İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

445
İLGİNÇ HABERLER / ..::gözünü kene ısırdı::..
« : 11 Haziran 2008, 07:30:54 »
..::gözünü kene ısırdı::..
Samsun'da sol gözünün içini kene ısıran 6 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırıldı.

Türkiye'de ölümlere yol açan kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı halk arasında korku ve paniğe yol açarken, Samsun'da gözünün içini kene ısıran 6 yaşındaki bir çocuk gözündeki kene ile birlikte hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kamalı köyünde ikamet eden 6 yaşındaki Cumhur Ö.'nün, sol gözünün içini kene ısırdı. Gözünün acıması üzerine durumu komşulara haber veren Cumhur Ö'nün gözünün içindeki kene fark edildi. Ailesi tarafından Samsun Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cumhur Ö.'nün acil serviste yapılan müdahale ile gözünün içindeki kene tutunduğu yerden çıkartıldı. Doktorları bile hayrete düşüren olayda gerekli müdahalesi yapılan Cumhur Ö., evine gönderildi. Uzmanlar, kene ısırması

olaylarında kişinin kenenin tutunduğu yerden çıkarılmadan hastanelere başvurmalarını istedi.

446
İLGİNÇ HABERLER / ..::Mucize köpek::..
« : 11 Haziran 2008, 07:30:28 »
..::Mucize köpek::..
Bu köpeğin mucize gibi hikayesi duyanları şaşkınlıktan donduruyor. Doğduğunda bir tanesi sakat üç bacağa sahip olan "Faith" (İnanç) isimli bu köpek, veterinerler tarafından ötenazi ile uyutulmak üzereyken hayırsever Stringfellow ailesi tarafından evlerine alınmış. Hayvanın durumuna çok üzülen aile ona iki ayağıyla yaşamasını öğretmek için seferber olmuş. Önceleri sadece zar zor emekleyebilen köpek, 6 aylık azim ve yoğun çalışmanın ardından bir insan gibi yürüyebilen ve hatta zıplayabilen bir hale gelmiş. Doğduğunda kendi öz annesi tarafından, daha sonra da veterinerlerce öldürülmek istenen "Faith"'in hikayesi pek çok kişiye örnek olabilecek nitelikte.

447
İLGİNÇ HABERLER / Darwin ve Evrim
« : 11 Haziran 2008, 07:30:11 »
Darwin ve Evrim
Tarihi geriye sararsak, özellikle on beşinci yüzyıldan on sekizinci yüzyılın sonuna kadar, çok az sayıda bilimsel araştırma gerçekleştirildiğini görüyoruz. Ama, on dokuzuncu yüzyıl, bilim alanında altınçağı açtı. Bu devrede, doğa bilimcilerin çoğu, gezilere dayanarak çalışmalarını sürdürdüler. Genç bir bilim adamı olan Darwin de Evrim Kuramının temel taşlarını bu şekilde yerleştirmeye başladı.

arihi geriye sararsak, özellikle on beşinci yüzyıldan on sekizinci yüzyılın sonuna kadar, çok az sayıda bilimsel araştırma gerçekleştirildiğini görüyoruz. Ama, on dokuzuncu yüzyıl, bilim alanında altınçağı açtı. Bu devrede, doğa bilimcilerin çoğu, gezilere dayanarak çalışmalarını sürdürdüler. Genç bir bilim adamı olan Darwin de Evrim Kuramının temel taşlarını bu şekilde yerleştirmeye başladı.
Charles Darwin, 1809 yılında İngiltere’de doğdu. Babası onu on altı yaşında Edinburgh Üniversitesine gönderdi. Burada başladığı tıp ve daha sonra devam ettiği hukuk öğrenimini gereksiz bularak yarıda kesti. Ardından Cambridge Üniversitesine bağlı bir kolejde teoloji (dini bilimler) öğrenimi gördü. Fakat aklı, bilim çevresindeydi. O arada tanıştığı Botanikçi John Henslow’un önerisiyle, İngiliz Deniz Kuvvetleri için, dünya çevresinde harita yapmakla görevlendirilen gemiyle beş sene sürecek bir geziye çıkmaya karar verdi. Gemi,1831 yılında denize açıldı.

Gezi sırasında fosiller topladı, jeolojik katmanları inceledi, sayısız gözlemler yaptı. Arjantin’in Paspas denilen bölgelerinde soyu tükenmiş birçok hayvan nesli buldu. Jeolojik katmanların bünyesindeki fosillerin değişimini dikkatle izledi ve hayvan türlerinin değişik ortamlara yaptıkları uyumları saptadı.

Onun, canlıların yavaş yavaş değişmesine ilişkin düşüncesi, kendisi gibi bir bilim adamı olan ALFRED RUSSEL WALLACE’nin teorisine uygun düşmüştü.Ortak görüşleri şöyleydi: “Bütün canlılar bulundukları ortamdaki sayılarını muhafaza edecek matematiksel düzeylerin üzerinde üreme eğilimindedir. Doğal koşulların sabit kalabilmesi, yani ‘denge unsuru’nun oluşturulabilmesi için fazlalık, elimine edilir. Canlı populasyonların(1) hepsi mutasyon gösterir.”

Büyük baskılar sonunda, Wallace ile birlikte görüşlerinin yayımlanmasını kabul etti. Kısaltılmış adıyla “Origin Of Species” (Türlerin Kökeni) isimli bu kitap, ilk günde tüketildi.

Çalışmalarına aralıksız devam etti. İnsanın evrimi ile ilgili düşünceleri “Descent of man selection in relation sex” (İnsanın oluşumu ve Eşeye bağlı seçilim) adlı eseriyle yayımlandı. Darwin bu teorisinde, önceki inançlarda, özellikle mistisizm alanında benimsenen kalıpçı ve tamamen hayal mahsulü olan “Özel yaradılış”düşüncesini reddediyor, diğer memelilerin fizyolojik yapılarında olduğu gibi varoluşun evrimsel yasalara bağlı olduğunu savunuyordu.

Yerleşik inanış ve önyargıların aksine, Evrim Modeli, maden, nebat, hayvan ve insan dizilimiyle oluşmuştu. Çünkü, gerek jeoloji(2) ve paleontolojide(3) gerek embriyoloji(4) ya da karşılaştırmalı anatomide(5) birçok aşamada görüldüğü gibi, bir anda yaratılmanın olanaksızlığı ortaya konmuştu. Darwin,tepki almamak için “Tanrısal yaratılış”ile ilgili düşüncelerini kitabının son kısımlarına monte etti.

Zira ; insanlık tarihinin ilk dönemlerinden beri uygulanmakta olan eğitim yöntemleri, katı mistik inançların etkisi, ayrıca insanın kalıtsal yapısı, yeniliklere kapalı ve itirazcı olunmasına yol açmıştır. Günümüzde bile, gelişen bilim ve teknolojinin birtakım varsayımları devre dışı bırakmasına karşın,Evrim Kuramına tepkiler devam etmektedir.

Oysa mistisizm, gerçek yönüyle insan ismiyle işaret edilen ‘hücresel beden’ sahibi varlığın, insansı adıyla anıldığını, ona kendinden özellikler yükleyerek bir anlamda mutasyon oluşturduğunu haber veriyordu...

Bize göre Darwin’in tek eksikliği, Lamarck’ın “Organizmanın kendinde ve davranışlarındaki değişimler, çevredeki


değişikliklerin sonucudur” görüşüne karşı, “Dış dünyanın işlemekte olan kendi yasaları ve kendi mekanizmaları vardır” derken, birimlerin hücre genetiğinde oluşan mutasyonda ve çevresel faktörlerin değişiminde Astrolojik tesirlerin varlığını hissetmemiş olmasıdır.

Düşünen beyinler arasında pek az bilim adamı Charles DARWIN kadar tepki çekmiştir. Yaşadığı dönemde, “Maymunla akrabalık bağın annen tarafından mı, baban tarafından mı?” diye alaya alınmıştı.

Ama, Newton yerçekimi ilkesiyle, devinim yasalarında nasıl yerini almışsa, Darwin de, insanın, ottan çiçeğe, amipten maymuna uzanan, organik dünyanın bir parçası olduğunu göstermiştir.

Onun fikirleri “Evrim Teorisi” adı altında, Tanrı’nın varlığına yer vermemekte, bir bakıma Mutlak Yaratıcı Gücün, varlığın özünde olduğunu kanıtlamaktadır.

Bugün insanlık alemi saygıyla önünde eğiliyor.
Aslında hep böyle olmuştur.


Araştırmaları, atılımcı görüşleri, sentezleri ile Darwin mükemmele yaklaşmıştır(altıntıdır)

448
İLGİNÇ HABERLER / ..::Çifte atan eşeğe hapis cezası::..
« : 11 Haziran 2008, 07:29:39 »
 ..::Çifte atan eşeğe hapis cezası::..
Meksika'da bir kişiye çifte attığı ve birini de ısırdığı gerekçesiyle bir eşek hapse atıldı.

Polis yetkilisi Sinar Gomez, güney eyaleti Chiapas'da bir çiftlikte iki kişiye saldıran eşeğin, sahipleri saldırıya uğrayan kişilerin hastane masraflarını ödemeyi kabul edene kadar demir parmaklıklar arkasında kalacağını söyledi. Gomez, "Burada biri suç işlerse hapsedilir, kim olduğu önemli değildir" dedi.

Eşeğin sahibi Mauro Gutierrez ise eşeğin göğsünden ısırdığı 63 yaşındaki Genaro Vazquez ve çiftelediği 52 yaşındaki Andres Hernandez'le, 470 doları bulan hastane masraflarını ödeme konusunda anlaşmaya varmaya çalışacağını ifade etti.

Chiapas'da önceki yıl da bir köpek, birini ısırdığı için 12 gün hapse atılmış, sahibinin 18 dolar ödemesi üzerine bırakılmıştı.

449
İŞte TÜrkİyenİn Halİ Tabİ Buraya TÜrkİye Denebİlİrse…
İŞTE TÜRKİYENİN HALİ TABİ BURAYA TÜRKİYE DENEBİLİRSE…



> > Türk Telekom, Arap'ın.
> >
> > Telsim İngiliz'in.
> >
> > Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
> >
> > İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
> >
> > Araç muayene işi Alman'ın.
> >
> > Başak Sigorta Fransız'ın.
> >
> > Adabank Kuveytli'nin.
> >
> > İETT Garajı Dubaili'nin.
> >
> > Avea Lübnanlı'nın.
> >
> > Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)
> >
> > Rakı , Amerikalı'nın.
> >
> > Finansbank Yunanlı'nın...
> >
> > Oyakbank Hollandalı'nın.
> >
> > Denizbank Belçikalı'nın.
> >
> > Türkiye Finans Kuveytli'nin.
> >
> > TEB Fransız'ın.
> >
> > Cbank İsrailli'nin.
> >
> > MNG Bank Lübnanlı'nın.
> >
> > Alternatif Bank Yunanlı'nın.
> >
> > Dışbank Hollandalı'nın.
> >
> > Şekerbank Kazak'ın.
> >
> > Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
> >
> > Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
> >
> > Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
> >
> > Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
> >
> > Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
> >
> > Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
> >
> > İzocam, Fransız'ın.
> >
> > TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
> >
> > Demirdöküm Alman'ın.
> >
> > Döktaş Fransız'ın.
> >
> > Süper FM Kanadalı'nın.
> >
> > Hepsi Türktü.
> > Sadece 4.5 yıl önce.
> >
> >
> > Çok önemli....
> >
> > ASIL DEĞERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9
> > MiLYON DEĞiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA
> > KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI ÜSTÜ
> > BİR MAİL GÖNDERMEKLE BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. VATANINI
> > SEVEN HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK
> > ÖZELLESTİRİLECEK.. (VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK
> > BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT 40
> > MİLYON $. LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN... YAŞADIĞIN
> > DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARİ ÜLKENİ SORGULA.....
> >
> > Önemli! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ..
> >
> > Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı bor madeniyle
> > çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya
> > rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası teröristler Türkiye uyanmadan
> > bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor.
> >
> > Bu maili çoklu yollayarak en azından bir
> > toplum bilinci oluşmasına yardım edebiliriz...

KANKALAR BUNU HERKESE YOLLAYIN LÜTFEN

tesekkür butonunu unutmayın kankalarım
verildiyse kusura bakmayın kankalar yeni üyeyim zaten bakmayı unutmuşum

451
İLGİNÇ HABERLER / İşte uzaylıyı gören masum köylüler!
« : 11 Haziran 2008, 07:20:38 »
İşte uzaylıyı gören masum köylüler!

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Narlı köyünde 7 yıl önce uzaylı gördüklerini söyleyen bazı vatandaşlar bu sabah da uzaylı gördüklerini iddia ettiler.

Alınan bilgiye göre, Tekağaç ve Dede gölü mevkisinde, tütün tarlasında çalışan Hasan Tülü (37) eşi Ferah Tülü, çocukları Hale Tülü (7) ile Ahmet Can (40) ve eşi Hafize Can (37) ile Serkan Sert (26), uzaylı gördükleri iddiasında bulundular.

Vatandaşlar, bir metreden büyük olan cismin, üzerinin çok parlak bir madde ile kaplı olduğunu, cep telefonuyla fotoğrafını çekmek istediklerini, ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

Serkan Sert, ''Kaç sefer çektimse, görüntü alamadım, çektiğimde bembeyaz bir görüntü oluşuyor'' dedi.

Ferah Tülü ise uzaylı olduğunu ileri sürdüğü cismin küçük bir ayıya benzediğini, cismin, ''göğsünde kırmızı şerit olduğunu'', bulundukları yerden 300 - 400 metre ileriden çıktığını, üzerlerine yavaşça geldiğini, 50 metre yükseklikte 20 dakika kadar durduktan sonra yükselerek gözden kaybolduğunu iddia etti.

Narlı köyü eski muhtarlarından Sami Can da bu cisimlerin 2001 yılından beri aralıklı olarak geceleri çok alçaktan ışıklı ve yavaş bir şekilde geçtiğini savundu.

452
 Arrow  162 Defa evLenmiŞ Daha EvLeneCekmiŞ ..
15 YAŞINDAN BU YANA 162 KERE EVLENMiŞ, 100 KERE DAHA DÜŞÜNÜYOR!
BOSNA-HERSEK’iN MILOSEVAC KASABASI’NDA OTURAN 75 YAŞINDAKi NEDELJKO ILINCIC, iLK EVLiLiĞiNi YAPTIĞI 15 YAŞINDAN BUGÜNE KADAR 162 KEZ EVLENDiĞiNi VE 100 KERE DAHA EVLENMEYi DÜĞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDi!

Eski evliliklerinden 14 çocupu olan emekli garson Nedeljko ilincic, haftalik Svet dergisine verdiği röportajda, “ilk evliliğimi henüz çocukken ailemin zoruyla benden 20 yaş büyük Joka adinda bir kadinla zengin olduğu için yaptim. Ancak ilişkimiz kisa sürdü; çünkü onu sevmiyordum. Sonra kismetim açildi ve birkaç sene veya bir-iki hafta süren toplam 162 evlilik gerçekleştirdim. Halihazirda bekarim ve beni bekleyen Janja ve Dragica isminde Gradacac şehrinden iki gelin adayi var.Ayrica duydum ki eski eşlerimden biri olan Petra da tekrar beni istiyormuş.
Guinness Rekorlar Kitabi'na girmek istiyorum” diye konuştu...

453
İLGİNÇ HABERLER / MuhteŞem Denİz Alti Yaratiklari...
« : 11 Haziran 2008, 07:19:08 »
 MuhteŞem Denİz Alti Yaratiklari...
ÇOK GÜZEL İZLEYİN

http://video.google.com/videoplay?do...63236487057413

454
İLGİNÇ HABERLER / ..::Bunun adı eğlence değil vahşet::..
« : 11 Haziran 2008, 07:18:50 »
..::Bunun adı eğlence değil vahşet::..
Boğa, 10 tonluk dev makinanın, üzerine geldiğini görünce kendini savunmaya çalıştı, sonra kaçtı. O kaçtıkça, buldozer üstüne gitmeye devam etti. Buldozer önce genç boğaya vurdu, kepçeyle kaldırmaya çalıştı. Korkudan deliye dönen boğa daha sonra aldığı darbelerden öldü. Bütün bunlar olurken arenadakiler alkışladı. Buldozeri kullanan kişi, hayvanı kovaladıkça zevkten kahkahalarla güldü.
İspanya'nın Pinar kentinde meydana gelen barbarlık, İspanyolları etkilemedi. İngiliz The Sun gazetesi bu görüntüleri yayınlayınca, uzun zamandır boğa güreşine karşı olan hayvanseverler ayağa kalktı. Ama İspanyollar, adını "geleneksel spor, geleneksel eğlence" koydukları bu barbarlıktan vargeçmedi.

455
OFFC 263 / !!! D3W F1NAL !!!
« : 10 Haziran 2008, 22:18:16 »

FENERQRAL  - SHEMPATİCBOYS

456
OFFC 263 / YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ VE MAÇ SONUÇLARI
« : 10 Haziran 2008, 21:06:59 »

SCHOOT9 - FENERQRAL

M3T3_D1NH0 - SHEMPATİCBOYS