız beni çağırdı. Ama onun ismini vermeyeceğim.

Osmantan Erkır’ın eski eşi Şirin Ediger mi?
Söylemem. Ama beni çağırdığına inanıyorum. Bir iç davet var.

Aşık mısınız?
Bunu söyleyemem, bilmiyoruz. Bu pat diye olan bir şey değil. Ben yetişkin bir insanım böyle şeyleri zırt pırt yapamam.

Çok aşık oldunuz mu?
44 yaşında olduğuma göre fazladır herhalde. Ama ölürken tek hatırlayacağım şey tepedeki bir evde ilk eşimin elinde gelin çiçekleriyle sarhoş bir şekilde beni beklemesidir.

Hayatınıza giren en güzel kadın kimdi?
Son kadın, yani şu anda hayatımda olan...

Aynı anda iki kadını sevebilirim

Ayrılıkların hemen ardından hayatınıza başka bir kadın alabiliyorsunuz. Bu cinsel açlıktan mı duygusal açlıktan mı kaynaklanıyor?
Benim cinsel bir açlığım olamaz ki. Küçük bir çocuk değilim.

İlişkide cinsellik önemli mi?
Cinsellik iyi bir yapıştırıcıdır. Zaten bir ilişkimde uyum yoksa o ilişki çok tatlı bir arkadaşlığa dönüşür.

İyi sevişen bir kadın mı? Anaç ruhlu bir kadın mı?
İyi sevişen anaç bir kadın. Bir yazar, şu an adını hatırlamıyorum ama söylediği bir söz vardır: “Bir hanım salonda hanımefendi, mutfakta aşçı, yatakta fahişe olmalıdır” diye...

Eskiden iki kadınla aynı anda birlikte oluyordunuz. Artık yoruldunuz galiba...
Hayır, olmadığımı nereden biliyorsun? Öyle ilişkilerim olmuştur.

Tek bir kadına bağlı kalmak mı yoksa çok eşli olup arada kaçamaklar yapmak mı?
Hayatımdaki kaçamakların birbirlerini bildikleri zamanlar oldu. Sonra tercih yapmak, tek eşliliğe dönmek zorundasın. Çünkü hiçbir kadın diğerini kabul etmez.

Aynı anda iki kişiyi sevebiliyor musunuz?
Tabii ki. Ben erkeğim. Tersi doğaya aykırı.

İki kadın arasında tek eşlilik tercihini nasıl yapıyorsunuz?
Ben hiçbir sevdiğimden gerçekten ayrılmıyorum. Sevgililerimle insani ilişkilerim, arkadaşlığım devam ediyor.

Yeni sevgili eski sevgiliyle arkadaşlığa bozulmuyor mu?
Zaten benim bütün derdim bu. Geçen gün ilk karımla 18. evlenme yıldönümümüzün yemeğine çıktım. 18 senedir hiç ara vermeden görüşüyoruz. Bundan rahatsız oluyorlar.

Saçlarımı boyatıyorum

Siz biraz poligamsınız galiba?
Ruhumda poligamım ama hayatım bunu doğrulamıyor. Hayatımda tek eşli olduğum dönemler daha fazla.

Bu kızlar bende ne buluyor diye düşünüyor musunuz?
Ne bulduklarını biliyorum ama bunu şimdi söyleyip kendimi methetmeyeyim.

İlişkilerde terk eden mi terk edilen mi oluyorsunuz?
Hep terk edilen olmayı tercih ederim. Terk edilmek iyidir, incilerin dökülmez.

Neden ayrılırsınız?
Saygısızlık ilişkiyi karşılıklı bitirir. Karşındakinin varlığına dünyadaki yerine ya da yapmak istediği şeye saygısız olmak.

Hiç uyuşturucu kullandınız mı?
Böyle bir şeye maalesef imkanım yok. Çünkü yaptığım iş böyle hataları affetmiyor.

Denediniz mi hiç?
Denemedim desem “Vay salak böyle bir şey vardı da niye denemedin” derler. Denedim desem daha fena olacak. Cevap yok.

Programa konuk gelen kadınlar sizinle birlikte olmak istiyor mu?
Tabii, çok olmuştur. Ama prensip olarak hayır. Ne asistanlarla, ne seyircilerle, ne konuklarla...

Saçınızı boyuyor musunuz?
Evet her aktör gibi boyatıyorum.

Kendiniz mi boyuyorsunuz?
Hayır, kuaföre... Üstelik kadın kuaförüne.

285
MAGAZİN HABERLERİ / Frikik vermeden arabadan bir tek o iniyor
« : 03 Ağustos 2008, 18:22:55 »
FRİKİK VERMEDEN ARAÇTAN İNMEYİ ONDAN ÖĞRENİN
'Heroes' dizisinin oyuncusu Hayden Panettiere, otomobilden öyle bir usturuplu indiki çeveredeki paparazziler istedikleri görüntüyü alamadı.

21 yaşındaki genç Hollywood yıldızı genç yşına rağmen aklı başında hareketleriyle dikkat eçkiyor. Yaşıtı Lindsay Lohan gibi hemen her adımında basına malzeme vermektense işleriyle gündemde kalmaya çalışıyor, Hayden. Geçtiğimiz gün mini eteğiyle otomobilden inerlen frikik  vermemek için inanılmaz çaba sarfeden bu kez de frikiksiz inebildiği için paparazziler tarafından haber yapıldı.


286
GÜNCEL HABERLER / Lost'a rakip geliyor
« : 03 Ağustos 2008, 18:21:40 »
Türkiye'de de çok sayıda müdavimi bulunan 'Lost' dizisine rakip olabilecek yeni bir proje için Amerikan NBC televizyonu çalışmalarına başladı.

NBC, Daniel Defoe'nin ölümsüz eseri Robenson Crusoe'yu dizi olarak ekrana getirmeye hazırlanıyor.

Milliyet Televizyon'un haberine göre; 13 bölümden oluşacak dizi için NBC eş başkanı Ben Silverman; "Dizide yer yer 'Mc Gayver' yer yer komedi, yer yer 'Karayip Korsanları' biraz da 'Surviver' tadı taşıyacak" dedi.

Ayrıca fantastik unsurlardan da yararlanılacakmış. Anlattıklarına bakılırsa çılgın bir karışım olmuş. Siverman'a göre Crusoe'nun orjinal hikayesinin sınırlarını oldukça zorlamışlar ve 'Lost'takinden daha zengin hikayelere ulaşmışlar.

Son elli yıldır ilk kez bir Amerikan kanalına iş yapacak olan İngiliz yapım şirketi Universal Media tarafından çekilecek dizinin yapım şirketine 35 milyon dolara mal olacağı hesaplanıyor.

'Crusoe'nun ilk bölümü NBC'nin kendi imkanlarını devreye sokmasıyla 10 milyon dolara çekilmiş. 'Lost'un iki saatlik pliot bölümü de 10-12 milyon dolara malolmuştu.

Dizide, Cuma'yı Tongayi, Santana'yı Joaquim De Almeida, Olivia'yı Mia Maestro, Robinson Crusoe'yu ise Philip Winchester canlandıracak. Ayrıca Crusoe'nin babasını da Sean Bean oynayacak.

Dizinin ilk bölümü 17 Ekim'de

287
GÜNCEL HABERLER / Yanındaki yolcunun kafasını kesti
« : 03 Ağustos 2008, 18:20:47 »
 Yanındaki yolcunun kafasını kesti
Gözü dönmüş katil kestiği kafayı diğer yolculara da gösterdi!

03.08.2008 08:22
Kanada’nın Edmonton-Winnipeg seferini yapan yolcu otobüsünde, yan yana koltuklarda oturan yolculardan biri, diğerinin kafasını kesti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, insanın kanını donduran olay şöyle gelişti: Vince Weiguang Li adlı zanlı verilen molanın ardından aniden yanındaki Tim McLean’ı (22) bıçaklamaya başladı. Şoförün olayı fark edip otobüsü durdurması üzerine yolcular dehşet içinde dışarı çıktı. Gözü dönmüş Li bu sırada McLean’ın kafasını kesip yolculara gösterdi. Polis tarafından yakalanan Li, yargılanaca...
 
 

288
GÜNCEL HABERLER / Esrarengiz ölüm çözüldü
« : 03 Ağustos 2008, 18:20:17 »
Türkiye'nin önde gelen hesap uzmanlarından Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun, katil zanlıları yakalandı. İşte adım adım korkunç cinayet...

03.08.2008 12:10
Türkiye'nin önde gelen hesap uzmanlarından Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun,

katil zanlıları yakalandı. Cep telefonunu 100 YTL karşılığında sattığını söyleyerek suçunu itiraf eden zanlı ve olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.



Cankurtaran Tren İstasyonu'nda cep telefonunu çalmak isteyen kapkaççının saldırısı sonucu ölen Maliye Başhesap Uzmanı Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu'nun katil zanlısı kıskıvrak yakalandı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, hesap uzmanının cep telefonunu bulmak için ikinci el cep telefonu satışı yapan dükkanlarda araştırma başlattı. Aksaray ve Şirinevler'de yapılan aramalarda hesap uzmanı Topalhocaoğlu'nun lelefonu Şirinevler'de ikinci el cep telefonu satışı yapan İ.S.'nin işyerinde bulundu. Gözaltına alınan İ.S, cep telefonunu başka birinden aldığını belirtti. İ.S'nin ifadesi doğrultusunda yapılan araştırmalarda ise İ.S.'ye cep telefonunu sattığı aynı isimli şahıs İ.S, Keşan'da yakalandı. Keşan'dan İstanbul'a getirilen İ.S. verdiği ifadesinde telefonu, hesap uzmanını gasp ettiği iddia edilen Osman Temel'den aldığını söyledi. 24 yaşındaki O.T, düzenlenen şok operasyonla Şirinevler'de kıskıvrak yakalandı. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan O.T suçunu itiraf ederek, bindiği trende hesap uzmanının cep telefonunu fark ettiğini ve çalmak için fırsat kolladığını söyledi. Cep telefonunu çalmak için hesap uzmanına doğru yöneldiğini anlatan gaspçı, "Ben cep telefonunu almak isterken, aramızda bir arbede yaşandı. Ben telefonu alıp kaçtım. Telefonunu çaldığım şahıs ise beni kovalamak isterken açılan trenin kapısından düşerek betona çarptı. Öldüğünü bilmiyordum. Gazetelerden öğrendim" dedi.
Çaldığı cep telefonunu 100 YTL karşılığında sattığı öğrenilen O.T.'nin, gasp ve cep telefonu hırsızlığı suçlarından daha önce 4 ayrı sabıkası bulunduğu, olay sonrasında ise "gasp ve adam öldürmeye sebebiyet verme" suçlarından yargılanacağı öğrenildi. Telefonu satın alan ve aynı isimleri taşıyan iki şahıs da O.T ile birlikte sorgularının tamamlanmasının ardından Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27