İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

385
KerkÜk'e 2 Bİn 500 Yenİ KÜrt YerleŞİmcİ Daha 10.06
Irak'ın en tartışmalı bölgesi olarak gösterilen Kerkük'te, bugün 2 bin 500 Kürdün daha yerleştirilmesi için çek dağıtıldı.
Kentte oluşan yapay Kürt nüfusuna yapılan ilavenin, Irak Anayasası'ndaki 140'ıncı maddenin askıya alınan müzakerelerine rağmen sürmesi dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Stefan de Mistura'nın Kerkük'e ilişkin 140'ıncı madde konusunda hazırladığı öneri raporu gündemdeki yerini korurken, Kerkük'e yönelik yapay Kürt nüfusu da hız kazandı.


Kentte bugün Kürt nüfusuna 2 bin 500 kişi daha eklenirken, 140'ıncı Madde Uygulama Komisyonu Kerkük Temsilcisi Kürt kökenli Kake Raşen, "Bugün 2 bin 500 adet çeki, kente geri dönmesi için Kürt ailelerle teslim ettik. Bu konuda bir yoğunluk söz konusu. Komisyonda personel sıkıntısı çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Kerkük'ten geri gönderilmesi düşünülen 11 bin Arap kesimin dosyalarını işleme koyamamaktan dert yanan Raşen, BM Irak Özel Temsilcisi De Mistura'nın geçtiğimiz günlerde ortaya koyduğu 3 aşamalı formülü ise benimsemediklerini sözlerine ekledi.

BM Temsilcisi Stefan de Mistura'nın ele aldığı 3 raporun ilkinde Mahmur ilçesinin Erbil'e, Mahmur'a bağlı Keraç kasabasının ise Musul'a bağlanması, Akre'nin Dohuk kentine, Menedeli'nin Diyala'ya, Hamdani'ye kazasının ise Musul'a bağlanması öneriliyordu.

İkinci BM raporunda ise, Hanekin, Şingar, Tilkif, Tel Afer. Stefan de Mistura'nın 3'üncü BM raporunda ise özel olarak Kerkük ve etrafındaki bölgeler yer alıyordu.

386
 DiŞİŞlerİ Bakani Babacan Abd'den Ayrildi 10.06
ABD'deki temaslarını dün tamamlayan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Afganistan'a destek için düzenlenecek uluslararası konferansa katılmak için Fransa'ya hareket etti.
ABD'nin başkenti Washington'da yaklaşık bir haftadır sürdürdüğü temasları kapsamında ABD'li çeşitli bakanlarla, Türk iş dünyasının ileri gelenleri ile görüşen ve haftasonunda Virginia'da düzenlenen Bilderberg toplantısına katılan Babacan, Paris'te Perşembe günü düzenlenecek Afganistan'a destek için uluslararası konferansa katılmak üzere Fransa'ya hareket etti. Washington'daki son gününde, ABD başkanlığı için yarışan adayların kampanya yetkilileri ile görüşen ve Washington Post Gazetesini de ziyaret eden Babacan, Washington'dan ayrıldı.
__________________

387
 Ollİ Rehn, TÜrkİye'den Gelen ÖĞrencİlerle GÖrÜŞtÜ 10.06
Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, 2008 Avrupa Bilgi Yarışması'nın Türkiye şampiyonu öğrencileri makamında kabul etti.
Türkiye genelinde 15 ilden 1000'den fazla okulun katılımı ile gerçekleştirilen yarışmanın şampiyonu Şehremini Anadolu Lisesi öğrencilerinden Arda Yener, Berkay Namlı, Seda Günay ve Şerife Sibel Kaya, Rehn ile görüştü.


Yarışmada okullarını başarıyla temsil eden 9. sınıf öğrencilerinin Olli Rehn ile yaptıkları görüşmede futbol da konuşuldu. Türkiye'nin Portekiz ile oynadığı maçı izlediğini ifade eden Olli Rehn, "Güzel bir mücadeleydi, maçı kazanan Portekiz oldu ama kalan maçlarda Türkiye'nin başarılı olup ikinci tura çıkacağına inanıyorum" dedi.

Öğrenciler, Olli Rehn'e Türkiye ile müzakerelerin neden yavaş ilerlediğini sordular. Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Olli Rehn, "Türkiye bu süreçte daha fazla reform yapabilirse üyelik yolu kısalabilir" diye konuştu. Yarışmaya Türkiye'den geniş katılım olduğunu belirten Olli Rehn, bundan memnuniyet duyduğunu ifade ederek öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Görüşmenin ardından öğrenciler, "Avrupa Birliği hakkında çok şey duyuyor ve okuyorduk. Burada olmak gerçekten harika, burası düşündüğümüzden çok daha güzelmiş" dediler. Birliğin kurumlarını gezmeyi hep hayal ettiğini belirten Berkay Namlı, "Burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Buraları gezmek çok heyecan verici bir duygu, bu benim hayalimdi" şeklinde konuştu.

Seda Günay ise, "Her şeyi yaşayarak görmek çok güzel. Burada her şey çok iyi ayrıca buraya gelip görmekle merakımızı da gidermiş olduk, çok mutluyuz" şeklinde duygularını dile getirdi.
__________________

388
Ahmedİnejad, Amerİkali RektÖrlerİnİn İran Zİyaretİne Onay Verdİ 10.06
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran'a gelecek Amerikan üniversite rektörlerinin ziyaretine onay verdi. İran'ın Şerif Teknik Üniversitesi Rektörü Dr. Said Sohrab Pur, onay neticesinde ABD'nin ünlü üniversitelerinin rektörlerinin Kasım ayında İran üniversitelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.
Dr. Said Sohrab Pur, İran'ın Mehr ajansına yaptığı açıklamada rektörlerin İran ziyaretleri hakkında bilgi vererek, söz konusu davetin Bilim Araştırma ve Teknoloji Bakanı'nın önerisi üzerinde gerçekleşeceğini belirtti. Bu tür ilişkilerin kurulmasının faydalı olduğunu kaydeden Sohrab Pur, Ahmedinejad'ın da bu konuya olumlu yaklaştığını ifade etti.

Şarif Teknik Üniversitesi ile ilişkileri olan Amerikan Bilim Akademisi tarafından, Amerikalı bilim adamlarına davet gönderildiğini dile getiren Rektör Pur, söz konusu ziyaretin Kasım ayında gerçekleşeceğini kaydetti. Pur, ziyaretin ABD medyasının İran'a karşı yürüttüğü olumsuz propagandalara karşı çok önemli bir adım olduğunu ve bu ülkenin bilim adamlarının İran'ı daha iyi bir biçimde tanımalarını yardımcı olacağını söyledi.

İran'a gelmek isteyen ABD üniversiteleri arasında M.I.T, Stanford ve Meriland gibi üniversiteler olduğunu kaydeden Dr. Said Sohrab Pur, Colombia Üniversitesi'nin en iyi Sosyal Bilimler Üniversitesi olduğunu fakat Ahmedinejad'a yönelik "uygunsuz" davranışından dolayı bu üniversite davet edilmeyeceğini söyledi.

DAVET EDİLENLER ARASINDA REKTÖRÜ AHMEDİNEJAD'A HAKARET EDEN COLUMBİA YOK

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una katılmak üzere ABD'ye giden Ahmedinejad, Columbia Üniversitesi'nin düzenlediği Dünya Liderleri Forumu'na katılarak öğrenciler ve öğretim üyelerine hitap etmişti. Ancak Columbia Üniversitesi Rektörü Lee Bollinger, konuşma yapmak için yanı başında bekleyen İran Cumhurbaşkanı'nı öğretim üyeleri ve öğrencilere takdim ederken hoş olmayan bir dil kullanmıştı.

Bollinger, Mahmud Ahmedinejad için "zalim diktatör" ifadesini kullanmış, salonda alkış ve protesto sesleri yükselirken Bollinger sözlerini "Yahudilerin soykırıma uğraması, dünya tarihindeki en fazla dokümana sahip olaydır, bunu reddetmek saçmalıktır." şeklinde sürdürmüştü. Bollinger, Yahudi soykırımını reddeden İran Cumhurbaşkanı'na "Ya utanmaz bir kışkırtıcısınız, ya da şaşırtıcı derecede eğitimsizsiniz" demişti.

389
DÜNYADAN HABERLER / New Jersey'de Kafkas RÜzgari 10.06
« : 11 Haziran 2008, 08:11:20 »
New Jersey'de Kafkas RÜzgari 10.06
Amerika'da New Jersey AKBA Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kafkas oyunları gösterisi, bu yıl da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Clifton şehrindeki Clifton High School'da düzenlendi. Yaklaşık 350 kişinin katıldığı gösteride eğitmenleri Timur Catto yönetiminde birbirinden güzel Kafkas oyunları sergileyen dansçılar, izleyicilerden büyük alkış topladı. Özellikle küçük öğrencilerin gösterileri, izleyicileri büyüledi.
Çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 60 dansçının yer aldığı ekip, tarihten günümüze çeşitli Kafkas oyunlarını başarı ile tamamlarken izleyicilerden tam not aldı. Gösteriden sonra bir açıklama yapan AKBA Derneği Başkanı Osman Bahçe, yaptıkları tüm etkinliklerdeki esas amacın Amerika'da yaşayan genç nesle kendi kültür, örf, adet ve geleneklerini öğretmek olduğunu dile getirerek, gösteride emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzenlenen gösteri salonunda Amerika'ya ilk gelen Karaçay Türklerinin fotoğrafları sergilenirken ayrıca dernek yöneticileri tarafından hazırlanan hediyelik eşyalar dernek yararına satışa sunuldu.
__________________

390
 Irak'takİ Askerler İran'a Saldirmayacak 10.06
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Amerikalı yetkililer arasında görüşülen güvenlik alanında işbirliği anlaşması uyarınca, Irak’ta bulunacak Amerikan güçlerinin "İran gibi komşu ülkelere operasyon düzenlenmesi için kullanılmayacağını" bildirdi.
Pentagon Sözcüsü Bryan Whitman, yaptığı açıklamada, "Irak’taki Amerikan güçleri, Irak’ın komşularına operasyon düzenlenmesi amacıyla kullanılmayacaktır" dedi. Whitman, ABD’nin Irak’ta daimi üs bulundurmak istemediğini de yineledi. Tahran yönetimi, Irak hükümetinin ABD ile imzalamayı planladığı güvenlik anlaşmasına, kendine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor ve Irak’taki Şii gruplardan anlaşmanın engellenmesini istiyor.

391
 TÜrk UÇaklarinin, Kuzey Irak'takİ Pkk Kamplarini Yenİden VurduĞu 10.06
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK kamplarını bir kez daha bombaladığı belirtildi.
Hava harekatında bölgede tespit edilen PKK barınaklarının hedef alındığı kaydedilirken, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi sözcüsü Cabbar el-Yaver, İHA muhabirine verdiği bilgide, dün akşam saatlerinde gerçekleştirildiğini öne sürdüğü hava harekatının yapıldığı bölgede herhangi bir sivil yerleşim merkezinin bulunmadığını ifade etti.


Yaver, "Türk uçakları, dün akşam saatlerinde Amediye'ye bağlı Nerva ile Rakan kırsalını yaklaşım yarım saat süre ile vurdu. Ancak bu bölgelerde herhangi bir sivil yerleşim alanı yok. Bunun arkasından karadan topçu atışları gerçekleştirildi" dedi.

Örgütün stratejik kampları arasında yer alan Zap kampı olarak geçen bölgelerde, örgütün pek çok sığınağı bulunuyor. Söz konusu hava harekatıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan ise şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, en son hava saldırısını 7 Haziran Cumartesi gecesi yine Zap ve çevresinde gerçekleştirmişti.

392
Saddam'in Mensubu OlduĞu AŞİretİn Reİsİ Bombali Saldirida ÖldÜ 10.06
Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in mensubu olduğu Ebu Nasır aşiretinin reisi bombalı saldırıda hayatını kaybetti.
Irak'ın Sesi ajansının haberine göre başkent Bağdat'ın 175 kilometre kuzeyindeki Tikrit'te Şeyh Ali el Nedde ve şoförü aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda iki koruma da yaralandı. El Nedde'nin patlama sırasında Tikrit'te bir aşiret toplantısına gittiği belirtildi.

Ali el Nedde, 30 Aralık 2006'da idam edilen Saddam Hüseyin'in cesedini teslim alarak defnetmek üzere Tikrit'in Avca köyüne getirmişti.

393
DÜNYADAN HABERLER / Avrupa BİrlİĞİ-abd Zİrvesİ 10.06
« : 11 Haziran 2008, 08:09:04 »
Avrupa BİrlİĞİ-abd Zİrvesİ 10.06
Avrupa Birliği ve ABD, Slovenya'da yapılan zirvede İran'ın mali bağlantılarının sıkı kontrol altına alınmasında anlaştı.
ABD Devlet Başkanı George W. Bush ve Avrupalı liderler, nükleer faaliyetleri ve terörü desteklediği iddialarına karşı İran'ın mali bağlantılarındaki kontrollerinin sıkılaştırılmasına karar verdi. Zirvenin taslak bildirisinde, bir kez daha İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurması talep edildi. Birleşmiş Milletler'in ilave yaptırımlar uygulaması için hazır olunduğu ifade edilen bildiride, "İran bankalarının nükleer silahların yayılması ve terörizmi desteklemede uluslar arası bankacılık sistemini istismar edememeleri için gerekli adımların atılmasına dair müşterek çalışma yapılacaktır" denildi.


Zirvede alınan kararlarla ilgili olarak Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Bush tarafından açıklama yapılacak. Avrupa Birliği ve ABD ayrıca, Rusya'nın eski Sovyetler Birliği ülkeleri üzerinde nüfuz kurmaya çalışmaktan vazgeçmesi ve Gürcistan'ın bağımsızlığına saygı göstermesi çağrısında bulundu. Zirvede, Ukrayna, Gürcistan ve Moldova'ya Batı'yla yakın ilişkiler kurma tavsiyesinde bulunuldu.

394
Katlİami Planlayip İnternette AnlatmiŞ 10.06
Tokyo’da kalabalığın arasına dalarak bıçağını rasgele savurup 7 kişiyi öldüren ve 11 kişiyi yaralayan Tomohiro Kato’nun katliamı önceden planladığı ve planını internet bloglarında anlattığı ortaya çıktı. "Yaşamaktan yorgun düştüğünü" söyleyen saldırgan, "Öldürmekten başka bir amacım yoktu" dedi.
JAPONYA’nın başkenti Tokyo’nun "Elektrik Şehri" diye bilinen ve elektronik eşya mağazalarının bulunduğu en hareketli bölgesi "Akihabara"da, kamyonuyla kalabalığın ortasına dalıp bıçağını rastgele savurarak 7 kişiyi öldüren, 11 kişiyi yaralayan 25 yaşındaki Tomohiro Kato’nun internetteki çeşitli bloglara çok sayıda mesaj göndererek katliam yapacağını haber verdiği ortaya çıktı.


Herkese güle güle

Akli dengesi bozuk olduğu sanılan saldırganın internet bloguna koyduğu cep telefonu görüntüsünde şu mesaj yer alıyor: "Akihabara’daki insanları öldüreceğim. Kamyonla çarşıya dalıp hepsini ezeceğim. Eğer bu işe yaramazsa bıçağımı kullanacağım. Herkese güle güle."

Tomohiro Kato’nun prestijli bir liseden mezun olduğu ve bir oto yedek parça fabrikasında çalıştığı öğrenildi. Kato’nun çizgi romanlara ve video oyunlara merakı vardı. Akihabara çarşısı da çizgi roman kültürünün merkezi olarak bilinen ve elektronik cihazlarla video oyunlarının ucuza satıldığı bir çarşı olarak ünlü. Kato’nun okul defterlerinin sayfalarına çizgi kahramanların resimlerini çizdiği ve yanların ayrıntılı notlar düştüğü görüldü.

Kato, Tokyo polisine katliamı nasıl planladığını ve internette ayrıntılarıyla yazdığını anlattı. Hatta çarşıya daldığı son ana kadar, kamyonun direksiyonunda otururken cep telefonundan yazdığı mesajları internete yolladığını da itiraf etti. Çeşitli internet sitelerine en az 30 isimsiz mesaj yolladığı tespit edilen Kato, 27 Mayıs’ta gönderdiği bir mesajda, "Akihabara’da facia" diye yazarak çok yakında bir olay meydana geleceği uyarısında bulunmuş.
__________________


395
 BÜyÜkelÇİ KaraosmanoĞlu, İran DiŞİŞlerİ Bakani İle GÖrÜŞtÜ 10.06
Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Selim Karaosmanoğlu, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki'yi makamında ziyaret etti. İki ülkenin ilişkilerinin görüşüldüğü ziyarette Karaosmanoğlu, itimatnamesinin bir kopyasını da Muttaki'ye sundu.
İran'ın IRIB ajansında yer alana habere göre Muttaki, görüşmede Ankara ve Tahran'ın ortak çıkar ve endişelere sahip olduğunu söyledi. İran'ın Türkiye ile ikili ve çok taraflı işbirliğine hazır olduğunu kaydeden Muttaki, iki ülkenin de bölgede barış ve siyasi istikrarı sağlamak için yüksek siyasi potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Selim Karaosmanoğlu ise İran'ın, Türk dış politikasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti ve karşılıklı ilişkilerin genişlemesinin önemini vurguladı. Türk büyükelçi, İran ve Türkiye'nin bölgedeki en istikrarlı ülkeler olduğunu dile getirdi.
__________________

396
DÜNYADAN HABERLER / Yunuslar Ve Balİnalarin İntİhari 10.06
« : 11 Haziran 2008, 08:08:26 »
Yunuslar Ve Balİnalarin İntİhari 10.06
55 balina, Madakaskar kıyılarına vurarak intihar etti. Aynı gün İngiltere de yunuslar aynısını yaptı.
İngiltere'de yunusların intiharı

Madagaskar’ın kuzeybatısında sahile vuran 55 kadar elektra balinası öldü. Doğal Yaşamı Koruma Derneği yetkilisi Herilala Randriamahazo, yunusgiller familyasından olan elektra balinalarının ilk olarak geçen ay denizde farkedildiklerini, geçen hafta sahile vurduklarını, şu ana kadar 55’inin öldüğünün tespit edildiğini söyledi. Balinaların sahile vurma nedeninin araştırılması için Amerikalı uzmanların bölgeye gittikleri belirtildi.

Bu arada İngiltere'de de 21 yunus karaya vurarak intihar etti. Percuil Nehri'ne giren yunusların neden intihar ettiklerri araştırırlıyor. Bölgeye giden ve halen intihar etmeye çalışan yaklaşık 24 yunusu daha kurtarmaya çalışıyor.
__________________