İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ManSpider111

505
Hollywood senaristlerinin grevi, henüz ilk haftasını doldururken, ekranları etkilemeye başladı. Senaryo üretimi durunca, birçok dizinin çekimlerine ara verildi. Grevin etkilediği diziler arasında 24 ve Desperate Housewives da var...

LOS ANGELES - Senaryo yazarlarının grevi, Amerikan dizi sektörüne büyük darbe indirdi. Birçok dizinin çekimleri, yeni senaryo yazılmadığı için durma noktasına geldi. Yaklaşık 12 bin senaristin 20 yıldır ilk kez yapılan grev yüzünden, senaryosu günlük yazılan bazı “talk-show” programlarının çekimlerine ara verildi.
Haberin devamı

Bu diziler arasında CNBC-e’de de yayınlanan “24”, “Desperate Houswives”, “Family Guy”, “Two and a Half Men” ve “The New Adventure of Old Christine” da bulunuyor.

24’ün sezon açılışı ertelenirken “Desperate Houswives” ekibi, ellerindeki son senaryoyu bu hafta tükettikleri için çekimlere ara verdi..

Son çekim günü, senaristlerin setin hemen dışında yaptıkları gösteri nedeniyle zorlu geçti..

Dizinin baş karakterlerinde Eva Longoria, pizza dağıtarak senaristlere destek verdi. “The New Adventures of old Christine”in yıldızı Julia Louis Dreyfus da grevdekilerin yanındaki isimler
arasında yer aldı. Dreyfus, “Grevi destekliyorum ve senarist birliğine destek vermek için burdayım” dedi.

“Grey’s Anatomy” oyuncularıysa dizi kostümleriyle senaristlerin yanında oldu.

506
LONDRA - Amerikan Yazarlar Birliği, 12 bin üyesini, işi bırakıp grev hatları oluşturmaya çağırdı. Grev uzun süre devam edecek olursa, gece geç saatlerde yayınlanan sohbet şovlarının, grevden ilk etkilenecek programlar olması, ardından da drama yapımlarının durması bekleniyor.
Haberin devamı




Senaryo yazarlarının, son olarak 1988 yılında yaptıkları grev, 22 hafta süreyle yapımları aksatmıştı. Senaryo yazarları grevinin kentin tümünde zincirleme etki yaratacağı, eğlence sektörüyle bağlantılı iş kollarının da grevden etkileneceği belirtiliyor.

Hollywood yazarlarının grevinin Los Angeles kentine olası maliyeti 1 Milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Amerikan Yazarlar Birliği görüşmecileri ile stüdyoları temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, dün gece Los Angeles’te bir federal arabulucunun katılımıyla toplantı yaptılar.

Yazarlar, ücretlerinin artırılmasını ya da DVD aracılığıyla satılan ya da internetten indirilen ürünlerinden kendilerine pay verilmesini istiyorlar.

Stüdyo sahipleriyse senaryo yazarlarının taleplerine karşılık vermenin olanaksız olduğunu savunuyor. Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği başkanı Nick Counter, ekonomik nedenlerle, bu anlaşmazlıkta bir ilerleme kaydetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Counter, “DVD konusu bu görüşmelerde temel engeli oluşturuyor” dedi.

Bugün New York ve Los Angeles’te gösteri düzenlemeyi planlayan Amerikan Yazarlar Birliği üyeleri, kamyonlarına grev pankartlarıyla şişe suları ve masalar yüklediler.

Senaryo yazarları grevinden ilk etkilenecek programlar arasında, güncel olaylarla bağlantılı esprilere yer verilen, Jay Leno, David Letterman ve Jon Stewart gibi yıldızların şovları sayılıyor.

Grev sürerse Amerikan televizyonlarının gündüz yayınlarındaki sohbet programlarının ve dizilerin de etkilenmesi bekleniyor. Bu tür programlar genellikle yayından bir hafta önce kaydediliyor.

Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği’nin grevinin sinemayla, televizyonların en çok izlenen saatlerinde yayınlanan programlar üzerinde hemen etkili olması beklenmiyor. Bunun da nedeni, sinema stüdyolarının çok sayıda senaryoyu zaten bekletiyor olması ve televizyondaki en gözde dram ve komedi yapımlarının 2008’in başlarına dek yetecek miktarda senaryoya ya da hazır haldeki programa sahip bulunması.

Ancak grevin sürmesi halinde, Desperate Housewives, Ugly Betty, CSI gibi dizilerin yavaş yavaş yedeklerini tüketmesi bekleniyor ve yazarlar, televizyonların, boşluğu kapatmak için tekrarlara ya da ‘reality şov’lara yönelmelerinden kaygılı.

507
VİZYONDAKİ FİLMLER / Krallık - The Kingdom
« : 18 Kasım 2007, 22:54:58 »
Jason Bateman, Jamie Foxx, Jennifer Garner ile Chris Cooper’ın başrolleri paylaştığı, ABD ve terörün konu edildiği “Krallık” adlı film, vizyona girdi.


İSTANBUL - Peter Berg’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde dram ve gerilim bir arada. Filmin konusu kısaca şöyle...
Haberin devamı

2003 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da çok sayıda masum Amerikalı sivilin de ölümüne yol açan eşzamanlı bombalama olaylarının ardından, FBI harekete geçer. Amerikan hükümeti adına çalışan özel ajan Ronald Fleury (Jamie Foxx) kariyerinin en önemli görevini almıştır ve çok seçkin ajanlardan oluşan bir ekip kuracaktır. Görevleri, bir hafta içerisinde Riyad’a sızarak bu ülkede çalışan bir işadamına yönelik ölümcül saldırının arka planındaki terörist beyin adamını ele geçirmek ve batı toplumuna yönelik “cihad” düzenlemeye hazırlanan terör hücresinin planını bozmaktır.

Çok özel ajanlardan oluşturulan ekip, sıkı bir eğitim almış olsalar da, Suudi Arabistan gibi çok yabancı oldukları bir ülkede kültür şokuna uğramaktan kendilerini alamayacaklardır. Bunun yanı sıra kendileriyle işbirliği yapmayı kabul etmedikleri gibi bir de köstek olmaya çalışan yerel yöneticilerle karşı karşıya kalırlar. Artık güvenmek zorunda oldukları tek bir rehberleri vardır. Suudi bir polis yüzbaşısının (Ashraf Barhoum) işbirliği ve desteğiyle Riyad’daki politik çevrelere ulaşarak saldırının gerçek nedenini araştırma ve öğrenme fırsatını bulurlar. Saldırının şifrelerini çözdükten sonra yaptıkları arama bulma çalışması onları katillerin kapısına kadar götürecektir. Terörle savaşın karşıt taraflarında yer alan iki ekip, kendi hayatlarını kurtarmak için mücadele ederken adalet yerini buluncaya kadar asla durmayacaklardır.

Universal Pictures’ın sunduğu “Krallık” (Kingdom) filminin yönetmenliğini, “Friday Night Lights” ve “The Rundown” ile adını duyuran Peter Berg üstlenirken, başrollerinde “Miami Vice” ve “Ray”in Oscar ödüllü oyuncusu Jamie Foxx, Jennifer Garner ve Chris Cooper yer alıyor. Ayrıca geçtiğimiz yılın en iyi yabancı film Oscar’ına aday gösterilme başarısını elde eden “Paradise Now”ın dünya çapında üne kavuşan aktörleri Ali Suliman ile Ashraf Barhoum da filmin sürpriz oyuncuları olarak karşımıza çıkıyor.

Bir Ortadoğu aksiyon draması olan “Krallık” başarılı oyuncu kadrosu ve heyecan dolu sahneleriyle bu yıla damga vurması beklenen başarılı bir film olarak beyaz perdeye yansıyor.

Yönetmen: Peter Berg
Oyuncular: Jason Bateman, Jamie Foxx, Jennifer Garner , Chris Cooper
Senaryo: Matthew Michael Carnahan
Müzik: Danny Elfman
Görüntü Yön: Mauro Fiore
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 110 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: UIP Filmcilik

508
VİZYONDAKİ FİLMLER / Şıpsevdi - The Heartbreak Kid
« : 18 Kasım 2007, 22:52:26 »
“There’s Something About Mary” ve “Me, Myself and Irene” ile “Dumb and Dumber” gibi çok izlenen güldürülerin yaratıcıları olan Bobby ve Peter Farrelly kardeşlerin son filmi “The Heartbreak Kid-Şıpsevdi”, bu hafta vizyona girdi.



İSTANBUL - Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman, Carlos Mencia ve Rob Corddry’un kamera karşısına geçtiği film, müzmin bekar Eddie’nin evlilik macerasını seyirci ile buluşturuyor.
Haberin devamı


Yönetmen: Bobby Farrelly - Peter Farrelly
Oyuncular: Ben Stiller , Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman
Senaryo: Scot Armstrong, Bobby Farrelly
Görüntü Yön: Matthew F. Leonetti
Tür: Dram-Romantik-Komedi
Süre: 115 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: UIP Filmcilik

509
VİZYONDAKİ FİLMLER / Anka Kuşu: Bana Sırrını Aç
« : 18 Kasım 2007, 22:51:04 »
Mesut Uçakan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği “Anka Kuşu: Bana Sırrını Aç” da, bu hafta vizyona girdi.



İSTANBUL - Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Gafur Uzuner, Fatih Hürkan, Rahmi Dilligil, Mahmut Hekimoğlu, Aysun Güven, Hilal Cansu Şahin’in kamera karşısına geçtiği film, çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul’da yaşamaya başlayan bir yönetmenin hikayesini konu alıyor.
Haberin devamı



Yönetmen: Mesut Uçakan
Oyuncular: Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin
Senaryo: Mesut Uçakan
Müzik: Serkan Akgün
Görüntü Yön: Mehmet Gün
Tür: 11 Kısa Film
Süre: 95 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: 35 Milim Filmcilik

510
VİZYONDAKİ FİLMLER / Fikret Bey
« : 18 Kasım 2007, 22:49:39 »
Yönetmen Selma Köksal’ın Necla Algan ile birlikte senaryosunu yazdığı “Fikret Bey”, yaşlı bir adamın işini kaybetmesi ve oğlunun da yurt dışına yerleşmesi üzerine yaşadıkları anlatılıyor.




İSTANBUL - Filmde, Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan ve Deniz Sevinç rol aldı.
Haberin devamı



Yönetmen: Selma Köksal
Oyuncular: Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan
Senaryo: Necla Algan, Selma Köksal
Müzik: Süleyman Alnıtemiz
Görüntü Yön: Mustafa Kuşcu
Tür: Dram
Süre: 93 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: Bir Film

511
VİZYONDAKİ FİLMLER / YUMURTA
« : 18 Kasım 2007, 22:48:36 »
İSTANBUL - 44. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi film” dahil 6 ödül alan filmin baş rollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy paylaştı.
Haberin devamı
Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun senaryosunu Orçun Köksal ile birlikte yazdığı “Yusuf Üçlemesi”nin son filmi “Yumurta”, vizyona girdi.


Ufuk Bayraktar, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Karabacak’ın da rol aldığı filmde, annesinin vefatının ardından doğduğu kasabaya dönen “Şair Yusuf”un yaşadıkları anlatılıyor.

Yönetmen: Semih Kaplanoğlu
Oyuncular: Nejat İşler, Ufuk Bayraktar, Saadet Işıl Aksoy, Tülin Özen
Senaryo: Semih Kaplanoğlu
Görüntü Yön: Özgür Eken
Tür: Dram - Gizem
Süre: 97 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: Kenda Film

512
VİZYONDAKİ FİLMLER / 30 Gün Gece (30 Days of Night)
« : 18 Kasım 2007, 22:43:41 »
Başrollerini Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster ve Mark Boone Junior’ın paylaştığı “30 Gün Gece/30 Days Of Night”ı, David Slade yönetti.



İSTANBUL - Filmin beyaz perde yolculuğu Steve Niles ve Ben Templesmith imzalı çizgi romanın yayımlanmasıyla başladı. Steve Niles’ın, Stuart Beattie ve Brian Nelson ile birlikte senaryosunu yazdığı filmde, her kış 30 gün karanlığa gömülen Alaska’da yaşanan birtakım olaylar ele alınıyor.
Haberin devamı


Filmde özetle şunlar anlatılıyor:
Alaska’nın ücra bir köşesindeki Barrow kasabası her kış, 30 gün boyunca, zifiri karanlığa gömülür. Çoğu kasaba sakini güneye yöneldiği için hüzünlü bir dönemdir bu. Bu kış, ortaya gizemli bir grup çıkar: Bu grup, kasabada kalan insanlarla beslenmek için son bulmayan bu karanlıktan faydalanmayı beklemektedir. Barrow Şerifi Eben (Josh Hartnett), ayrı yaşadığı karısı Stella (Melissa George) ve sayıca gitgide azalan hayatta kalanlar grubu tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadırlar.

Yönetmen: David Slade
Oyuncular: Melissa George, Ben Foster, Josh Hartnett, Manu Bennett
Senaryo: Stuart Beattie, Steve Niles
Müzik: Brian Reitzell
Görüntü Yön: Jo Willems
Tür: Korku / Gerilim
Süre: 113 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Warner Bros

513
Dünyanın en tembel ve gözü açık kedisi Garfield’ı izlemek isteyenler de bu hafta sinemalardaki yerlerini alacak.




İSTANBUL - Senaryosunu Garfield serisinin yaratıcısı Jim Davis’in yazdığı, yönetmenliğini Mark Dippe’nin yaptığı “Garfield Geri Dönüyor”, ilk “baştan sona animasyon” olma özelliğini taşıyor.
Haberin devamı

Önceki bölümleri Türkiye sinemalarında 672 bin 144 kişi tarafından izlenen, dünya sinema hasılatı 340 milyon doları geride bırakan “Garfield Geri Dönüyor”, Wonderworld Animasyon Stüdyoları’nda yaratıldı.

Türkçe seslendirilmiş olarak animasyon filmi sevenlerin karşısına çıkan filmde yaramaz kedi Garfield’ı, Okan Bayülgen seslendiriyor.

ilmde, çizgi bant serisinin baş karakterleri olan Garfield, Jon Arbuckle, Odie, Nermal ve Arlene’in yanı sıra yeni karakterler de boy gösteriyor. Filmin yeni karakterleri arasında Wally, Bonita, Billy Bear ve Eli yer alıyor. Yeni karakterlerden olan Sheckny adlı kedinin bu filmde üne kavuşacağı belirtiliyor.

Film, kısaca şöyle:
Çizgi bant yıldızı olmanın tekdüzeliğinden sıkılan Garfield, gazete sayfasından firar ederek “gerçek dünyanın” yolunu tutar. Gerçek bir ev kedisi olarak düşük profilli hayat yaşarken, gazete baskıya girmeden geri dönmediği takdirde çizgi serinin iptal edileceğini öğrenir. Ancak bugüne kadar gerçek dünyaya kaçan hiçbir çizgi karakter, sonradan geri dönmeyi başaramamıştır. Üstelik birtakım şeytani güçler, onun çizgi roman dünyasına geri dönüşüne engel olmaktadır.

Yönetmen: Mark A.Z. Dippé
Oyuncular: Animasyon karakterler
Senaryo: Jim Davis
Müzik: Kenneth Burgomaster
Tür: Animasyon / Komedi
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: UIP Filmcilik

514
Brad Pitt, “Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı” filmiyle beyazperdede...





İSTANBUL - Yönetmen Andrew Dominik’in filminde Pitt’e, Casey Affleck, Sam Shepard ve Mary-Louise Parker gibi ünlü isimler eşlik ediyor.
Haberin devamı

Amerika’nın en ünlü kanun kaçağının ve onun şaşırtıcı katilinin özel yaşamlarını beyazperdeye taşıyan film, efsaneye yeni bir bakış açısı sunuyor ve ünlü vurulma olayının öncesindeki aylarda gerçekte neler olmuş olabileceği sorusuna yanıt arıyor.

Yönetmen: Andrew Dominik
Oyuncular: Brad Pitt , Casey Affleck, Sam Shepard, Mary-Louise Parker
Senaryo: Andrew Dominik
Müzik: Nick Cave, Warren Ellis
Tür: Dram-Western
Süre: 160 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

515
VİZYONDAKİ FİLMLER / MUSALLAT
« : 18 Kasım 2007, 22:31:18 »
Yapımcılığını Mia Film-Banu Akdeniz’in, yönetmenliğini Alper Mestçi’nin üstlendiği “Musallat” da bu hafta seyirci ile buluşuyor.




İSTANBUL - Başrollerinde Burat Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu’nun yer aldığı filmde, “cin” konusu ele alınıyor.
Haberin devamı

Yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncularının ilk sinema filmi olma özelliği de taşıyan filmin çekimleri, Almanya-Berlin ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde gerçekleştirildi. Filmin konusu kısaca şöyle:
Suat ve Nurcan aynı köyde büyümüş ve birbirlerini çok sevmiş iki gençtir. Güzelliği ile hemen fark edilen Nurcan, yakışıklı Suat’la beraber herkesin her zaman gıpta ettiği bir çift olmuştur. Bulundukları köyde büyük bir mutluluk ve huzur içinde yaşayan Suat ve Nurcan evlilik kararı aldığında ise bu aşka başka bir alemden bir varlık musallat olur. Kendilerini ve çevrelerini etkileyen olaylar hiçbir açıklaması olmayacak şekilde gelişir...

Yönetmen: Alper Mestçi
Oyuncular: Burak Özçivit, Biğkem Karavus, Kurtuluş Şakirağaoğlu,
Senaryo: Alper Mestçi
Müzik: Reşit Özdamla
Görüntü Yön: Feza Çaldıran
Tür: Korku
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: Özen Film

516
VİZYONDAKİ FİLMLER / BEYAZ MELEK
« : 18 Kasım 2007, 22:29:37 »
Yapımcılığını Murat Tokat ve Levent Üngör’ün üstlendiği, Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve aynı zamanda oynadığı ilk filmi “Beyaz Melek”, bugün vizyona girdi.




İSTANBUL - Kırmızıgül’ün aynı zamanda oyuncu olarak yer aldığı filmde, Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Danış, Gazanfer Özcan, Hüseyin Avni Danyal, İlkay Saran, Lale Belkıs, Necmi Yapıcı, Nejat Uygur, Nurşin Demir, Salih Kalyon, Sarp Apak, Suna Selen, Tanju Tuncel, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp, Yağmur Dilan Bozacı, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter ve Zeynep Tokuş gibi bilinen isimler de yer aldı.
Haberin devamı

Bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşk ve sevginin anlatıldığı filmin 7 hafta süren çekimleri, İstanbul, Adapazarı, Tuz Gölü ve Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Filmde, olaylar kısaca şöyle gelişiyor:
Ali ve Reşat, beyin kanseri olan babaları Ahmet’i kemoterapi görmesi için İstanbul’a getirmiştir. Ahmet ağır tedaviye daha fazla katlanmak istemediğinden hastaneden kaçar. Oğulları peşine düşer ancak Ahmet onlardan kaçmayı başarır. Kaçarken kendini bir huzurevinde bulur. Huzurevi sakinleri, Ahmet’in çocukları tarafından terk edildiğini sandıkları için orada kalması konusunda ısrar ederler. Zorlukla konuşabilen Ahmet durumu kabullenir. Ali ve Reşat, Ahmet’i huzurevinde bulurlar. Ama mutlu göründüğü için bir süre orada kalmasına ses çıkarmazlar. Babalarının son günlerini mutlu geçirmesi, belki hiç işe yaramayacak ama çok acı verebilecek bir tedaviden daha önemlidir. Huzurevi sakinlerinin her birinin kendi hikayeleri ve dramları vardır. Ahmet bunları öğrendikçe onlara daha yakınlaşıp her birini tek tek çok sever.

Ahmet’in misafir olduğu günün hemen ertesinde huzurevi sakinlerinden Yaşar Hoca ve Nebahat evleneceklerdir. Bu insanları çabucak benimseyen Ahmet, düğün masraflarını karşılamak ister. El birliğiyle güzel bir düğün yaparlar. Bununla yetinmeyen Ahmet, çiçeği burnunda çifti balayı için Diyarbakır’daki köyüne davet eder. Üstelik diğer huzurevi sakinleri de bu geziye davetlidir. Belki geriye kalan yıllarında böyle bir fırsatı bir daha yakalayamayacak olan bu yaşlı insanlar, teklifi coşkuyla kabul ederler. Hep beraber kiraladıkları bir minibüsle yola çıkarlar. Ancak yolculukları hiç sakin geçmez. Onlar için asıl macera bu yolculukla birlikte başlayacaktır.

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular: Erol Günaydın, Yıldız Kenter, Mahsun Kırmızıgül, Arif Erkin
Senaryo: Mahsun Kırmızıgül
Görüntü Yön: Eyüp Boz
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: Medyavizyon