İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

529
TEKNO HABER / Dijital medya nereye koşuyor?
« : 10 Haziran 2008, 18:03:13 »
 Dijital medya nereye koşuyor?
WAN’ın 'Dijital Medya Trendleri’ raporu, internet ve mobilin hızlı büyüdüğünü ortaya koydu. WAN Başkanı O’Reilly de, gazeteleri Google ve Yahoo ile rekabete davet etti
9 Haziran 2008 Pazartesi
Dünya Gazeteler Birliği’nin (WAN - World Association of Newspapers) bu yıl ikincisini yayımladığı 'Dijital Medya Trendleri’ raporu, internet ve mobil alandaki reklam pastasının önümüzdeki yıllarda ciddi büyüme potansiyeli olduğunu ortaya koydu.
2007 yılında tüm dünyada, gazetelerin sahip olduğu internet kollarının çift rakamlı büyüme rakamlarına ulaştığının altı çizilen raporda, internet ve mobil alana yapılacak olan yatırımların önümüzdeki dönemde ciddi geri dönüşleri olacağı vurgulandı.
Önde gelen 71 araştırma şirketinden verilerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkan rapor, gazetelerin dijital medyaya ciddi yatırım yapması gerektiğini belirtirken, yatırım planlarında çok dikkatli olunmasının da önemine vurgu yapıyor. Trend raporu, geçen hafta İsveç’in Göteborg kentinde düzenlenen WAN Kongresi ve Editörler Forumu sırasında açıklandı.

Google’la rekabet edin! WAN Başkanı Gavin O’Reilly, internet ve mobil alanın önemli bir konu olduğunu, gerekli yatırımların gerçekleşmemesi durumunda rakiplerin bu pastanın önemli bölümünü ele geçireceğini açıkladı. İnternet ve mobil gibi iki yeni pazardaki gelirlerin şu anda yüzde 60’ının Google ve Yahoo’ya gittiğini ifade eden WAN Başkanı O’Reilly, gazetelerin aceleci olmadan planlı yatırımlarla bu alana odaklanması gerektiğini söyledi.

'Paralar pul olmasın’ Dijital medya alanın gazeteler için yeni bir kavram olduğunu belirten O’Reilly, bu alana yatırım yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini, aksi takdirde yatırılan paraların pula dönüşebileceğini anlattı. WAN Başkanı O’Reilly, gazetelerin dijital dünyanın yanı sıra kendi operasyonlarına da eşzamanlı olarak yatırıma devam etmesi gerektiğini çünkü bu alanın da önemini koruduğunu söyledi. Avrupa internette ciddi atağa kalktı Online (internet) reklam pazarında Amerika bölgesi başı çekiyor. Buna karşın son dönemde yapılan yatırımların ve artan yeni ekonomi girişimlerinin ardında Avrupa bölgesi de ciddi büyüme kaydetmeye başladı.
İnteraktif Reklam Birliği’nin verilerine göre, online reklam pazarı 2007’de Avrupa bölgesinde yüzde 40 büyüme kaydetti 2007 yılında 15.3 milyar dolarlık hacme ulaşıldı. Avrupa bölgesinde başı çeken ülkeler ise İngiltere, Almanya ve Fransa oldu. 2008 2009 döneminde de Avrupa bölgesinin büyüme trendini koruması bekleniyor. Dijital medya 2011 yılında 150 milyar doları devirecek Dijital Medya Trendleri raporunda dikkat çeken birkaç noktayı şöyle sıralamak mümkün:
Dijital ve mobil reklam gelirleri 2011 yılına gelindiğinde 150 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak. Bu rakam 2002 ile karşılaştırıldığında 12 kat büyümeye denk geliyor.
Kablosuz şebekelerinden hizmet alan abone sayısı 2002’de 1.1 milyar kişi seviyesindeyken, bu rakam 2011’de 3.4 milyar aboneye çıkacak. Bu da 3 kat büyümeye işaret ediyor.
2002’de tüm dünyada geniş bant internet erişim teknolojisinden yararlanan hane sayısı 51.3 milyondu. 2011 yılında bu rakam 10 katlık büyümeyle 540 milyonu bulacak. Sabit hatlı geniş bant erişimin yanı sıra mobil geniş bant teknolojileri de hızlı büyüme kaydedecek.
Cep telefonu aboneleri 2006 yılında 2.6 milyarı buldu. Bu alanda da çift rakamlı büyüme trendinin devam etmesi bekleniyor
________________

530
TEKNO HABER / PSP ve iPhone bir arada
« : 10 Haziran 2008, 18:01:11 »
PSP ve iPhone bir arada
İki dünyanın özelliklerini bir araya getiren ve tüm taşınabilir medya aygıtlarının sonunu getirecek teknoloji
Sony, oyun dünyasının tartışmasız en büyük oyuncularından biri. Taşınabilir oyun cihazları söz konusu olduğunda ise PSP ile liderlik koltuğunu hiç kimselere bırakmayacak gibi görünüyor. Apple, telefon dünyasına sonradan girmiş olmasına rağmen gerek kullanım kolaylığı, gerek arabirimi gerekse çıkardığı fırtına ile iPhone'u en başarılı cep telefonu - PDA konseptlerinin arasına sokmayı başardı.

Bu iki dünyanın liderinin ortak bir çalışma ile ortaya çıkarabileceği iPhone - PSP karışımı bir cep telefonu - medya gösterici - oyun konsolu, tüm taşınabilir aygıtların sonunu getirebilir gibi görünüyor. Cep telefonlarının en büyük eksikliği olan "doğru dürüst oyun oynatamama" problemi bu tür bir cihazla tarihe karışacak. Medya aygıtlarının ve PSP'nin ise internet bağlantı ve cep telefonu - iletişim konusundaki eksiklikleri de iPhone'un geniş bağlantı seçenekleri ve pratik arabirimi ile çözülecek.

Elbette şu anda bu tamamen bir "dilek" aşamasında. Ürünün adı bu yüzden iWish (diliyorum) olarak konulmuş. İnternet sanatçısı Mat Brady tarafından geliştirilen bu konsept gerçek olduğu takdirde teknoloji, iletişim ve oyun dünyasında çok büyük fırtınalar koparacağa benziyor.

Kaynak: Chip Online

531
TEKNO HABER / Nokia'dan dev cep telefonu
« : 10 Haziran 2008, 18:00:56 »
Nokia'dan dev cep telefonu
Nokia'nın aldığı yeni bir N85 patenti kamera yerleşiminde son noktayı işaret ediyor.
Nokia'nın yeni nesil telefonlarında dev boyutlu kamera mercekleri kullanmak için yanıp tutuştuğunu görüyoruz. Nedense firma ar-ge departmanının büyük bir bölümünü bu amaca vakfetmiş gibi görünüyor.


Nokia'nın geçenlerde gerçekleştirdiği bir patent başvurusundaki resimler, cep telefonu devinin daha büyük bir merceği telefona nasıl yerleştirebileceği konusunda ipuçları veriyor. N85'in yeni bir modeli olacağını tahmin ettiğimiz bu yeni cep telefonu – el kamerası karışımı piyasada rakiplerine karşı gerçekten büyük bir avantaj sağlayacak gibi duruyor.

Yeni telefonun ekranında WQVGA teknolojisi kullanılacağı ve kamera çözünürlüğünün 5, hatta 8 ****piksel olabileceği ileri sürülüyor.


Kaynak: Chip Online

532
TEKNO HABER / Astronotlar, uzay yürüyüşünü tamamladı
« : 10 Haziran 2008, 18:00:37 »
Astronotlar, uzay yürüyüşünü tamamladı
Uzay mekiği Discovery’nin astronotları, üçüncü ve son uzay yürüyüşünü tamamladı.
Astronotlar Ron Garan ve Mike Fossum’un yaklaşık 6,5 saatlik yürüyüşü tamamladıkları ve öngörülen görevleri sorunsuz şekilde yerine getirdikleri belirtildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ) robot koluna ayaklarından bağlı Garan’ın 239 kg ağırlığındaki boş gaz tankını UUİ’nin bir ucundan diğerine götürdüğü kaydedildi. UUİ’den dün TSİ 17.00’de çıkan astronotların istasyona TSİ 23.28’de döndüğü, Dünya’da incelenmek üzere bazı örnekler de topladığı açıklandı.

Garan’ın tankı taşırken UUİ’de robot kolunu hareket ettiren astronot Karen Nyberg’e “Tüy kadar hafif değil mi” diye sorduğu, Nyberg’in de “Gezintinin tadını çıkar” diye yanıt verdiği belirtildi.

Astronotlar 2 gün dinlenecek ve diğer görevlerini tamamlayacak. Discovery’nin UUİ’den perşembe günü TSİ 02.42’de ayrılması ve cumartesi günü TSİ 18.13’te Kennedy Uzay Merkezi’ne inmesi bekleniyor.



Ntvmsnbc

533
TEKNO HABER / Sesten hızlı depremler
« : 10 Haziran 2008, 17:57:33 »
 Sesten hızlı depremler
Bazı depremlerin 21 bin 600 km/saate ulaşılabilen dalgalar yaydığı belirlendi. Araştırma artçı sarsıntılarla ilgili çok önemli bilgileri ortaya çıkardı.

Fransa’nın Grenoble Joseph Fourier Üniversitesinden Michel Bouchon ve ekibinin yaptığı araştırma, bazı depremlerin 21 bin 600 km/saate ulaşılabilen dalgalar yaydığını, bu depremlerde artçı sarsıntıların ana fayda meydana gelmediğini gösterdi. Araştırmada, kısa zaman önce Çin’de meydana gelen gibi depremlerin çoğu zaman iki plak arasındaki sürtünmeden kaynaklandığı belirtilirken, bazı depremlerin ise 1999’da Gölcük depreminde olduğu gibi bir plağın diğerine göre yatay biçimde kaymasıyla meydana geldiği ifade edildi.

Michel Bouchon, “Bunlar, kırılmanın çok hızlı olduğu, büyük deprem dalgalarının yayılma hızından daha hızlı olan depremler. Bu kısa zaman önce fark ettiğimiz bir olay” diyerek hızlı kırılmanın, dalgalar halindeki enerji transferini ve yer hareketini değiştirdiğini söyledi.

Michel Bouchon, Kandilli Rasathanesinden Hayrullah Karabulut ile fay zonunun özellikle depremden sonra sakin olduğunu ve artçı sarsıntıların bu bölgeden uzakta, kırılmayla faal hale gelen artçı oluşumlar üzerinde meydana geldiğini gördüklerini belirtti.

Bouchon ve Karabulut, artçı sarsıntıların, daha önce faal olmadığı düşünülen bazı fayların depremle kısmen yeniden faal hale geldiğini gösterdiğine dikkati çektiler.

Bouchon, Türkiye’deki Kuzey Anadolu fay hattı, Kaliforniya’daki San Andreas fay hattı ve Tibet’teki depremlerin iki plaktan birinin diğerine göre yatay biçimde hareket etmesiyle meydana geldiğini belirtti.

Araştırmanın olayları daha iyi anlamaya yardımcı olabileceğini söyleyen Bouchon, dalgaların yayılması ve depremlerin artçı sarsıntılara ilişkin sonuçlarının kesinlik kazanması için daha fazla büyük depremin gözlenmesinin gerektiğini de söyledi.

Araştırma, Amerikan Science dergisinde yer alıyor.
(NTVMSNBC)
__________________
..
Armida is offline      Alıntı Yaparak Cevapla

534
TEKNO HABER / Kurbağaların nesli bakterilere emanet
« : 10 Haziran 2008, 17:57:22 »
Kurbağaların nesli bakterilere emanet
Dünya genelinde amfibik nüfusunu tehdit eden öldürücü bir mantar türüne karşı "dost" bakterilerin yardımıyla mücadele edilebileceği ortaya çıktı.

Amfibik türlerin üçte birinin nesli yok olma tehdidi altında.
Bilim adamları, amfibikler üzerinde yaşayan bazı bakteri türlerinin, öldürücü mantarlara saldıran kimyasal maddeler ürettiklerini belirtti.

Yapılan araştırmalar neticesinde, kurbağaların mantar enfeksiyonuna karşı mücadelesine bakterinin yardımcı olduğu anlaşıldı.
Amfibik türlerin üçte birinin nesli, büyük oranda bu öldürücü mantar türü nedeniyle yok olma tehdidi altında.

Boston'da bir araya gelen Amerikan Mikrobiyoloji Derneği'ne sunulan araştırma sonuçları, mantara karşı mücadele için bilim adamlarına yeni fırsatlar sunabilir.
Bilim adamı Reid Harris ve ekibinin yaptığı araştırma neticesinde, sarı ayaklı dağ kurbağalarının (Rana Muscoa) tedavisine bakterilerle takviyede bulunmanın, mantar saldırısına maruz kalan kurbağalarda görülen kilo kaybını azalttığı ve kurbağaların ömürlerini uzattığı ortaya çıktı.

Reid Harris, BBC'ye yaptığı açıklamada, mantar enfeksiyonuna maruz bıraktıkları kurbağaların yüzde 50 ila yüzde 60'ının öldüğünü, ama daha sonra bakteri verilen mantar kapmış kurbağaların hiçbirinin ölmediğini belirtti.

ABD'nin batısındaki Sierra Nevada dağlarında yaşayan sarı ayaklı dağ kurbağaları, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerden biri olarak nitelendiriliyor.
Bu kurbağaların sayılarının son 15 yılda yüzde 80 oranında azaldığı sanılıyor.
__________________

535
TEKNO HABER / Phoenix toprak örneğini gereken yere koyamadı
« : 10 Haziran 2008, 17:57:07 »
Phoenix toprak örneğini gereken yere koyamadı


Uzay aracı Phoenix, Mars yüzeyinden dün aldığı ilk toprak örneğini, bileşiminin inceleneceği hazneye koyamadı.

Araçtan bugün gelen fotoğraflar, toprak örneklerinin, ısıtılacakları hazneye ulaştırılamadığını gösterdi.

Araştırmacılara göre fotoğraflar, robot kol tarafından alınmış olan toprak örneklerinin, haznenin açık olan ağzı önünde veya civarına konduğunu gösteriyor. Hiç bir toprak parçasının, ince hazne içerisine düşmediği anlaşılıyor.

Bu hazneye yerleştirilecek olan toprak parçası ısıtılacak ve çıkacak olan gaz analiz edilerek, toprağın yapısı anlaşılacak.

Projede görevli bilim adamlarından Arizona Üniversitesinden William Boynton, araştırmacıların, sorunun kaynağını henüz anlayamadıklarını açıkladı.
__________________

536
TEKNO HABER / Araç telefonunu hatırlayan var mı?
« : 10 Haziran 2008, 17:56:55 »
Araç telefonunu hatırlayan var mı?



90'larda otomobillerde bulunması büyük lüks göstergesi olan telefonlar cep telefonlarının yaygınlaşması ile birlikte tarihin tozlu sayfalarında yerlerini aldılar. Şimdilerde araç telefonlarının izine rastlayabilen yok.
Akıllı bir girişimci, otomobilin içine monte edilen telefon fikrini farklı bir şekilde yorumlayarak, otomobile monte edilmiş, otomobilden çıkarılamayan telefon konseptini hayata geçirdi.

Ferrari, BMW ve Audi TT kasası içerisine yerleştirilmiş bu cep telefonları, özellikle küçük oyuncak otomobil tutkunları ile cep telefonundan ayrılamayan tüketicilere cazip gelebilir.

Telefonlar 1.3 ****piksel kameradan 1GB dahili hafızaya, 2.2 inçlik dokunmatik ekrana, MP3, MP4 oynatıcıya ve daha birçok güzel telefon fonksiyonu ile meraklısı oldukça fazla olan otomobilleri bir araya getiriyor. Fiyatları ise 200 ile 224 dolar arasında değişiyor.

Araç telefonlarına ne oldu?
Telekomünikasyon Kurumu, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından işletilen ve 17 bin dolayında abonesi bulunan araç telefonlarının kullanımını 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle sona erdirdi.

Araç telefonları, kısaca NMT olarak biliniyordu (Nordic Mobile Telephone) ve 522 alan kodu ile kullanılıyordu. 2008 itibariyle tarih olan araç telefonları Türk Telekom tarafından 1985 yılında hizmete sunulmuştu.
__________________


537
TEKNO HABER / Mar'stakİ Bu Şey Ne?
« : 10 Haziran 2008, 17:56:44 »
Mar'stakİ Bu Şey Ne?
Mars'taki bu şey ne?

Mars'tan gelen son fotoğraflar bilimadamlarını heyecanlandırdı. Anka kuşunun yanındaki şekiller araştırılıyor.
Uzay aracının hemen yanındaki çukurda görülen mavimsi renkteki şekiller merak konusu oldu.

Bilim insanları, bu fotoğrafların ardından, uzay aracının güçlü motorlarının iniş sırasında yüzey toprağını ve tozu kaldırarak, buzu ortaya çıkarmış olabileceğini düşünüyorlar.

Yeni fotoğraflar bilim insanlarını heyecanlandırırken, buzun yüzeye tahmin edilenden yakın olduğu ve aracın robot kolunun buraya kolaylıkla ulaşabileceği düşünülüyor.

Bilim adamları yerdeki tabakanın tuz mu, buz mu olduğunu inceleme sonucunda anlayabilecek. Phoenix uzay aracına Mars’taki toprağı kazarak ilk örnekleri alma ve inceleme komutu verildi.

Mars toprağının gevrek olduğunu ve kolayca ufalandığını belirten NASA uzmanları, robot kolun toprağı kazmakta herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını, kazı yapılacak yerde zeminin çok yumuşak olduğunu söylediler.

538
TEKNO HABER / Jüpiter her zamankinden daha büyük olacak
« : 10 Haziran 2008, 17:56:21 »
Jüpiter her zamankinden daha büyük olacak
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi 8 Haziran'da düzenleyeceği halk günü etkinliğinde gökyüzü meraklılarına, Jüpiter'in karşı konuma yaklaşması nedeniyle gökyüzünde yaşanacak şöleni izlettirecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AÜ Rasathanesi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projesi kapsamında gerçekleştirmekte olduğu astronomi etkinliklerine devam ediyor.

Rasathanenin 8 Haziran 2008 tarihinde yapacağı gökbilim etkinliğinde, Ay, Satürn ve Jüpiter'in yanı sıra bazı derin uzay cisimleri teleskoplarla gözlenecek.

Jüpiter, 9 Temmuz çarşamba günü "karşı konum" anlamına gelen Güneş ve Yer'le aynı doğru üzerinde olacak. Böylece gezegen, yörüngesi üzerinde Yer'e en fazla yaklaştığı konumda olacak.

Bu seneki karşı konumda Jüpiter, gökyüzünün Ay'dan sonraki en parlak gök cismi olacak. Karşı konuma bir ay kadar bir zaman olmasına karşın Jüpiter, Yer'e oldukça yaklaştı ve büyük oranda parlaklığa ulaştı.

9 Temmuz'da gerçekleşecek karşı konumda Yer'e yaklaşık 622 milyon kilometre uzaklıkta olacak olan Jüpiter, 8 Haziranda ise Yer'e 632 milyon kilometre uzaklıkta olacak.

8 Haziran akşamı saat 22.30'da Ay'dan hemen sonra güneydoğu ufkundan doğacak olan Jüpiter, sabaha kadar gözlenebilecek. Gezegen, Yer'e oldukça yaklaştığı için, her zamankinden parlak, Yer'den görünen diski de her zamankine göre biraz daha büyük olacak.

Rasathanenin bu ayki halk günü etkinliği, saat 20.00'de başlayacak ve havanın açık olması durumunda 00:00'a kadar sürecek. Jüpiterin yanı sıra, Ay, Satürn ve bazı derin uzay cisimlerinin teleskoplarla gözleneceği etkinlikte, Jüpiter gezegeninin kapsamlı bir şekilde anlatıldığı bir de sunum yapılacak.

Etkinlik programı ile ilgili tüm bilgiye AUG, Ankara Universitesi Gozlemevi adresinden ulaşılabilecek.
(CnnTürk)
__________________

539
TEKNO HABER / " Yeni Gmail özelliklerini keşfedin "
« : 10 Haziran 2008, 17:56:05 »
 " Yeni Gmail özelliklerini keşfedin "
Google, e-posta servisi Gmail üzerinde yeniliklere devam ediyor. Şirketin dün geç saatlerde yaptığı açıklama bir kısım yeni özelliklerin test amacıyla ziyaretçilerin kullanımına sunulduğu şeklindeydi.
Gmail’i İngilizce kullanan hesap sahipleri, “Seçenekler” sayfasında “Labs” isimli bir sekme görecekler. Bu sekme altında Google’ın test için sunduğu 13 yenilik bulunuyor. Google ziyaretçilerin bu yenilikleri deneyerek kendilerine geri dönüşte bulunmalarını bekliyor. İşte Gmail’de sunulan yeniliklerden bazıları:
Özel Gmail mesajlarını bookmark etmeye yarayan hızlı-link aracı.
E-posta’yı dereceli olarak yıldızlamaya yarayan “Superstars”
Kullanıcıların hesaplarını 15 dakikalığına kendilerine bile kitlemesine yarayan “e-mail addict”
Bütün karakterleri eşit genişlikte olan bir mesajı görüntülemek için sabit-genişlik fontu.
Fare hareketlerine göre işlem gerçekleştirme.
Özel klavye kısayolları.
Bir text dosyasından otomatik olarak imza ekleme özelliği.
Gmail’i kullanıyorsanız, sol üst köşedeki G-mail logosunun altında halen duran “beta” yazısı gözünüze çarpmıştır. Peki, Google, neden Gmail’i hala “beta” aşamasında tutuyor? Gmail ürün yöneticisi Keith Coleman’ın bu konu ile ilgili yorumu şöyle:
“Gerçekten yüksek standartlara sahibiz. Beta aşamasından çıkmadan önce yapmayı istediğimiz birkaç şey daha var. Kısa bir süre sonra Gmail beta sürecinden çıkacak.”
__________________

540
" Turkcell dünyanın 25. büyük iletişim ve teknoloji şirketi "
Turkcell; iletişim ve teknoloji şirketlerinin Standard&Poor’s finansal verilerine göre sıralandığı ‘Businessweek Infotech 100′ listesinde 25. sıraya yerleşti.
Intel, Cisco, HP, LG, Samsung, SAP gibi dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin önünde yer alan Turkcell, listeye giren Avrupa şirketleri arasında da 5. oldu.
Turkcell, halka açık iletişim ve teknoloji şirketlerinin Standard&Poor’s verilerine göre sıralandığı ‘Businessweek Infotech 100′ listesine bu yıl 25. sıradan girdi. 10 yıldır yayınlanan listeye üst üste beşinci kez giren Turkcell, listedeki Avrupa şirketleri arasında da 5. sırada yer aldı.
Cisco, HP, LG, Samsung, Intel ve SAP gibi teknoloji devlerini geride bırakan Turkcell, aynı değerlendirmede hissedarlara sağlanan kazanç sıralamasında ise, yıllık yüzde 34′lük artışla 24. sırada yer aldı.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell’in üst üste beşinci kez Infotech 100 listesine girmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Ciliv, “Bu önemli araştırmada dünya devi şirketlerinin önünde Türkiye’nin Turkcell’i olarak yer almak bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Bu başarı Turkcell çalışanları, iş ortakları ve bayilerinden oluşan ekosistemin ve Türkiye’nin başarısıdır. Hızımızı kesmiyoruz. Dünyada iletişim ve teknoloji alanındaki yatırımlarımızla fark yaratmaya devam etmek istiyoruz ve daha yapacak çok işimiz olduğuna inanıyoruz.” dedi.
Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden 19 iletişim ve teknoloji şirketinin girebildiği listede, son beş senede olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den sadece Turkcell yer aldı. ‘Bu yıl “Businessweek Infotech 100′de online alışveriş devi Amazon.com birinci sırayı alırken, Apple ikinci, IBM onüçüncü ve dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Oracle 22., Microsoft ise 23. oldu.
__________________
..
Armida is offline      Alıntı Yaparak Cevapla