İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

337
DÜNYADAN HABERLER / 47'ncİ Kattan DÜŞtÜ Ölmedİ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:32:26 »
47'ncİ Kattan DÜŞtÜ Ölmedİ 11.06
New York’ta 47 katlı bir gökdelenin damından düşen cam silici, mucize eseri kurtuldu, şimdi yürüyor.
Ekvadorlu göçmen Alcides Morena (37) ile kardeşi Edgar (30) geçen aralık ayında bir gökdelenin camlarını silerken kendilerini taşıyan platformun kabloları kopunca 150 metre yükseklikten düştü. Kardeşi öldü ancak Alcides hayatta kaldı. Başlangıçta parçalanmış bir akciğer, hasar görmüş böbrekler ve çeşitli kırıklarla kritik durumda olan Alcides, aylar süren operasyonlar ve fizik tedavilerinin ardından sapasağlam ayağa kalktı. O kazayı hatırlatan yegáne şey ise sol bacağındaki uzunca yara izi ve hafif bir topallama.

338
 40 Dakİka Sonra Mİdeden Canli Çikti 11.06
Avustralya’da bir köpek, yuttuğu zehirli kurbağayı 40 dakika sonra canlı olarak dışarı çıkardı.
Profesyonel ragbi oyuncusu Jackson Crews (27), Bella adındaki köpeğini gezmeye çıkardı ve evden aldığı kek artıklarını yemesi için çimlerin üstüne attı. Köpek, bu arada kurbağayı da çiğnemeden yuttu. Hastanede iki iğne uygulanıp kusturulan Bella, zehirli kurbağayı 40 dakika midesinde tuttuktan sonra, tek parça halinde çıkardı. İki hayvanın da hayatta kalmasına hayret eden veterinerler, kurbağanın adını "Spew" (kusmuk) koydular.
__________________

339
 Abd 'leŞ ÇİÇeĞİnİn' AÇmasini Beklİyor 11.06
ABD’nin New Jersey eyaletinin Summit kasabasında restoran işleten Fevzi Zeren, sekiz yıl önce lokantasında yetiştirmeye başladığı dünyada nadir bulunan "Amorphophallus Titanum" isimli çiçeği açınca 50 bin dolar kazanacak.
En geç cuma gününe kadar açması beklenen ve pis koku yaydığı için "leş çiçeği" denilen çiçeğin açılışı ABC televizyon kanalındaki "Good Morning America" isimli programda canlı olarak tüm Amerika’ya yayınlanacak.


35 yıldır ABD’de yaşayan ve Teksas A&M Üniversitesi’nde makine mühendisliği doktorası yapan Fevzi Zeren, "Leyla" ismini verdiği çiçeğinin açışını tüm ABD’nin ABC televizyonundan canlı olarak izleyeceğini söyledi. Bu çiçek sayesinde restoranındaki işlerinde arttığını ifade eden Zeren, "Çiçek açtığında, onu görmek için binlerce kişi restoranıma gelecek. Şimdi bile günde yüzlerce kişi şimdiki halini görmek için geliyor" dedi.
__________________


340
DÜNYADAN HABERLER / Danİmarka'nin TÜrban GÜzelİ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:30:25 »
Danİmarka'nin TÜrban GÜzelİ 11.06


Danimarka’da devlet televizyonu DR1’in düzenlediği "Türban Güzeli" moda yarışması dün sonuçlandı.
Bir aydır internet üzerinde süren yarışmanın birincisi Irak doğumlu Hüda Falah oldu. Jüri üyesi Uffe Buchhardt, türbanının "fantastik ve şok edici renginden dolayı" Falah’ı seçtiklerini söyledi. Birinci gelen Falah’a bir iPod, Danimarkalı bir modaevinin tasarladığı bir türban ve İngilizce Muslim Girl Magazine’in bir yıllık aboneliği hediye edildi.
__________________

341
Seks GÖrÜntÜlerİnİ Yayanlar Serbest 11.06
Vietnam’da popüler bir televizyon yıldızının, erkek arkadaşıyla sevişirken cep telefonuyla çekilmiş videosunu internetten yayınlayan dört genç ucuz kurtuldu.
Çünkü, 20 yaşındaki oyuncu Hoang Thuy Linh’in görüntülerini yayınlayan gençleri 10 yıla varan hapis cezası bekliyordu. Ancak mahkeme yargıcı gençlere verdiği cezayı askıya aldı. "Vang Anh’ın Günlüğü" adlı ahlaki yaşam biçimini konu alan TV dizisinde oynayan genç aktris bir anda kızgın anne-babaların hışmına uğramış ve kovulması istenmişti. Vietnam televizyonunda canlı yayında gözyaşlarıyla özür dileyen Linh ise diziden çıkarıldı.

342
DÜNYADAN HABERLER / Aldatan Sevgİlİyİ Cepten Dİnledİ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:29:54 »
Aldatan Sevgİlİyİ Cepten Dİnledİ 11.06
İngiltere’de bir kadın eski sevgilisiyle sevişirken cep telefonunun üstüne oturunca kazara yeni sevgilisini aradı.
Toni Milton adlı kadının sevgilisi Neil O’Brien, sevişme seslerini duyunca beyninden vurulmuşa döndü. O’Brien hemen eve gelerek kendisini aldatan sevgilisini dövdü. Kız arkadaşının eski sevgilisi ise bu esnada evden kaçtı. Mahkemeye çıkarılan Neil O’Brien, aldatıldığı yetmiyormuş gibi şiddet uygulamak suçundan 15 ay ceza aldı. Mahkeme hakimi "suçu hafifletici olağanüstü koşullar" olduğunu dile getirse de kız arkadaşına ölümcül darbeler vurduğu gerekçesiyle O’Brien’in cezasında indirime gitmedi.

343
DÜNYADAN HABERLER / Cengİz Aytmatov Almanya'da ÖldÜ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:29:41 »
Cengİz Aytmatov Almanya'da ÖldÜ 11.06
Kırgızistan’ın dünya edebiyatına kazandırdığı ünlü yazar Cengiz Aytmatov, Almanya’nın Nürnberg kentinde böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Aytmatov, bir Rus televizyon kanalının belgesel çekimleri için gittiği Tataristan’ın başkenti Kazan’da 16 Mayıs’ta ani böbrek rahatsızlığı geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılmıştı. 79 yaşındaki yazar, 18 Mayıs’ta ambulans uçakla Almanya’ya nakledilmişti. Kırgızistan’da 2008 yılı, Cengiz Aytmatov yılı ilan edilmişti.


17 YIL BÜYÜKELÇİLİK YAPTI

Türk dünyasından bilim adamlarının kendisini Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday göstermek için komite kurduğu Aytmatov’un eserleri, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra batıda ve özellikle Almanya’da popüler olmuştu. 1990 yılında Sovyetler’in Brüksel Büyükelçiliği’ne atanan ünlü yazar, bu yılın başına kadar Kırgızistan’ın AB, NATO ve UNESCO nezdindeki büyükelçiliklerini yürütüyordu. Türkiye’de "Selvi Boylum Al Yazmalım" adıyla sinemaya aktarılan eseriyle tanınan Aytmatov’un kitaplarından bazıları şunlar: "Yüzyüze, Erken Gelen Turnalar, Cemile, Oğulla Buluşma, Toprak Ana, Yıldırım Sesli Manasçı, Gün Uzar Yüzyıl Olur, Dişi Kurdun Rüyaları, Kassandra Damgası."

Aytmatov’un, ölümü üzerine TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Tayip Erdoğan, birer başsağlığı mesajı yayınladı.

344
DÜNYADAN HABERLER / TÜrkİye, Ruslarin KaÇamak Merkezİ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:29:29 »
TÜrkİye, Ruslarin KaÇamak Merkezİ 11.06
Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısındaki artışın nedeni ortaya çıktı: Kaçamak yapan Rus çapkınların Türkiye’yi üs olarak seçmesi.
Noviy Region haber ajansının Rus turizm acentelerinin ’samimi itiraflarına’ dayanarak yaptığı araştırmaya göre özellikle Rusya taşrasından gelen kişilerin yarıya yakını sevgilileriyle buluşmak için Türkiye’yi seçiyor.

Habere göre Rusya taşrasında küçük şehir ve kasabalarda evli erkeklerin sevgilileriyle gizlice buluşması çok zor. Moskova gibi büyük kentlere giderek kaçamak yapmak da çok pahalı olduğu için akla en yakın yabancı ülke Türkiye geliyor. Turizm acentelerine Türkiye turu satın almak için gelen müşterilerin yarıya yakını, ’Acaba sevgilimle gitsem bir sorun çıkar mı?’ sorusunu yöneltiyor. Rusların kaçamak turizmin diğer adresi ise Mısır, Endonezya, Singapur ve Malezya.
__________________


345
DoĞuma Erkek GÖrevlİ Almayan Babaya Ceza 11.06
Fransa’nın Lyon kentindeki temyiz mahkemesi, "dini nedenlerden dolayı" doğuma erkek görevli sokmayan Müslüman babayı, "çocuğun özürlü doğmasına neden oldukları" için bin Euro maddi tazminat ödemeye mahkum etti.
Mahkeme, babanın, "dini nedenlerden dolayı" ameliyathaneye erkek sağlık görevlisinin girmemesi yönündeki ısrarı sonucu, doğum sırasındaki komplikasyonlara gerekli tıbbi müdahalenin yapılamadığı görüşüne vardı. 1998’deki olayda baba Rıdvan Ijju erkek sağlık görevlilerinin doğumhaneye girmelerine engel olmuş, 2006 yılında hastane aleyhine açtığı davada 100 bin avro maddi tazminat talebinin reddedilmesinden sonra temyiz mahkemesine başvurmuştu.

346
Denİze DÜŞen Saat 67 Yil Sonra SapasaĞlam 11.06
BİR İngiliz askerin 67 yıl önce Cebelitarık limanında HMS Repulse savaş gemisinden denize düşürdüğü kol saati bulundu ve adresine postalandı.
Çoktan umudunu kestiği saatini kapısının önüne bırakılan bir zarf içinde bulan teğmen Teddy Bacon, tıkır tıkır çalıştığını ve tam doğru zamanı gösterdiğini görünce şaşırdı. Azor Adaları’ndan 55 dolara aldığı Bulova Automatic saat, 2007’de liman tarakla temizlenirken bulunmuştu ve teğmenin bıraktığı adrese postalanmıştı. Bugün 90 yaşında olan teğmen Bacon, 1941’de kaybettiği saatin bunca yıl sonra kendisine dönmesini mucize olarak niteledi. Bacon şimdi her gün bu saati takıyor.

347
DÜNYADAN HABERLER / Fransa'dan TÜrbana İzİn Yok 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:28:34 »
Fransa'dan TÜrbana İzİn Yok 11.06
SUUDİ Arabistan’da tıp öğrenimini tamamlayan türbanlı bir öğrenci, mastır yapma hakkı kazandığı Fransa’da, dini sembol kullandığı gerekçesiyle üniversiteye devam edemeyeceğini öğrenince, yetkililerden yardım istedi.
Arab News sitesine göre, adını Abdulhadi olarak veren kız öğrenci, "Dinim benim için herşeyden önemli ve kapanmamı emrediyor. Yetkililer bu sorunumu çözsün" diyerek topu Suudilere atarken, Fransız yetkililer, tıp öğrenimi yapan bir öğrencinin, kız olsun, erkek olsun dini sembollerle hastanelere giremeyeceğini belirterek, "Hastanelere başı örtülü bir kişi giremez. Dışarıda ise istediğini giyer." diye konuştular. Bunun üzerine kız öğrenci, Fransa’ya gitmekten vazgeçti.

348
DÜNYADAN HABERLER / Zirhli Araci Soydular 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:28:15 »
Zirhli Araci Soydular 11.06
İTALYA’nın kuzeyindeki bir otobanda para taşıyan zırhlı aracı durduran soyguncular, araçtaki 1 milyon euroyu çalarak kayıplara karıştı.
Polis, Milan ile Venedik’i birbirine bağlayan karayolunda giden zırhlı aracın, 4 aracın içindeki 10 kişi tarafından durdurulduğunu, silahlı soyguncuların ateş açması üzerine araçtaki güvenlik görevlilerinin kaçtığını söyledi. Soyguncuların parayı aldıktan sonra yoldan geçen araçları durdurarak ateşe verdikleri ve dikkati başka yere çekerek kaçmayı başardıkları belirtildi.