İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ManSpider111

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 368
49
BEŞİKTAŞ / Fabian Ernst, İstanbul’a geldi
« : 02 Şubat 2009, 23:25:48 »
Fabian Ernst, İstanbul’a geldi
 İSTANBUL (A.A)

- Beşiktaş’ın, Almanya’nın FC Schalke 04 takımından transfer ettiği futbolcu Fabian Ernst, İstanbul’a geldi.
         Alman futbolcu, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve kulüp genel sekreteri Kenan Öner ile birlikte, özel bir uçakla Atatürk Havalimanı’na indi. Ernst, burada bir grup siyah-beyazlı taraftar tarafından karşılandı ve omuzlara alındı.
         Ernst, burada yaptığı kısa açıklamada, "2 hafta önce bir transfer önerisi aldım ve hiç düşünmeden karar verdim. Büyük bir camiaya geliyorum. Beşiktaş taraftarlarının da ne denli büyük olduğunu biliyorum" dedi.
         Atatürk Havalimanı’ndan kalacağı otele giden Ernst, yarın sağlık kontrolünden geçecek.

50
Arama motoru Google'da süper bir hizmet sunuyor. Yabancı dil bilmiyorsanız bile artık rahat rahat internette gezeceksiniz. Çünkü 40 dildeki tüm yabancı siteler anında Türkçe oluyor... İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Çünkü uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, Türkçe olarak da hizmet veriyor.

http://translate.google.com/ 

Karşınıza gelecek olan sayfada 'Enter text or a webpage URL" yazısının altındaki arama alanına Türkçe'ye çevireceğiniz kelimeyi, cümleyi yahut okumak istediğiniz İngilizce sitenin web adresini yazıyorsunuz ve bu alanın altındaki dil seçeneklerini kendinize göre ayarlıyorsunuz. Eğer İngilizce'den Türkçe'ye çeviri yapılacaksa ilk seçeneği İngilizce, ikinci seçeneği Türkçe yapıyorsunuz... Ve Translate diyorsunuz...

İNGİLİZCE SİTE ANINDA TÜRKÇE OLUYOR

Bu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması.

51
SİNEMA DÜNYASİNDAN HABERLER / Babam ve Oğlum Kazakistan'da
« : 01 Kasım 2008, 13:11:07 »
Babam ve Oğlum Kazakistan'da



30 Ekim 2008, Perşembe

Çağan Irmak'ın olay yaratan filmi Kazak seyircilerle buluştu.

Yönetmen Çağan Irmak'ın ''Babam ve Oğlum'' filmi, ''Türkiye'den Film Var'' projesi kapsamında Kazakistan'ın Almatı kentinde gösterildi.

Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, SİNEBİR ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve Türk dünyasından 5 ülkeyi kapsayan ''Türkiye'den Film Var'' etkinliğinin ilk ayağı Kazakistan'da gerçekleştirildi.

Almatı'da düzenlenen gösterimde ''Babam ve Oğlum'' filmi, Kazak izleyiciyle buluştu. Gösterime, filmin başrol oyuncusu Fikret Kuşkan ile SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş de katıldı.

Kazakça alt yazılı olarak gösterilen filmin galasına, Kazak sinemacılar ile gençler özel ilgi gösterdi.

Filmin bitiminde düzenlenen imza gününde uzun kuyruklar oluşturan genç kızlarla sohbet eden Fikret Kuşkan, filmin beğenilmesinden çok memnun kaldı. Kuşkan, kazak gençlerle fotoğraf çektirip imza dağıttı.

''Babam ve Oğlum''un galasının ardından SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş ve oyuncu Fikret Kuşkan, Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen konferansa katıldı. Türk sineması hakkında öğrencilerle söyleşen Kuşkan, Kazakistan'da film yapmaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

İsmail Güneş de Kazakistan'ın ardından ''Türkiye'den Film Var'' projesinin ikinci ayağının Kırgızistan'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Kazakistan'da bugüne kadar 35 mm olarak hiç Türk filminin gösterilmediğini belirten Güneş, iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin bu tür organizasyonların artmasına bağlı olduğunu da ifade etti.

Türk sinemasının Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde tanıtımını amaçlayan ''Türkiye'den Film Var'' projesi kapsamında 9 Türk filmi gösteriliyor. Projenin ikinci ayağı olan Kırgızistan'da 1 Kasımda ''Selvi Boylum Al Yazmalım'' gösterilecek.

Geçen aylarda ölen Cengiz Aytmatov'un anısına gösterimi yapılacak filmin galasına, filmin özgün müziklerini besteleyen Cahit Berkay da katılacak....

52
Mustafa'ya İlk Gün 150 Bin İzleyici



31 Ekim 2008, Cuma

Atatürk'ün askeri, siyasi ve insani yönlerini anlatan ''Mustafa'' filmini, vizyona girdiği ilk günde 150 bin kişi izledi.

Filmin dağıtımını üstlenen Warner Bros. Turkey'den yapılan yazılı açıklamada, filmin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda vizyona girdiği belirtildi.
Cumhuriyet Bayramı'nda ''Türkiye'nin dört bir yanında sinema salonlarına akın eden genç, yaşlı sinemaseverlerin gişelerde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturduğu'' bildirilen açıklamada, filmin tüm Türkiye'de 193 kopya ile 206 salonda gösterildiği ifade edildi.

Açıklamada, vizyona girdiği ilk gün 150 bin 26 kişinin seyrettiği ''Mustafa'' filminin, 70. ölüm yıl dönümünde Atatürk'ü izleyiciyle yeniden tanıştırmayı amaçladığı kaydedildi.
Can Dündar'ın yazıp yönettiği, müziklerini Goran Bregovic'in bestelediği filmin, Atatürk'ün ölümünün 70. yıl dönümünde, Selanik'ten Dolmabahçe'ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına aldığı vurgulandı.

Atatürk'ü şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatmayı amaçlayan ''Mustafa'' filminin, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk'ü yeniden keşfe davet ettiğine dikkat çekilen açıklamada, film için Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı birçok arşivin özel olarak açıldığı aktarıldı.

53
TEKNO HABER / 2030 yılına kadar dünyada neler yaşanacak?
« : 01 Kasım 2008, 13:02:30 »
57 Farklı Üniversite 2030 yılında dünyanın nasıl bir şekil alacağına ilişkin senaryoları içeren 76 sayfalık "Gelecekte Dünya" raporu yayınladı.



2010: Çin kağıt yerine kullanılabilecek bir madde geliştirecek ülkenin tamamını internete bağlayacak.
2012: Dünyanın küresel ısınma konusunda çok tehlikeli bir trende girdiği BM raporuyla açıklanacak. ABD, Hinfdistan ve Çin arasında bu konuda anlaşma imzalanacak.
2014: Pille çalışan otomobiller Hindistan'da piyasa üstünlüğünü ele geçirecek.
2015: Sanal gerçeklikle sanal tatiller başlayacak.
2016: California, ABD'de her vatandaşa bedava elektrikli araba verilen ilk eyalet olacak.
2021: ABD'de ilk kez mikrodalga enerjisi kullanılarak bir kasırga engellenecek.
2022: Hollanda sular altında kalma tehlikesi yaşayacak. Bir Hintli firma 100 milyar euro'ya ülkeyi kurtaracak.
2023: Batı Avrupa'nın elektrik ihtiyacının büyük bölümü Sahra Çölü'nden elde edilecek güneş enerjisiyle karşılanacak. Burada elektrik üreten firmaların kurucuları dolar trilyoneri olacak.
2025: Dünyanın en zengin adamı mirasının tamamını Mars'ta hayat projesiyle uğraşan bir kuruluşa bırakacak.
2026: Süperbilgisayarlar sosyal olayları tahmin etmeye başlayacak. Bunun ilk örneği Fransa'daki genel grevi aylar öncesinden tahmin eden ALF-8 olacak.
2030: Ay'da değerli madenlerin çıkarılması için proje ilk kez BM'de görüşülecek.
DİĞER SENARYOLARDAN İLGİNÇ NOTLAR:
> 2017 yılında ABD'de büyük bir ekonomik kriz daha yaşanacak. İntihar patlaması olacak.
> Gelişmiş ülkelerde 2016 yılından itibaren tersine göç başlayacak. Modern hayattan usanan insanlar şehirden kırsal alanlara taşınacak.
> Budist rahiplerin ülkesi Butan dünyanın eğitim ve sağlık sistemi en düzgün ülkesi olacak.
> 2020 yılında Kuzey Yarımküre'de kış mevsimi yaşanmayacak.
> 2022 yılında petrolün varil fiyatı 400 doları ilk kez aşacak.
> 2027 yılında aşırı sıcaklar nedeniyle Avrupa'da 200 bin kişi ölecek. Hükümetler medyaya baskı yapıp bu haberlerin çıkmasını engellemeye çalışacak ama internet aracılığıyla haberler yayılacak.
> 2029'da sıcaklar nedeniyle Antartika'ya göç hızlanacak. 2040 yılında nüfusun 3.5 milyona ulaşacağı tahmin edilecek.
> Fas, Afrika kıtasının enerji konusundaki yıldızı olacak. Avrupa Birliği Sahra enerjisini paylaşması karşılığında 2024 yılında Fas'a AB üyeliği teklif edecek.
> Mısır'da İslamcı bir hükümet iktidara gelecek. Ancak Süveş Kanalı'nı dost ülkeler dışındaki tüm ülkelere kapatması nedeniyle İngiliz ve Fransız askerlerinin operasyonuyla devrilecek.
> 2030 yılındaki Amerikan başkanlık seçimlerinde bir aday, seçim kampanyasını "BM'ye ne gerek var" sloganı üzerine kuracak.
> İlk sanal olimpiyatlar yapılacak. Atletler sanal gerçeklik kullanarak yarışacak. İzleyiciler olimpiyatları internet üzerinden takip edecek.
> Elektrikle çalışan cihazlar her aileye verilen elektrik kotası aşıldığı anda kendini kendini kapatacak. Bir dahaki aya kadar açmak mümkün olmayacak.

54
TEKNO HABER / Cep telefonları yakıtla çalışacak
« : 01 Kasım 2008, 13:00:29 »
Toshiba yeni bir yakıt karışımı deniyor: Metil alkol ile mobil cihazlar daha uzun süre dayanabilecek.

Toshiba taşınabilir cihazlar için batarya atağını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Japon devinin sadece 10 dakikada şarj olan laptop bataryalarından bahsetmiştik. Şirket şimdi de, 2009 Mart'ında DMFC ismindeki (Direct Methanol Fuel Cell) metil alkol yakıt hücresi ile çalışan bir cep telefonu sunmaya hazırlanıyor. Şu an çalışan prototiplerin yakıt hücresi 50 mililitre metil alkol alabiliyor ve yeniden doldurulabiliyor. Tam dolum ile altı saatlik konuşma süresine ulaşılabileceği iddia ediliyor.

DMFC modülü yakıt olarak hidrojen gazı yerine metil alkol-su karışımı kullanıyor. Yakıt hücresi metil alkolün kimyasal enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor. Yakıt hücresi MP3 çalarlar, laptop'lar ve kameralar için de kullanılabiliyor.

55
TEKNO HABER / Zeki erkeğin spermi daha kaliteli
« : 01 Kasım 2008, 12:59:03 »
Yapılan araştırmalar erkeklerin sperm kalitesinin beyinlerinin ne kadar çalışıp çalışmadığıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Kadınlar 'Erkekler beyinleriyle düşünmezler' derler. Bilim adamları son araştırmalarıyla kadınlara bu tezlerini kanıtlama fırsatı veriyor.

Yapılan araştırmalar erkeklerin sperm kalitesinin beyinlerinin ne kadar çalışıp çalışmadığıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Bilim adamları zeka testlerinde yüksek skor yapan erkeklerin daha fazla sağlıklı sperm sayısına sahip olduklarını belirtiyorlar. Zeka testlerindeki düşük skor da sperm kalitesinin düşüklüğüne delalet olduğunu söylüyorlar.

New Mexico Üniversitesi profesörlerinden Geoffrey Miller, sperm kalitesini ve zekayı aslında aynı genlerin etkilemediğini söylüyor fakat bu iki özelliğin bir çeşit özel bir biyolojik ağ ile birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve kadınların eş seçerken bu biyolojik ağdan etkilendiklerini savunuyor.

Miller bu sonuca Vietnam savaşının biyolojik etkilerini araştırırken ulaştığını belirtiyor. 425 sperm örneğinde bu sonucu kanıtladığını belirten Miller, ekibi ile birlikte sperm kalitesini düşüren uyuşturucu kullanımı ve yaş gibi etmenleri çıkardıktan sonra bu bağlantıyı kurduklarını da söylüyor.

Goeffrey Miller yapılan tüm araştırmalar sonucunda sperm kalitesi ve zeka arasındaki bağlantının tesadüfi bir durum olmadığını ve ciddi bir etkileşim olduğunu savunuyor. Miller ayrıca kadınların da bu kalıtımsal özelliği kendilerine eş seçerken bilinçsiz bir şekilde dikkate aldıklarını söylüyor.

56
TEKNO HABER / Dijital mezar taşı
« : 01 Kasım 2008, 12:57:36 »
Almanya'da ilk kez dijital bir mezar taşı yapıldı. Köln'deki Ensen Mezarlığı'nda yatan Christine Lück'ün mezarındaki dijital ekranda hayatının çeşitli dönemlerini gösteren fotoğraflar birbiri ardına sıralanıyor.

Dijital mezartaşı sistemi Sistem akü veya güneş enerjisiyle çalışıyor ve mezar taşının üzerindeki ekranda ölen kişinin fotoğrafları birbiri ardına sıralanıyor. Böylece eski günler ziyaretçilerin gözlerinin önünden akıp gidiyor.

İki yıl önce yaşama veda eden 83 yaşındaki teyzesi Christine Lück'ün mezarına Almanya'daki ilk dijital mezartaşını yaptıran Michael Königsfeld (32), "İnternet'te tahta mezar yapacak bir firma arıyordum. Tesadüf eseri böyle bir şey olduğunu öğrendim. Üreteci firma Hollanda'da. Ancak Almanya'da firmanın temsilciliği var. Mezartaşını 4 bin 500 Euro ödeyerek yaptırdım. Beni teyzem büyüttü. Mezartaşında şu an 15 fotoğrafını görmek mümkün. Ama yakın zamanda yeni fotoğraflar ekleyeceğim" şeklinde konuştu.

Mezartaşı üzerindeki ekran kırılmaz camdan imal edilmiş. Almanya'da şu an yasalar sesli bir sistem yaptırmaya olanak tanımıyor. Bu inanılmaz buluşun mucidi ise 72 yaşındaki Hollandalı Hendrik Rozema.

57
TEKNO HABER / Nokia'da işler iyi gitmiyor.
« : 01 Kasım 2008, 12:56:32 »
Şirketin açıkladığı üçüncü çeyrek rakamları hiç iç açıcı değil...

Önde gelen mobil telefon üreticilerinden Nokia, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2008 yılının üçüncü çeyreğini %30'luk gelir kaybıyla kapadığını duyurdu.

Eylül ayının 30'unda kapanan yılın üçüncü çeyreğinde karlılık oranında yaklaşık 1/3 oranında bir düşüş yaşayan Nokia'nın karı böylece geçen yılki değer olan 1.56 milyar Euro'dan 1.09 milyar Euro'ya geriledi.

Nokia'nın yayınladığı rakamlara göre, Finli teknoloji devi sadece yılın üçüncü çeyreğinde 117.8 milyon adet mobil telefon satışı gerçekleştirdi. Bu da Nokia'nın 310 milyon mobil telefonun yer aldığı telefon pazarının %38'ini elinde bulundurduğunu gösteriyor.

Hatırlanacağı gibi Nokia, geçtiğimiz ay Apple ve Google ile de rekabete girmişti. Apple'ın iPhone'u ve Google'ın ilk dokunmatik ekranlı telefonu G1 ile mücadele eden Nokia, rakiplerinin karşısına 5800 XpressMusic ile çıkmaya hazırlanıyor.

Nokia, raporda yer alan tüm bu olumsuz havaya rağmen telefon pazarındaki büyüme umutlarını korumaya devam ediyor.

58
TEKNO HABER / Kurşun geçirmez mendil
« : 01 Kasım 2008, 12:53:05 »
İzlandalı bir kumaş tasarımcısı dünyanın ilk
kurşun geçirmez göğüs cebi mendilini geliştirdi.

Tasarımcı Sluli Recht'in, Kevlar adı verilen kumaştan ürettiği ve 154
dolara (yaklaşık 262 YTL) piyasaya çıkardığı mendil, "erkeklerin kalbini korumak"
amacıyla normal kumaş mendil gibi katlanıp cebe konuluyor.

Recht buna karşın, mermileri durdurmak üzere tasarlanan çelikten 5 kat
daha sağlam ve 752 derece sıcaklığa dayanıklı kumaşı üzerinde denemek
isteyenlerin sorumluluğunu üstlenmediğini ısrarla belirtiyor.

Satmak için elinde sadece 10 mendil bulunduğunu bildiren Recht, buna
karşın Kevlar kumaşından yapılmış ürün yelpazesini genişleteceğini ve halen bu
kumaştan bir ceket diktiğini kaydetti.

59
TEKNO HABER / Maddenin yeni hali oluşturuldu
« : 01 Kasım 2008, 12:51:05 »
Üç boyutlu elektronik kristali uzay ortamından 100 kez daha soğuk ultra düşük sıcaklıkta soğutulan bir cihazın içinde keşfedildi


Kanadalı bilim insanları, elektronik cihaz üretiminde önemli etkisi olabileceği belirtilen maddenin yeni bir halini keşfetti.

McGill Üniversitesinden araştırmacılar, maddenin yeni halinin, modern transistörlerin üretiminde kullanılanlara çok benzeyen bir materyal olan yarı üç boyutlu bir elektron kristali olduğunu belirtti. Şimdiye dek yapılan en saf yarı iletken üzerinde çalışırken bu buluşu yapan bilim insanları, kristali, uzay ortamından 100 kez daha soğuk ultra düşük sıcaklıkta soğutulan bir cihazın içinde keşfetti. Materyal daha sonra dünyada şimdiye dek oluşturulan en güçlü devamlı manyetik alana konuldu. Kanadalı fizikçiler, şaşırtıcı gelişmenin, yarı iletken materyalin içindeki iki boyutlu elektron sisteminin, önceden tahmin edilmeyen bir şekilde yarı üç boyutlu sisteme dönüşmesi olduğuna işaret etti. McGill Üniversitesinin Ultra Düşük Sıcaklıkta Yoğunlaştırılmış Madde Deney Laboratuvarı Direktörü Guillaume Gervais, buluşla ilgili olarak, "Aslında tam 3 boyutlu olmadı, arasında bir durum oluştu ki bu da tamamen yeni fenomen. Bu teorisyenlerin sevdiği bir durum. Şimdi kafalarını kaşıyor ve modellerine ince ayar yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Araştırmacılar, bulgularını Nature Physics dergisinde yayımladı. Amerikalı bilim adamları da, 2004’te maddenin şimdiye dek bilinmeyen yeni bir halini oluşturarak, özellikle süper iletkenler alanında büyük bir gelişmenin yolunu açmıştı. ABD’nin Ulusal Standartlar ve Teknoloji Kurumu ile Colorado Üniversitesinin ortak çalışmasıyla yapılan ve "fermionik yoğunlaştırma" adı verilen yöntemin, elektrik iletimindeki kayıpları azaltacağı belirtilmişti.

60
TEKNO HABER / Bilgisayar Çeşitleri
« : 01 Kasım 2008, 12:49:11 »
Bilgisayar Çeşitleri
Farklı amaçlara hizmet eden bilgisayarlar ve işlevleri

Microcomputer/PC (Personal Computer=Kişisel Bilgisayar)


Tek kişinin kullandığı bilgisayarı ifade eder. İşletmelerde kullanılanlara göre daha küçük yapıdadır. Günümüzde iki çeşit yapıda PC vardır. Birisi IBM uyumlu diğeri Macintosh uyumlu bilgisayarlardır. Macintosh(Mac) bilgisayarlarda aslında PC olmasına rağmen, günümüzde Windows işletim sisteminin çalıştığı kişisel bilgisayarlara PC denilmektedir. Kişisel bilgisayarlar 3 farklı yapıda bulunabilmektedir.

Masaüstü Bilgisayarlar(Desktop)

Sabit bir konsol veya masa üzerine uygun yapıdaki bilgisayarlardır. Taşınıp kaldırılamazlar. Boyutları büyük ve ağır olmasından çevresel faktörlerden daha az zarar görür. Yüksek güç harcarlar ve daha az maliyete sahiptirler. Kasa, klavye/fare ve ekran ayrı olarak bulunur.
Dizüstü Bilgisayarlar(Laptop/Notebook)
Tüm donanım birimi aynı kasa içerisindedir. Masaüstü bilgisayarlara göre daha az enerji harcar, fakat daha hassastır.

PDA (Personal digital assistants)

Sabit disk yerine flash hafızanın kullanıldığı daha küçük cep boyutlarında yapıya sahip bilgisayardır. Daha çok randevu, not tutmak, internet ve ofis uygulamaları için kullanılır. PalmTop, el veya cep bilgisayarı olarak ta bilinir. Birçok modelde klavye ve fare yerine dokunmatik ekran(touch screen) bulunur.

HTPC (Home Theater PC)

Ev sinema sistemi bilgisayarı anlamına gelmektedir. Yapısı temelde PC+TV kartı+ Büyük LCD ekran ve gelişmiş ses sisteminden oluşur. Daha çok televizyon izlemek/kaydetmek, DVD, HD, DIVX filmler izlemek, müzik dinlemek veya dijital resim görüntüleme amaçlı kullanılır. Kendilerine has kasa yapıları vardır. Bazılarında uzaktan kumanda ve kasa önünde aydınlatılmış LCD bilgi ekranı bulunur.

Workstation (İş İstasyonu)

Çok gelişmiş bir işlemciye sahip, belirli bir görevi yerine getirmek için optimize edilmiş bilgisayarlardır. Üzerinde PC lerde olmayan belirli bir iş veya performans için donanım birimleri kullanılır.

Server (Sunucu)

Başka bilgisayarlara ağ üzerinden hizmet üretmek amacıyla güçlü işlemci, büyük RAM ve disk boyutları ile yapılandırılmış bilgisayarlardır.

Mainframe

Eskiden hayati hesaplamalarda bir oda veya daha büyük kapalı alana sığacak kadar büyük olan bu yapılar günümüzde toplu sunucu yapı(server enterprise) olarak karşımıza çıkmaktadır. Büyük birçok ticari şirkette bu yapı işlemlerin yürütülmesi ve verilerin depolanması gibi görevler için kullanılmaktadır.

Süpercomputer (Süper bilgisayarlar)

Büyük bilimsel çalışmalarda, nükleer enerji araştırmalarında, hareketli animasyonlarda, akışkanların karakteristiklerini hesaplamada ve meteoroloji gibi alanlarda gereken hesaplamalar için kullanılır. Mainframe ile arasındaki fark süper bilgisayarlar işlemci gücüne dayalı tek bir çalışmaya has iken mainframe çoklu kullanıcı yapıya sahiptir.

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 368