İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nightmare

241
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Mondi: "Daum'a saygım büyük"
« : 27 Haziran 2007, 14:41:01 »
G.Saray'dan Alman 2. Lig takımı 1. FC Köln'e transfer olan Kolombiyalı kaleci Faryd Mondragon (36) dün izin yaptığı Miami'den Köln'e geldi. Ayağının tozuyla Köln'e ayak basan Mondragon yaptığı ilk açıklamada "Toni Schumacher'in kale bekçiliği yaptığı yerde görev yapmak benim için onur verici" dedi.

6 yıl Galatasaray'da oynadıktan sonra Alman Teknik Direktör Christoph Daum'un isteğiyle Köln'e gelen Mondragon, eşi Adriana'nın Miami'deki evlerinde ikinci çocuğuna hamile olduğunu ve Eylül ayında doğum yapacağını söyledi.

"DAUM'A SAYGIM BÜYÜK"

Transferinde Daum'un büyük rol oynadığını ve 1 numaralı formayı giyeceğini belirten Mondragon, "Buraya gelmemin en büyük nedeni Daum'dur diyebilirim. Kendisi bugüne kadar gelmiş geçmiş ve kariyeri ortada olan başarılı bir teknik direktördür. Bu yüzden ona büyük saygı duyuyorum" diye konuştu.

Bir ev bulana kadar geçici olarak Köln'deki Dorint Hotel'de kalacak olan Mondragon, Köln'ü çok sevdiğini ve burada olmaktan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


26.06.2007   

Kaynak : DHA

242
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Lincoln hakkında konuştu!
« : 27 Haziran 2007, 14:40:38 »
Schalke 04´ün Teknik Direktörü Mirko Slomka, Lincoln´ün Galatasaray´a transfer olmasıyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Schalke 04 Kulübü´nün resmi Web sayfasında  yer alan haberde, Lincoln´ü forvetin arkasında oynayan ve ipleri daima elinde tutan oyuncu olarak değerlendiren Slomka, bu oyuncunun ayrılmasından dolayı takımın büyük bir problem yaşamayacağına inandığı  belirtildi.

Haberde, Lincoln´un  takımdan ayrılmasının ardından 4-3-3 sistemini deneme imkanlarının olduğunu ifaden Slomka'nın "Mesut Özil ile yeni transfer Ivan Rakitic gibi oyuncularımızın bu alanda sorumluluk alabilecek kabiliyetlere sahipler.Çok büyük tecrübeleri olmasa da, genç ve yetenekliler" dediği yer aldı.

Slomka´nın  şu sözlerine yer verildi: "Lincoln´un mükemmel bir oyuncu ve kulüpte kendisiyle uzun vadeli çalışma  teklifinde bulundu, ama olmadı.Lincoln´un takım adına güzel işler yaptığı  bir hakikat, ama Lincoln´süz de güzel maçlar çıkardığımız da bir hakikattir. "Artık geleceğe baktıklarını belirten Slomka, yeni transferlerle  yeni başarılar elde edeceklerini söyledi. Öte yandan  dün, Lincoln´süz topbaşı yapan Schalke 04´ü antrenmanda  yaklaşık 4000 bin taraftarın izlediği öğrenildi.


243
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Schalke 'Appiah' diyor!
« : 27 Haziran 2007, 14:40:22 »
F.Bahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah birçok Avrupa ekibinin kıskaçına girerken Alman ekibi Schalke Appiah için çabasını arttırıyor.

Schalke 04 kulübünün yeni başkanı Josef Schnusenberg yaptığı açıklamada Appiah için gereken herşeyi yapacaklarını açıklarkan bu transferde sona yaklaştıklarını belirtti. F.Bahçe ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan Appiah için daha önce de İskoçya'nın Celtic ekibi çok ciddi bir transfer girişiminde bulunmuştu.

F.Bahçe yönetimi daha önce Appiah'ı satmayacaklarına dair bir açıklama yapmış ve Ganalı futbolcu da Türkiye'de mutlu olduğuna dair ifadeler kullanmıştı. Schalke 04 başkanının bu açıklamasından sonra ise önümüzdeki günlerde F.Bahçe ve Schalke 04 kulüpleri arasında bir Appiah savaşının resmen başlaması bekleniyor.

244
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Halil Altıntop hırs küpü
« : 27 Haziran 2007, 14:39:51 »
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'te oynayan milli futbolcu Halil Atıntop, yeni sezonda gerçek kimliğini göstermek istediğini söyledi.

Alman spor dergisi Kicker'e konuşan Halil, ''Bu sezon üç hedefim var. Birincisi şampiyonluk, ikincisi çift rakamlı gol atmak. Ve Schalke'de gerçek kimliğimi nihayet göstermek istiyorum'' diye konuştu.

FC Schalke 04'te geçen sezon, gerçek kabiliyetini çok az gösterebildiğini ifade eden Halil, ameliyatını geciktirmesinin, futbolunu etkilediğini ifade etti. Halil, yeni sezonun kendisi için belirleyici olacağını belirterek, ''Bu sezon, benim bir patlama yaparak, uluslararası alanda da kabul görüp görmeyeceğimin ortaya çıkması açısından belirleyici olacak'' diye konuştu.

Yeni takımında geçen sezon yaşadığı alışma döneminin geride kaldığını kaydeden Halil, ''Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmaktan memnunum. Eğer sağlığım yerinde olursa ve daha çok gol ararsam çok iyi bir sezon geçireceğim'' dedi.

İkiz kardeşi Hamit Altıntop'un Bayern Münih takımına gitmesinden dolayı da üzüntülü olmadığını belirten Halil, ''Hamit, 4 yıl FC Schalke 04'te oynadıktan sonra bu kulüpte kabul görmüştü. Aslında bu nedenle kendisinin tam bu sırada Bayern Münih'i tercih etmesi yazık oldu'' diye konuştu.


245
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Lincoln'ü sattı, tatile geldi!
« : 27 Haziran 2007, 14:39:33 »
Almanya'da 'Yılın Futbolcusu' seçilen Lincoln'ü Galatasaray'a veren FC Schalke 04'ün Başkanı Gerhard Rehberg, Antalya'ya tatile geldi. Bodrum'dan yazlık villa alan Başkan Rehberg, türkücü Sümer Ezgü'nün misafiri olarak Antalya'da tatil yapıyor, turistik yerleri geziyor.

Almanya futbol liginin güçlü takımlarından FC Schalke 04'ün Başkanı Gerhard Rehberg, ünlü türkücü Sümer Ezgü ile birlikte Antalya'ya geldi. Bodrum'da yazlık almak için Türkiye'ye geldiği öğrenilen Rehberg, villasını alır almaz soluğu Antalya'da aldı.

Villanın sahibi ile arkadaşı Sümer Ezgü'yü ziyaret eden Rehberg, Orfe At Çiftliği'ni gezip akşam yemeği yedi. Yemeğe Sümer Ezgü'nün eşi, çocukları ve yakın dostları da katıldı. Bodrum'da uzun aramaların ardından yazlığını aldığını belirten Rehberg, Antalya'dan da ev almak istediğini söyledi. Antalya'yı çok sevdiğini ve sanatçı Ezgü'nün misafiri olarak geldiğini belirten Gerhard Rehberg, ``Burada çok iyi dostlarım var. Tarihi ve turistik yerleri gezeceğim. Şu ana kadar gezdiğim yerleri çok beğendim. İleride Antalya'da yaşamayı çok isterim. 3 gün boyunca bölgeyi gezeceğim'' dedi.

Galatasaray, Almanya'da `Yılın Futbolcusu' seçilen ve forma giydiği 2004- 2007 yılları arasında Schalke formasıyla 83 maçta 20 gol kaydeden Lincoln'ü 4 yıllığına renklerine bağlamıştı.



Kaynak : DHA

246
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Tercümanlıktan menajerliğe
« : 27 Haziran 2007, 14:39:04 »
Almanya İkinci Futbol Ligi'nde bu sezon şampiyonluğun güçlü adaylarından FC Köln'de, Murat Kuş idari menajerliğe getirildi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Kuş'un takımda oyuncuların tüm sorunlarıyla ilgilenmesi ve yeni transfer edilen futbolcuların uyum sorunlarına yardımcı olabilmesi için idari menajerliğe getirildiği açıklandı.

FC Köln'ün sportif direktörü ve menajeri Michael Meier, Murat Kuş'un yıllardır teknik direktör Daum'un yanında Avusturya ve Türkiye'de yeterli tecrübeyi edindiğini belirterek, ''Murat Kuş'u yeni transferlerin takıma uyumunu sağlama yolunda önemli bir çözüm olarak görüyorum. Kendisi bunu başarabilecek bir kişi'' dedi.

Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Öncelikle bana bu görevi verenlere teşekkür ediyorum. Yıllardır Daum'un yanında zaten bir nevi bu işi yapıyordum. Büyük tecrübe kazandım. Şimdi yüküm daha da ağırlaştı. Oyuncuların özel yaşamlarındaki sorunlarından, takım içi birlik ve beraberliğe kadar her şeyi en güzel şekilde sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım'' dedi. Kuş, yaklaşık 8 yıldan bu yana Christoph Daum ile birlikte çalıştığını, hedefinin Daum'un bir gün teknik direktörlük kariyerine son verdikten sonra Türkiye'de bir kulüpte idari menajerlik yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

247
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Almanya bu Türk’ü konuşuyor!
« : 27 Haziran 2007, 14:38:35 »
Almanya’da transfer sezonunda adından sıkça söz ettiren isimlerden biri de bir Türk…Regionalliga ( 3.lig) takımlarından Kickers Emden forması altında sergilediği futbolu ile izleyenleri büyüleyen Ferhat Çerçi, attığı gollerle geride kalan sezonun en dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

Bundesliga takımlarından Armania Bielefeld ve 2. ligde mücadele ederken LR Ahlen takımlarının formalarını başarı ile taşıyan genç yetenek Ferhat Çerçi, yeni bir yıldız oyuncu olarak gösteriliyor. LR Ahlen takımında Türk futbolseverlerinde yakından tanıdığı Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Werner Lorant ile de çalışan Ferhat Çerçi, tek hayalinin Türkiye Milli takımında oynamak olduğunu belirtiyor.

Zonguldaklı gurbetçi ailenin çocuğu olarak Almanya’nın Hamm kentinde dünyaya gelen Ferhat Çerçi futbola 6 yaşında başlar ve bölge takımlarında başarılı bir grafik çizer. Futbolda hızlı yükselişi onu Almanya Bundesliga takımlarından Bielefeld’e kadar taşır. Kickers Emden takımı yöneticilerinin uzun süredir peşinde olduğu genç yetenek, transferini bu takımdan yana kullanır. Regionalliga’da şampiyonluğa oynayan takımının en etkili oyuncusu olarak gösterilen Ferhat Çerçi hakkında Alman basınında övgüyle bahsediyor.

Altın Türk

Kickers Emden takımında sergilediği futbolu ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Ferhat Çerçi hakkında, Alman basını haberlerinde Altın Türk olarak yer verirken, genç futbolcumuza övgüler yağdırdı.

Alman Futbol tarihine geçti

Alman Futbol tarihine geçen Nuri Şahin’den sonra Ferhat Çerçi’de geçtiğimiz günlerde takımını 3-1 kazandığı, Kickers Emden- Bayern Leverkusen karşılaşmasında attığı 2 golle Alman futbol tarihine geçti. Nasıl mı? Ferhat Çerçi, 60 saniyede üst üste 2 gol kaydederek, Almanya profesyonel lig maçlarında, kısa zamanda üst üste 2 gol atan futbolcu olarak adını yazdırma başarısı gösterdi.

Bundesliga takımları peşinde

Başarılı futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Ferhat Çerçi, yeni sezon için  Almanya Bundesliga takımlarının kadrosuna katmak istediği futbolcular arasında yer alıyor. Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt’un ısrarla kadrosuna dahil etmek istediği genç yetenek için eski kulübü Armania Bielefeld’de devrede. Almanya dışından İsviçre 1. lig takımlarından Basel’da Ferhat Çerçi’yi yakın takibe almış durumda. Ünlü kulüplerin peşinde koştuğu genç yetenek, hayalinin çocukluktan bu yana tuttuğu Bayern Münih formasını giymek olduğunu belirtti.  Hamit Altıntop’un Bayern Münih ile anlaşmasına çok sevindiğini dile getiren Ferhat, ‘ Hamit çok kaliteli bir oyuncu. Onun adına çok sevindim. Başarılı olacağına inanıyorum’ dedi.

Türkiye’de oynamak istiyor

Almanya ve İsviçre 1. lig takımlarının kadrosuna dahil etmek istediği genç yetenek Ferhat Çerçi, Türkiye Süper lig takımlarından birinde oynamak istediğini belirtirken, futbolcunu menejeri FİFA Lisanslı Bektaş Demirtaş, Türkiye’den özellikle 6 süper lig takımlarından Ferhat için teklif aldıklarını ve bunları değerlendirdiklerini söyledi. Türkcel Süper lig takım teknik direktörleri tarafından da yakın takibe alınan Ferhat Çerçi’nin kulübü ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor olması transferinin hemen gerçekleşeceğini gösteriyor.Futbol kamuoyu tarafından büyük bir yetenek olarak gösterilen Ferhat Çerçi, sol ofensif oynadığı mevkide, oyun anlayışı, top tekniği ve her iki ayağınıda iyi kullanması ile son yıllarda yetişen Türk futbolcular içerisinde keşfedilmemiş yetenek olarak gösteriliyor. Galatasaray Teknik Direktörü Feldkap’ın da bu futbolcuyu istediği belirtiliyor.



248
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Lincoln'ün yerine Emre
« : 27 Haziran 2007, 14:35:48 »
Scalke 04 Kulübü'nün Türk yöneticisi Adem Çukur, Lincoln'ün Galatasaray'a transferinin ardından takıma katkı sağlayacak 10 numara için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çukur, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun Schalke'de oynamak istediğini ve bu futbolcuyla görüşmelere başladıklarını belirtti.

Bundesliga takımlarından Schalke 04, Lincoln'ü Galatasaray'a vermesinin ardından bu oyuncunun yerini dolduracak bir transfer yapmak için düğmeye bastı. Schalke 04 Kulübü'nün Türk yöneticisi Adem Çukur, Lincoln'ün yerine Emre Belözoğlu'nu transfer etmek için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Adem Çukur, "Emre Belözoğlu Schalke'ye gelmek istediğini belirtti. Biz de kulübüyle temaslarımıza hemen başladık. Emre'nin kalitesi tartışılmaz. Emre'yi takımımıza katmak için çalışacağız. Emre'nin, Lincoln'ün yerini fazlasıyla dolduracağına inanıyoruz. Taraftarlarımız Emre'nin transferiyle mutlu olacak" dedi.

249
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Lincoln'un yerine Rakitic
« : 27 Haziran 2007, 14:35:23 »
Brezilyalı yıldız futbolcusu Lincoln'ü Galatasaray'a satan Schalke 04, bu oyuncunun yerine İsviçreli Ivan Rakitic'i alıyor.

Lincoln'ü Galatasaray'a sattıktan sonra orta sahada oyuncu kurucu görevini üstlenen oyuncu eksiliğini hisseden Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Schalke 04, Brezilyalı yıldızın yerini İsviçreli 19 yaşındaki Ivan Rakitic'le doldurmayı planlıyor. Almanya'da yayın yapan Bild Gazetesi, Lincoln'ün Galatasaray'a satıldığı saatlerde, Schalke'li yöneticilerin FC Basel Takımı yetkilileriyle Rakitic'in transferini sonlandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Gazete, Schalke'nin, Lincoln transferinden elde ettiği 5 milyon euroyu da Rakitic için kullanacağını savundu. Bild, İsviçre 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın da formasını giyen Rakitic'in sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4 yıllık imza atacağını okuyucularına aktardı.


250
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Ze Roberto döndü
« : 27 Haziran 2007, 14:34:50 »
Brezilyalı yıldız futbolcu Ze Roberto Alman Birinci Ligi'nin (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'e transfer oldu.
Bayern Münih'in internet sayfasında yapılan açıklamada, daha önce 2002-2006 yılları arasında Bayern Münih formasını giyen Ze Roberto ile 30 Haziran 2009 yılına kadar bir anlaşma imzaladındığı belirtildi.

Bayern Münih Kulübü Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Ze Roberto gibi teknik yönü güçlü, hızlı ve çok koşan bir futbolcunun tekrar Bayern Münih'e dönmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bayern Münih, Ze Roberto'yla birlikte Hamit Altıntop, Jan Schlaudraff, Ernesto Sosa, Marcell Jansen, Luca Toni ve Frank Ribery'i renklerine bağlayarak gelecek sezon için 7. transferini gerçekleştirdi.

Öte yandan FC Schalke 04, Lincoln'un Galatasaray'a transfer olmasından sonra İsviçre'nin FC Basel takımında oynayan İvan Rakitic ile 4 yıllığına anlaştı.

251
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / W.Bremen - Everton buluşacak
« : 27 Haziran 2007, 14:34:25 »
Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'la sezon öncesi hazırlık maçında karşılaşacak.

Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'den yapılan açıklamada, Alman ekibinin, 31 Temmuz tarihinde, yeni sezon öncesi hazırlıkları çerçevesinde Goodison Park'ta, Premier Lig ekiplerinden Everton'la hazırlık maçı yapacağı bildirildi.

Geçtiğimiz sezon Bundesliga'yı 3. sırada bitiren Werder Bremen, İsviçre'de yapacağı hazırlık kampları çerçevesinde de, bir başka Premier Lig ekibi Liverpool'la 17 Temmuz'da karşılaşacak.


252
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Ümit Özat Köln ile ilk idmanında
« : 27 Haziran 2007, 14:34:08 »
Turkcell Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe'den ayrılarak Almanya İkinci Futbol Ligi (2. Bundesliga) takımlarından FC Köln'e transfer olan Ümit Özat, yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı ve taraftarlarla buluştu.

Fenerbahçe'nin eski kaptanı Ümit Özat, yeni takımı FC Köln'le ilk antrenmanına çıktı ve taraftarlarla buluştu. Ümit Özat, yeni takımıyla yaptığı bir buçuk saatlik antrenmanın ardından bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran teknik direktörü Christoph Daum'la birlikte basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra Köln taraftarlarına bol bol imza dağıtan Özat, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen taraftarlarının taleplerini de geri çevirmedi. Özat, daha sonra yaptığı açıklamada, "Yeni bir takım, yeni bir şehir ve yeni arkadaşlar. Takım arkadaşlarımla birlikte, FC Köln'ü hak ettiği yer olan birinci lige çıkarmak için elimden geleni yapacağım. Bana güvenen insanları mahcup etmeyeceğim" dedi. Ümit Özat, kendisiyle birlikte Fenerbahçe'den ayrılan Tuncay Şanlı, Mehmet Yozgatlı, Serkan Balcı ve Rüştü Reçber'le ilgili olarak sorulan bir soruya ise, "Fenerbahçe'den ayrılan herkesin yolu açık olsun. Hepimiz için her şeyin inşallah en iyisi olur. Takımdan ayrılmak bir kişinin tercih meselesidir" diye konuştu.

Teknik direktörlüğünü Christoph Daum'un yaptığı FC Köln'de bir başka milli futbolcu Alpay Özalan da forma giyiyor. Bu arada Özat'la birlikte Köln'e giden eski Galatasaraylı kaleci Mondragon'un ise Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olduğu için antrenmanda yer almadığı bildirildi.