İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

349
Abd Etİ, Kore'de HÜkÜmet DÜŞÜrdÜ 11.06
Güney Kore’de Amerikan sığır eti ithalatı kararına yönelik protestolar hükümeti koltuğundan etti.
Güney Kore Başbakanı Han Seung-soo, kabinesiyle birlikte istifasını Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak’a sundu. Güney Kore hükümeti 2 haftadan bu yana başta başkent Seul olmak üzere ülkenin dört bir yanında onbinlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Gerekçe ise hükümetin Amerikan sığır eti ithaline yeniden izin vermesi. ABD’den ithalat 2003 yılında Washington’da deli dana vakası görülmesi üzerine durdurulmuştu.


Cumhurbaşkanı’nın istifaları kabul edip etmediği henüz açıklanmadı. Hükümet nisan ayında, ABD’den ithal sığır etiyle ilgili iç pazarda uyguladığı karantina önlemlerini ve sınırlamaları hemen hemen tümüyle kaldırmıştı. Bu karar, "hükümetin, halkın sağlığını yeterince düşünmediği" gerekçesiyle haftalarca süren protestolara yol açmıştı. Karar, Cumhurbaşkanı Lee’ye olan halk desteğini de zayıflatmıştı.
__________________

350
Sudan Yolcu UÇaĞi Havaalaninda Yandi 11.06
Sudan’da bir yolcu uçağı dün akşam saatlerinde başkent Hartum’da havaalanına indikten sonra alev aldı.
VİDEO - İNİŞ SIRASINDA PİSTTEN ÇIKAN UÇAK ALEV ALEV YANIYOR

FOTOGALERİ - İŞTE KARE KARE KORKUNÇ KAZA

Mürettebat dahil 217 kişinin bulunduğu Sudan Havayolları’na ait Airbus’ta çıkan yangında en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Yolcuların bir bölümünün, alev almadan önce uçağı terk edebildiği bildirildi. Yetkililer, yangının sebebinin de araştırıldığını vurguladılar. Bir yolcu, uçağın havalimanına inmeye çalıştığı sırada kaptanın "Kötü hava koşullarından dolayı inişi gerçekleştiremiyoruz" diye anons yaptığını söyledi.
__________________

351
 Rİze'yİ DuymamiŞtik ÖzÜr Dİlerİz 11.06
Scotland Yard, organize suç çetelerine karşı düzenlenen operasyona şehrin varlığını bilmeden Rize adını verdikleri için Rizelilerden özür diledi.
İNGİLTERE polisi kısa süre önce düzenlenen ve 39 milyon sterline yakın nakit para, 6 valiz altın tozu ve yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirdiği organize suçla mücadele operasyonuna ’Rize’ adı verdiği için Rizeliler’den özür diledi. Polis sözcüsü, operasyonun Rize ve Rizeliler ile hiçbir ilgisi bulunmadığını, isim seçiminin tamamen tesadüfi olduğunu belirtti.


Londra’da Scotland Yard tarafından düzenlenen, eroinden sahte pasaporta ve çalıntı kredi kartına kadar pek çok yasa dışı malın ele geçirildiği operasyona ’Rize’ adı verildi. Scotland Yard’ın Sözcüsü, DHA’ya yaptığı açıklamada Rizeliler’den özür dileyerek, operasyon adının hikayesini şöyle anlattı: "Scotland Yard’ın operasyonlara verdiği isimler, yıllar önce hazırlanmış olan listelerden seçilir. Rize’nin Türkiye’de bir şehre ait olduğunu bilmiyorduk. Rizeliler’i üzdüysek bundan büyük üzüntü duyarız. Rizeliler lütfen alınmasın. Türkler veya Rizeliler’le ilgili herhangi bir bağlantı yoktur. Bu sebeple Rize şehrinin de varlığından haberdar olduk. Lütfen Rizeliler özrümüzü kabul etsinler."

Scotland Yard’a kemençeli tepki

RİZE Dernekler Federasyonu (RİDEF), Scotland Yard’ın çete operasyonuna ’Rize’ adı vermesine tepki gösterdi. Dernek üyeleri dün İngiltere Başkonsolosluğu’na çelenk bıraktı. Kemençe çalan halk oyunları eğitmeni Harun Karaca’yı konsolosluk görevlisi Terry Potter, ilgiyle dinledi. RİDEF Genel Başkanı Ahmet Yurtman, "Doğruluk, dürüstlük, helal kazanç, çevresine faydalı olmak başlıca özelliklerimizdir. Dünyanın neresinde olsak, kanunsuz işlere bulaşmayız. Londra’daki operasyona karışan bir Rizeli varsa, büyük üzüntü duyarız. Suçun şahsiliği esastır ve yapan sorumludur. Rizeliler’i daha yakından tanımaları için İngiliz hükümeti ve İstanbul Başkonsolosluğu görevlilerini Rize’ye davet ediyoruz" dedi.

352
DÜNYADAN HABERLER / TÜrkİye Üyenİz Olmali 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:25:36 »
TÜrkİye Üyenİz Olmali 11.06
ABD Başkanı olarak son Avrupa turuna çıkan George W.Bush, Slovenya’da gerçekleştirilen ABD-AB zirvesinde veda mesajına Türkiye’yi de dahil etti ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyesi olması gerektiğine inandığını söyledi.
Bush şöyle konuştu: "Biz, Türkiye’nin AB üyesi olması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Aynı zamanda biz, Türkiye’nin yaptığı demokratik ve serbest pazar reformlarını da takdir ediyoruz." Bush’un söz konusu açıklamasına karşılık Slovenya Başbakanı ise, ABD’nin AB üyeliği için baskısının, toplulukta ciddi biçimde direnç yarattığını söyledi.

İran uyarısı

Başkan Bush ayrıca, konuşmasında İran’dan gelen nükleer "tehdide" de dikkat çekti. Bush AB’yi, İran’ın nükleer silahlara sahip olması halinde, dünya barışı için büyük tehlike haline geleceği yolunda uyardı.

353
DÜNYADAN HABERLER / İsraİl, Golan'i Verİr Mİ 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:25:07 »
İsraİl, Golan'i Verİr Mİ 11.06
Türkiye’nin arabuluculuğunda yapılan Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmeleri, yarın İstanbul’da devam edecek. Suriye’nin öncelikli şartı, 1967 yılında İsrail’in ele geçirdiği Golan Tepeleri’nin geri verilmesi.
Dörtte üçü karşı

Golan halihazırda İsrail’in en önemli su kaynaklarından biri. Muhteşem doğası, kaliteli şarapları ve şifalı sularıyla her yıl yüz binlerce turist çekiyor. İsrail kamuoyunun dörtte üçü de Golan’ın verilmesine karşı çıkıyor.


İNCİL’de "göçmenlerin kenti" diye anılıyor Golan. Tarih boyunca da Aramiler’den Osmanlı’ya kadar el değiştirip durmuş bu verimli topraklar. Lübnan ve Suriye’ye kuşbakışı duran bu plato, 1967 yılından bu yana İsraillilerin elinde. Şimdi ise Golan Tepeleri yeniden pazarlık konusu. Türkiye aracılığıyla dolaylı görüşmeleri sürdüren Suriye, şimdi İsrail’den bu bereketli toprakları geri istiyor. İsrail halkının dörtte üçü böyle bir pazarlığa karşı. İsrail Yönetimi, herşeye rağmen Golan’ı vermeyi kabul eder mi?

İsrail’in kuzeyinde Suriye ile Lübnan sınırında yer alan plato, 60 km uzunluğunda, 20 km genişliğinde. İşgal öncesinde burada yaşayan Arapların büyük bir kısmı savaş sonrasında göçüp gitmiş. Bölgede 18 bin kadar Dürzi ile 32 yerleşim merkezinde 21 bin Yahudi yaşıyor. Gazze’den çekilen muhafazakar yerleşimcilerin aksine, Golan’da yeni bir hayat kuran Yahudilerin büyük bir kısmı İşçi Partisi’nin kibbutzlarından buraya gelenler. Spa turizmi, hayvancılık, şarapçılık Golan’ın en büyük geçim kaynağı. İhraç edilen İsrail Cabernet şaraplarının yüzde 40’ı Golan mahreçli. Bölge her yıl ortalama 3 milyon turist çekiyor. İsrail’in en huzurlu ve müreffeh köşelerinden biri.

İsrail’in yerleşimini konu alan "Kazara İmparatorluk" isimli kitabın yazarı Gershom Gorenberg, 2005 yılındaki Gazze’den çekilmenin aksine laik çoğunluğun yaşadığı Golan’dan çekilmeyi İsrail halkına anlatmanın kolay olmadığı görüşünde. Gorenberg, "İsrail’deki çoğunluk, laikler, ’Bakın onlar da tıpkı bizim gibi’ diyecek" diyor.

Pazarlığın ardında su anlaşmazlığı var

GOLAN, Suriye’nin olmazsa olmaz şartı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, barış görüşmeleri için İsrail’in ’Golan’dan çekilme’ sözü vermesini istiyor. Ehud Olmert hükümeti ise toprağa karşı barış pazarlığına dayanan Madrid Konferansı’nın görüşmeler için esas alınmasından yana. Yani, İsrail, 1948 tarihli uluslararası sınırları kabul ediyor, Suriye ise ateşkes sınırı için bastırıyor. İki sınır çizgisi arasında yaklaşık 40 km2’lik bir toprak parçası söz konusu ama Suriye için buradaki su kaynakları hayati öneme sahip. Çünkü İsrail, ateşkes hattına kadar geri çekilmeyi kabul ederse Suriye, Taberiye Gölü’ne kadar uzanacak ve sudan hak iddia edebilecek. Hatırlatmakta fayda var, 2000 yılındaki Suriye-İsrail görüşmeleri bu nedenle sekteye uğramıştı.

354
Rusya: "aytmatov Hepİmİz İÇİn Yerİ Doldurulamaz Bİr Kayip" 11.06
Tüm dünyada tanınan ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un vefatı Rusya'da da üzüntü ile karşılandı. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin ayrı ayrı mesaj yayınlayarak Aytmatov'un ailesine başsağlığı diledi.
Kremlin basın merkezinden yapılan açıklamada Medvedev'in Aytmatov'un ölümünden duyduğu üzüntü dile getirilerek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilendi. Putin de yaptığı açıklamada, "Aytmatov hepimiz için yeri doldurulamaz bir kayıp. Hepimizin hatırasında büyük bir yazar, düşünür, entellektüel olarak kalacak." dedi.


Yaklaşık bir aydır Almanya'nın Nürnberg kentindeki Klinikum Nord'da tedavi gören ünlü yazar, komada bulunuyordu. Aytmatov'un sözcüsü Alimcan Mirzayev cenaze töreninin Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te cumartesi günü gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu arada, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, cenaze töreni hazırlıkları için özel devlet komisyonu kurulmasını istedi.

Sovyetler Birliği döneminde savaş sonrası yazar olarak bilinen Aytmatov'un eserleri Rusya'da en çok okunanlar arasında. Eserleri 150'den fazla dile çevrilen Aytmatov, 60 milyon baskı ile dünyanın en çok satan yazarı. Ünlü Kırgız yazar, Avrupa Birliği, NATO ve UNESCO'da Kırgızistan'ın elçilik görevini yapıyordu.

355
Sudan'da Alev Alan UÇakta 203 Yolcu 14 MÜrettebat Var 11.06
Sudan devlet televizyonu, Hartum'a inişinde kaza yapan Sudan Havayollarına ait uçakta 203 yolcu ve 14 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.
Kazada en az 100 kişinin öldüğünü duyuran televizyon, çok sayıda kurtarma ve itfaiye ekibinin olay yerine gittiğini belirtti.

Çok sayıda yaralının hastanelere götürüldüğü belirtilirken, havaalanındaki yolcu ailelerinin panikte olduğu bildirildi. Uçağın pilotunun uçağın havalanmasından yaklaşık 10 dakika sonra "teknik sorunlar" olduğunu haber verdiği öğrenildi.


Sudan Havayollarının Şam bürosu müdürü Rakıp Abdüllatif ise Airbus-310 tipi uçağın 203 yolcu ve 14 kişilik mürettebatla Suriye'nin başkenti Şam'dan havalandığını, uçağın Amman'da 34 yolcu daha aldığını söyledi.

Abdüllatif, yolculardan çoğunun Sudanlı olduğunu belirtti.

Hartum Havaalanı dürü Yusuf İbrahim de Sudan TV'sine yaptığı açıklamada, uçağın "güvenli bir şekilde indiğini", hatta pilotun kontrol kulesiyle temasa geçerek iniş rotası konusunda direktifler aldığını, o sırada uçağın motorlarından birinin patlayarak yandığını anlattı.

İbrahim, kazanın teknik nedenlerle meydana geldiğini kaydederek, kötü hava koşullarıyla ilgisi olmadığını söyledi.

Kazadan kurtulanlar bulunduğunu ifade eden İbrahim, sayı vermed

356
CumhurbaŞkani GÜl, Hirvatİstan'a Geldİ 11.06
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç'in davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak üzere Hırvatistan'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Zagreb'de Hırvatistan Cumhurbaşkanı ile yapacağı görüşmenin yanı sıra Hırvatistan Parlamento Başkanı ile Başbakanı'nı kabul edecek.

Türk ile Hırvat işadamlarının katılacağı İş Konseyi Toplantısı'nda da bir konuşma yapacak olan Gül, 12 Haziran 2008 günü Hırvatistan'ın tarihi kentlerinden Dubrovnik'te temas ve incelemelerde bulunacak.
__________________

357
DÜNYADAN HABERLER / Sudan'dakİ UÇak Kazasi 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:23:52 »
 Sudan'dakİ UÇak Kazasi 11.06
Sudan televizyonları, başkent Hartum'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ün üzerinde olduğunu duyurdu.
Ürdün'ün başkenti Amman'dan Sudan'ın başkenti Hartum'a gelen Sudan Havayolları'na ait yolcu uçağının inişi sırasında motorlarından birinde yangın çıktı. Kısa sürede yayılan yangın sonucu 217 yolcusu bulunduğu öğrenilen uçakta 100 civarında yolcunun hayatını kaybettiği ifade edilirken, ölü sayısının artmasından endişe edildiği kaydedildi.

Kazaya olumsuz hava koşullarının neden olduğunu ifade eden Sudan Polis Müdürü Muhammed Necip, uçağın Sudan Havayolları'na ait olduğunu da doğruladı.
__________________


358
Son 16 yılda Afrika'daki uçak kazaları: 11.06
Afrika ülkelerinden Sudan'ın başkenti Hartum'da havaalanına inişinde, 203 yolcu ve 14 mürettebatın bulunduğunu uçağın alev alması sonucu en az 100 kişi öldü. Afrika'da 1992'dan bu yana meydana gelen en büyük uçak kazaları şöyle:

26 Eylül 1992: Nijerya'da askeri bir uçağın Lagos'ta düşmesi sonucu 158 kişi öldü.

-22 Aralık 1992: Libya'da Libya Arap Havayollarına ait Boeing 727 tipi yolcu uçağı Trablus yakınında düştü, 157 kişi hayatını kaybetti.

-1 Temmuz 1994: Moritanya'da meydana gelen uçak kazasında 92 kişi yaşamını yitirdi.

-18 Aralık 1995: Angola'nın kuzeyinde meydana gelen kazada 141 kişi öldü.

-8 Ocak 1996: Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Antonov-32 tipi uçak başkent Kinşasa'da bir pazar yerine düştü, 365 kişi yaşamını yitirdi.

-7 Kasım 1996: Nijerya'ya ait Boeing 727 tipi uçak Lagos yakınlarında lagüne düştü, 143 kişi yaşamını yitirdi.

-31 Ocak 2000: Kenya havayollarına ait Airbus A310 tipi uçak başkent Abidjan açıklarında denize düştü, 179 kişi öldü.

-4 Mayıs 2002: Nijerya'nın kuzeyindeki Kano bölgesinde meydana gelen uçak kazasında 149 kişi öldü.

-6 Mart 2003: Cezayir'e ait Boeing 737 tipi uçak ülkenin güneyinde düştü, 102 kişi yaşamını yitirdi.

-8 Mayıs 2003: Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Iliouchine-76 tipi uçağın kopması sonucu en az 200 kişi öldü.

-8 Temmuz 2003: Sudan'ın doğusundaki kazada 115 kişi öldü.

-25 Aralık 2003: Benin'deki kazada 139 kişi yaşamını yitirdi.

-3 Ocak 2004: Mısır'ın Şarm el Şeyh beldesinde Mısır Flash Air şirketine ait uçak denize düştü, 148 kişi öldü.

-22 Ekim 2005: Nijerya'da özel Bellview şirketine ait uçak Lagos'un kuzeyinde düştü, 117 kişi yaşamını yitirdi.

-10 Aralık 2005: Nijerya'da özel Sosoliso şirketine ait uçak havaalanına düştü, 107 kişi yaşamını yitirdi.

-29 Ekim 2006: Nijerya'da meydana gelen kazada 96 kişi öldü.

-5 Mayıs 2007: Kenya Havayollarına ait uçak Kemerun'un Duala kentinde düştü, 114 kişi hayatını kaybetti.

AA

359
DÜNYADAN HABERLER / Yolcu uçağı alev alev yandı 11.06
« : 11 Haziran 2008, 08:22:55 »
Yolcu uçağı alev alev yandı 11.06
Sudan'da bir yolcu uçağının Hartum'a indikten sonra alev alması sonucu en az 100 yolcunun öldüğü bildirildi. Kesin olmamakla birlikte uçakta 203 kişini bulunduğu...

Sudan devlet televizyonu, Hartum'a inişinde kaza yapan Sudan Havayollarına ait uçakta 203 yolcu ve 14 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

Kazada en az 100 kişinin öldüğünü duyuran televizyon, çok sayıda kurtarma ve itfaiye ekibinin olay yerine gittiğini belirtti.

Çok sayıda yaralının hastanelere götürüldüğü belirtilirken, havaalanındaki yolcu ailelerinin panikte olduğu bildirildi. Uçağın pilotunun uçağın havalanmasından yaklaşık 10 dakika sonra "teknik sorunlar" olduğunu haber verdiği öğrenildi.

Sudan Havayollarının Şam bürosu müdürü Rakıp Abdüllatif ise Airbus-310 tipi uçağın 203 yolcu ve 14 kişilik mürettebatla Suriye'nin başkenti Şam'dan havalandığını, uçağın Amman'da 34 yolcu daha aldığını söyledi.
__________________


360
Bakan uçak kazasında hayatını kaybetti 11.06
Kenya'da meydana gelen uçak kazasında, aralarında Kenya İmar Bakanı Kipkalya Kones'in de bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Kenya Hükümet Sözcüsü Salim Lone, ülkenin batısında küçük bir uçağın düştüğünü, uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Lone, hayatını kaybedenlerin İmar Bakanı Kipkalya Kones, İçişleri Bakan Yardımcısı Lorna Laboso, bir koruma ve uçak pilotu olduğunu kaydetti. Uçağın Massai Mara'da ormanlık bir alana düştüğü, Kones ve Laboso'nun çarşamba günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle bölgeye gittikleri sanılıyor.

AA
__________________