İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

205
BEŞİKTAŞ / Rico sana ihtiyacım var!
« : 04 Temmuz 2007, 09:50:20 »
Rico sana ihtiyacım var! 

Sağlam idmanda Ricardinho'ya, "Bu sezon senin gibi büyük yıldızlara çok ihtiyacım olacak" dedi..


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam dün sabah saat 08:00'de yapılan idmanda Ricardinho ile özel bir görüşme yaptı. Yönetimin kulüp bulması halinde satılmasını istediği Brezilyalı futbolcuya Sağlam'ın, "Büyük bir futbolcusun. Senden bu sezon adın gibi büyük işler bekliyorum. 3 cephede mücadele edeceğiz. Özellikle Şampiyonlar Ligi'ne girmeyi ve orada başarılı olmayı istiyoruz. Bu nedenle senin gibi büyük oyunculara çok iş düşecek. Senden büyük beklentilerim var" dediği öğrenildi.

GİTMEK İSTEMİYORUM
Ricardinho ise Sağlam'a "Beşiktaş'ta oynamaktan çok mutluyum. Gitmek gibi bir düşüncem yok. Geçen sezon bir uyum süreciydi ve geçti. Daha iyi bir Ricardinho izlettireceğim" ifadesini kullandı. Beşiktaş'tan yılda 1 milyon 750 bin euro kazanan Ricardinho'nun geçen sezon Tigana ile yıldızı çoğu zaman barışmamıştı.
(Sabah)
 

206
BEŞİKTAŞ / Bir İstanbul masalı
« : 04 Temmuz 2007, 09:49:56 »
Bir İstanbul masalı

Çiçeği burnunda Kartal Edouard Cisse ve eşi Sandra Türkiye'ye hayran kaldı: 'İstanbul'un böylesine güzel olduğunu bilmiyorduk, rüyada gibiyiz.'

Mario Berk gezdirdi
Beşiktaş’a önceki gün 3 yıllık imza atan Edouard Cisse mutluluktan uçuyor... Yönetici Mario Berk, Fransız yıldız ve eşi Sandra’yı dün gece geç saatlere kadar İstanbul’u gezdirdi. İkili, İstanbul’a hayran kalırken, “Paris’ten bile güzel bir kent. Boğaz’ın bu kadar etkileyici olduğunu bilmiyorduk. Yemekler inanılmaz güzel. Ne kadar doğru bir tercih yaptığımız ortada. İstanbul’da rüyada gibiyiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Cisse’nin eşi Sandra’nın sık sık fotoğraf çekmesi dikkatlerden kaçmadı.

Fransa’ya gitti
Cisse’yi İstanbul’da bir an olsun yalnız bırakmayan Mario Berk, dün sabah, havaalanına kadar giderek Fransız futbolcuyu uğurladı. Başarılı oyuncu, çarşamba günü eşyalarını alarak İstanbul’a geri dönecek. Fransız yıldız aynı akşam yeni takımıyla ilk antrenmanına çıkacak ve arkadaşlarıyla tanışacak. Bu arada Siyah-Beyazlı taraftarların, Kartal Yuvası mağazalarında satışa sunulan 16 numaralı Edouard Cisse formalarına büyük ilgi gösterdikleri ifade edildi.
(Fanatik)
 

207
BEŞİKTAŞ / Kartal'da transfere Navarro freni
« : 04 Temmuz 2007, 09:49:36 »
Kartal'da transfere Navarro freni 

Ön libero için Cisse'yi alan Beşiktaş, şimdi tüm çalışmalarını stoper mevkiine çevirdi.

Bunun için İspanyol takımı Sevilla'da oynayan Navarro ile uzun süredir temaslarını sürdüren siyah-beyazlılar, transferi bitirmek için futbolcudan gelecek haberi bekliyor. Beşiktaş'a gelmek isteyen 33 yaşındaki İspanyol futbolcu ile yarın son kez görüşecek olan yönetim, bu transfer gerçekleşmezse alternatifleri devreye sokacak.

İLHAN PARLAK İÇİN ATAK
Siyah-beyazlılar, Kayserispor'un Ümit Milli golcüsü İlhan Parlak ile ilgileniyor. Menajerlerin de G.Saraylı Song'u siyah-beyazlı kulübe önerdikleri belirtildi.
(SABAH)
 

208
BEŞİKTAŞ / Süper Kupa krizi!
« : 04 Temmuz 2007, 09:49:13 »
Süper Kupa krizi!

Almanya'nın Köln kentinde 5 Ağustos'ta Fenerbahçe ile Süper Kupa finali oynayacak olan Beşiktaş zor durumda...

1-8 Ağustos tarihlerinde Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çıkacak Siyah-Beyazlılar’da bu iki kritik karşılaşmanın arasına bir de kupa finalinin sıkışması teknik heyeti sıkıntıya soktu. Kara Kartal, Köln’deki mücadelenin ardından 8 Ağustos’ta 2. ön eleme rövanşı için Moldova ya da Andorra’ya gidecek. İki önemli maçın arasında çok az zaman bulunması Beşiktaş’ın Süper Kupa finalinde eksik bir kadroyla sahada olmasına yol açabilir. Ancak geçen sene ilkini kazandığı Süper Kupa’yı çok isteyen Kara Kartal’ın önünde tek seçenek var... 1 Ağustos’ta İstanbul’daki karşılaşmada avantajlı bir skor elde edip, rövanşa rahat çıkmak.
(Fanatik)
 

209
BEŞİKTAŞ / Edouard Cisse İnönü'yü gezdi
« : 04 Temmuz 2007, 09:48:50 »
Edouard Cisse İnönü'yü gezdi

Beşiktaş'ın yeni transferi Fransız oyuncu Edouard Cisse, BJK İnönü Stadı'nı gezdi. Beşiktaş Müzesi'nde kulüp tarihi ile ilgili bilgiler alan Fransız oyuncu Cisse, stadın çimlerinde dolaştı ve Kartal Yuvası Mağazası'nda Siyah-beyazlı tarafta

Fransız oyuncu Edouard Cisse, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra yönetim kurulu üyesi Mario Berk, menajeri ve eşi Sandra ile birlikte BJK İnönü Stadı'na gitti. Önce Beşiktaş Müzesi'ni gezen Cisse'ye Siyah-beyazlı kulübün 100. yıl şampiyonluk kupası gösterildi ve kulüp tarihi ile ilgili bilgiler verildi. Müzeden ayrıldıktan sonra BJK İnönü Stadı'nın çimlerine çıkan Fransız oyuncu Cisse, bir süre çimler üzerinde dolaştı. Daha sonra Kartal Yuvası Mağazası'nı gezen Cisse, burada
Siyah-beyazlı taraftarlara imza dağıttı, taraftarlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Fransız oyuncu Cisse, burada yaptığı açıklamada, dün akşamki karşılama töreninin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Dün akşam gelişimde çok güzel karşılandım. İstanbul, çok güzel bir şehir. 2-3 yıldır Beşiktaş beni transfer etmek istiyordu. Görüşüyorduk, şimdi gerçekleşti. Benim için önemli olan güvendi ve bu güveni bana verdiler" diye konuştu.

Beşiktaş'ın Fransa'da çok tanınan bir kulüp olduğunu söyleyen Cisse, "Paris Saint Germain ile oynadığımız maçlardan Beşiktaş'ı tanıyordum ve transferimde bunun de etkisi oldu. Türkiye'de şampiyonluğa oynayan bir ekip olması da benim kararımda belirleyici oldu. Beşiktaş, çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Oyuncuların birçoğunu da tanıyorum. Zaten gelmemde etken olan faktörlerden birisi de takımdaki kaliteli oyunculardı. Sezona iyi bir başlangıç yapıp, iyi bir sezon geçirmek istiyoruz" diye konuştu.
 

210
BEŞİKTAŞ / Cisse tamam Boumsong sırada
« : 04 Temmuz 2007, 09:48:29 »
Beşiktaş, yeni transferi Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse ile sözleşme imzaladı.

Fransız oyuncu, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törende, 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Eşi Sandra ile basın merkezine gelen Cisse, Genel Sekreter Kenan Öner, Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot ve yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu'nun da hazır bulunduğu imza töreninden sonra 16 numaralı formasıyla basın mensuplarına poz verdi.

Beşiktaş'ın kendisine yaptığı karşılama için teşekkür ederek sözlerine başlayan Cisse, ''Bu büyük ekibin bir parçası olmak benim için gurur verici. Birlikte çok iyi bir sezon yaşayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Cisse, neden Türkiye'yi seçtiği konusundaki soruya, ''Kariyerimi çok büyük, tanınmış bir kulüpte devam ettirmek istedim. Amaçları ve hedefleri olan bir kulüp istedim. Güzel bir şehir ve ülkede devam etmek istedim'' şeklinde yanıt verdi.

Fransız oyuncu, Türkiye'den başka kulübün kendisiyle ilgilenip ilgilenmediği sorusuna da, ''Beşiktaş benimle ilgilendikten sonra ben kimseyle ilgilenmedim'' yanıtını verdi.

Yeni transfer, Türkiye'de takımlar arasında büyük bir rekabet ve çekişme yaşandığını bildiğini belirterek, Beşiktaş'ın Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi olduğunu ifade etti.

-''TÜRKİYE'YE ÇOK DEĞERLİ BİR OYUNCU GELDİ''-

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Öner ise takıma büyük katkı sağlayacak bir oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini ifade etti.

Celalettin Kolot ve Mario Berk'in bu transfer için uzun süredir çalıştığını kaydeden Öner, şöyle konuştu:

''Bu yılki transfer politikamız için, geçen sezon sonundaki değerlendirmelere göre bir orta alan bir de defans oyuncusu alacağımızı belirtmiştik. Cisse, transferde son derece ciddiye aldığımız bir oyuncuydu. Paris Saint Germain'in çok önemli bir oyuncusuydu. Hocamızın da onayı alındıktan sonra transfere karar verildi. Hocamızın her şeyden bilgisi var. Cisse performansını ve kariyerini incelediğinizde çok değerli bir oyuncu. Son 5 yıldaki performansını izlediğinizde ortalama 30'un üzerinde maç oynamış. İstikrarlı, takımına faydalı olmuş bir oyuncu. Geçen yıl orta alanda zaman zaman görülen aksaklıklarımız vardı. Özellikle 3 kulvarda yarışırken sakatlıklar ve cezalar nedeniyle eksikler göze çarpıyordu. Uluslararası tecrübesi olan futbolcuların eksikliği göze çarpıyordu. Tabi ki hocamız hangi mevkide oynatacağına karar verecek. Türkiye'ye çok değerli bir oyuncu geldi. Monaco ve Paris Saint Germain'deki performansını inşallah Beşiktaş'ta da gösterecek. Beşiktaş'ta önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz.''

Öner, Beşiktaş'ın bundan sonraki transfer hamlesinin ne olacağı sorusu üzerine de bir oyuncuyla daha görüşmelerinin sürdüğünü, ancak aceleci davranmadıklarını kaydederek, ''Bir futbolcuyla daha görüşmemiz var. Akşamdan sabaha ne olursa olsun alalım telaşımız yok. Beşiktaş'ın dokusuna uygun, kafamızdaki düşüncelere uygun, takıma büyük faydası olacak bir futbolcuyu inşallah almayı düşünüyoruz. Kamptan önce inşallah transferi bitirme durumunda olacağız'' şeklinde konuşurken, Juventuslu Boumsong için de görüşmelerinin olduğunu hatırlattı.

Öner bir soru üzerine, yabancı kontenjanı konusundaki düşünceleriyle ilgili olarak, ''Türk sporunun geleceği açısından, ulusal takım açısından şu anda yabancı sayısının limitsiz olmasını düşünmüyoruz. Bu önümüzdeki yıllarda değerlendirilmeli. Şimdilik ve bu yıl mevcut sayının aynı şekilde kalmasını istiyoruz'' dedi.


-''SERHAT AKIN GÜNDEMİMİZDE YOK''-


Kenan Öner, Belçika'da futbol hayatını sürdüren Serhat Akın'ın transferinin gündemlerinde olmadığını, belirtirken, Ricardinho ile ilgili soruya, ''Ricardinho için varsayım üzerine konuşmayız. Kendisini bekliyoruz. Kampımıza katılacak'' diye konuştu.

Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot da Cisse için Paris Saint Germain kulübüyle ilk görüşmelerinde 4 milyon Avro bedel istendiğini, ancak pazarlıklarla 2 milyon Avro'ya düşürdüklerini bildirdi.

Yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu ise Cisse'nin bütçeleri dahilinde yapılan bir transfer olduğunu kaydederek, Fransız oyuncunun 1,5 milyon Avro garanti para alacağını bildirdi.


Soğancıoğlu, son dönemde çıkan haberlerde kredi kullanılacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek ''Yılbaşından itibaren hiçbir bankadan kredi kullanmadık. Yılbaşından bu yana 8-9 milyon dolar toplam borçta azalmaya gittik. Daha uzun vadeli ucuz kaynaklı kredi bulduğumuz anda her zaman kullanırız'' şeklinde konuştu.

211
FENERBAHCE / Appi ve Deivid gidiyor
« : 04 Temmuz 2007, 09:47:48 »
Appi ve Deivid gidiyor

Yabancı kontenjanı artmazsa Fenerbahçe iki yabancısından vazgeçecek. Bunlar Deivid ve Souza. Yabancı bir santrforun alınması için Appiah'ın da gönderilmesi gündeme gelecek ..

Yabancı kontenjanının artmaması Fenerbahçe'de hesapları karıştırdı. Yabancı bir forvet alması beklenen sarı-lacivertliler bu durumda yeni bir formül arayışına girdiler. Yabancı statüsü değişmezse eldeki 8 yabancıdan ikisiyle yollarını mecburen ayıracak olan Fenerbahçe'de bu durumda ilk tercih edilecek isim geçen sezon Bursa'da kiralık olan Souza. İkincisi ise teknik direktör Zico'nun bu sezonki ilk açıklamasında takımda kalmasını istediğini dile getirdiği Deivid olacak.

WEST HAM SERVET ÖNERDİ
Ümit Karan, Fatih Tekke gibi yerli golcü arayışları sonuç vermeyen F.Bahçe, istediği gibi bir yabancı golcü bulabilirse eldeki yabancılardan birinin daha bileti kesilecek. Bu noktada ilk aday Appiah. Ganalı'nın ismi son dönemde İtalyan, İngiliz ve Alman takımlarıyla anılıyordu. Talipler arasındaki Schalke 04'ün onursal başkanı Rehberg dün "Appiah'ı bize menajerler teklif etti ama ilgilenmedik" açıklamasını yaptı. İngiliz Daily Mirror Gazetesi ise dün West Ham United'ın Appiah'ın transferi için 10 milyon doları gözden çıkardığını iddia etti.

JUVE DE ÇOK İSTİYOR
Kulislerde ise Juventus'un eski futbolcusu Appiah'a yönelik iştahının yeniden kabardığı konuşuluyor. İddiaya gore; İtalyan Kulübü Appiah için Fenerbahçe'ye en son 7 milyon dolar önerdi. Sarı-lacivertliler ise teklifin biraz daha yükselmesini bekliyor. Appiah'ın da gönderilmesi halinde Fenerbahçe ünlü bir santrforu renklerine bağlayacak. Bu yıldız futbolcu da çok büyük ihtimalle İtalya Ligi'nden olacak. Tüm bu iddialar yabancı kontenjanının arttırılmaması halinde geçerli olacak senaryolar.
(Sabah)
 

212
FENERBAHCE / İlhan Fener`de Topuz sırada
« : 04 Temmuz 2007, 09:47:26 »
İlhan Fener`de Topuz sırada

Fenerbahçe, Kayserispor'la sözleşmesini uzatmayan İlhan Parlak'ı 1 milyon Euro'ya renklerine bağladı. Mehmet Topuz transferi ise bitmek üzere...

Geleceğin yıldız adayı
Kayserispor’un yıldız futbolcusu Mehmet Topuz’u kadrosuna katabilmek için yoğun çaba sarfeden Fenerbahçe, büyük bir sürprize imza attı. Kanaryalar, Sarı-Kırmızılı takımın genç yıldızı İlhan Parlak’ı renklerine bağladı. Uzun süredir kulübünün sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen golcü futbolcunun menacerinin, Kayseri’den ‘1 milyon Euro karşılığında serbest kalır’ ibaresinin bulunduğu bir belge aldığı ve direkt olarak Fenerbahçe’nin kapısını çaldığı öğrenildi.

Son gözde Ergün Teber
Geçtiğimiz yıl 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası’nda attığı gollerle birçok yabancı kulübün de dikkatini çeken İlhan’ı kaçırmak istemeyen Sarı-Lacivertli yönetimin, genç yıldızla anlaşmaya vardığı bildirildi. Bu arada, Mehmet Topuz için Kayserispor’a yeni bir teklif daha götürüldüğü ve başarılı futbolcunun transferinin de önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceği kaydedildi. Kayseri’nin bir diğer futbolcusu Ergün Teber’e de Trabzonspor ve Beşiktaş’ın talip olduğu ifade edildi.

(Fanatik)
 

213
FENERBAHCE / 'Lincoln yanlış adreste!'
« : 04 Temmuz 2007, 09:47:03 »
Transferler nedeniyle yönetime teşekkür eden Kezman, Aslan'ın 10 numarasını da değerlendirdi: 'Fena futbolcu değil ama yanlış takıma geldi!'

‘Ali ile Vederson süper’
Roberto Carlos’un “Galatasaray’a alerjim var” sözlerine, Stjepen Tomas “Galatasaray’a alerjisi varsa Lincoln hapı veririz, geçer...” demişti. İki devin arasındaki söz düellosuna bir yenisi daha eklenmek üzere... Fenerbahçeli Mateja Kezman, önce kendi yaptıkları transferleri değerlendirdi, sonra da Cim Bom’un Brezilyalı 10 numarası hakkında ilginç sözler sarfetti. Söz Kezman’da: “Özellikle kanatlara alınan Vederson ve Ali Bilgin’in ortalarıyla yeni sezonda daha çok gol atar, takımıma daha çok katkı sağlarım.”

‘Kimse vazgeçilmez değil’
“Evet, golcü transferi konusunda yönetime Zigiç’i önerdim. Çünkü onu çok iyi tanıyordum. Ancak son karar Zico’nun. Zaten takımda Semih, Colin ve Devid ile birlikte 4 kişiyiz. Bu işi götürebiliriz. Ayrılan futbolculara saygı duyulmalı. Herkes kariyerini istediği yerde devam ettirebilir. Tuncay, Mehmet, Ümit ve Rüştü çok iyi oyunculardı, ancak onların yerlerini dolduracak futbolcularımız var. Kimse vazgeçilmez değil. İyi bir kamp dönemi geçirip sezona hazırlanacağız, yeni sezonda da taraftarlarımızı coşturacağız.”

‘2-3 maçını izledim’
“Hedefimiz bu defa Avrupa sahnesinde de Fenerbahçe’nin adını duyurmak. Umarım bunu başarırız. Roberto Carlos’u Atletico Madrid’de oynadığım dönemden tanıyorum. Kendisi hem iyi bir profesyonel, hem de karakterli bir insan. Bize çok faydalı olacaktır. Herkes tecrübelerinden faydalanacaktır. Galatasaray’ın transferi Lincoln’e gelince... Onu 2-3 maçta izledim. Fena bir futbolcu değil. Ancak tek sorun; yanlış takıma gelmiş olması. Sadece bunu söyleyebilirim...”
(Fantik)

214
FENERBAHCE / Appiah için 5 Milyon Sterlin
« : 04 Temmuz 2007, 09:46:37 »
Appiah için 5 Milyon Sterlin

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden West Ham United'ın, Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah'ın transferi için 5 milyon sterlini gözden çıkardığı belirtildi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Gana Milli Futbol Takımı'nın da formasını giyen 26 yaşındaki futbolcunun İngiltere'de oynamak istediği ve geçen yaz Arsenal'e transferinin söz konusu olduğu kaydedildi.

Haberlerde, Appaih'ın Fenerbahçe ile 2 yıllık daha sözleşmesi bulunduğu, ancak 5 milyon sterlinlik bonservis ücretinin kulüp yönetimini ikna etmeye yeterli olabileceği ifade edildi.
 

215
FENERBAHCE / Ali Bilgin çok mutlu
« : 04 Temmuz 2007, 09:46:16 »
Ali Bilgin çok mutlu

Kendisini 3 yıllığına Fenerbahçeli yapan sözleşmeyi törenle imzalayan Ali Bilgin, 'Tam zamanında geldiğimi düşünüyorum' dedi.

‘Atmosfer etkiledi’<'b>
Fenerbahçe’nin Antalyaspor’dan transfer ettiği Ali Bilgin, genel sekreter Vedat Olcay ile asbaşkanlar Ali Koç ve Mahmut Uslu’nun da katıldığı törenle 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Kendisini birçok takım istemesine karşın Fenerbahçe’yi tercih etmesinde, geçen sezon Antalya formasıyla çıktığı maçta Kadıköy’de gördüğü atmosferin en büyük etken olduğunu söyleyen gurbetçi oyuncu, “Ayrıca Fenerbahçe şampiyon takım biliyorsunuz. Bu transferde emeği geçen yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Yararlı olacaktır’
Roberto Carlos’un yanı sıra, yeni takımındaki yıldızlarla birlikte forma giymenin kendisi için zevk olacağını dile getiren Ali, “Hepsi dünya çapında olan bu oyuncularla oynama şansı bulmaktan dolayı mutluyum. Tam zamanında geldiğimi düşünüyorum” açıklamasını yaparken, Antalyaspor’un son maçına sakatlığı nedeniyle çıkmadığını vurguladı. Asbaşkan Ali Koç da, ihtiyaçları olan bir bölgeye iyi transfer yaptıklarını belirterek, Ali’nin Fenerbahçe’ye yararlı olacağına inandıklarını kaydetti.

Ali Koç ortaya çıktı
Beşiktaş’la oynanan Türkiye Kupası maçından sonra sarfettiği sözler nedeniyle PFDK’dan ceza alınca ortadan kaybolan ve uzun süredir takımının hiçbir faaliyetinde görünmeyen Asbaşkan Ali Koç, dün ortaya çıktı. Uzun zamandır piyasada görülmeyen Ali Koç, adaşı Ali Bilgin’in imza töreninde Mahmut Uslu ve Vedat Olcay’la birlikte yer aldı.

 

216
FENERBAHCE / Aklı-fikri Deivid’de
« : 04 Temmuz 2007, 09:45:47 »
Aklı-fikri Deivid’de

Teknik direktör Zico, ülkesinde insanların ikinci takımının artık Fenerbahçe olduğunu açıkladı.

Oyuncularıyla birlikte dün sabah sağlık kontrolünden geçen Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, ilginç açıklamalarda bulundu. Her şeyin çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Brezilyalı hoca, şöyle konuştu: “Biz çalışıp, doğru işler yaptık ve başarıya ulaştık. Böyle bir başarıdan sonra şehrime dönüp, ailemin, arkadaşlarımın, beni tanıyanların gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti. Şunu farkettim ki, artık Brezilya’da Fenerbahçe taraftarı sayıca artmaya başladı.”

Gidenlere teşekkür
“Hatta o kadar fazla ki, Brezilya’da tuttuğu takım haricinde 2. takım olarak Fenerbahçe’yi tutan çok insan var. Ülkeme gittiğimde sevgi gösterisiyle karşılandım. 100. yılda kazanılan şampiyonluk çok anlamlıydı. Umarım bu yıl da, geçen seneki mutlulukları kat kat yaşarız. Gidenlere, bizim için ortaya koydukları emeklerden, şampiyonluğa katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım, gittikleri takımlarda mutlu olurlar. Gelenler de, eminim Fenerbahçe’nin büyüklüğünün, hedeflerinin ne olduğunun bilincindeki oyunculardır.”

Aklı-fikri Deivid’de
“Her hoca, birden fazla forvete sahip olmak ister. Fakat şu anda kafama daha fazla takılan konu, Deivid’in durumu. Kalacak mı, gidecek mi? Bu konu kafamı daha fazla kurcalıyor. Bu belirsizlik hâlâ sürüyor. Deivid’in geçen yıl başarımızda büyük rol oynadığına inanıyorum. 2. yılında daha faydalı olacaktır. Ben, teknik adam olarak kalmasını isterim. Rakiplerimiz de güçlenip, şampiyonluğu kovalayacak. Biz daha çok kendi işimize bakıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde de hedefimizin peşinde koşacağız.”
(Fanatik)