İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

517
İtÜ'nÜn Nanoteknolojİ Laboratuvari Şİrketler İÇİn De Ar -ge Yapacak
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, yakın bir tarihte üniversitenin Maslak Kampüsü’nde nanoteknoloji laboratuvarı kurulacağını söyledi.
İTÜ’de dün başlayan "4’üncü Ulusal Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı"nda konuşan Prof. Karadoğan, laboratuvarda teknolojik ürünlerin geliştirilmeye çalışılacağını belirterek, "İş dünyasının taleplerini yerine getirebilecek altyapıya sahibiz" dedi. AKP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt ise "Ülkemizde son yıllarda bilimsel araştırmaların sayısında artış yaşanıyor. Fakat bu çalışmalar ürüne dönüştürülürse büyük bir başarı sağlanmış olur. 2025 yılında nanoteknoloji pazarının 3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu pazardan payımızı almak için uğraşmalıyız" dedi. TÜBİTAK’ın 2002 yılı bütçesinin 45 milyon YTL olduğunu belirten Gülyurt, "Ar-Ge çalışmalarına verilen önem nedeniyle bu yıl TÜBİTAK’ın bütçesi 1 milyar YTL’yi aştı" diye konuştu.
__________________

518
TEKNO HABER / TSK'ya nano teknoloji..
« : 10 Haziran 2008, 18:07:42 »
TSK'ya nano teknoloji..


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara birliklerinde görev yapan subay, astsubay, erbaş ve erlerinin kıyafetleri değişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt yeni kıyafetlerle basının karşısına çıktı.


Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, 'Efes 2008 Tatbikatı' için geldikleri İzmir'de, Vali Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.
Komutanlar valiliğe gelişleri ve ayrılışları sırasında çevredekilerce uzun süre alkışlandı.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin TÜBİTAK ile ortaklaşa, nano teknoloji ile ürettikleri yeni yazlık kamuflaj elbiseleri giydikleri dikkat çekti.

Valilikte polis tören mangası tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki komutanlar Valilik Şeref Defteri'ni tek tek imzaladı.

Daha sonra komutanları makamında kabul eden Vali Cahit Kıraç, "Tüm komutanlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Tatbikat nedeniyle buradalar. Başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da "Her yıl yaptığımız Efes Tatbikatı için buradayız. Daha önceki Efes tatbikatları sivil gözlemcilere açıktı, ancak bu sene sadece askeri personele açık olacak. Askerlerin kendi arasında kendi gerekçeleriyle icra edilecek. Basınımızın da bir bölümünü izlemesine izin konuşan Orgeneral Büyükanıt, "Bu üniformalarımız bilimsel araştırmalar ve çalışmalarla yapıldı. Çok özel kıyafetlerdir. Her türlü donanıma sahiptir. Biz de bunları ilk defa bugün giydik. Yeni üretilmeye başlandı. Üzerimizdekiler yazlıktır. Bunların bir de kışlıkları var. Bunlarla karşınıza çıktık. Türk Silahlı Kuvvetleri bu vereceğiz. Bilindiği gibi Ege Denizi'nde bir de Denizkurdu tatbikatı var. Geçen yıl bunların ikisini bir arada yapmıştık. Denizkurdu İki sene de bir yapıldığı için bu sene yapmıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Cahit Kıraç, üzerinde İzmir Hükümet Konağı'nın rölyefinin yer aldığı bir tabloyu Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a hediye etti.

Ziyaret bitiminde, basın mensuplarının yeni üniformalarıyla ilgili sorusu üzerine kıyafetlerle çok rahat edecektir" diye konuştu.
__________________


519
TEKNO HABER / Yeni iPhone'nun fiyatı şok edecek!
« : 10 Haziran 2008, 18:07:22 »
Yeni iPhone'nun fiyatı şok edecek!


iPhone'un yeni modeli şu saatlerde Amerika'da duyuruldu. Telefonun yeni özelliklerinin yanı sıra fiyatı sizi şok edebilir.

Çıktığı ilk günden beri eleştirilen iPhone, kendini bugün yeniledi. Yeni modelin adı iPhone 3G. iPhone 2.0 yazılımı ve yeni donanım özelliklerinin yanı sıra 8 GB'lık hafızaya sahip bu modelin fiyatı 199 Dolar olunca Apple, teknoloji tutkunlarını şok etti. Yeni özellikler arasında dahili GPS ve 3G desteği bulunuyor. Yeni iPhone hakkında gelen bilgileri, bu sayfada paylaşmaya devam edeceğiz.

520
TEKNO HABER / Depremleri tahmin etme umudu
« : 10 Haziran 2008, 18:07:00 »
Depremleri tahmin etme umudu
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, depremleri tahmin etme yolunda önemli bir aşamaya gelindiğini duyurdu. Araştırmacılar, Çin’deki son şiddetli deprem öncesinde de bu tür sinyaller tespit ettiklerini bildirdiler.

NASA araştırmacıları, "dünyanın atmosferindeki elektrik hareketliliğiyle altındaki yerküre bölgesinde hemen meydana gelen sarsıntılar arasında yakın bir ilişki" saptadıklarını belirttiler. Araştırmacılar, Çin’deki son şiddetli deprem öncesinde de bu tür sinyaller tespit ettiklerini bildirdiler.

İyonosferin rolü

California’daki NASA Ames Araştırma Merkezi’nde görevli fizikçi Minoru Freund, BBC’ye, "Bazı depremlerle deprem öncesi sinyaller arasında açık bir bağlantı kurabileceğimize inanıyorum" dedi. Freund, sağlam bilimsel verilere sahip oldukları konusunda temkinli olduğunu, eldeki bilgileri doğrulamak için bir dizi deney hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Atmosferdeki diğer tabakalardan farklı olan iyonosfer, güneşten gelen radyasyona açık olduğu için elektrik yüklü. Uydular birçok kez, deprem bölgelerinin 100 km ve üstündeki atmosfer tabakalarında belli bir hareketlilik saptadı. Bu hareketliliğin en önemlilerinden biri, iyonosferdeki elektron ve diğer elektrik yüklü parçacıkların yoğunluğunda gözlenen değişimler oldu.

İngilizlerle işbirliği

NASA araştırmacılarının erken deprem uyarı sistemi geliştirilmesi konusunda işbirliği yaptığı İngiliz Surrey Satellite Technology kurumunun yetkililerinden Stuart Eves, "Eldeki veriler, teknolojik bakımdan bir eşiği atlamaya çok yaklaştığımıza işaret ediyor" diye konuştu. Ancak Eves, deprem meydana gelmeden, etkisinin ne kadar büyük olacağının ve ne kadar süreceğinin tahmin edilemediğini söyledi.

NASA araştırmacıları, deprem habercisi olarak bilinen faktörlerin de bu sisteme dahil edilebileceği inancında. Bunlar arasında depremin merkezinden çıkan güçlenmiş kızılötesi ışınlarla, düşük frekanslı elektrik ve manyetik alan verilerindeki anormallikler de yer alıyor.
AA
__________________


521
TEKNO HABER / Telefonlara Sav standardı geliyor
« : 10 Haziran 2008, 18:06:46 »
Telefonlara Sav standardı geliyor
Önder Sav'ın telefonunu açık unutması ve konuşmasının basında yer almasının ardından, cep telefonu üreticileri, istenmeyen durumların önlenmesine yönelik arayışlara girdiler.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın telefonunun 44 dakika 6 saniye açık kalması ve bu görüşmenin içeriğinin basına yansımasının ardından, telefonu açık unutmak adeta bir korku haline geldi. Cep telefonlarının açık kalmasından korkan vatandaşlar, bayilere telefonlarının açık kalmaması ve hazırlıksız yakalanmamak için ne yapmaları gerektiğini soruyor. Biz de bu noktadan hareketle küçük bir araştırma yaptık.

TUŞ KİLİDİNİ UNUTMA

Uzmanlar, telefonun açık unutulmaması veya kendiliğinden arama yapmaması için mutlaka tuş kilidinin aktif hale getirilmesi ve belli bir süre kendiliğinden devreye girecek şekilde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Bu arada cep telefonu ithalatçıları da, kullanıcısının yanlışlıkla açık unutması durumunda görüşmeyi sonlandıran özellik bulunan telefon arayışına girdi.

OPERATÖRLERE GÖREV

Görüşme yapılırken, iki taraftan birinin uzun süre sessiz kalması halinde, telefonun açık kaldığından varsayımla hareket edecek yazılımların, bu tür istenmeyen durumları önleyebileceği belirtiliyor. Telefonların istemdışı açık kalmasına sadece telefon üreticilerinin değil, GSM operatörlerinin de çözüm araması gerektiğini belirten uzmanlar, görüşmenin belli sürelerle sınırlandırılması ya da aşırı uzaması durumunda uyarı verilebileceğini ifade ediyor.

Yeni Şafak
__________________

Güncel Haberler/Olaylar


522
TEKNO HABER / Samsung'un iPhone'u
« : 10 Haziran 2008, 18:06:34 »
Samsung'un iPhone'u


iPhone'a karşı verilen tasarım ve albeni mücadelesinde, Samsung tarafından yeni bir oyuncu geliyor. Omnia i900 isimli yeni telefondaki özellikleri biliyor musunuz?

Apple, iPhone ile akıllı telefon üreticileri listesine tepelerden bir giriş yaptı.

Bu ayın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen üçüncü nesil şebeke desteğine sahip iPhone ile şu anki konumunu daha da yukarılara çekebilecek Apple'a karşı, benzer özellik ve arabirime sahip telefonlar da piyasaya birbiri ardına sürülüyor.

İşte karşınızda Samsung'un iPhone'u Omnia i900. Tamamen dokunmatik, ince ve çekici.




Teknik Özellikleri

iPhone müşterilerinden farklı olarak Omina i900'ü beğenenler teknik özelliklerini incelemek için biraz daha fazla vakit ayıracaktır. 8 veya 16 GB depolama alanıyla gelmesi beklenen Omnia, Windows Mobile 6.1 Professional işletim sistemine sahip. Omnia'nın önemli özelliklerinden birisi de Synaptics'in kapasitif dokunmatik ekran teknolojisini kullanan ilk Windows Mobile ürünü olması.

Ürünün üzerinde 5 ****piksellik bir kamera ve GPS alıcısı da bulunuyor. Neredeyse her şeyi tek bir ince gövdede barındıran Omnia gerçekten iPhone'a rakip olabilecek mi, yakında görmeye başlayacağız. Ama ilk darbeyi, beyaz ve metalik renklere sahip olmaması sebebiyle şimdiden yediğini belirtmek isteriz.

523
TEKNO HABER / MSN'de Euro 2008 şenliği
« : 10 Haziran 2008, 18:05:08 »
 MSN'de Euro 2008 şenliği


Heyecan fırtınası Euro 2008'de devam ederken siz de renginizi MSN'de belli etmek ister misiniz? İfadeler, avatarlar ve arka planlar. Bu paketi kaçırmayın.


Kalpler, milli takımımızın da mücadele ettiği Euro 2008'de atmaya devam ediyor. TV başından ayrıldığınız zaman MSN hesabınızda da renginizi belli etmeye ne dersiniz?

Aşağıda indirme linkini paylaştığımız paket, Türkiye'de en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımı olan MSN için hazırlandı. İçerisinde, birbirinden güzel ifadeler, avatarlar (görüntü resmi) ve arka planlar mevcut.

Önce paketin nasıl kurulduğunu anlatalım sonra da içindekilere bakalım.





Nasıl kurulur?

:: Paketi indirmek için buraya tıklayın. (3.31) MB
:: Sıkıştırılmış dosyayı herhangi bir klasöre açın.

Bu aşamadan sonra isteğinize bağlı olarak kurulumla devam edeceğiz. Hangisini kuracağınıza karar vermeden önce paketlerin içeriğinde neler var ona bakalım.

MSN İfadeleri




Klasöre çıkarttığınız dosyalar içerisinde yer alan "Msnemoticons.exe" uygulaması, mesajlaşma penceresinde sohbet ettiğiniz kişilere keyifli ifadeler göndermenizi sağlıyor. İfadeler içerisinde Türkiye de var.

Nasıl Yüklenir?

Yüklemek için yapmanız gerekenler çok basit. Aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

:: "Msnemoticons.exe" dosyasını çalıştırın.
:: "Suivant" butonuna basın. (Fransızca)
:: Onay sekmelerindeki işaretleri kaldırın ve "J'accepte" butonunu tıklayın.
:: İşlem tamam.



Mesajlaşma penceresini açarak siz de yeni eklenen ifadelerinizi hemen görebilirsiniz.

MSN Avatarları




Mesajlaşma penceresindeki görüntü resminizi de desteklediğiniz takımın avatarıyla değiştirmeye ne dersiniz? Bunun için gerekli olan resim dosyalarını aramanıza, orasını burasını kırpmanıza gerek yok. Sadece aşağdaki adımları takip edin yeter.

Nasıl Yüklenir?

:: "AvatarsFoot2008.exe" uygulamasını çalıştırın.
:: "Suivant" butonuna basın. (Fransızca)
:: Onay sekmelerindeki işaretleri kaldırın ve "J'accepte" butonunu tıklayın.
:: İşlem tamam.

Görüntü resminiz, otomatik olarak değişmiş olacaktır. Bir başka Euro 2008 avatarı seçmek isterseniz (mesela Türkiye), bunun için görüntü resminize tıklayın ve açılan menüden "Görüntü resmimi değiştir / Change your display picture" seçeneğine tıklayın. Gelen seçeneklerden birini işaretleyip "OK" butonuna basmanız yeterli.

MSN Arka Planları



İfadeler ve avatarlar sizi kesmiyorsa o zaman MSN'i baştan aşağıya Euro 2008'e boyamaya ne dersiniz? Bunun için mesajlaşma pencerenizin temasına uygun bir Euro 2008 arka planı eklemek yeterli olacaktır. İzlemeniz gereken adımlar şöyle;

:: "ArrierePlansFoot2008.exe" uygulamasını çalıştırın.
:: "Suivant" butonuna basın. (Fransızca)
:: Onay sekmelerindeki işaretleri kaldırın ve "J'accepte" butonunu tıklayın.
:: İşlem tamam.

524
TEKNO HABER / Google'ın yeni logoları
« : 10 Haziran 2008, 18:04:43 »
Google'ın yeni logoları



Google, logolarında bazı değişiklikler yaptı. Yüzlerce alternatif arasından hangi logoların tercih edildiğini ve kaybeden tasarımları görmek ister misiniz?


Google, arama sayfasındaki logosunu uzunca bir süre değiştirmeyecek. Ancak bazı alanlarda yayınlanan logolarda radikal bir değişikliğe gitti ve tasarımlar yenilendi.

Çok sayıda alternatifin ardından aşağıdaki tasarımlar, Google'ın küçük de olsa milyarlarca kez gösterilen alanlarda yeni yüzü olacak. Bunlardan en önemlisi ise Firefox ve Internet Explorer 7 ile beraber gele sekmeli taramalardaki sayfa ikonları.

Google'ın yeni ikonları, sayfalar arasında kendisini kaybettirdiğinden dolayı internet kullanıcıları tarafından pek beğenilmediği belirtiliyor.

Yeni Tasarımlar

Aşağıdaki ikonlar sırasıyla; Google'ın kendi logosu, Google'ı sık kullanılanlara eklediğinizde göreceğiniz logo, sekmelerde görceğiniz ikon, mobil cihazlarda görünecek olan sayfa ikonu ve iPhone'da görünecek olan ikon.






Alternatifler

Yukarıdaki logolar seçilirken jüri biraz zorlanmışa benziyor. Tercih yapılırken 300 farklı tasarım arasından birini seçmek, pek kolay olmasa gerek.

525
TEKNO HABER / Yunanistan depremi Türkiye'yi etkiler mi?
« : 10 Haziran 2008, 18:04:24 »
Yunanistan depremi Türkiye'yi etkiler mi?
Türkiye Jeofizik Kurumu Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Mora-Girit-Rodos-Fethiye yayındaki depremlerin, Marmara ve Kuzey Anadolu kırığıyla ilgisi bulunmadığını bildirdi.

Ahmet Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nın kuzeybatısında 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Depremin derinliği 10 kilometre, deprem bölgede en büyük yerleşim yeri olan Patras'a 35 kilometre uzaklıktadır. Depremde boşalan güre (enerji) yaklaşık bir atom bombası gücündedir. Deprem süresi 14 saniyedir. Artçı depremlerin 7 ay sürmesi beklenir. Depremin dış odakta yıkım gücü 7 ile 8'dir. Dış odak dolayında beklenen yıkım ya da ağır yaralı yapı sayısı 2 bin 500 dolayındadır. Odaktan sıvılaşma uzaklığı 15 kilometredir. Önceden de 14 Şubat 2008'de Mora Yarımadası'nın batı kolu önünde 18 saniye süren, 6,4 ile ardından 6,5 büyüklüğünde, 20 ile 30 kilometre derinde iki deprem olmuştu.

Aralık 2006'da Mora Yarımadası'nın doğusunda yine 6,7 büyüklüğünde bir deprem daha olmuştu. 8 Haziran 2008 depremi, Girit-Rodos-Fethiye yayı, dalma batma kuşağı kuzey kıyısında olmuştur. Bu dalma-batma yayının batı ucu, Mora-Adriyatik, doğu ucu ise Rodos-Fethiye'dedir. Fethiye-Çameli-Burdur kolu ise bu kuşağın karada süreği olan depremce etkin bir kırık kuşağıdır. Son 2 yıldır, bu kuşağın özellikle doğu ucu (Türkiye) ile batı uçları(Yunanistan) küçüklü büyüklü depremcikler, depremlerle kükremektedir.''

Yunanistan basınına şubat ayında açıklama yaptığını ve ''Mora'da başka büyük depremlerin beklenebileceğini'' söylediğini belirten Ercan, şöyle devam etti:

''Son 500 yıl içinde bu kuşak üzerine, büyüklüğü 6,5 ile 7,5 arasında olan 15 tane yıkıcı, öldürücü deprem olmuştur. Bunlardan en büyüğü 27 Ağustos 1886'da olan 7,5 büyüklüğündeki deprem olup, son 500 yıl içinde öldürdüğü insan sayısı 4 bini geçmiştir. Bu yaydaki gerginliğin nedeni, 10 milyon yıldır, güneyden doğru dalarak gelen Afrika kıtasının yılda 3 santim çabuklukla Ege, Anadolu altına dalarken, kuşağı germesidir.

Türkiye'yi ilgilendiren doğu ucunda ise en etkin olan yerler 12 Adalar ile Çameli'dir. 2 yıldır oldukça devingen olan Anadolu kolunda, depreme en duyarlı yer Fethiye-Rodos arası olup, er ya da geç beklenen deprem 6,3 ile 7,3 arasında olabilir.''

Açıklamasında, Mora-Girit-Rodos-Fethiye kuşağında geçmişte yaşanan depremlerin dökümüne de yer veren Ercan, ''Mora-Girit-Rodos-Fethiye yayı depremlerinin, Marmara ve Kuzey Anadolu kırığıyla ilgisi yoktur'' dedi.

aa

526
TEKNO HABER / Samsung'dan i900 Omnia
« : 10 Haziran 2008, 18:04:11 »
Samsung'dan i900 Omnia

Samsung'un bir süredir beklenen dokunmatik arabirimli GPS özellikli yeni telefonu i900 Omnia duyuruldu.
9 Haziran 2008 Pazartesi
Telefon Windows Mobile işletim sistemini farklı bir arabirim ile tüketiciye sunuyor.

Samsung'un uzun süredir söylentilere konu olan yeni telefonu i900 Omnia, en sonunda resmen duyuruldu. Windows Mobile işletim sistemiyle çalışan cep bilgisayarı beklenen 3G iPhone'a karşı sürpriz bir rakip olacakmış gibi görünüyor. Özellikleri ile HTC Touch Diamond ile oldukça ortak noktaya sahip olan ürün 17 - 20 Haziran tarihlerinde Singapur'da gerçekleştirilecek CommunicAsia fuarında gösterilecek. Windows Mobile 6.1 Pro işletim sistemi çalıştıran Samsung i900, kullanıcıya 3.2 inç boyutunda 240x400 çözünürlüklü dokunmatik ekran, 5 ****piksel otomatik odaklanmalı kamera gibi özellikler sunuyor.
Windows Mobile 6.1
7.2 Mbps HSDPA (3G)
Dahili GPS
Stereo Bluetooth
USB 2.0 - Wi-Fİ
RDS'li FM Radyo
5 ****piksel otomatik odaklanmalı kamera
8 ve 16 GB dahili hafıza
Samsung'a özel TouchWiz arabirimi

527
TEKNO HABER / Euro 2008'de Türkiye ayıbı!
« : 10 Haziran 2008, 18:03:46 »
Euro 2008'de Türkiye ayıbı!

Avrupa futbol şampiyonası Euro 2008'in websitesine üye olan Türk futbolseverleri kötü bir sürpriz bekliyor. Türkiye destekçilerine Türk Milli Takımı'nın avatarları yok!
9 Haziran 2008 Pazartesi
Euro 2008 tam gaz devam ederken, UEFA'nın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için özel hazırladığı resmi sitesi bir çok özellik bakımından kullanıcı-sistem entegrasyonunun oldukça başarılı şekilde kullanıldığı sitelerden biri. Üye olan kullanıcılara destekledikleri futbol takımının oyuncularını kendilerine avatar olarak seçme imkanı veren Resmi Sitenin Türk futbolseverlere ne yazık ki kötü bir sürprizi var. 1976 yılında UEFA Avrupa Futbol Şampiyonasına katılan Çekoslavakya'nın ilk defa şampiyonaya katılan Avusturya'nın, en güçsüz ekip olarak gösterilen Polonya'nın bile bütün futbolcularının avatarları sisteme yüklenirken, her ne hikmetse yıllardan beri Avrupa'da hatırı sayılır başarılar elde etmiş olan A Milli takımımız Türko'ların hiçbir üyesinin avatarı sisteme yüklenmemiş.
Kaynak: Yahoyt.com / Aklı fikri teknoloji olanların sitesi
__________________

528
TEKNO HABER / Dİjİtal Oyuncaklar
« : 10 Haziran 2008, 18:03:26 »
 Dİjİtal Oyuncaklar
Vestel’in piyasaya çıkardığı 32 inç ve 42 inç ekran boyutlarındaki yeni dört farklı modeldeki LCD televizyonu, kullanıcılara müzik dinleme, fotoğraf görüntüleme ve video izleme imkânı da sağlıyor.
9 Haziran 2008 Pazartesi
USB destekli LCD televizyon Kullanıcılar yeni model televizyonlar aracılığıyla, tüm bu özelliklerden bilgisayar kablosu ya da farklı bir medya oynatıcıya gerek kalmadan ulaşabiliyor. Televizyonlar 3 adet HDMI girişi, 10.000:1 kontrast oranına sahip.
Vestel patentli Pixellence LCD ve Pixellence Full HD (yüksek tanımlı) televizyonlara entegre edilen USB girişi sayesinde Divx formatında kaydedilen filmler de alt yazılarıyla birlikte izlenebiliyor. Digital Media Player yazılımına sahip olan Vestel USB LCD’de 3 farklı formatı destekleyen hafıza kartı girişi de yer alıyor. Canon hafıza kartlarını ikilediFotoğraf makinesi kategorisinin büyük üreticilerinden Canon’un yeni model ürünleri FS11 ve FS10, dahili hafızalarına ek olarak kullanıcılara iki farklı bellek kartı kullanma olanağı da sunuyor. Bu sayede kayıt kapasitesinin önemli oranda artırılması mümkün oluyor. FS11 ve FS10 modeli fotoğraf makineleri video görüntülerini doğrudan hafıza kartlarına kayıt edebiliyor ve bu şekilde kullanıcıya daha fazla çekim yapabilmesi için olanak tanıyor. Bu arada FS11, 16GB’lık, FS10 ise 8 GB’lık yerleşik hafıza kapasitesini içerisinde bulunduruyor.
Yeni serinin dikkat çeken özelliklerini şöyle sıralamak mümkün: Doğrudan SD/SDHC kaydı, 16:9 kayıt ile yüksek çözünürlüklü ****piksel CCD, Canon video objektifi, 45x gelişmiş yakınlaştırma ve yüksek ses kalitesinde çekim-video kaydı için mikrofon giriş bağlantısı. PS3’te 'değişken’ reklamlar!Japon elektronik devi Sony, oyun konsolu PlayStation 3’ün (PS3) oyunlarının içerisinde dinamik olarak reklam gösterimine imkân tanıyacak olan yeni bir uygulamaya 'olur’ dedi.
Firmadan yapılan açıklamaya göre, konsolun internet ayağı olan PlayStation Network altyapısına benzer bir yapıyla, oyun geliştiriciler oyunlarının içine reklam alanları tanımlayabilecek ve sistem internete bağlı olduğu durumlarda bu alanlardaki reklamları dinamik olarak güncelleyecek. Oyun içi reklam pazarının 2011 yılında 911 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Sony’nin uygulayacağı bu reklam modelini, diğer konsol üreticilerinin de örnek alması bekleniyor.