İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - YuRY

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 337
61
SİZCE BU MAÇİN FAVORİSİ KİM ?

SKOR TAHMİNLERİNİZİN YANİNDA DEĞERLİ YORUMLARİNİZİ DA BEKLİYORUZ .. !

62
OYUNCULARIN SOHBET YERİ / Cinler Nerede Yaşarlar? ( bakın)
« : 21 Ağustos 2007, 21:10:17 »
Cinler Nerede Yaşarlar?



--------------------------------------------------------------------------------

Cinlerin insanlarla birlikte olanlarına "Mir", (çoğulu ummar,avamir)denir. Çocuklara musallat olanlarına "Ervah", habis karakterli olanlarına "Şeytan", üstündekilere "Marid", daha güçlü olanına "ifrit" (çoğulu afarit) denir. "Hubs" cinlerin erkekleri, "habais" ise dişileridir.

Cinler genellikle harabe ve çöllerde, hamamlarda, hurma öbeklerinde, çöplüklerde, türbe ve mezarlıklarda bulunurlar. Cinler erkeklerden çok kadınlara musallat olurlar. Cin insan suretine büründüğünde uzun sure bu halde kalmaz. Bazen ayrılırlar. Bu ayrılık anlarında kişi gayet sağlıklı dengeli biri gibi görünür. Hiçbir hastalık belirtisi göstermez. Cin varken namazdan, zikirden, Kur'an okunmasından hoşlanmaz. Tuvalette uzun sure kalmayı ve yalnızlığı tercih ederler.

Bizimle aynı mekânı paylaşan cinler, başka bir âlemin yani gayb âleminin varlıklarıdır. Gayb bilinmeyen demektir. Allahû Tealâ her şeyi çift yaratmıştır. Âlemler de karşılıklıdır.

-İçinde yaşadığımız bu âlem Zahirî âlemdir. Karşıtı ise öldükten sonra nefslerimizin yaşadığı Berzah âlemidir.

-Cinlerin yaşadığı Gayb âlemi var. Karşıtı ise onların öldükten sonra nefslerinin yaşadığı Berzah âlemidir.

-Meleklerin yaşadığı Emr âlemi

- Zülmanî âlem

- Bir de yaradılıştan önce var olan yokluk, mekânsızlık âlemi

72/CİN-14: Ve ennâ minnel muslimûne ve minnel kâsitûn(kâsitûne), fe men esleme fe ulâike teharrev reşedâ(reşeden).
Muhakkak ki; bizlerden Allah’a teslim olanlar da var, (kalpleri) kasiyet (bağlamış) olanlar da var. Kim (Allah’a) teslim olmayı dilerse, mürşidini arar.

72/CİN-15: Ve emmel kâsitûne fe kânu li cehenneme hatabâ(hataben).
Kasitun olanlara gelince, onlar cehenneme odun oldular.

15/HİCR-26: Ve le kad halaknel insâne min salsâlin min hamein mesnûn(mesnûnin).
Andolsun ki; Biz insanı, “hamein mesnûn olan salsalinden” (standart insan şekli verilmiş ve organik dönüşüme uğramış salsalinden) yarattık.



Cinlerin Yiyecekleri

Abdullah B. Mesud (RA) Allah Resulu'nun (SAV) şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:
Cinler Peygamber Efendimiz'den azık isteyince "Allah’ın adı anılmış olup elinize gecen her kemik sizin için etten daha boldur. Eti yenilebilir hayvanların tezekleri de binekleriniz için yemdir"
buyurmuştur. Tabii bu yiyecekler mümin cinler için geçerlidir. Kafir cinlere gelince, onlar üzerine Allah adının anılmadığı her şeyi yerler-içerler ve helal görürler.

Şeytan İnsanlaırn Yemeklerini Nasıl Yemez?

Cabir (RA) dedi ki: Allah Resulu'nun şöyle buyurduğunu işittim. "Kişi evine girdiği zaman ve yemeğe oturduğunda Yüce Allah’ın ismini zikrederse şeytan kendi yoldaşlarına şöyle der "Bu gece size bu evde yatak da yok, yemek de yok! Eğer eve girdiğinde Allah’ın adini zikretmezse
şeytan yoldaşlarına şöyle der "Yatacak yeri buldunuz! Yemeğe oturduğunda Allah’ı zikretmezse "Yatağı da buldunuz, yemeği de" der.


ALLAHU TEALA'NIN KUR'AN EMRİ NASILDIR?

- Zuhruf 36- Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).
Kim Rahman’ı zikretmekten gafil olursa, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz , Buyuruyor. Allah yolunda olan bir kişinin nefsinin kalbi Allah’ı zikrettiği anda aydınlanır. Zikri bıraktığında ise karanlıklar dolar. Ancak zikre bağlı olarak kalıcı nurların miktarı kadar aydınlık kalır. Şeytan tesirlerine devam eder. Bu nedenle Allahu Teala DAIMI ZIKRI Kuran-i Kerimde her kuluna emrederek Farz kılmıştır.

- Müzemmil 8- Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen).
Rabbinin (Allah’ın) ismiyle zikret ve herşeyden kesilerek O’na (Allah’a) dön (ulaş, vasıl ol).

- Ahzab 41- Yâ eyyuhellezîne âmenûzkûrullâhe zikren kesîrâ(kesîran).
Ey amenu olanlar! Allah’ı çok zikirle (Günün Yarısından fazla) zikredin.

- Nisa 103- Fe izâ kadaytumus salâte fezkurûllâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbikum, fe izatma’nentum fe ekîmus salât(salâte), innes salâte kânet alel mu’minîne kitâben mevkûtâ(mevkûten).
Namazı bitirdiğinizde; ayaktayken, otururken ve yan üzeriyken (yan üstü yatarken) Allah’ı hep zikredin! Güvenliğe kavuştuğunuzda namazı erkânıyla kılın. Çünkü; namaz, mü’minlerin üzerine, vakitleri belirlenmiş bir farz olmuştur.

Ayetlerde görüldüğü gibi Allahu Telala zikri, çok zikri ve Daimi zikri farz kılmış. Nisa 103'e göre bir insanin bu 3 halin dışında bulunması (Ayakta,otururken ve uyurken) mümkün olmadığı için her halimizde hep Allah'ın adını zikretmemizi emretmiştir. Zikirli iken ne olur? Şeytan asla yanımıza yaklaşamaz ve yoldan çıkaramaz. Kuran ZIKRIN en büyük ibadet olduğunu da söylüyor.
- Ankebut-45 Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salât(salâte), innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
(Resulum)Sana kitaptan vahyedileni oku, namazı kıl, çünkü namaz kötülükten ve fuhşiyattan meneder ama ALLAH"IN ZİKRİ EN BÜYÜKTÜR. diyor.
En büyük ibadet ZİKİR.

Bu âlemler hangi durumdalar?

Sevgili ziyaretçiler, karışık gibi gözüken bu durum Rabbimizin ilmiyle ve yaradışıyla hayranlık uyandıracak şekildedir. Bu âlemlerin hepsi de iç içe bulunmaktadır. Böyle oldukları halde birbirlerine karışmazlar. Bir âlemden diğerine geçiş söz konusu olabilir. Dünya ilmi buna karadelik ismini vermiştir.
İnsanlar da cinler de dünya adı verilen bu gezegeni beraber paylaşmaktadır.

51/ZARİYAT-49: Ve min kulli şey’in halaknâ zevceynî leallekum tezekkerûn(tezekkerûne).
Ve Biz, herşeyi iki çift yarattık. Umulur ki; öğüt alıp düşünürsünüz.

63
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / ÇEYREK FİNAL
« : 19 Ağustos 2007, 20:16:00 »
*******ÇEYREK FİNAL********


(Korsan06) Los Angeles Lakers - (Fenerkral) Los Angeles Clippers

(Fatihwade) Phoenix Suns - (Beko) Dallas Mavericks

(Meert) New Jersey Nets - (PCaNeR) Houston Rockets

(Kartal Emre) Miami Heat - (Hanzer) Cleveland Cavaliers



MAÇLAR RÖVANŞSIZDIR, SON TARİH 22 AGUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜDÜR.





64
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / NİCK & MSN & TAKIM
« : 19 Ağustos 2007, 20:10:52 »
1. Korsan06 : kor_san__06@hotmail.com - Los Angeles Lakers

2. Fatihwade : smacci_wade@hotmail.com - Phoenix Suns

3. Meert : sedat_manyak_yusuf@hotmail.com - New Jersey Nets

4. Beko : berkan_1404@hotmail.com - Dallas Mavericks

5. Kartal Emre : emre--kartal@hotmail.com - Miami Heat

6. Fenerkral : fenerkral@msn.com - Los Angeles Clippers

7. Hanzer : tello_hazer1903@hotmail.com - Cleveland Cavaliers

8. PCaNeR : jedi_caner@hotmail.com - Houston Rockets



65
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / hangi format
« : 18 Ağustos 2007, 09:11:49 »
evt beyler şimdideye kadar grup yaptık play of çok yaptık sizce lig yapalım mı katılan arkadaşlar hep online olan kişiler ?

66
EA yöneticileri, geçtğimiz saatlerde daha önce bahsettiğimiz gibi yeni online özellikleriyle ilgili detaylı bir bilgilendirme yazısı yazdı.

Jochen .ss, FIFA 08 (PS2) Online Oyundan Sorumlu Direktör
 
Herkese merhaba!
 
Ben Jochen ve FIFA 08'in online oyun modu sorumlusuyum! Almanya'da doğdum ve büyüdüm, 2006 Almanya Dünya Kupası benim için farklı takımlardan farklı oyuncuları canlı seyredebilmek için büyük bir fırsat ve şanstı! Dostlarımla birlikte çok farklı ve heyecanlı maçları canlı izledik!
 
Bu benim EA'de ki üçüncü yılım. Online moddan sorumlu olmak gerçekten çok heyecan verici ve farklı, çünkü dünyanın her tarafından çok sayıda oyuncuyla bağlantı halinde oluyorsunuz! Geçen sene interaktif lig adını verdiğimiz yeni modumuzda oyuncuları kendi takımlarıyla buluşturup maç yaptırmayı planladık ve oldukça başarılı olduk. Oyuncular bu yeni moddan oldukça tatmin oldular. Şimdi gelelim bu seneye. Bu sene online oyun oynarken LAN ve İnteraktif Ligler'in dışında karşınıza yeni bir online mod gelecek! İsmi The Football Club! Bu online moddan bahsetmek gerekirse,15 arkadaşınızla birlikte internet üzerinden maçlara gireceksiniz, maçlardan aldığınız puanlarla takımızın durumunu yükseltecek ya da düşürüceksiniz.
 
Bu mod takımınızı sıralamada en üstte tutmanızı ister. Bu modun bir başka güzel özelliği,LAN,İnteraktif Ligler ve bu modda yaptığınız maçların başarı oranını alıp sizi sıralamayı almasıdır. Tabiki maç bu,yenmek de var yenilmek de. Ancak FIFA'yı yeni yeni oynayanlar bahsettiğim 16 kişilik takımlara girip oradaki deneyimli oyunculardan tecrübe edinebilecekler. Kazandığınız her maç sonucunda takımızın durumuna yardım etmiş olacaksınız. Sezon sonunda en fazla puanı almış olan ekip kazanmış olacak!
 
İnteraktif liglerde kazandığınız puanlar kenarda dursun, işin bir başka güzel tarafı artık kendi takımızı oluşturabileceğiniz gibi başka takımlara başvurup katılmak olacak. Takımızı organize edip taktik verme imkanınız var. Takımını daha iyi organize eden sezon sonunda daha çok puan toplayacak olan kişidir! Bahsettiğim 16 kişilik modu oynayabilmek için 16 kişi de aynı anda çevrimiçi olup maça bağlanmış olmalıdır. 11 kişilik bir takımı 11 arkadaşınızla yönetin, maçın heyecanına varın!
 
İşin en güzel tarafları, bu yeni modun çok heyecan verici ve eğlendirici olması. Hem en iyi FIFA oyuncusu olmaya çalışmalısınız,hemde takımınızı sezon sonunda en üst sırada görmek için çalışmalısınız! Ayrıca yapmak için çok uğraştığım bir eklentimiz daha var. Kupa modu. Klüp sıralamasının dışında birde küçük kupa modu ekledik,bunu almak içinde takımlarınızla katılabilirsiniz.
 
FIFA 08'i Online oynamak için sabırsızlanıyorum! İnteraktif Ligler ve Football Clubs özellikleri herkese tamamen yepyeni deneyimler yaşatacak. Şimdi FIFA yeteneklerinizi dünyanın dört bir yanına gösterme zamanı! Şimdi FIFA Zamanı! Kendinize İyi Bakın!

67
hamza bu gırgır mı şimdi bence bu yerin adını flod yeri yapın ;)

68
GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU / KAYIT YERİ
« : 17 Ağustos 2007, 17:50:27 »
takımın alındı

69
GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU / KAYIT YERİ
« : 17 Ağustos 2007, 17:46:49 »
lütfen kayıt yerinde sohbet etmeyin

70
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / EKRAN AYARLARI
« : 17 Ağustos 2007, 17:10:44 »
NBA LİVE 07 ONLİNE OYNARKEN EKRAN AYARLARİNİZİ AŞAĞİDAKİ RESİMDEKİ GİBİ AYARLAMANIZ RİCA OLUNUR !

AŞAĞİDAKİ RESME ULAŞMAK İÇİN OYUNUNUZ İÇERİSİNDE BULUNAN OPTİONS\DETAİL SETTİNGS BÖLÜMÜNE GİREBİLİRSİNİZ




ÖNEMLİ UYARI: BU AYARLAR UYGULANMAZ İSE BAĞLANTİDA PROBLEMLER YAŞANABİLİR!

71
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / SOHBET YERİ
« : 17 Ağustos 2007, 17:09:55 »
BURDAN HERŞEYİ SORABİLİR VE SOHBET EDEBİLRSİNİZ

72
9.NBA LİVE 07 TURNUVAMIZ / KAYIT YERİ
« : 17 Ağustos 2007, 17:08:48 »
HEPİNİZ OYUNSİTENİZ.COM 'UN DÜZENLEDİĞİ 9. NBA 07 TURNUVASINA HOŞGELDİNİZ . KAYDİNİZİ AŞAĞİYA NİCK VE MSN ADRESLERİNİZİ ALT ALTA YAZARAK YAPTİRABİLİRSİNİZ . TÜM KATİLAN ARKADAŞLARİMİZA BAŞARİLAR DİLERİM

NİCK :

MSN :

TAKIM :



ALINAN TAKIMLAR ;

1. Los Angeles Lakers

2. Phoenix Suns

3. Dallas Mavericks

4. Miami Heat

5. Los Angeles Clippers

6. Cleveland Cavaliers

7. Houston Rockets

8.New Jersey Nets

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 337