İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

505
MAGAZİN HABERLERİ / Sakın soyunma!09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:19:26 »
Sakın soyunma!09.06
Erdal Özyağcılar şirin baba rollerinden sıkıldı, kötü adam rolünde oynayıp soyunabilirim dedi.
Genellikle sevecen, sıcak baba rollerinde oynayan Erdal Özyağcılar, artık bu durumdan sıkılmış. Usta oyuncu kötü adamı oynamak kaydıyla soyunabileceğini bile söyledi.

Özel bir programa konuk olan usta oyuncu Erdal Özyağcılar, artık iyi adam rollerinden sıkılmış.

Özyağcılar, bu durumu biraz da espriye vurarak, oynayacağı kötü adam rolünde soyunup sevişebileceğini bile söyledi ve yönetmenlere şu çağrıda bulundu:

"Artık baba oynamak istemiyorum. herkese söylüyorum. Yönetmenlerin bulunduğu cafelere git diyorlar bana ve gideceğim. Kötü adam oynamak istiyorum, baba oynamak istemiyorum. Hatta şöyle bir şey de söyleyeyim; sınırlı sorumlu soyunabilirim, sınırlı sorumlu sevişebilirim. Kötü adam oynamak kaydıyla. Ağır bir kötü adam, akılda kalıcı bir kötü adam..."

506
MAGAZİN HABERLERİ / Varoşların prensi ezdi geçti 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:19:03 »
Varoşların prensi ezdi geçti 09.06
ismail YK albüm satışlarında bastı gaza...
Yaz aylarının gelmesiyle yeni albümlerini çıkaran şarkıcılar arasındaki rekabet kızıştı.

Yeni albümlerini piyasaya süren Gülben Ergen, Demet Akalın, Ferhat Göçer, Serdar Ortaç, İbrahim Tatlıses, Hepsi, Petek Dinçöz ve İsmail YK arasındaki rekabet kıyasıya sürüyor.

İsmail YK, albümü çıktığı ilk 1 haftada ulaştığı yaklaşık 150 binlik satış rakamıyla Haziran ayı başından beri en çok satan albüm oldu.

İsmail YK'yı takip eden isim ise 'Çok Sevdim İkimizi' albümüyle Ferhat Göçer'di.

Listenin 3. sırasında 'Şaka' isimli albümleriyle Hepsi kızları, 4. sırada 'Neden' adlı albümüyle İbrahim Tatlıses, 5. sırada ise 'Yolun Açık Olsun' isimli albümüyle Petek Dinçöz yer aldı.
__________________

507
Çağla'nın başı kaslarıyla dertte 09.06
Çağla Kubat fotoshop'la kaslarını saklatıyor...
Aynı zamanda milli sörfçü olan ünlü fotomodel Çağla Kubat'a, bilinen pek çok güzelin tersine selülitleri için değil, kasları için fotoshop yapılıyor!

Dün, Dünya Sörf Şampiyonası'nın ikinci ayağı için İspanya'ya giden milli sporcumuz Çağla Kubat, fotomodelliğini yaptığı bazı markaların çekimleri sonrasında kendisine fotoşop yapıldığını söyledi. Sörfçü olması nedeniyle kasları olduğunu söyleyen Kubat, bunun dezavantajını bazen yaşadığını belirterek: "Bazen o kasları fotoşopla yok ediyorlar. DESA'nın çekimlerinde böyle olmuştu" dedi.

On parmağında on marifet olan milli sporcu Çağla Kubat, 'Dünya Sörf Şampiyonası'nın ikinci ayağı için dün İspanya'ya uçtu. Yaz boyunca Boyner Sports'un desteğiyle yurtiçi ve yurtdışı tüm sörf yarışmalarına katılmaya hazırlanan Kubat, 'Bu kadar yoğunluğa sörfçü olmadıkça hiçbir sevgili dayanamaz' dedi. İtalyan Lisesi'ni birincilikle, İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü 'onur derecesi'yle bitirdikten sonra 'meslek hanesi'ne; model, oyuncu, sunucu ve sörfçü sıfatlarını ekleyen Çağla Kubat, 'Sunuculukta güzellikle, sörfte ise çalışarak bir yere geldim' şeklinde konuştu. Çağla Kubat'la Günaydın'dan Bülent İpek konuştu...

SPOR YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GELMELİ
* Rüzgar sörfü yapmaktaki amacınız nedir?
Spor benim yaşam kalitemi artırıyor. Bu sayede çocukluğumdan beri mutlu bir hayat yaşıyorum. Şimdi spor hayatımda yeni bir döneme girdim. Artık yurtiçi ve yurtdışındaki tüm yarışlara Boyner Sports'un desteğiyle katılabileceğim. Birlikte sporun sevilmesi amacıyla başka projeler de yapacağız. Çocuklar için sörfe başlamayla ilgili bilgiler vereceğimiz, tanıtım yapacığımız bölümler açılacak. Çocuklar için bir rüzgar sörfü turnuvası düzenleyeceğiz. Bu sayede rüzgar sörfü daha geniş bir tabana yayılıp, gelecekte iyi sporcuların çıkışına zemin hazırlanacak. Sporun yaşam biçimi haline gelmesine çalışacağız.

* Dünya Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Güney Kore yarışı neden yapılamamıştı?
Biz gittik ama rüzgar esmedi, iptal oldu. Böyle yarışların yapılabilmesi için rüzgarın 7 knot'ın üzerinde olması gerekir. Maalesef rüzgar o dönemde bu hıza ulaşamadı. Dünyanın öbür ucuna gidip, yarışamadan gelmek büyük şanssızlıktı tabii.

TAKIMLA İLİŞKİLERİM GAYET İYİ
* Siz yurtdışı yarışlara Türkiye'yi temsil eden diğer yarışmacılarla birlikte gidiyorsunuz. Sizin ünlü olmanız, daha çok haber olmanız kafilede bir kıskançlık ya da takım ruhunda bozulma yaratmıyor mu?
İlk zamanlar benim medyatik olmamdan rahatsız oluyorlardı tabii. Ben onlardan daha kolay sponsor buluyorum, benim başarım medyanın daha çok gözünde. Onlar da başarılarının görülmesini isterler tabii... Ama sonra ben ne kadar rüzgar sörfünde olursam, sörf sporunun basında o kadar yer aldığını ve tanıtıldığını fark ettiler. Artık onlar da bu tanınmışlık sayesinde sponsor bulabiliyor. Kıskanmış da olabilirler ama şu anda tüm yarışmacı arkadaşlarımla ilişkim çok iyi. Yurtdışında Türk takımı olarak her zaman birlikteyiz. Birlikte yemek yiyip, aynı çadırlarda kalıyoruz. Birbirimize kenetlenip, destek oluyoruz.

* Yıllardan beri mankenlik, sporculuk, televizyonculuk ve oyunculuğu birarada yapıyorsunuz. Bu maymun iştahlılık mı yoksa kendini ispatlama çabası mı?
Güzellik yarışmasına katılmasaydım, master falan diye okumaya devam edecektim ama yarışma sonrası önüme başka kapılar açıldı. "Hadi ben oyunculuk yapayım" demedim hiç ama gelen bir dizi senaryosunu beğenince oldu. 'Sağır Oda' öyle gelmişti. O sıra sunuculuk işi bitmişti, 4 ay boyunca sörf yapmayacaktım ama devreye oyunculuk girdi. Birinden sıkılıp, öbürüne geçmiş değilim yani.

ÇOK MESLEK PLANLI BİR ŞEY DEĞİLDİ
* Fırsatları değerlendirmek gerekir tabii...
Fırsatlar her zaman karşınıza çıkmaz. 'Başka Yerde Yok' ile televizyona geçişim de öyle oldu. Mehmet Barlas'la program sunma teklifi geldi, "Bunu yapmalıyım" dedim çünkü benim için bir artıydı. Mankenliği ise hiç yapmadım hayatımda ama öyle algılandı! Güzellik yarışmasına katılınca öyle oldu. 6 sene televizyonlarda sunuculuk yaptım. Mehmet Barlas'la 'Başka Yerde Yok' yaptım. Kanal D'de haber, NTV'de spor spikerliği yaptım. Katalog çekimlerinde modellik yaptım ama Yıldırım Mayruk, Vural Gökçaylı defileleri dışında podyuma çıkmadım.

* 2002'de Türkiye İkinci Güzeli seçildiğiniz yarışmaya neden katılmıştınız?
Makina Mühendisliği okuyordum, sporculuk zaten vardı; o zaman da sörf yapıyordum. Üzerine tıp masterı yaparım, Amerika'da sörfle ilgili bir yerde çalışmalara devam ederim diye düşündüm. Güzellik yarışmalarından 'muklaka katılmalısın' diye teklif gelince bunu da bir deneyeyim dedim. Planlı bir şey değildi.

BENİM GİBİ YARIŞCI OLMALI
* Bu kadar iş arasında özel hayata zaman kalıyor mu? Bir sevgiliniz var mı?
Pek ayıramıyorum ve şu anda bir sevgilim yok. Zaten vaktim de yok! Yarışlar bittikten sonra bakarız... (Gülüyor) Bu yaz özellikle böyle oldu. Hazır sponsor bulmuşken tüm yarışlara gitmek istiyorum. Çünkü daha önce bu kadar destek almamıştım...

* Sizin bu yoğun hazırlık kampı ve yarış programınıza bir sevgili dayanabilir mi?
Herhalde dayanamaz! Onun da benim gibi sörfçü ve yarışçı olması gerekiyor. Yoksa zor...

508
MAGAZİN HABERLERİ / Paris Hilton hamile değilmiş 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:18:31 »
 Paris Hilton hamile değilmiş 09.06
Paris hamile mi diye magazinler süslenirken onun cevabına gerek kalmadan gerçek anlaşıldı.
Paris Hamile mi sorusuna yanıt 'Hayır değil'. Niye derseniz ünlü sosyetik güzel, haftasonu Las Vegas'ta eğlenirken görüntülendi de ondan...

Sevgilisi Benji Madden ve kardeşi Nicky Hilton ile Günah Şehri diye adlandırılan Las Vegas'ta bir gece klubünde eğlenirken görüntülenen Paris Hilton'un hiç de hamile gibi durmadığı görüldü.

Dörtlü grup gece boyunca dans etti, içtikleri votka ve sigaranın haddi hesabı yoktu...

509
MAGAZİN HABERLERİ / Çıplak gezersem piyasa şok olur 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:17:40 »

Çıplak gezersem piyasa şok olur 09.06
Berrak Tüzünataç'la çıplaklık sohbeti...
Elveda Rumeli dizisinde oynayan genç oyuncu Berrak Tüzünataç, 'Ben piyasa şok olmasın diye giyinik dolaşıyorum' dedi.

Berrak Tüzünataç, Müjde Ar'ın 'Evde çıplak dolaşıyorum. O yüzden civardaki emlak fiyatları arttı' sözleri üzerine 'Ben piyasa şok olmasın diye giyinik dolaşıyorum' dedi.

Kanal D'deki Şeffaf Oda programına Elveda Rumeli dizisinin oyuncuları Erdal Özyağcılar, Gülçin Santırcıoğlu ve Berrak Tüzünataç konuk oldu.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; Programda, Erdal Özyağcılar, çorap giymekten hoşlanmadığını ve fırsat bulduğu sürece hep çıplak ayakla dolaştığını söyledi.

Bu sözler üzerine Güneri Civaoğlu, Müjde Ar'ın da evinde çıplak dolaştığı ve etrafındaki evlerin fiyatlarını arttırdığı esprisini hatırlatarak Berrak Tüzünataç'a "Berrak sen de çıplak dolaşırsan, senin bulunduğun mahalledeki evlerin fiyatları da 5-6 kat artar" diye espri yaptı.

Tüzünataç da bu espriye katılarak "Piyasa şok olmasın, emlak değerlerinde bir oynama olmasın diye yapmıyorum. Hep giyinik geziyorum" dedi. Civaoğlu'nun "İleride ne olacağı belli olmaz" sözleri üzerine Berrak Tüzünataç, kahkahalarla "Henüz böyle bir düşüncem yok" demekle yetindi.

H2

510
MAGAZİN HABERLERİ / O da Kurtlar Vadisi hayranı 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:17:14 »
O da Kurtlar Vadisi hayranı 09.06
Hidayet Türkoğlu ABD'deyken bile Kurtlar Vadisi'ni kaçırmıyormuş...
Kurtlar Vadisi'ni ABD'de olduğu dönemde bile kaçırmadığını söyleyen Hidayet Türkoğlu, oyunculuğa sıcak bakıyor.

Orlando Magic’te oynayan Hidayet Türkoğlu, İstanbul’da, kendi adını taşıyan basketbol ve spor okulu ile başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor. Okulun açılışı için Türkiye’ye gelen Hidayet ve Banu Türkoğlu ile Milliyet Cafe konuştu.

Türkiye’de okul açtınız. Burada neler yapacaksınız?
Genç basketbolcular ve basketbol sporunu sevenler için düzenlediğimiz bu çalışmalarda hedef kitlemiz olan 7-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilimsel ve programlı çalışmalarını sağlamak, ayrıca da yine bu yaş grubunda spor yapmayan gençlere de basketbolu veya ilgi duyacakları başka bir spor dalını sevdirmek. Çok uzun zamandır böyle bir projeyi başlatmak istiyordum ve bu sene aldığım Most Improved Player (En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu) ödülü bu projeyi başlatmada moral ve güç kaynağı oldu.

Amacımız Avrupa’da başarılı olmuş Türk gençleri yetiştirmek. Gençlerimize yıllardır biriktirdiğim tecrübeleri aktarmak istiyorum. Basketbol sevgisini aktarır ve uzun süre bu sporu yapmalarını sağlarız. Türkiye’de inşallah yeni yıldızlar yetişir. Ayrıca okulumuzdan yetişecek dört başarılı öğrenci Amerika Orlando’da basketbol eğitimi alacak. Önce Anadolu Yakası’nda eğitim vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde Avrupa Yakası’nda Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulu olarak da Club Sporium içinde tüm yaz boyunca hizmet vereceğiz. Bu hizmetimizi diğer şehirlerde de yapacağız. Bu işi para kazanmak için düşünmedik. Bunu düşünseydim çok daha önceden açardık.

Eşinizle birlikte okul ve basketbol yaşantınız dışında sosyal aktiviteleriniz olacak mı?
Evet olacak. Amerika’da bu anlamda yapıyoruz. Bunlar çocuk yararına yaptığımız faliyetlerdi. İkimiz de çocukları çok seviyoruz. Amacımız onlara gösterebileceğimiz en iyi alaka ve desteği vermek. Haftaya Geleceğimiz Çocuklar Vakfı’na ziyarete gedeceğiz ve üyesi olacağız.

Reklam filmi tekliflerine nasıl bakıyorsunuz?
Olumlu bakıyorum. Çünkü reklamdan alacağımız parayı çocuklar için bağışlayacağız. Sonuçta buradan kazanacağımız para bizi ne daha fazla zengin edecektir ne de bir katkı sağlayacaktır. Buradan kazanacağımız parayı gençlerimize ve çocuklarımıza harcayacağız. Bu kararı ile eşimle birlikte aldık. İhtiyacı olanlara katkıda bulunacağız.

Çocukları çok sevdiğinizi söylediniz peki siz ne zaman çocuk düşünüyorsunuz?
Bu sene eşimin okulu bitecek ve Allah bizi sevindirirse neden olmasın?

NBA’de kariyerinizi tamamladıktan sonra Amerika’ya yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Belli bir zamandan sonra evimize yani Türkiye döneceğiz ama tam tarihi ne olacaktır bunu söylemek zor.

‘Formumu eşime borçluyum’

Belli bir yaştan sonra kilo almak kolaylaşıyor ve vermek de bir o kadar zor oluyor. Formunuzu nasıl sağlıyorsunuz?
Eşim sayesinde bunu sağlıyorum. Yaptığı yemeklere çok dikkat ediyor ve formda kalıyoruz. Gerçi buraya gelince biraz kilo aldık. Amerika’da formda kalmak biraz daha zor çünkü porsiyonları çok büyük ve biz de ona göre kendimize ayarlıyoruz. Düzenli beslenmeye dikkat ediyoruz.

Basketbol dışında bir hobiniz var mı?
Fotoğraf çekiyorum. Genelde tatile gittiğimiz yerlerde çekiyorum. Hem hatıra hem hobi...

İzlediğiniz diziler var mı?
İnternetten “Kurtlar Vadisi Pusu”yu sürekli izliyorum.

Size dizi film teklifi gelse oynar mısınız?
İmajımı ve sporcu kişiliğimi kötü etkilemeyecek olumlu mesajlar veren dizilerde oynarım. Buradan da aldığımız parayı çocuklara bağışlayacağım.

Banu Türkoğlu: Hidayet’in hikâyesini yazmayı isterdim

Birçok ünlü çifte reklam filmlerinde oynadı, siz böyle tekliflere nasıl bakıyorsunuz?
Çok olumlu bakıyorum. Hidayet’le birlikte çocuklar adına gerçekleştirmek istediğimiz birkaç projemiz var. Bu anlamda gelen birkaç teklif var ve değerlendireceğiz. Reklamdan gelen geliri de çocuklar yararına bağışlayacağız. İkimiz de Geleceğimiz Çocukları Vakfı’na üye olup onlara yapabildiğimiz kadar yardım etmek istiyoruz. Ayrıca Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nın tekrar inşa edilmesi için yardımcı olacağız.

Amerika’da neler yapıyorsunuz?
Oradaki yaşama çok alıştım, birçok Türk arkadaşım var. Ayrıca okulum devam ediyor. Eylül ayında mezun olacağım. Orada da Türkiye’deki çocuklar adına yaptığım birkaç proje var. Yardım yemekleri düzenledim. NBA’in benden istediği çocuklar adına birkaç projeye yardımcı oluyorum.

Siz ne zaman çocuk düşünüyorsunuz?
En kısa zamanda çocuk sahibi olmak istiyoruz. İşletme okuyorum ve okulumun bitmesini bekliyoruz.

Eşiniz NBA’deki kariyerini tamamladıktan sonra Amerika’da yerleşmeyi düşünüyor musunuz?
Çocuklarımız olunca orada eğitim görsünler isteriz ama yine de bir ayağımız Türkiye’de olacak.

Eşiniz Türkiye’de Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları açtı. Sizin bu okulların açılmasında bir katkınız oldu mu?
Evet oldu. Elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı oldum. NBA’den alınması gereken izinler vs. okul fikri benden çıkmadı, bu eşimin uzun süredir yapmak istediği bir projeydi. Murat Canbey’in de katkılarıyla okulu hayata geçirdiler.

Reklam filmleri tekliflerini seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Hidayet’in imajının sarsmayacak her şeye ok...

Amerika’da izlediğiniz Türk diziler var mı?
“Elveda Rumeli” dizisini çok seviyorum. Dizileri internetten takip ediyorum çünkü evimiz Kuzeye baktığı için Türk kanallarını izleyemiyoruz. “Elveda Rumeli” dizisi haricinde “Yaprak Dökümü“, “Binbir Gece” ve “Bıçak Sırtı”. “Bıçak Sırtı” dizisinin çok erken bittiğini düşünüyorum.

Siz bir senaryo veya hikâye yazsaydınız nasıl bir konusu olurdu?
Hidayet’in senaryosunu ve hikâyesini yazardım.

Bunu hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?
Evet olabilir ama biraz daha ilerleyen senelerde olabilir, daha çok konu toplansın diye...

511
MAGAZİN HABERLERİ / Mankenler beni dövdü 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:16:54 »
 Mankenler beni dövdü 09.06
Şenay Akay mankenliğe başladığı ilk yıllarda meslektaşlarından dayak yediğini söyledi.
Engellilerle buluşan Şenay Akay, 14 yıl önce mankenliğe başladığında meslektaşları tarafından podyumdan itildiğini, hatta dövüldüğünü söyledi

ÜNLÜ manken Şenay Akay, Güngören'deki Kale Center AVM'de engellilerle bir araya geldi. Akay, 'En büyük engelli bizleriz. Bundan sonra kendimi bu tür sosyal sorumluluk projelerine adayacağım' diyerek çocuklar ve ailelere moral verdi. Etkinlik sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan güzel model, podyuma çıktığı ilk zamanlarda mankenler arasında çekememezlik olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Ben ilk Cemil İpekçi'nin defilesiyle başladım, elim ayağım titiriyordu, halen İpekçi'yle çalışıyorum. Hedeflediğim isimlerle çalıştım ve istediğim noktaya ulaştım. Ama ilk başladığım zamanlar beni podyumdan itiyorlardı. Dövüyorlardı. Sadece bana değil birçok insana yapıyorlardı. Ben cazgır ve inatçıydım, boyun eğmiyordum. Ama eğenler vardı, silinip gittiler. Baskıyla yaşamak çok zordu.'

Güneş
__________________

512
MAGAZİN HABERLERİ / Oktay Kaynarca iyice agresifleşti 09.06
« : 10 Haziran 2008, 18:16:36 »
Oktay Kaynarca iyice agresifleşti 09.06


Ögü Namal'dan ayrılan Kaynarca muhabirlerin soru sormasına bile fırsat vermedi.
Özgü Namal ile yollarını ayıran Oktay Kaynarca kötü günler geçiriyor. Bebek’te bulunan bir mekandan yanındaki erkek arkadaşı ile çıkan Kaynarca'nın kendisine soru sormak isteyen muhabire karşı sergilediği tavır dikkat çekti.

Kendisine soru sorulmasına fırsat vermeyen ünlü oyuncu, muhabiri yanına çekerek kısa süre konuştu.

Daha sonrada kendisini görüntüleyen kameralara agresif tavırlar sergileyen Kaynarca, muhabirin “Özgü Namal ile ayrılmasını hatırlatması üzerine “Ben sana ne demiştim. O soruyu bana sorarsan sonuçlarına katlanırsın” demekten kaçınmadı.

Habertürk

513
TEKNO HABER / Nasa, GÜneŞ'İ De Zİyarete Hazirlaniyor
« : 10 Haziran 2008, 18:09:09 »
Nasa, GÜneŞ'İ De Zİyarete Hazirlaniyor
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronomların 400 yıldan uzun bir süredir incelediği Güneş'e uzay aracı göndereceklerini bildirdi.
NASA'nın Mars'taki Phoenix (Anka Kuşu) projesinin mimarlarından olan bilim adamı Lika Guhathakurta'nın, "İlk kez yaşayan, nefes alan bir yıldıza yaklaşacağız" dediği projenin ismi 'Solar Probe Plus' (Güneş Sondası Artı).

Aşırı sıcağa karşı şimdiye kadar hiç denenmemiş bir kalkan ve yüzeye sahip olacak olan uzay aracının Mayıs 2015'te fırlatılacağı açıklandı. 7 yıllık bir araştırmayı yürütecek olan sondanın, Güneş ile alakalı iki büyük astrofizik gizemi çözmesi ve yeni keşifler yapması bekleniyor. Uzay aracı güneş rüzgarlarından örnekler de toplayabilecek.


Guhathakurta, NASA karargahındaki 'pre-phase A' adı verilen birimde geliştirilen sondanın henüz dizayn aşamasında olduğunu belirterek, "Daha yapmamız gereken çok şey var, yine de proje gerçekten heyecan verici. Derin düşüncenin, sıradışılığın ve keşfin projesi bu" dedi.

Sondanın dizaynını ve inşasını daha önce NASA için pek çok uydu tasarlamış olan Bilimadamı Johns Hopkins gerçekleştiriyor. Daha önce Güneş'e en yakın gezegen Merkür'e gönderilen bir uzay aracını yapan Hopkins'in sıcaktan koruyucu teknolojiler üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Solar Probe Plus'ın Güneş'e 7 milyon kilometre yaklaşabileceği belirtirken, bu mesafedeki sıcaklığın 1400 dereceden fazla olacağı, aracın bu sıcaklığa dayanabilecek teknolojiye sahip olacağı ifade ediliyor. Bu mesafede Güneş, Dünya'dan 23 kez daha büyük görünecek. Sondanın soğutma sistemleri de Güneş'ten aldığı enerjiyle çalışacak.

ÇÖZÜLMEYİ BEKLEYEN GİZEMLER

Güneşi inceleyen bilim adamlarının karşılaştığı bilinmezlerden ilki Corona olayı. Güneş'in yüzey sıcaklığı 6 bin derece civarında olarak biliniyor. Ancak Güneş'in dışarıdaki atmosferinin sıcaklığının milyonlarca derece olduğu tespit edilmişti. Sonda'nın ilk olarak 60 yıl önce farkedilen bu durumla alakalı net bilgiler toplaması umut ediliyor.

Bilim adamlarının kafasını meşgul eden diğer konu ise Güneş rüzgarları. İnanılmaz bir hızla yayılan rüzgarlar sistemdeki bütün gezegenlerde hissediliyor. Ancak içerikleri ve nasıl oluştukları halen tam olarak bilinemiyor.
__________________


514
TEKNO HABER / Windows'ta Safari kullanmayın!
« : 10 Haziran 2008, 18:08:56 »
 Windows'ta Safari kullanmayın!


Bu haberde anlatacağımız test de gösteriyor ki, Windows altında çalışan Safari, başınıza çok ciddi işler açabilir. Apple, bu açığı henüz kapatamadı. Aman dikkat.


Apple'ın Safari internet tarayıcısında bulunan bir açık sebebiyle Windows kullanıcılarının tehdit altında olduğu, daha önce teknoloji sitelerinde yer almıştı. Internet Explorer'ı ve Mozilla Firefox'u sollayan hızına rağmen bu açığın hâlâ yamanmamış olması garip bir durum olarak varlığını sürdürüyor.

Microsoft'un da değindiği açığı test etmek isterseniz aşağıda bağlantısını verdiğimiz sayfaya giderek bunu deneyebilirsiniz. Adım adım anlatalım.




Açığı Test Edin!


:: Öncelikle burada bulunan sayfaya Windows işletim sistemi ve Apple Safari tarayıcısıyla gidin.
:: Bilgisayarınızda masaüstüne anında bir .dll dosyası indirilecek. Bunda bir gariplik yok.
:: Şimdi Internet Explorer yazılımını başlangıç menüsünden veya masaüstünden çalıştırın.
:: Karşınızda olmayan bir dosyayı açmaya çalışan Notepad yazılımını görebilirsiniz. (Sorun da burada. Notepad'i çalıştıran şey, kötü amaçlı yazılımları da çalıştırabilir).

Bir hatırlatma yapalım: Bu işlemlerden sonra .DLL dosyasını masaüstünüzden silmeniz tavsiye ediliyor

515
TEKNO HABER / Dostları Erdem Beyazıt'ı yalnız bırakmıyor
« : 10 Haziran 2008, 18:08:38 »
Dostları Erdem Beyazıt'ı yalnız bırakmıyor
ki yıl önce yakalandığı hastalıkla mücadele eden şair Erdem Beyazıt’ın tedavisi sürüyor. Tedavisi sürecinde arkadaşlarının yakın ilgisini ve desteğini gören Beyazıt’ı dostları yalnız bırakmıyor.

Bu ziyaretlerin kendisi için büyük moral olduğunu kaydeden ünlü şairi son olarak yakın dostu Rasim Özdenören, şair Cevdet Karal, Asım Gültekin, Burç Fm genel müdürü Bünyamin Şen, Yenidünya Dergisi yayın yönetmeni Mahmut Bıyıklı’dan oluşan bir grup ziyaret etti. Ziyaret esnasında şiire edebiyata ve Rasim Özdenören’le yaşadıkları hatıralara dair konuşan Beyazıt, hastanelerde yaşadığı izlenimlerini de dostlarıyla paylaştı.

Hastalığı hakkında doktorların müjdeli haberler verdiğini belirten Erdem Beyazıt dostlarının ve okuyucularının dualarını beklediğini ifade etti.
__________________

516
TEKNO HABER / Dünyanın en hızlı bilgisayarı
« : 10 Haziran 2008, 18:08:17 »
Dünyanın en hızlı bilgisayarı


Amerikalı bilim adamları, saniyede 1000 trilyon işlem yapabilen, dünyanın en hızlı süper bilgisayarını üretti. Yaklaşık 100 milyon dolara mal olan bilgisayar IBM şirketiyle Los Alamos Ulusal Labaratuvarı tarafından geliştirildi. Bilgisayar, nükleer silah çalışmaları için kullanılacak.


'Roadrunner' ismi verilen bilgisayar, 'IBM'in dünyanın en iyi süper bilgisayarından bile 3 kat hızlı' diye tanıttığı Blue Gene'i ikiye katladı. Yüzlerce uzmanın 6 yıl boyunca çalışarak ürettiği 'Roadrunner'ın bir günde yaptığı işi dünya üzerindeki tüm insanlar el bilgisayarlarıyla her gün 24 saat çalışarak ancak 46 yılda yapabiliyor.
IBM'in süper bilgisayar projelerinin Genel Müdür Yardımcısı David Turek, Roadrunner'ın çok gelişmiş bir PlayStation 3 olarak tanımlanabileceğini söyledi. Turek, PlayStation'ın temel çip tasarımını alarak geliştirdiklerini kaydetti. Fakat Roadrunner, video oyunundan 'biraz' daha büyük. Yaklaşık 6 bin metrekare yer kaplayan sistem 227 ton ağırlığında ve 91 kilometre uzunluğundaki fiberoptik kablolarla bağlanmış. 80 terabayt hafızaya sahip bilgisayar yaklaşık 7 bin çift çekirdekli çipten oluşturulmuş.
IBM mühendisleri, Roadrunner sayesinde gerçek nükleer denemelere gerek kalmayacağını, nükleer silahların bilgisayar simülasyonuyla test edilebileceğini belirtiyor. Süper bilgisayar, enerji krizine bir çözüm olarak yakıtı daha etkin kullanacak araçların üretilmesin ve finans sektörü gibi diğer alanlarda da destek sağlayacak.
IBM'in New York / Poughkeepsie'teki araştırma laboratuvarında tutulan Roadrunner, gelecek ay New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'na nakledilecek.