İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - m3t3d1nh0

601
Ecelİyle ÖldÜ DedİĞİ Annesİnİ BoĞmuŞ 10.06
Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nin Kuyucak Köyü’nde geçen 1 Mayıs’ta 61 yaşındaki Ayşe Soyemre, hayatını kaybetti.
Yaşlı kadının birlikte yaşadığı oğlu 38 yaşındaki Mevlüt Soyemre ile gelini Hatice Soyemre annelerinin aniden fenalaşıp eceliyle öldüğünü söylediler. Ayşe Soyemre, köy mezarlığında toprağa verdi. Ancak Soyemre’nin ölüm raporu alınmadan gömüldüğü ortaya çıktı. Ayşe Soyemre’nin komşusu Ramazan Yuvabezek, kadının kendisine bakmak istemeyen oğlu ve gelini ile sık sık tartıştığını, hiçbir rahatsızlığı yokken öldüğünü iddia ederek, Acıpayam Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulundu. Savcılığın talimatıyla 4 gün önce Soyemre’nin mezarı açılarak otopsi yapıldı. Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan otopside Soyemre’nin boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Jandarma, annesiyle aralarında geçimsizlik bulunan oğlu Mevlüt ile gelini Hatice Soyemre’yi gözaltına aldı. Cinayet suçlamalarını kabul etmeyen çift tutuklandı.
__________________


602
'zipkinla Vururuz' Tepkİsİ UtanÇ Verİcİ 10.06
Muğla Ören sahilinden ayrılmayan Akdeniz foku Badem üzerine yapılan tartışmaya birkaç yıl önce bir Akdeniz fokunu evlat edinen, AKP Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Zeynep Karahan Uslu da katıldı. Badem için "Kedi değil ki okşansın, köpek değil ki sevilsin" diyen Uslu, "Beslemeyin, uzak durun ki, doğal hayatına geri dönsün" çağrısı yaptı.
Uslu, "Denizde karşıma çıkarsa Badem’i zıpkınla vururum" tepkilerini de "utanç verici" bulduğunu söyledi, "Bu canlı türü korunacaksa Fas, Yunanistan ve Türkiye sayesinde korunacak. Bu çok büyük sorumluluk" dedi.

603
YEREL HABERLER / Öz kızına tecavüz etti 09 Haziran 2008
« : 10 Haziran 2008, 12:38:22 »
Öz kızına tecavüz etti 09 Haziran 2008

Afyonkarahisar'da dehşete düşüren olay! Sürekli alkol alan babanın 1,5 senedir öz kızına tecavüz ettiği ortaya çıktı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Kusura beldesinde bir baba öz kızına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Kusura beldesinde yaşayan 16 yaşındaki M.Y. babası S.Y.'nin (36) sürekli alkol aldığı ve 1,5 senedir kendisine tecavüz ettiği ihbarı üzerine harekete geçen Sandıklı jandarma ekipleri beldeye baskın yaparak baba S.Y.'yi gözaltına aldı. Sandıklı Devlet Hastanesi'ne sevk edilen M.Y.'de yapılan muayeden sonra tecavüz bulgularına rastlandı.

M.Y., hastanedeki tedavisinin ardından Afyokarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. Baba S.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
__________________

604
YEREL HABERLER / Abla -yeĞene Kot DayaĞi 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:38:08 »
Abla -yeĞene Kot DayaĞi 10.06
Şanlıurfa’da, 31 yaşındaki İzzet Salman, kot pantolon giyen yeğeni 17 yaşındaki E. ile giymesine izin veren ablası 35 yaşındaki Semira Tokçam’ı döverek hastanelik etti.
Ceylanpınar’a bağlı Evrenpaşa Köyü’nde çiftçilik yapan İzzet Salman, iddiaya göre komşularının ve arkadaşlarının "Emine köy yerinde kot pantolon giymeye utanmıyor mu" sözleri üzerine öfkelendi. Ablası Semira Tokçam’ın evine giden İzzet Salman, yeğeni E’yi yanına çağırıp "Bir daha kot pantolon giymeyeceksin. Senin yüzünden el áleme rezil oldum" dedi. Bunun üzerine genç kız dayısına, "İstediğimi giyerim, kimse karışamaz" diye karşılık verdi.


Yeğeninin sözlerine öfkelenen Salman, E’yi dövmeye başladı. Kızının dövülmesine engel olmak için araya giren Semira Tokçam da "Hem kızına kot pantolon giydiriyorsun, hem de bana tepki gösteriyorsun" diyen kardeşinin darbelerine maruz kaldı. Ablası ve yeğenini döven İzzet Salman, gürültü üzerine eve gelen komşular tarafından durduruldu. Gözleri şişen ve vücutlarında morluklar oluşan anne-kız götürüldükleri Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin ardından taburcu edilirken kaçan İzzet Salman’ın yakalanması için çalışma başlatıldı.
__________________

605
YEREL HABERLER / Servis aracında böşörtülü avı 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:37:46 »
 Servis aracında böşörtülü avı 10.06
Anayasa Mahkemesi'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde türban yasağı uygulanmaya başlandı. Daha önce kampus alanına girebilen türbanlı öğrenciler, bugün sabahtan itibaren içeri alınmadı. Türbanlı öğrenciler, giriş kapısında güvenlik görevlileri tarafından durdurulan minibüs ve otobüslerden indirilirken, bazı öğrenciler sinir krizi geçirdi. Kampus girişine ambulans ve sağlık görevlileri çağrıldı.

KANUN ÇIKINCA RAHATLAMIŞLARDI
Kampus alanı içerisine türbanlarıyla rahatlıkla dolaşabilen öğrenciler, anayasa değişikliğinin TBMM'den geçmesinden sonra dersliklere de rahatlıkla girebilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından yine kampus alanı içerisinde herhangi bir değişiklik olmazken, öğrenciler dersliklere alınmadı. Bugün bu uygulamaya da son verildi. YYÜ Rektörlüğü, bu sabahtan itibaren kampus girişinden itibaren türban yasağını uygulamaya başladı.

Fakülte binalarının bulunduğu kampus alanına yaklaşık 700 metre mesafede bulunan kontrol noktasında durdurulan minibüs ve otobüslerden güvenlik görevlileri öğrencileri tek tek indirdi. Kampus alanına girebilmeleri için başlarını açmasını isteyen güvenlik görevlilerine bazı öğrenciler direndi. Başını açmayan öğrenciler, içeri alınmayarak kapı önünde bekletildi. Bazı öğrenciler ise minibüslerin içinde başlarını açarak içeri girdi. Uygulama sırasında kampus alanına ziyarete gelenler de minibüsten inidirilmelerine tepki gösterdi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE DİL DÖKTÜLER
Yetkili hiçkimsenin durmadığı giriş kapısında indirilen başörtülü öğrenciler, içeri alınmak için güvenlik görevlilerine uzun süre dil döktü. Ancak içeri alınmayacağını anlayan bazı öğrenciler, sinir krizi geçirdi. Gözyaşları içinde kampus alanına giren öğrencilerden destek isteyen türbanlı bir öğrenci, “Bu nasıl bir uygulama? Sizin anneniz kız kardeşiniz yok mu?” diye bağırdı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve sağlık görevlileri gönderildi.
__________________


606
YEREL HABERLER / Baykalı şok eden köylü kız 10.6
« : 10 Haziran 2008, 12:37:30 »
Baykalı şok eden köylü kız 10.6
Baykalı şok eden köylü kız
5 Haziran 2008 Perşembe
Baykal poşuyu taktı Güneydoğu yollarına düştü. Tarım işçileriyle sohbet ederken araya genç bir kız girdi ve...


CHP lideri Deniz Baykal "bunlar Sivas'tan öteye gidemezler" diyen başkan Erdoğan'a inat Güneydoğu gezisine çıktı. Şanlıurfa'da tarım kurultayına katılan Baykal, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. CHP lideri Şanlıurfa yolu üzerinde tarım işçileriyle sohbet ederken genç kız araya girerek sözünü kesti. Yardım isteyen kıza Baykal'ın sözleri ikna etmedi ve Baykal'a "Sözle pilav pişmez'' cevabını verdi. Kendi giydiği elbiseyle Baykal'ın giydiği elbiseyi örnek gösterdi. SÖZLE PİLAV PİŞMEZ Baykal, havaalanından kent merkezine gelişi sırasında konvoydaki kazadan önce yolda durarak tarlalarda çalışan bazı tarım işçileriyle sohbet etti. Kuraklığın bölgeyi çok olumsuz etkilediğini belirten Baykal, sulama konusunun son zamanlarda ihmal edildiğini, o nedenle de sorunun bu boyutlara vardığını söyledi. Kadın işçilere ne kadar yevmiye aldıklarını soran Baykal, ''Kuraklıktan dolayı bu yıl verim çok düşük. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum. Türkiye'nin bu konuda bir an önce önlem alması lazım'' dedi. BİR SİZİN GİYİMİZİNE BAKIN BİR DE BİZİM GİYİMİMİZE Bu sırada, Baykal'ın yanına gelen tarım işçisi bir genç kız, ''Biz burada toplandık. Bizim için bir şeyler yapın'' dedi. Genç kız, ''Biliyorum bizde sıkıntılarınızı anlatmak için buradayız'' diyen Baykal'a ''Bir sizin giyiminize bakın bir de bizim giyimimize'' karşılığını verdi.

607
YEREL HABERLER / Kürtler'den özür dile Baykal 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:34:39 »
Kürtler'den özür dile Baykal 10.06
Kürtler'den özür dile Baykal
Kürtler'den özür dile Baykal
5 Haziran 2008 Perşembe
Deniz Baykal'a protesto şoku! 40 sivil toplum örgütü, CHP liderinin görüşme talebini reddetti... Neden mi?

Şanlıurfa'da bulunan ve bir dizi incelemeler yaptıktan sonra yarın sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelip sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmeyi planlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a ret cevapları gelmeye başladı.

BAYKAL KÜRTLERDEN ÖZÜR DİLESİN Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Öncü, bu tutumlarının ''Deniz Baykal Kürtlerden özür dilemediği müddetçe'' devam edeceğini söyledi. Deniz Baykal'ın davetini Diyarbakır'da bulunan 40 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi protesto edip geri çevirirken konu ile ilgili basın açıklaması yapan Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü, Diyarbakır'ın yeniden keşfedildiğini belirterek,

BAYKAL'A TOPLU PROTESTO "Başbakan'ın ardından, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve şimdi de CHP Lideri Deniz Baykal bölgemize geliyor. Diyarbakır insanlık tarihinden beri var oldu ve yeniden keşfedilmektedir diye değerlendiriyorum. Ama Diyarbakır gerçeklerini hala yaşamaktadır. CHP Lideri Deniz Baykal'ın Diyarbakır'a gelişiyle ilgili bize bağlı 32 sivil toplum kuruluşu ve ayrıca bize bağlı olmayan 8 sendika ile birlikte 40 tane sivil toplum kuruluşu Deniz Baykal ile görüşmeme kararı almıştır. Demokrasi Platformu olarak; Kürt sorununu ekonomik ve bölgesel kalkınma sorunu, terör ve asayiş sorunu şeklinde gördükçe, Kürtlerin kendi hakları ile birlikte var olma haklarını ve var olmalarını red ve inkar ettikçe, parlamentodaki (TBMM) temsilcilerini yok saydıkça, emekten yana olmadıkça, barış ve demokratik çözümü ortaya koymadıkça, barış ve diyalog politikaları yerine çatışma ve gerginlik politikasında ısrar ettiği müddetçe, Deniz Baykal ve diğer partilerin toplantılarına katılım sağlamayacağımızı, protesto edeceğimizi bildiririz" dedi.

608
Alanya'da İŞlenen Ahmet Öcalan Cİnayetİnİn 2 Zanlisi MÜebbet Hapse...10.06
Antalya'nın Alanya ilçesinde 2003 yılında işlenen Ahmet Öcalan cinayetinin zanlıları müebbet hapse mahkum edildi.
2003 yılında Alanya'nın Güzelbağ beldesi Bulgar mevkiinde yaşanan olayda Ahmet Öcalan isimli vatandaş, iddiaya göre zehirlenerek öldürüldükten sonra cesedi kuyuya atılmıştı. Bu olayla ilgili olarak 11 Mayıs 2003 tarihinde R.O., H.K., R.U., A.U. ve O.S. olmak üzere toplam 5 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Alanya Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Mart 2006 tarihinde görülen duruşmada ise tutuklanan zanlılardan R.U., A.U. ve O.S. tahliye edilmiş, diğer iki zanlı R.O. ve H.K. için ise müebbet hapis cezası istenmişti. R.O., ve H.K. isimli zanlıların dosyaları Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay dosyaları inceledikten sonra zanlıların 5237 sayılı yasaya göre yargılanmasını talep etti. Bu talebin ardından Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davada mahkeme heyeti Ahmet Öcalan'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan R.O. ve H.K'yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra mahkeme heyeti iki zanlıyı müebbet hapis cezasına çaptırdı.

İki zanlının dosyalarının tekrar Yargıtay'a gönderileceği belirtildi.
__________________

609
HİzmetÇİye Sprey Sikip BiÇakladiktan Sonra Evİ Soydular 10.06
Nişantaşı'nda biri kadın 2 kişi, girdikleri evdeki hizmetçinin yüzüne sprey sıktıktan sonra bıçaklayarak evdeki değerli eşyaları alarak kaçtı. Bıçak darbeleriyle yaralanan hizmetçi Saime Bozkurt (41), hastanede tedavi altına alınırken, saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen eski hizmetçinin kızı N.K. ile erkek arkadaşı Murat Ö.'nün yakalanması için polis, çalışma başlattı.
Edinilen bilgilere göre olay, Nişantaşı Valikonağı Caddesi 92 numaralı apartmanda meydana geldi. İddiaya göre annesinin daha önce hizmetçilik yaptığı Sayit Beydeş'e ait 6 numaralı daireye gelen N.K. ile erkek arkadaşı Murat Ö. dairenin zilini çaldı. Hizmetçi Saime Bozkurt'a ev sahibiyle görüşmek istediğini söyleyen N.K. ile Marat Ö. içeriye girdi. Bozkurt'un yüzüne sprey sıktıktan sonra belindeki bıçağı çıkartan Murat Ö., hizmetçiye saldırdı. Saime Bozkur'tu sırtından defalarca bıçaklayan zanlılar, daha sonra evdeki dizüstü bilgisayar, cep telefonu, 2 adet profesyonel fotoğraf makinesi ile 3 adet lüks kol saatini alarak kaçtı. Yaralı halde eşini arayarak yardım isteyen Bozkurt'u olay yerine gelen eşi hemen Ameriken Hastanesi'ne götürdü. Bozkurt, kendine geldikten sonra polise verdiği ifadesinde olayı gerçekleştirenlerin eski hizmetçinin kızı N.K. ile erkek arkadaşı Murat Ö. olduğunu söyledi.

Polis, ifadeler doğrultusunda saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

610
YEREL HABERLER / Esİn Sevgİlİsİyle ÖlÜm Randevusu 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:31:47 »
Esİn Sevgİlİsİyle ÖlÜm Randevusu 10.06
Ali Altın, "Seninle konuşmak istiyorum" diyerek randevu veren eşinin sevgilisini çıkan tartışmada 8 yerinden bıçaklayarak öldürdü.
ESKİŞEHİR’de önceki gün saat 20.00 sıralarında bir fabrikada işçi olarak çalışan Ali Altın (31), bir ilköğretim okulunda hizmetli olarak görev yapan Taner Kavak’ı (27) aralarında çıkan tartışma sonrasında 8 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Cinayetin ardından polise teslim olan Altın, ifadesinde Taner Kavak’ın, eşi Ayşe Altın’la (26) 2007 Eylül ayından bu yana ilişkisinin olduğunu söyleyerek şunları anlattı: "Eşim bana Taner’le ilişkisinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine 2 ay önce eşimden ayrı yaşamaya başladım. Eşim de Kütahya’da oturan babasının yanına gitti. Ancak Taner Kavak bana sürekli cep telefonundan mesajlar gönderiyordu. Olay günü yine cep telefonuma mesaj geçti. Mesajda, eşimin kendisinden başka bir kişiyle de ilişkisinin olduğunu, bu kişiyi dövdüğünü ve benimle konuşmak istediğini yazıyordu. Ben de buluştum. Elinde bıçak vardı. Bana saldırdı, boğuşurken bıçak ona saplandı." Ayşe Altın da Taner Kavak’la ilişkisi olduğunu doğrulayarak "Kendisinden ayrılmıştım. İlişkiyi eşime de anlattım. Taner ikimizi de rahatsız ediyordu" diye konuştu.
__________________

611
YEREL HABERLER / KardeŞİnİ Kurtarirken BoĞuldu 10.06
« : 10 Haziran 2008, 12:31:35 »
KardeŞİnİ Kurtarirken BoĞuldu 10.06
SİVAS’ta 7’nci sınıf öğrencisi Eyüp Sabri Şahin (13), kardeşi Taha (10) ve amcasının oğlu Mitad Şahin’le birlikte Göze mevkii yakınındaki su göleti kenarına gezmeye gitti. 7 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğindeki gölet çevresinde oynayan çocuklardan Taha, gölet kenarındaki taşların üzerine geçerek ayaklarını suya soktu. Ancak ayağı kayan küçük çocuk suya düştü. Yüzme bilmeyen kardeşinin çığlıklarını duyan Eyüp S. Şahin kendisini suya attı. Kardeşini dışarıya itmeyi başardı ancak yüzme bilmediği için kendisi sudan çıkamadı. Bunun üzerine Taha ve Mitad’ın haber verdiği komşu, Eyüp S. Şahin’i sudan çıkardı. Hastaneye kaldırılan Şahin, kurtarılamadı.
__________________


612
 51 Kİlo Eroİn, Sevk Sirasinda Ele GeÇtİ 10.06
İSTANBUL’da jandarma, 6 ay süren takip sonunda Van’dan Türkiye’ye sokulan 51 kilo eroinin Bulgar Asen Antonov M. ile yurtdışına gönderileceğini belirledi. Eroin yüklü otomobille Van’dan yola çıkan Ebubekir Sıddık T. ile Faif K. geçen hafta İstanbul’a gelerek Büyükçekmece’de eroini Bulgaristan’a götürecek Antonov M. ile buluştular. Ekipler, uyuşturucu el değiştireceği sırada operasyon düzenleyerek 3 kişiyi gözaltına aldı. Sıddık T. ile Faif K.’nın PKK’yla bağlantılarının da araştırıldığı belirtildi.