İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ManSpider111

541
DÜNYADAN HABERLER / Olmert ve Abbas yarın yeniden buluşuyor
« : 18 Kasım 2007, 15:16:50 »
Olmert ve Abbas yarın yeniden buluşuyor
      Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Sekreteri Yaser Abd Rabbo, Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in ABD’de düzenlenecek Orta Doğu konferansından önce yarın yeniden bir araya gelebileceklerini söyledi.
      Rabbo, Filistin’in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, iki liderin buluşmaları halinde, Annapolis zirvesine hazırlık amacıyla iki taraf arasında bir süredir yürütülen karşılıklı görüşmelerde ortaya çıkan uyuşmazlık konularının ele alınacağını belirtti.
      Filistinli yetkili, Yol Haritası ile ilgili yükümlülükler ile Kudüs, yerleşimler, tutuklular ve diğer konular hakkında görüş ayrılıklarının önemli konular olduğunu ifade etti.
      Olası Olmert-Abbas buluşmasıyla ilgili İsrail tarafından henüz bir bilgi verilmedi.
      İsrail ve Filistinlileri, barış görüşmelerinin başlatılması amacıyla bir araya getirecek Annapolis konferansının bu ayın 27’sinde yapılacağına ilişkin, doğrulanmayan haberler veriliyor. Konferansa katılması istenen taraflara, henüz ev sahibi ABD’den davetiye de gönderilmedi.
     
     İSRAİLLİ ARAPLARIN İTİRAZI
      Öte yandan, İsrailli Araplar, Annapolis zirvesinden önce, Başbakan Ehud Olmert’in dile getirdiği ve barış görüşmelerine başlamak için Filistinlilerin İsrail’i bir "Yahudi Devleti" olarak tanıması talebine şiddetle karşı çıktılar.
      İsrailli Arap Yüksek İzleme Komisyonu, İsrail’in Arap kentlerinden Nasıra’da yaptığı toplantıda, İsrail’in "Yahudi Devleti" olarak tanınması talebine karşı çıkılmasını oy birliğiyle benimsendi.
      Arap Yüksek İzleme Komisyonu, "Yahudi Devleti" tanımını reddeden bir metin hazırlayarak Olmert’in yanı sıra Abbas, Arap Birliği ülkeleri ve uluslararası örgütlere göndermeyi kararlaştırdı.
      "Yahudi Devleti" tanımının, İsrail’deki Arap vatandaşlarının durumunu kötüleştireceği, ayrıca Filistinli mültecilerin "geri dönüş hakları"nı engelleyeceği görüşü dile getirildi.
      Hadaş partisinin eski Knesset üyelerinden Muhammed Naffa, "Bizim Annapolis konferansından bir beklentimiz yok. Beyaz Saray’dan hiç iyi bir şey gelmeyecek" derken, Hadaş partisi lideri olan milletvekili Muhammed Barake de alınan bu kararın "ülkede kalma savaşlarının yeni bir adımı" olduğunu belirtti.
      Arap İzleme Komisyonu ayrıca, hükümetin aşırı sağ partilerinden, Yisrael Beiteniu (İsrail Evimiz) partisi lideri ve stratejik tehditlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman’ın görevden alınmasını istedi.
      İsrail radyosunun haberine göre Lieberman, bir süre önce Savunma Bakanı Ehud Barak’a bir yazı göndererek, Arap Yüksek Komisyonunun Yahudi ve siyonist devlet olarak İsrail’in varlığına büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtmiş ve 1945 yılında İngiliz yönetimi sırasında çıkarılan Olağanüstü Durum yasasına göre komisyona karşı harekete geçmesini istemişti.
      Komisyondan yapılan açıklamada, "yeni göçmen" olarak tanımlanan Lieberman’ın bizzat kendisinin İsrail’deki Yahudilere ve Araplara stratejik tehdit olduğu görüşü dile getirildi.
     

542
Conservative Voice: Türkiye Musul'u ele geçirmeli
      Irak’ta Musul konusunda bir çatışmanın önlenmesi için Türkiye’nin Musul’u ele geçirmesi istendi. ABD’nin önde gelen muhafazakar siteleri Conservative Voice’de Musul konusunda bir "Sünni-Kürt çatışması ile Kürtler ve PKK’yı Kerkük, Kuzey Irak ve Türkiye’ye yayılmaktan caydırmak için Türkiye’nin Musul’u ele geçirmesi gereği" savunuldu.
      Conservative Voice’de Scott Sullivan imzası ile yayınlanan makalede Kuzey Irak’da Sünniler ile Kürtler arasında Musul’un petrol rezervleri konusunda çatışmaların yaşanacağı öne sürülerek "Ayrıca Musul’u kontrol eden, Kuzey Irak’ın çoğu ile birlikte Kerkük petrolünü de kontrol edecek. Bu nedenle Türkiye, Kürtleri caydırmak, Barzani ve PKK’lı müttefiklerine karşı denge oluşturmak amacıyla İraklı Sünni gücünü artırmak için Musul’u ele geçirmeli" yorumu yaptı.
     
     'BAŞKAN BUSH SAYESİNDE BARZANİ VE PKK KERKÜK’E ELE GEÇİRİYOR'
      Irak’ın ilk petrol merkezi Basra, ikincisi Kerkük, üçüncüsünün ise Musul olduğu belirtilen makalede "Başkan Bush sayesinde İran Basra’yı alırken Kürt Başkanı Barzani ve PKK, Kerkük’ü ele geçiriyor. Musul ve petrolünü kim alacak? Şiilerin (bölgedeki) sayısı az olduğuna göre Musul için mücadele Iraklı Sünniler ile Kürtler arasında olacak" ifadesi kullanıldı.
      Barzani’nin Musul’un kontrolünü ele geçiremezse bağımsız Kürdistan hayalinden vazgeçmesi gerekeceği savunulan makalede şu iddiaya yer verildi:
      "Türkiye, Musul’u ele geçirmek istiyor. Türkiye, Musul’u ele geçirerek Kuzey Irak’ın istikrarını önemli ölçüde güçlendirebilir. Zira Türkiye, bu adım atarak Musul konusunda bir Sünni-Kürt çatışmasını önleyebilir. Türkiye aynı zamanda, Kürtler ve PKK’yı Kerkük’e, Kuzey Irak ve Türkiye’ye yayılmaktan caydırabilir. Kısacası Türkiye, Musul’u ele geçirmelidir."(ANKA)

543
DÜNYADAN HABERLER / Doğalgaz boru hattında yangın: 10 ölü
« : 18 Kasım 2007, 15:16:05 »
Doğalgaz boru hattında yangın: 10 ölü
      Suudi Arabistan’ın Haviya gaz tesisi yakınındaki bir doğal gaz boru hattında dün gece yangın çıkması sonucu 10 kişinin öldüğü bildirildi.
      Devlet petrol ve gaz şirketi Aramco’dan kaynaklar, sıvılaştırılmış doğalgaz tesisine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki boru hattındaki yangının gaz sızıntısından kaynaklandığını söyledi.
      Kaynaklar, yangında 10 kişinin öldüğünü kaydederken, ölenlerin uyruğu ya da yaralananlar olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı.

544
Ormanda saklandıkları mağarada kıyameti bekliyorlar
      Rusya’da, başkent Moskova’nın 640 kilometre güneydoğusunda Nikolskoye köyü ormanında mağaraya sığınarak "en geç ilkbahardaki kıyameti bekleyen" Ortodoks kilisesinden ayrılma tarikatın üyeleri, bekleyişlerini sürdürüyor.
      Bölge muhtarlığı yetkilisi Yevgeni Guseynov, AP Ajansı’na açıklamasında, "Tüten iki bacasından görünen mağaraya kapanıp bekleyen 29 kişiyi zorla çıkarma niyetimiz kesinlikle yok. Onlara yarın gıda ve ilaç yardımı önerisinde bulunacağız" dedi.
      "Doğru Rus Ortadoks Kilisesi" isimli, resmi Rus Ortodoks Kilisesi’nden sapma tarikatın kurucusu "peygamber" Piotr Kuznetsov, "şiddet içeren tarikat kurma" suçundan ötürü dünden beri gözaltında ve ruhbilimci doktorların gözetiminde tutuluyor. Tarikat lideri, bunun için mağarada bekleyen müritlerinden ayrı oturmakta.
      Sözcük anlamıyla "Doğru Rus Doğru Öğretisi (Ortodoks) Kilisesi", müritlerinin asla radyo-televizyona bakmaması ve asla para kullanmamasını salık veriyor.
      Tarikat, müritlerinin asla "limbo"da, yani vaftiz olmadan ölen kimselerin belirsizliği gibi muammada kalmayacaklarını, kıyamet ertesi dirilişte mutlaka ve mutlaka tarikat kararıyla ya cennete ya da cehenneme gideceğini belirtiyor.
      Izvestia gazetesi, müritlerin bu ay başlarında mağaraya kapanmadan önce tarikat lideri Kuznetsov tarafından "nihai takdise mazhar kılındıklarını" bildirdi.
      Mağaradaki 29 kişi arasında 1’i 18 aylık bebek, 4 çocuk da var. Mağaraya kapananın müritlerin çoğu kadın.
      Anna Vabişçeviç, şunları kaydetti:
      "41 yaşındaki oğlumla karısı, 2 torunumla birlikte mağaradalar.
      Demiryolu işçisi oğlum tarikat liderince büyülenmiş. Belarus’daki akrabalarıma, onların dışarı çıkmalarına yardım için çağrıda bulundum." Moskova’daki bağımsız "Dinsel Araştırma Merkezi" yetkilisi Aleksandr Dvorkin, "Rusya’da Doğru Rusya Doğru Öğretisi Tarikatı gibi 10 tarikat var" dedi

545
DÜNYADAN HABERLER / Müşerref'ten ABD'ye nanik
« : 18 Kasım 2007, 15:14:41 »
Müşerref'ten ABD'ye nanik
      AP, AFP

      Darbeci Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte'nin 'güçlü mesajları'na tınmayıp olağanüstü hale (OHAL) devam dedi. Negroponte'nin "OHAL kalksın, genelkurmay başkanlığını bırak, seçimi vaktinde yap" mesajına "Güvenlik sağlanıncaya dek OHAL kalkmayacak" yanıtı veren Müşerref, aksi takdirde nükleer silahların yanlış ellere geçebileceği tehdidini savurdu. İslamabad, Dubai'de uydudan yayımlanan Pakistan'ın en büyük özel TV kanalları Geo ve ARY'yi de kapattı.

546
DÜNYADAN HABERLER / Kosova'da Taçi zaferini ilan etti
« : 18 Kasım 2007, 15:14:13 »
Kosova'da Taçi zaferini ilan etti
      Kosova’da yapılan milletvekili genel seçiminde Kosova Demokrat Birliği Partisi’nin lideri Haşim Taçi, zaferini ilan etti.
      Sandıkların kapanmasından yaklaşık 6 saat sonra taraftarlarına hitabeden Taçi, "zaferimizle birlikte yeni bir çağ başlıyor" dedi.
      Kosova Kurtuluş Ordusu’nun devamı olarak kurulan parti, oyların yaklaşık yüzde 35’ini aldı. Bu oran, tek başına iktidar olanağı vermediği için partiyi, koalisyon ortağı aramak zorunda bırakacak.
      Bu partiyi, yüzde 22 ile Demokratik Kosova Birliği Partisi izliyor. Her iki parti de bağımsızlığı destekliyor

547
DÜNYADAN HABERLER / İngilizleri burnundan solutan reklam
« : 18 Kasım 2007, 15:13:43 »


      Radikal

      Britanya, Fransa ve Belçika arasında hızlı tren seferi yapan Eurostar şirketinin yeni reklam kampanyasıyla şoke olan Britanyalılar burnundan soluyor. Zira, şirketin Belçikalı turistleri Londra'ya çekme amacıyla tren istasyonlarına astığı posterlerden birinde, sehpa üstünde duran bir çay fincanına uzaktan işeyen deri botlu, sırtında Britanya bayrağı dövmeli, dazlak bir holigan görülüyor. Bir başkasında eski Britanya başbakanları Margaret Thatcher, John Major ve Tony Blair Britanya bayraklı balonları patlatıyor. Reklamların ortak sloganı ise: "Dikkat! Londra köşede bir yerlerde." Eurostar, reklamları, 'Belçikalılar İngilizlere çok benziyor. Onlar da hem krallık ve ihtişamı hem de sokak hayatını da seviyor. Reklamın itici veya hakaret edici bir yönü olduğunu sanmıyoruz. Bugüne dek tek şikâyet aldık" diye savundu. Fincana işeyen adam reklamının, Belçikalı sanatçı Mannequin Pis'in 'Leğene işeyen çocuk' heykelinden esinlendiği de öne sürüldü.
     
     'İdrar söktürücü reklamı mı?'

      Reklam Belçikalıları keyiflendirdi. Patrick Tyson-Cain gibi Britanyalılarsa "Reklamın insanları adaya çekebileceğini sanmıyorum. Bana hızlı trenden ziyade, bira ya da idrar söktürücüyü anımsattı" diye söylendi.
     

548
DÜNYADAN HABERLER / Kosova seçimlerinde Türkçe boykotu
« : 18 Kasım 2007, 15:12:06 »
Kosova seçimlerinde Türkçe boykotu
      Kosova, dün 3. kez sandık başına gitti. Ancak Prizren'de Türk dilinin resmi olmasına rağmen seçim yerlerindeki tabelalarda, duyurularda ve diğer yazılarda Türkçeye yer verilmediği gözlendi.
      Bunun üzerine Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Lideri Mahir Yağcılar, UNMIK Yöneticisi Joackim Ruecker'e bir mektup gönderdi.
      Yağcılar mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle Kosova Demokratik Türk Partisi olarak, Kosova'da bugün düzenlenen seçimlerin tüm halkımız için, ayrıca seçim sürecinde görev yapan tüm kurum ve kuruluşlar için hayırlı uğurlu olmasını dileriz.
      Her seferinde de belirttiğimiz gibi, Kosova Demokratik Türk Partisi olarak, Kosova için çok kritik olan bu dönemde yapıcı olmaya özen göstermekteyiz. Ancak bunu yaparken, Kosova Türk Topluluğu'nun haklarına zarar verecek tutum ve davranışlara toleranslı davranamayacağımızı da belirtmek zorundayız.
      17 Kasım 2007 seçimlerinde gözlemci sıfatıyla seçim yerlerinde görev yapan Parti mensuplarımız, seçim yerlerindeki tabelalarda, duyurularda ve diğer yazılarda Türkçeye yer verilmediğini rapor etmişlerdir. Bu tür bir uygulama, dil haklarımızın ihlal edildiğini göstermektedir. Ayrıca Parti merkezimize de vatandaşlar gelip bu konudaki şikayetlerini iletmişlerdir. Aralarında, seçimleri boykot ettiğini bildirenler de oldu.
      KDTP olarak, dil haklarımızla ilgili pürüzlerin bir daha yaşanmaması için radikal bazı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu tür ihlallerin, Kosova için çok kritik olan bu dönemde Kosova Türk halkının boykot yolunu seçmesine yol açabileceği endişesini taşıyoruz. İhlaller konusunda Merkez Seçim Komisyonu'ndan yazılı bir açıklama ve Kosova Türk Topluluğu'ndan özür dilenmesini bekliyoruz.Kosova seçimlerinde Türkçe boykotu
      Kosova, dün 3. kez sandık başına gitti. Ancak Prizren'de Türk dilinin resmi olmasına rağmen seçim yerlerindeki tabelalarda, duyurularda ve diğer yazılarda Türkçeye yer verilmediği gözlendi.
      Bunun üzerine Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Lideri Mahir Yağcılar, UNMIK Yöneticisi Joackim Ruecker'e bir mektup gönderdi.
      Yağcılar mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle Kosova Demokratik Türk Partisi olarak, Kosova'da bugün düzenlenen seçimlerin tüm halkımız için, ayrıca seçim sürecinde görev yapan tüm kurum ve kuruluşlar için hayırlı uğurlu olmasını dileriz.
      Her seferinde de belirttiğimiz gibi, Kosova Demokratik Türk Partisi olarak, Kosova için çok kritik olan bu dönemde yapıcı olmaya özen göstermekteyiz. Ancak bunu yaparken, Kosova Türk Topluluğu'nun haklarına zarar verecek tutum ve davranışlara toleranslı davranamayacağımızı da belirtmek zorundayız.
      17 Kasım 2007 seçimlerinde gözlemci sıfatıyla seçim yerlerinde görev yapan Parti mensuplarımız, seçim yerlerindeki tabelalarda, duyurularda ve diğer yazılarda Türkçeye yer verilmediğini rapor etmişlerdir. Bu tür bir uygulama, dil haklarımızın ihlal edildiğini göstermektedir. Ayrıca Parti merkezimize de vatandaşlar gelip bu konudaki şikayetlerini iletmişlerdir. Aralarında, seçimleri boykot ettiğini bildirenler de oldu.
      KDTP olarak, dil haklarımızla ilgili pürüzlerin bir daha yaşanmaması için radikal bazı önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu tür ihlallerin, Kosova için çok kritik olan bu dönemde Kosova Türk halkının boykot yolunu seçmesine yol açabileceği endişesini taşıyoruz. İhlaller konusunda Merkez Seçim Komisyonu'ndan yazılı bir açıklama ve Kosova Türk Topluluğu'ndan özür dilenmesini bekliyoruz.

549
Chavez Riyad'da istavroz çıkarıp sık sık İsa'dan söz etti
      Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 3. doruk toplantısının yıldızı Venezula Devlet Başkanı Hugo Chavez, çok sayıda Arap ülkesinin devlet başkanı ile konuğu olduğu Suudi Kralı Abdullah'ın önünde haç çıkarma ve 2 kez Hz. İsa'dan sözetme cesaretini gösterdi.
      2000 yılındaki, önceki zirvenin düzenlendiği ülkenin devlet başkanı olarak OPEC 3. doruk toplantısının açılış konuşmasını yapma onuru verilen Hugo Chavez, konuşmasına başlamadan önce, kışkırtıcı bir hareketle haç çıkartırken, 25 dakika süren konuşmasında da 2 kez Hz. İsa'dan sözetti.
      İslam ülkelerinin liderleri ve Suudi Kralı Abdullah'ın önündeki konuşmasında, 1 kez Hz. İsa'dan sözeden Chavez, ikincisinde de “Barışın yegane yolunun, Hz. İsa'nın dediği gibi, adalet olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.

550
Chavez'den ABD'ye 'petrol 200 dolar olur' tehdidi
      Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’nin ülkesine veya İran’a saldırması durumunda, petrolün varilinin 200 dolara fırlayabileceği uyarısında bulundu.
      Hugo Chavez, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bugün başlayan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) 3. doruk toplantısında yaptığı konuşmada, "Eğer ABD, İran’a veya Venezuela’ya yeniden saldıracak kadar deliyse, petrolün fiyatı 150 dolar, hatta 200 dolara yükselebilir" dedi.
      Petrolün, dünyadaki tüm saldırıların kaynağı ve Irak’taki savaş ile İran’a tehditlerin asıl nedeni olduğunu savunan Chavez, "OPEC bugün güçlü, eskiden olmadığı kadar çok güçlü" diye konuştu.
      Chavez, OPEC’in bir etkin jeopolitik aktör olarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, örgütün, dünyanın güçlü ülkelerinden tehdidi bırakmalarını istemesi gerektiğini söyledi.
     
     SUUDİ KRALI: PETROL, ÇATIŞMA ARACINA DÖNÜŞMEMELİ
      Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Abdullah da açılışta, Chavez’in hemen ardından yaptığı konuşmada, petrolün, bir çatışma aracına dönüşmemesi gerektiğini belirterek, OPEC’in, üye ülkelerle dünya ekonomisinin korunmasını amaçlayan iki temel ilkesi bulunduğunu ve petrol fiyatlarının beklenmedik biçimde artışına karşı olduğunu bildirdi.
      Çevre koruma amacıyla Suudi Arabistan tarafından finanse edilecek 300 milyon dolarlık bir fonun kurulacağını da açıklayan Suudi Kralı, ülkesinin vereceği 300 milyon dolarla nüvesini oluşturacağı bu programın, çevrenin yanısıra enerji ve iklim değişikliği konularında çalışmalar yürüteceğini kaydetti.
      OPEC 3. doruk toplantısına, Libya lideri Muammer El Kaddafi ve Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono dışında 12 üye ülkenin lideri katılıyor.

551
KNOCKOUT CUP / SAMPİYON KİM OLUR ???
« : 17 Kasım 2007, 23:45:07 »
OYUNSİTENİZ KNOCKOUT CUP  TURNUVASININ SAMPİYONU KİM OLUR SİZCE ???

552
SİZCE BU MAÇİN FAVORİSİ KİM ? 

SKOR TAHMİNLERİNİZİN YANİNDA DEĞERLİ YORUMLARİNİZİ DA BEKLİYORUZ ..