İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nightmare

277
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Adriano kararını verdi
« : 27 Haziran 2007, 11:11:21 »
Adı bir süredir F.Bahçe ile geçen Inter'in Brezilyalı yıldızı Adriano İtalya'nın önde gelen gazetelerinden La Gazzetta Della Sport'a yaptığı açıklamada Inter'den ayrılmak istemediğini söyledi.

Her fırsatta Inter başkanı Moratti'nin kendine olan güveninden dolayı İtalyan ekibinde kalmak istediğinin altını çizen 25 yaşındaki yetenekli futbolcu "Eğer Inter beni istemezse yine tercihim İtalya olacaktır. Bundan eminim" dedi. Inter'i bir yuva olarak gördüğünü belirten Adriano, onların kendisi için alacakları farklı bir karara da saygı duyacağını fakat geleceğini planlamasının zamanının geldiğini ifade etti..

Transferde ilk bombasını Roberto Carlos'u Real Madrid'den transfer ederek patlatan F.Bahçe'nin adı Adriano ve Milan'ın yıldızı Ronaldo ile uzun süredir anılıyordu. Süper yetenek bir süredir Inter teknik direktörü R.Mancini ile sorunlar yaşıyordu ve oluşan bu krizden dolayı takımdan gönderilebileceği söyleniyordu.


278
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Donati Celtic'te
« : 27 Haziran 2007, 11:10:59 »
AC Milan'ın oyuncusu Massimo Donati, İskoç temsilcisi Celtic ile 4 senelik sözleşme imzaladı.

26 yaşındaki ortasaha oyuncusu, sağlık kontrolü için Glasgow'a giderken böylece Celtic'in 4. transferi oldu. Celtic daha önce Scott Brown, Scott McDonald ve Chris Killen'i transfer etmişti.

Atalanta'da futbol kariyerine başlayan Donati, AC Milan'a 2001'de transfer olmuş ama beklenenei veremeyerek, Serie A takımlarından Parma, Torino ve Sampdoria'da kiralık oynamıştı

279
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Juve Gomez'i istiyor!
« : 27 Haziran 2007, 11:10:24 »
Bu sezon İtalya Serie A'ya yeniden dönen Juventus transfer piyasasını alt üst etmiş durumda. Avrupa'nın  önde gelen kulüplerinde forma giyen çeşitli futbolculara transfer teklifleri yaparak transfer borsasını birbirine katan İtalyan devi Juventus şimdi de Stutgart'ın golcüsü Mario Gomez'in peşinde.

Udinese'den Iaquinta'yı transfer ederek forvet hattından gücüne güç katan Juventus Mario Gomez için kesenin ağzını açtı ve 25 milyon Avro'yı gözden çıkardı. Trezegeut ile olası bir ayrılık yaşanmasından sonra bu futbolcunun yerini Gomez ile doldurmayı planlayan Juventus aylardan beri yakından izlediği Mario Gomez için önümüzdeki hafta resmi bir teklif yapması bekleniyor. Stutgart cephesinden bu transfer söylentileri için bir açıklama gelmezken, yıldız oyuncu Mario Gomez kendisinin Stutgart'ın oyuncusu olduğunu ve Almanya'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu açıkladı.

Öte yandan Juventus'un Mario Gomez tranferinin gerçekleşmemesi durumunda Ajax'ın golcüsü Huntelaar ya da Herenveen'in Brezilyalı yıldızı Afonso Alves ile temasa geçeceği Avrupa basınında yer alan haberler arasında.


280
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Milan'dan Suazo'ya şok!
« : 27 Haziran 2007, 11:09:43 »
Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan, henüz 4 gün önce kadrosuna kattığı Honduraslı golcü futbolcu David Suazo'nun sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

İtalya Birinci Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan, Cagliari'den 4 gün önce renklerine bağladığı Honduraslı golcü futbolcu David Souza'nın sözleşmesini, daha önce Serie A Şampiyonu Inter'le ön anlaşma imzaladığı için iptal ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak AC Milan'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Milan, Cagliari'yle David Suazo'nun transferi konusunda anlaşmaya varmıştı. Milan, Suazo'nun aslında Inter'le de sözleme imzaladığını öğrenmiştir. Bu nedenle AC Milan yapılan anlaşmayı bozmuştur. Milan, olayla ilgili olarak tüm yasal yollara başvuracağını bildirir" denildi.

28 yaşındaki Suazo, Milan'la anlaşma sağlandığının açıklanmasının ardından tatile çıkmıştı. 8 sezondur Sardunya ekibi Cagliari'nin formasını giyen Honduraslı golcü, Cagliari formasıyla çıktığı 255 maçta 94 gole imza attı. Özellikle bu sezon 22 kez ağları havalandırarak dikkatleri üzerine çeken Suazo, Serie A'nın en iyi golcüleri arasında gösteriliyor. Honduras Milli Takımı'nın da 29 kez formasını giyen ve 8 gol kaydeden Suazo'nun şimdi, daha önce ön anlaşma sağladığı Inter'le yeniden sözleşme zemini arayacağı bildiriliyor.

23.06.2007   

Kaynak : İHA

281
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Real çıldırmış olmalı!
« : 27 Haziran 2007, 11:09:15 »
Milan''ın dünyaca ünlü yıldızı Kaka için Real Madrid bir serveti gözden çıkardı. İspanyol As Gazetesi'nin haberine göre Real, Brezilyalı futbolcu için 80 milyon euro'luk teklifte bulundu. İspanyol kulübünün Kaka'yı almak için elinden gelen herşeyi yaptığını bildiren gazete, transfer gerçekleşirse dünya futbolunun en pahalı transferi olacağının altını çiziyor. Haberde ayrıca Real'de teknik direktör Capello'nun yerine Schuster'in geçeceği de iddia edildi.

23.06.2007   

Kaynak : Sabah

282
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Manchester'da Quagliarella iddiası
« : 27 Haziran 2007, 11:08:58 »
Manchester United, transferi konusunda henüz bir açıklama yapmazken, Serie A temsilcilerinden Sapmdoria'da forma giyen Fabio Quagliarella'nın menajeri, yaptığı açıklamada; Manchester United'la görüştüklerini söyledi.

BBC Sport'a konuşan Silvio Pagliari; Manchester United'ın da dahil olmak üzere bir çok kulübün 23 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiğini iddia ederken, Inter Milan, Juventus ve Chelsea'nin de Quagliarella ile ilgilendiğini belirtti.
23.06.2007   

Kaynak : Sporx.com dış haberler

283
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Manchester'da Quagliarella iddiası
« : 27 Haziran 2007, 11:08:06 »
Manchester United, transferi konusunda henüz bir açıklama yapmazken, Serie A temsilcilerinden Sapmdoria'da forma giyen Fabio Quagliarella'nın menajeri, yaptığı açıklamada; Manchester United'la görüştüklerini söyledi.

BBC Sport'a konuşan Silvio Pagliari; Manchester United'ın da dahil olmak üzere bir çok kulübün 23 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiğini iddia ederken, Inter Milan, Juventus ve Chelsea'nin de Quagliarella ile ilgilendiğini belirtti.
23.06.2007   

Kaynak : Sporx.com dış haberler

284
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Tiago Mendes Juventus'ta
« : 27 Haziran 2007, 11:07:34 »
İtalya Birinci Futbol Ligi'ne (Serie A) bir yıl aradan sonra yeniden dönen Juventus, orta saha oyuncuları Sergio Almiron ve Tiago Mendes'i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Serie B'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve yeniden Serie A'ya yükselen Juventus, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Juventus, Serie A takımlarından Empoli'de top koşturan Sergio Bernardo Almiron ve Fransa Birinci Ligi (Lique 1) Şampiyonu Olimpik Lyon'da forma giyen Portekizli Tiago Mendes'i renklerine bağladı. Sağlık kontrolleri yapılan iki oyuncuyla da 5'er yıllığına anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Kariyerine Arjantin Ligi takımlarından Newell's Old Boys'ta başlayan Almiron, 2001 yılında Udinese'ye transfer olarak İtalya'nın yolunu tutmuştu. Arjantinli futbolcu Almiron, Serie B takımlarından Verona'da forma giydikten sonra 2004 yılı Ağustos ayında Empoli'ye transfer olmuştu. Almiron, Udinese'den takım arkadaşı Vincenzo Iaquinta'yla yeniden aynı forma için mücadele edecek. Çünkü Juve, geçtiğimiz günlerde de Iaquinta'nın transferini bitirmişti.

26 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu Tiago ise, AC Milan'ın da transfer tekliflerine rağmen Juventus'u tercih etti. Tiago, geçtiğimiz üç sezonda da top koşturduğu takımlarda lig şampiyonluğu yaşama başarısı gösterdi. Tiago ilk önce Chelsea'de ardından da iki sezon üst üste Lyon'da şampiyonluk kupasını kaldırdı. Sporting Braga ve Benfica gibi ekiplerde de top koşturan Tiago ayrıca, Portekiz Milli Takımı'yla da geçtiğimiz yılki Dünya Kupası Finalleri'nde yarı final oynamıştı.
Her iki transferinde de Juventus'a yaklaşık 22 milyon euroya mal olduğu ifade ediliyor.


22.06.2007   

Kaynak : İHA

285
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Inter ve Milan için Savcı devrede
« : 27 Haziran 2007, 11:06:49 »
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) kulüpleri AC Milan ve İnter Milan, vergi kaçakçılığından suçlanıyor.
Milano şehrinin savcısı Carlo Nocerino her iki kulübün de 2005 ve 2006 yılı sezon lisanslarında vergi kaçakçılığı yaptığını ve mali evraklarında da sahte belge kullandıklarını tespit ettiklerini söyledi

Savcılık, iki kulübün yine aynı yıllarda maliye bakanlığına sahte hesaplar verdiğini açıkladı.

Norecino, iki kulübün de alacakları para cezalarının yanı sıra ligden düşürülebileceğini bildirdi. Her iki kulübün de maddi sıkıntıda olduğu için eksik olarak bildirdiği parasal miktarlarını, sahte belgelerle tamamladığını ifade etti.

İtalya'da Serie A'da mücadele eden bütün takımlar yaz aylarında futbol federasyona bağlı mali kontrol birimine (COVİSOC) mali gelirlerini bildirmek zorunda. Takımların ayrıca yeni sezon için maddi durumlarının sağlıklı olduğu ve yeni lisans hakettiklerini ispatlamaları gerekiyor.

Öte yandan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnter Milan'ın başkanı Massimo Moratti, bu tür suçlamalara maruz kaldıkları için çok üzgün olduklarını söyledi.

AC Milan'ın İkinci Başkanı Adriano Galliani ise, ''Bizim tüm hesaplarımız doğrudur. Suçlamaları kabul etmiyoruz'' dedi.

22.06.2007   

Kaynak : AA

286
İTALYA LİGİ HABERLERİ / İtalya'da sular durulmuyor
« : 27 Haziran 2007, 11:06:25 »
Serie A Şampiyonu Inter ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan'ın başı, 2005-2006 sezonu öncesinde hesaplarındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle ciddi şekilde belada.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) sezonu açık ara şampiyon olarak kapatan Inter ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan hakkında 2003-2005 yılları arasında mali hesaplarında yolsuzluk yaptıkları ve vergi kaçırarak ekonomik durumlarını olduğundan daha iyi gösterdikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Inter Başkanı Massimo Moratti ve AC Milan Başkan Yardımcısı Adriano Galliani'nin de adı geçiyor. Her iki kulübün adı geçen zaman dilimi içerisinde futbolcu transferlerinde usulsüzlük yaptıkları da iddia ediliyor.

İtalyan basınına açıklama yapan yetkililer ise soruşturmanın sonucunun özellikle Inter'in 2005-2006 sezonunda aldığı şampiyonluğu etkilemeyeceğini söylüyorlar.

İtalya'da geçen yaz yaşanan şike ve bahis skandalları uzun süre dünya spor gündemini meşgul etmişti. Yapılan araştırmalar sonucu İtalyan yargısı Juventus'un iki şampiyonluğunu ele alarak takımı ikinci lige düşürmüş, AC Milan'ın ise lige eksi puanla başlamasına karar vermişti. Bu durumdan en fazla kar elde eden kulüp ise Inter olmuştu. Zira, Inter, Juventus'un elinden alınan 2005-2006 sezonu şampiyonluğuna uzanmıştı. Inter ayrıca, bu sezon da açık ara Serie A'da mutlu sona ulaşmıştı.

21.06.2007   

Kaynak : İHA

287
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Milanolular'a soruşturma!
« : 27 Haziran 2007, 11:06:11 »
Geçtiğimiz sezonu Serie A'da şampiyon tamamlayan Inter ve bahis-şike yaptığı gerekçesiyle sezona puanı silinerek başlayan AC Milan'ın hesapları, "Vergi kaçırma" iddiasıyla kontrol edilmeye başlandı.

2003-2005 yılların arasında yapılan oyuncu transferlerinde vergi kaçırdıkları ve gelirlerini olduklarından fazla göstererek şu an ki durumlarından daha iyi bir ekonomik tablo ortaya koydukları iddiasıyla savcılık soruşturma başlattı.

Suçlu bulunmaları durumunda alınacak kararın Inter Milan'ın şampiyonluğuna hiçbir etkisinin olmayacağı açıklanırken, her iki kulübe de çok ağır cezalar verileceği tahmin ediliyor.

Inter'den yapılan açıklamada hesaplarda herhangi bir çarpıklığın olmadığı belirtirlirken, yapılan soruşturmanın sadece zaman kaybı olduğunu ifade edildi.
21.06.2007   

Kaynak : Sporx.com dış haberler

288
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Dinamo'da Kovac olmadı
« : 27 Haziran 2007, 11:05:45 »
Juventus'tan Dinamo Zagreb'e transfer olması kesin gözüyle bakılan Robert Kovac, beklenilen seviyede olmadığı gerekçesiyle İtalyan temsilcisine geri gönderildi.

Yerel basına göre Dinamo'nun vaad ettiği 3 yıl için 8.1 Milyon Avro'yu ödeyemeyeceği için transferden vazgeçtiği iddia edilirken, "Dinamo hariç teklifler de aldım." diyen 33 yaşındaki oyuncu, Juventus'la 2 senelik daha sözleşmesi bulunduğunu ve Turin'e döneceğini ifade etti.