İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

565
OFFC 261 / LOGO 1
« : 10 Haziran 2008, 13:56:03 »

566
OFFC 261 / !!! KAYITLAR BURAYA !!!
« : 10 Haziran 2008, 13:54:30 »


OYUNSİTENİZ FİFA 08 FFC 261 TURNUVASİ KAYİTLARİ AÇİLMİŞTİR.KAYDİNİZİ BU TOPİC İÇERİSİNE NİCK VE MSN ADRESLERİNİZİ AŞAĞİDAKİ GİBİ ALT ALTA YAZARAK YAPTİRABİLİRSİNİZ.TAKİMLAR SERBESTDİR 4 KİŞİDEN OLUŞACAKTIR.
KATİLİMCİLARA BAŞARİLAR DİLERİM !


^^ NİCK ^^

^^ MSN ^^

567
RAPOR EDİLME BÖLÜMÜ / BY_RİVALDONUN RAPOR YERİ
« : 10 Haziran 2008, 12:58:18 »
BY_RİVALDO'nun 1.HAFTA RAPOR YERİ İKİNCİ MESAJDA YAZILACAK

1.HAFTA RAPOR YERİ YARIN SABAH ( 11 HAZİRAN 2008 ) PAZARTESİ GÜNÜNDE BAŞLAYACAK VE

18HAZİRAN 2008 PAZARTESİ GÜNÜNDE SONA ERECEK

568
YEREL HABERLER / Güvenlik Amiri Sır Oldu 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:50:25 »
 Güvenlik Amiri Sır Oldu 10.6
Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Doğa Parkı'nda 2'si bayan 3 arkadaşıyla birlikte alkol aldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan güvenlik amiri için endişeli bekleyiş sürüyor. 2 çocuk babası güvenlik amiri için gazeteye kayıp ilanı veren yakınları, görenlerden insanlık namına haber vermelerini isteyip yerini söyleyene ödül vereceklerini bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Otosansit'te güvenlik amiri olarak görev yapan Tanju Sarıkaya (44), 1 ay önce 2'si bayan 3 arkadaşıyla birlikte Yiğitler mevkiindeki Doğa Parkı'nda alkol aldı. Gece yarısı arkadaşlarından ayrılan Tanju Sarıkaya'dan bir daha haber alınamadı. Olayın üzerinden 48 saat sonra Tanju Sarıkaya'nın hayatından endişe eden yakınları, polise ve jandarmaya giderek durumu bildirdi. Olayla alakalı araştırma başlatan güvenlik güçleri, güvenlik amirinin otomobilini sabaha karşı Doğa Parkı'ndaki ormanlık alan içerisinde terk edilmiş olarak buldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırma sonrasında otomobilde herhangi bir ize rastlanmazken, en son gece yarısı saat 02.00'de bayan arkadaşlarıyla görüşen Tanju Sarıkaya'nın kullandığı cep telefonunun sinyaline de ulaşılamadığı bildirildi. Yakınlarının isteği üzerine Doğa Parkı'nda defalarca arama yapan "AKUT" timleri de 2 çocuk babasının izine rastlamadı. Olayın planlanarak işlenmiş bir cinayet olabileceğini düşündüğünü belirten ağabey Yurtsever Sarıkaya, kardeşini ölü yada diri bulup getirenlere ödül vereceğini söyledi. Öte yandan olayla alakalı cinayet büro amirliği ekipleri ve jandarma tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

569
Malatya'da Ekmekte Fiyat ve Gramaj Karmaşası 10.6
Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj karmaşası yaşanırken, Malatya Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikası ise ekmeğe zam yapmadı.

Ticaret ve Sanayi Odası, somun (francala) ekmeklerde 300 gramın 70 YKr'den satışına karar verirken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de, 200 gram pide ekmeğin fiyatını 50 YKr olarak belirlemişti.

Fırınlarda değişik gramaj ve fiyatta ekmek satılması tüketicinin kafasını karıştırırken, önümüzdeki günlerde gramaj ve fiyatın oturmasının beklendiği bildirildi.

Bu arada, Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gereği somun ekmek gramajının 300 grama çıkarılmasının zorunlu olduğu, bu doğrultuda Malatya Belediyesi'ne ait Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ) Ekmek Fabrikası'nın da ekmek gramajını 300 gramaja çıkardığı belirtildi.

Daha önce 200 gram somun ekmeğini 30 YKr'den satan MEGSAŞ, yeni düzenlemeyle 300 gram somun ekmeğini 45 YKr'den satmaya başladığı açıklandı.

570
YEREL HABERLER / Vatandaş Yerli Sebzeye Yöneliyor 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:49:46 »
 Vatandaş Yerli Sebzeye Yöneliyor 10.6
Şanlıurfa'da hormonlu sebzelerin zararlarını gören vatandaşlar kendi sebzesini kendi bahçesinde yetiştirmeye başladı.

Şanlıurfa'da sebze fidanların satıldığı Akçakale yolu üzerine gelen vatandaşlar, yerli sebze fidelerinin bağını 5 YTL'ye alıyor. Kendi tarlasında sebzesini yetiştirmeye başladığını söyleyen fide satıcısı İzzet Karataş, "Yerli salatalık, domates, patlıcan ve biberin bağını 5 YTL'ye veriyorum. Bu fideleri Birecik ilçesinde Fırat kenarında yetiştirdikten sonra getirip vatandaşa satıyorum. Vatandaş hormonlu sebzelerden korktuğu için artık kendi sebzesini kendi tarlasında yetiştirmeye başladı. Büyük talep olduğu için müşteriye fide yetiştiremiyoruz. Hormonlu sebzeler topraksız yerde, suni gübre ve ilaçla büyütülüyor. Ama sattığımız bu sebzeler doğal ortamları olan tarlada yetiştiriyor. Doğal olarak yetiştirilen sebzelerin tadı kokusu çok güzel oluyor" dedi.
__________________

571
YEREL HABERLER / Kamyon, İtfaiye Aracına Çarptı 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:49:32 »
Kamyon, İtfaiye Aracına Çarptı 10.6
Zonguldak'ta bir kamyon, itfaiye aracına yandan çarptı. İtfaiye aracının merdiveninde bulunan ve kavşakta kamera monte eden bir teknik personel, kazadan yara almadan kurtuldu.

Zonguldak Valiliği önünde bulunan kuğulu kavşakta aydınlatma direğine kamera takılması için Mehmet Arslan idaresindeki 67 DC 556 plakalı itfaiye aracı ayaklarını açtı. İtfaiyenin merdivenine çıkan bir teknik personel, aydınlatma direğine kamerayı yerleştirmeye başladı. Daralan yoldan geçmeye çalışan 14 DA 877 plakalı kömür nakliyatı yapan bir kamyon ise park halindeki itfaiye aracına yandan çarptı. Kazada merdiven geri çekilerek yaklaşık 15 metre yükseklikte kamerayı takmaya çalışan teknik personel itfaiye aracından indirildi. Kent merkezindeki trafik kazası nedeniyle uzun süre trafik tıkanırken, itfaiye aracının yere sabitlemekte kullandığı ayak hasar gördü. İtfaiye aracının sürücüsü Mehmet Arslan, kazaya karşı tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Merdivendeki teknik personelin kaza anında yaralanmasının mümkün olmayacağını ifade eden Arslan, "İtfaiye aracının ayaklarını açmadan önce gerekli ikazları gerçekleştirmiştik. Uyarı levhalarını koyduk. Lambaları açtık. Ayakları açarak itfaiye aracını sabitleştirdik. Merdiveni açarak emniyetten izinli kamera takım işlemine başlamıştık. Bu esnada aracın yanından geçen kamyon ayaklara çarptı. Kamerayı monte eden teknik personel merdivendeydi ama bir şey olması mümkün değil. Yukarıda sarsıntıyı bile hissetmemiştir" dedi.

Kaza yapan araçlar, olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik yeniden ulaşıma açıldı.
__________________

572
Gültepe Şenliği'ne Katılanlar Okulun Bahçesine Sığmadı 10.6
Konak Belediyesi ve Yöre Dernekleri Platformu ile ortaklaşa düzenlenen Gültepe Şenliği binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Çınartepe Mahallesi'deki Kenan Evren Lisesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe katılan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, gece boyunca,vatandaşlar ile birlikte halay çekti, türküler söyledi.

Barış Dayanışma Derneği Başkanı Ali Rıfat Koç'un da katıldığı şölende sanatçılar Mustafa Özarslan-Grup Çığ ile Umuda Ezgi ve Nihat Aydın şarkı ve türküleriyle geceyi renklendirdi.
__________________

573
YEREL HABERLER / Vali Malay'dan ÖSS Mesajı 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:49:11 »
 Vali Malay'dan ÖSS Mesajı 10.6
Aydın Valisi Mustafa Malay; hafta sonu yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı öncesinde, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi. Sınavın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğuna işaret eden Malay, ama hiçbir sınavın insanların geleceğini belirleyemeyeceğini savundu.

Yorucu geçen bir eğitim ve öğretim yılının ardından 15 Haziran 2008 Pazar günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Aydın'da da bir çok öğrencinin ÖSS'ye katılacağını hatırlatan Vali Mustafa Malay, öğrencilerden bu sınavın geleceklerini etkileyecek önemli bir fırsat olduğunu unutmamalarını istedi. Başaracağına inanarak sınava giren öğrencilerin hedeflerine ulaşabileceğini belirten Malay, "Uykunuzu iyi alıp, heyecanınızı yenerseniz başarınız artacaktır. bizler sizlere güveniyor, yürekten başarılar diliyoruz. Kuşkusuz, bir sınavla öğrencinin geleceği belirlenemez ve belirlenmemelidir. Dolayısıyla, her şeyimizi bu sınava bağlamamalıyız. Yeteneksiz öğrenci yoktur. Başarılı olacağı alanı, zamanı ve zemini henüz bulamamış öğrenci vardır. Hayat fırsatlarla doludur. Sağlıklı ve kendimizi motive etme becerisine sahip isek; elbet bir gün aradığımız fırsat önümüze gelecektir. İnsanın her durumu takdire şayandır. Bunun için, her anımızı mutluluktan pirim vermeden yaşamaya hazır olmalıyız. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet; kendine güvenen, başı dik, alnı açık, çalışkan gençlere minnettardır. Sizlerin huzurlu bir ortamda sınava girebilmeniz ve başarılı olabilmeniz için, ilimizde ve ilçelerimizde tüm tedbirler alınmıştır" dedi.

Velilerin de sınav öncesi ve sonrasında bir takım sorumlulukları olduğuna değinen Malay, "Öğrencilerimize, bu önemli günde, ne olursa olsun yanlarında olduğunuzu göstermenizi ve onları yüreklendirmenizi içtenlikle diliyor, öğrencilerimize başarılarla dolu mutlu yarınlar temenni ediyorum" diye konuştu.

574
 Karadeniz Fındığı Gap'ta Yetiştiriliyor 10.6
Karadeniz Bölgesi'nin geleneksel tarım ürünü fındık artık GAP'ta da yetişiyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Yolboyu (Sasi) Köyü'nde deneme amaçlı ekilen 100 ağaç, bölge iklimine uyum sağlayarak meyve vermeye başladı. Çiftçilik yapan Celal Ercan, diktiği fındık ağaçların ürün verdiğini söyleyerek, "GAP topraklarında her türlü meyvenin yetişebileceği gösterilmiş oldu" dedi.

Ercan, Trabzon'a ziyaret amacıyla gittiği bir dönemde, birkaç tane fıstık fidanı getirerek, 50 dönümlük arazisine diktiğini belirtti. Yeterli su olmadığı için diktiği 100 ağaçtan 70'nin kuruduğunu, ancak 30 ağaçtan ürün alabildiğini belirten Ercan şöyle konuştu:

"Bunları aldığım arkadaş bana dedi ki, 'Fındığın iyi bir gelişme göstermesi ve bol ürün vermesi nemli için iklimin uygun olması gerekir. Ülkemizde fındık yetiştiriciliği bakımından en uygun iklim özelliğine sahip bölge Karadeniz kıyı bölgesidir.' Ama ben deneme amacıyla köyüme getirdim. Yetiştirdiğimiz fındıklar o kadar iyi oldu ki, Karadeniz fındığına rakip oldu. Benim yetiştirdiğim Karadeniz fındığından daha iyi oldu. Gelen vatandaşlar gözlerine inanamıyorlar. Karadeniz fındığı bu iklimde olmaz diyenleri bahçeme getirip yetiştirdiğim fındıkları gösteriyorum. Çok kaliteli ve verimli ürün aldım. Bölgede bir ilki gerçekleştirdiğim için mutluyum. Zaten bölgede mutlaka pamuk ve hububata alternatif ürünler bulunmalıdır. Bu konuda bir öncülük yaptım. Suruç bölgesinde en büyük sıkıntı, su olmayışıdır. Çünkü yeraltı su kaynakları büyük ölçüde tükendi. Bu nedenle GAP kapsamında Suruç-Baziki Sulama Projesinin biran önce hayata geçirilmesi gerekir."

575
Tersanede Yaşanan İşçi Ölümlerine Tabutlu Protesto 10.6
Tersane İşçileri Birliği Derneği üyeleri, Tuzla Tersanesi'nde geçtiğimiz hafta bir işçinin daha hayatını kaybetmesini düzenledikleri tabutlu eylemle protesto etti.

Tuzla Tersaneleri'nde pazar sabahı üzerine yarım tonluk demir parçası düşen 35 yaşındaki 2 çocuk babası İhsan Turan hayatını kaybetmişti. Tersane İşçileri Birliği Derneği üyesi 15 kişilik bir grup, bugün Turan'ın hayatını kaybettiği Selahattin Aslan Tersanesi önünde toplandı. Temsili tabut, ellerinde pankartlar ve dövizlerle tersane önüne gelen grup, sloganlar atarak ölümleri protesto etti.

Grup sözcüsü, yaptığı basın açıklamasında, İhsan Turan ile işçi ölümlerinin 97'ye yükseldiğini belirterek, "Tuzla tersaneler cehenneminde söz artık tamamen hükmünü yitirdi. Görüyoruz, yine önlemler alınmıyor, ölümler devam ediyor. Bu nereye kadar bu şekilde devam edecek" dedi.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri temsili tabutu tersane önüne bırakarak olaysız dağıldı. Tersane önünde basın açıklamasının yapıldığı sırada eylem olacağı ihbarın alan emniyet kuvvetleri, geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylem sırasında bölgede çevik kuvvet polisi ve bir panzer hazır tutuldu.

Öte yandan, Limter-İş Sendikası üyeleri işlerine gitmek için yolda yürüyen işçilere bildiri dağıttı. Sendika üyeleri, tersane işçilerinin 16 Haziran' da yapmayı planladıkları greve destek vermelerini istedi.

576
Silifke'de Buğday Verimi Yüzde 40 Düştü 10.6
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, buğdayın yetişme süreci ve başak oluşumu döneminde yeterli yağışın düşmemesinin buğdayda verimi yüzde 40 oranında düşürdüğünü söyledi.

Can, yaptığı açıklamada, bu yıl yörede 200 bin dönüm alana buğday ekimi yapıldığını, hasada başlandığını ve geçen yıllarda bir dönümden ortalama 650-700 kilo ürün alınırken, bu yıl yetersiz yağış nedeniyle bunun 400 kiloya kadar düştüğünü ifade etti.

Yeterli yağış düşmemesi nedeniyle verimde yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını kaydeden Can, "Bu sıkıntının yanında, üreticilerimiz bin bir emeklerle buğday üretimi yapıp, kendilerini memnun edecek fiyattan satmayı bekliyor. Hükümetin artık üreticisine sahip çıkması gerekir. Her geçen gün daha da kötü duruma düşen üreticimiz, artık geleceğe endişeyle bakıyor. Çiftçi borçlu olduğu için elindeki mahsulünü ucuz fiyattan sattı, kazan yine tüccarlar oldu'' dedi.