İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

589
YEREL HABERLER / Konya'da İki Kamyon Çarpıştı: 1 Ölü 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:41:38 »
Konya'da İki Kamyon Çarpıştı: 1 Ölü 10.6
Konya'da dondurma yüklü kamyonla, patates yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Adana Çevre Yolu Şekerciler kavşağından meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adana istikametinden gelen M.T (58) idaresindeki 31 VH 240 plakalı patates yüklü kamyon, kavşaktan dönen Ali Oduncu (54) idaresindeki 42 DP 172 plakalı dondurma yüklü kamyona çarptı. Çarpmanın şiddetiyle dondurma yüklü kamyon refüje çarptıktan sonra devrilerek yan yattı. Kamyonun parçalanan kasasından yola saçılan çok sayıda dondurma paketi ve soğutucu dolap araç trafiğinin uzun süre aksamasına neden oldu. Kazada hurdaya dönen dondurma yüklü kamyonda bulunan Ali Oduncu, şoför koltuğuyla direksiyon arasında sıkışarak can verdi. Kazadan yara almadan kurtulan diğer kamyon şoförü M.T ise, gözaltına alınarak polis merkezi götürüldü. Ali Oduncu'nun cesedi olay yerine gelen itfaiye tarafından bulunduğu yerden çıkarılarak Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya karışan kamyonların bulunduğu yerden kurtarıcı yardımıyla kaldırılmasıyla kapanan yol araç trafiğine tekrar açıldı.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

590
YEREL HABERLER / Uçakta Telefonla Konuşmaya Gözaltı 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:41:24 »
Uçakta Telefonla Konuşmaya Gözaltı 10.6
İstanbul'dan Kars'a gelen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta cep telefonlarını açan 2 kişi gözaltına alındı.

THY'nin İstanbul-Kars seferini yapan TK 714 sefer sayılı uçakta, yolculuk anında cep telefonlarını açan N.E. ve Nahcivanlı R.A. hakkında pilot şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan N.E. ve R.A. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

591
YEREL HABERLER / Karayollarında Durum 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:41:11 »
  Karayollarında Durum 10.6
Karayollarının bazı kesimlerinde, yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, Arhavi-Hopa-Sarp yolundaki Arhavi Tüneli aydınlatma çalışmaları nedeniyle 4-8. kilometreler arasında, Rize-Hopa istikametine gidecek araçlar için ulaşım Arhavi şehir geçişinden sağlanacak.

Yeniçağa-Mengen yolunun 0-30. kilometreleri arasındaki bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Konya-Ankara yolunun 0-3. kilometreleri arasındaki kavşak düzenleme çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.
_________

592
YEREL HABERLER / Ege'ye Tsunamİ Merkezİ 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:40:55 »
Ege'ye Tsunamİ Merkezİ 10.06
Türkiye Jeofizik Kurumu Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Yunanistan’daki 6.5 büyüklüğündeki depremin Mora-Girit-Rodos-Fethiye yayının batı ucunda meydana geldiğini, fay hattının bir ucunun Türkiye’de Denizli Çameli’nde olduğunu belirtti. Bu fayın son 500 yıl içinde 15 tane 6.5’ten büyük deprem ve tsunami meydana getirdiğini belirten Ercan, "Türkiye ve Yunanistan’ın ortak bir tsunami uyarı merkezi kurması gerekir" dedi.

593
Dörtyol'da Komando Taburuna Roketli Saldırı 10.6
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları eteklerinde konuşlu bulunan komando taburuna sabaha karşı terör örgütü tarafından roketli saldırı düzenlendiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı Dörtyol'da konuşlu bulunan Çorum Komando Taburu'nun Amanos Dağları'na bakan kesimine teröristler tarafından roketli saldırıda bulunuldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.
__________________

594
YEREL HABERLER / Pantolon YÜzÜnden AĞabeyİnİ Vurdu 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:40:32 »
Pantolon YÜzÜnden AĞabeyİnİ Vurdu 10.06
MERSİN’in Erdemli İlçesi’nde, Dengir Düştü (18) ile Mahir Düştü (26) kardeşlerin İstanbul’da oturan yakınları, hediye olarak çeşitli kıyafetler gönderdi. İddiaya göre, iki kardeş eşyaların arasındaki bir pantolonu çok beğendi. İki kardeş dün akşam paylaşamadıkları pontolon için tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Dengir Düştü, evlerinde bulunan ruhsatlı av tüfeğini alarak ağabeyini sağ kolundan vurdu. Yaralanan Mahir Düştü, hastaneye götürülerek tedaviye alınırken, zanlı kardeş yakalandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

595
Bu Köyde Enstrüman Çalıp Şarkı Söylemeyen Ayıplanıyor 10.6
Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Gökçeyaka köyünde ahali, gündüz tarlada çalışıyor, akşamları ise bir yerde toplanarak çalgılar eşliğinde günün stresini atıyor. Türkücü ve çalgıcının bol olduğu köyde çalgı çalıp türkü söylemesini bilmeyenler ayıplanıyor.

Köydeki eğlencelere 7'den 77'ye herkes katılarak günün stresini atıyor. Sesi güzel olanlar türkü seslendiriyor, oynamak isteyenler piste çıkarak başlıyor oynamaya. Geceye kadar devam eden sazlı sözlü eğlence, bir sonraki günde devam ettirilmek üzere noktalanıyor. Hafta sonlarında ise düğünlere para kazanmak için gidilmesi sebebiyle katılımcıların sayısında azalma oluyor.

Üniversitede ders veren köy çalgıcısı olarak ünlenen Hayri Dev'in oğlu Bayram Dev, genellikle akşamları toplanarak, etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bayram Dev şöyle devam etti: "Arkadaşlarla toplanırız çalar, söyleriz, oynarız. Yani şenlikler yaparız. Gittiğimiz düğünlerde de şenlikler devam eder. Gökçeyaka'da herkes söyler, çalar."

Üç telli bağlama çaldığını söyleyen Muhammet Koç da hem çiftçilikle hem de düğünlere giderek kazanç sağladığını ifade etti. 7 yaşından bu yana çalgıcılık yaptığını kaydeden Mehmet Arı, "Bu köyde çalmazsan 'neden öğrenmedin?' derler. Küçük yaşlarda öğrendiğim bu çalgıcılık sayesinde şimdilerde düğünlerde çalışıyorum." diye konuştu. Kırsal bölgede yaşadıkları için türkücülük veya çalgıcılığa yöneldiklerini belirten Ercan Arı, Gökçeyaka köyünde çalgıcılığın çok meşhur olduğunu, herkesin çalıp söylediğini dile getirdi.

Gökçeyaka'da doğan ve köyünde ilköğretim öğretmenliği yapan Ömer Tokur ise herkesin saz ve sözle uğraşmasını şöyle açıkladı: "Bu köyün dağlarında çobanlık yapan erkeklerin, sevgilileri ile birleşebilmek veya sevgili bulabilmek için bir sanatla meşgul olmaları gerekiyormuş. Bundan dolayı bir kişi mutlaka ya çalacak ya da söyleyecekmiş. Şimdilerde bu gelenek akşamları devam ettiriliyor. Üç telli cura ve sazla eğlence düzenleniyor. Biz de buraya gelip okul ve tarladaki stresimizi atıyoruz." Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz da Gökçeyaka köyünün özellikle çalgıcı ve türkü söyleyen tarafı ile meşhur olduğunu kaydederek, geceleri yapılan programa zaman zaman iştirak ettiğini belirtiyor.

Üniversitede ders veren köy çalgıcısı Hayri Dev de Gökçeyaka'da yetişti. Sadece düğünlerde çalıp söyleyen Hayri Dev, 1933'te Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Gökçeyayla köyünde doğdu. Yoksul dağ köyünde, küçük yaşlarda dinlediği üç telli saza gönül verdi. 17-18 yaşlarına geldiğinde sipsi denilen düdük ile üç telli bağlamanın ustası oldu. 1992'ye kadar düğünlerde şarkı söyleyip geçimini sağlayan Dev'in hayatı, Fransız Doç. Jerome Cler'i tanımasıyla değişti. Bu tarihten sonra Avrupa'daki çeşitli üniversitelerde ders veren Dev, son zamanlarda Türkiye'de de tanınır hale geldi. Özellikle Denizli'de köy çalgıcısı muamelesi gören Dev, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) "Yaşayan İnsan Hazinesi"ne aday gösterildi.

596
İzmir'deki Minibüs Hatlarına Üç Yeni Hat Daha İlave Oldu 10.6
İzmir Ulaşım Koordinasyon Organize Merkezi(UKOME), Gaziemir-Basınsitesi, Pınarbaşı-Evka-4 ve Gaziemir-Gültepe hatlarını ulaşıma açtı. İzmir Minibüsçüleri Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici yaptığı açıklamaya göre minibüs hatlarının yenileriyle birlikte 62 'ye çıktığını kaydetti.

Karşıyaka Girne güzergahının da yeniden belirlendiğin açıklayan Oda Başkanı Kayışdikici, yeni açılan 1. Hattın Gaziemir-Basınsitesi hattı, Serbest bölge, Karabağlar ilçe garajları, Aktepe, Emrez, Aydın, Peker ve Selvili, Günaltay mahallelerinden geçip 5714/1 sokaktan Eskiizmir Caddesi'nden Saim Çıkrıkçı Caddesi'nden Üzümcü Okuluna, Bozyaka Hastanesi, Bozyaka Emeniyet'ten Hatay'a dönüp Eşrefpaşa Lisesi, Yeşilyurt Atatürk Hastanesi yeni acil çıkışından Basınsitesine gideceğini açıkladı.

2. Gaziemir-Gültepe hattının ise, Gaziemir, Karabağlar, Bozyaka Hastanesi, Buca Nota kavşağı'dan Gürceşme Rüştü Ünsal Polis Okulu'na dönecek , Levent ve Gültepe'de son bulacak. 3. açılan Pınarbaşı-Evka-4 yeni hattı ise, Pınarbaşı'ndaki 5. Sanayi sitesinden Pınarbaşı Merkez'den BMC önüne, Ümit mahallesi, Doğanlar, Mevlana Mahallesi'nden Ege Üniversitesi Metro'dan Atatürk Mahallesi'nden Evka-4'te son buluyor. İzmir Minibüsçüleri Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, İzmir Metropol alanında bin 117 minibüsle çalışan bin 121 faal üyeye hizmet verdiklerini, halkın iyiliği için yeni hataları açtıklarını, her türlü teklif değerlendirdiklerini de söyledi.
__________________

597
YEREL HABERLER / Malatya Ticaret Borsası 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:39:50 »
Malatya Ticaret Borsası 10.6
Malatya Ticaret Borsası'nda, Extra Kuru Kayısı 3.8 YTL ile 4 YTL'den işlem gördü.

Borsa'da, bugün oluşan fiyatlar şöyle:

ÜRÜN FİYATI

Extra Kuru Kayısı 3.8 YTL - 4 YTL

1.Kalite Kuru Kayısı 3,6 YTL - 3,75 YTL

2.Kalite Kuru Kayısı 3,4 YTL - 3,5 YTL

3.Kalite Kuru Kayısı 3 YTL - 3,2 YTL

1.Kalite Iskarta Kayısı 2,4 YTL - 2.6 YTL

2.Kalite Iskarta Kayısı 2.2 YKR - 2.3 YTL

Gün kurusu Kayısı: 3.4 YTL - 3.5 YTL

İslimli Kabuk 3.7 YTL - 4 YTL

Kabuklu Tatlı Çekirdek 60 YKR - 70 YKR
__________________

598
YEREL HABERLER / Borsa Güne Satıcılı Başladı 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:39:34 »
Borsa Güne Satıcılı Başladı 10.6
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi 1. seansa satıcılı başladı. Borsa açılış seansında endeks dünkü kapanışa göre 316 puan değer kaybederek 38,745 puandan güne başladı.

Hisse senetleri ise ortalama yüzde 0,81 oranında değer kaybetti.

599
YEREL HABERLER / Araban'da Antepfıstığı Rekoltesi 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:39:20 »
Araban'da Antepfıstığı Rekoltesi 10.6
Gaziantep'in Araban ilçesinde iç güvesi ve beyaz sinekle mücadelenin başarılı olması sonrasında antepfıstığı rekoltesinin yüksek olmasının beklendiği bildirildi.

Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, yaptığı açıklamada, antepfıstığı bahçelerini gezerken gördüğü iç güvesi ve beyaz sinekle mücadelenin geçen süre içerisinde yapıldığını ve mücadelenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Sarıkaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"15-20 gün önce üreticilerimizin antepfıstığı bahçelerinde aniden oluşan hastalıklar ve dökülmelerin görüldüğünü belirterek bizi bilgilendirmelerinin ardından çalışma başlattık. Aldığımız numuneleri Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderdik ve yapılan inceleme sonucunda zararlıların iç güvesi ve beyaz sinek olduğu tespit edildi. Çiftçilerimizden hemen ilaçlı mücadele başlatmalarını istedik. İlaçlama yapan çiftçilerimiz antepfıstığı bahçelerini adeta istila eden zararlılardan kurtulmuş oldu." Sarıkaya, Araban ilçesinde yetiştirilen antepfıstığında bu hasat döneminde rekoltenin her yıla göre daha fazla olacağını beklediklerini ifade etti.

600
YEREL HABERLER / Kilis 7 Aralık Üniversitesi Büyüyor 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:39:04 »
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Büyüyor 10.6
Kuruluşunun 1. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Kilis 7 Aralık Üniversitesi Türkiye'nin en hızlı büyüyen üniversiteleri arasında yerini alırken Kilis'in kalkınmasında da önemli rol oynuyor.

Bünyesinde Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Meslek Okulu, Kilis Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Fen Bilimleri Entütüsü, Sosyal Bilimler Enstütüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi'ni barındıran 7 Aralık Üniversitesi, adeta baş döndürücü bir hızla büyürken Kilis'in ekonomik anlamdaki gelişimine de önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.

Kuruluşundan bu yana hızlı büyüme trendini sürdüren Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin akademik eğitim alanında da önemli başarılara imza attığını ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Şükrü Karataş, "Üniversitemiz kuruluşunun 1. yılında gerek eğitim kadrosu, gerekse akademik başarılarıyla adından sıkça söz ettiren önemli eğitim kurumları arasında yerini almıştır. Kurulduğu günden bu yana bir çok alanda yüzde yüzün üzerinde gelişim göstererek büyüme ve gelişme alanında önemli bir varlık göstermiştir. 2048 toplam öğrenci sayısına sahip olan üniversitemizde bir çok fakülte ve meslek yüksek okullarının bölümleri bulunmaktadır. Geleceğin büyük üniversiteleri arasına girmeye aday kurumlar arasında yer alan üniversitemiz aynı zamanda Kilis'in de göz bebeği durumundadır. Bir çok yatırımımızda devlet vatandaş işbirliğinin önemli gelişmelerine şahit olduğumuz Kilis'te vatandaşlarımız üniversitelerini sahiplenmiş ve gelişime katkılar sağlamaya çalışmaktadır. Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeye aday olan üniversitemizin kalkınması ve gelişmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapacağız. Fakülte sayısının arttırılması ve üniversitenin fiziki koşullarının geliştirilmesi buna paralel olarak öğrenci sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalarımız sürmektedir" dedi.