İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - bLaDe..!!

Sayfa: [1] 2 3 4 5
1
SUPER LİG ÖZEL / Ümit Özat taburcu oldu
« : 11 Kasım 2008, 20:02:49 »
Ümit Özat taburcu oldu
Geçirdiği ikinci kalp rahatsızlığının ardından yoğun bakıma alınan Almanya Bundesliga ekiplerinden 1. FC Köln'ün kaptanı Ümit Özat, bugün taburcu olarak, evinde dinlenmeye çekildi.

Dün sabah erken saatlerde kalp ritmindeki düzensizlik nedeniyle hastaneye kaldırılan ve burada saat 21.00'e kadar yoğun bakımda tutulan Ümit Özat, doktorların izniyle eve gönderildi. Yapılan kontrollerin ardından hayati tehlikesi bulunmayan Ümit'in sorununun, psikolojik faktörlere bağlı olabileceği bildirildi.

Futbolculuğa devam edip etmeyeceği belli olamayan tecrübeli futbolcu, daha önce de sahada fenalaşmış ve futbola bir süre ara vermişti


2
İTALYA LİGİ HABERLERİ / Milan 90'da yıkıldı: 1-1
« : 11 Kasım 2008, 20:00:11 »
Milan 90'da yıkıldı: 1-1
İtalya Ligi Serie A'nın şampiyonluk adaylarından AC Milan, 11. haftanın kapanış maçında Pazar akşamı deplasmanda Lecce ile karşı karşıya geldi. Düşme hattından kurtulma mücadelesi veren rakibi karşısında başkent ekibi maç boyu girdiği gol girişimleri sonrası 79. dakikada Ronaldinho ile öne geçti ancak 90+3'te Esposito'nun golüne engel olamayınca hem galibiyeti hem de lig liderliğini yitirdi (1-1).
78. dakikada Kaka'nın yerine oyuna giren Pato'nun, oyuna girişinden bir dakika sonra, sağ kanattan ceza alanına girip bıraktığı topa dokunan Brezilyalı yıldız takımını 1-0 öne geçirdi. Herkes maçın bu sonuçla biteceğini düşünürken sahneye çıkan Esposito, Zanchetta'nın serbet atışında kafayla topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti.

Bu sonuçla Milan, puanını 23 yaptı ve gündüz maçında Udinese'yi son dakikada yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükselen Inter'in ardında aynı averaj ve gol sayısına sahip Napoli ile birlikte ikinci sırada yer aldı. Lecce ise 12 puanla averajla 12. sıraya yükseldi.


3
ANKETLER / Sizce F.Bahçe G.Saray derbisi nasıl biter?
« : 05 Kasım 2008, 19:03:58 »
Yine zor bir derbi olucakdır fakat inş. Galatasarayımız kazanır    -   Yorumları bekliyoruz.

4
FENERBAHCE / İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR
« : 05 Kasım 2008, 18:59:42 »
İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR
Türkiye nefesini tuttu, Emirates Stadyumu'na kitlendi! Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, (G) Grubu'nda dördüncü maçında Arsenal deplasmanına konuk oluyor. Karşılaşma öncesi grupta 1 puanda bulunan Fenerbahçe için alınacak puan ve puanların hayati önem taşıyacağı maç, TSI 21:45'te başlayacak ve İtalyan hakem Roberto Rosetti tarafından yönetilecek.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, İstanbul'da 5-2 yenildiği rakibine karşı bu kez deplasmanda zorlu bir mücadele verecek. (G) grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilip, 2. maçta Kadıköy'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 3. maçında yine kendi sahasında Arsenal karşısında 5-2'lik yenilgiden kurtulamadı.

YILDIZLAR YOK

Grupta 3 maç sonunda henüz galibiyeti bulunmayan Fenerbahçe, İstanbul'daki ilk maçta 5-2 yenildiği grup lideri Arsenal karşısına, Eskişehir maçında sakatlanan kaptanı Alex'ten yoksun çıkacak. Sarı-lacivertlilerde Alex'in dışında, sakatlıklarının ardından henüz hazır olmayan Emre ve Önder de maçta forma giymeyecek.

İngiliz temsilcisi Arsenal'de ise hafta sonu Stoke karşısında oynanan maçta sakatlanan golcü Adebayor ve Theo Walcott'un bu maçta görev alamayacağı bildirildi. Öte yandan kaptan William Gallas ve savunmanın etkili isimlerinden Eboue de temsilcimize karşı forma giyemeyecek.

Ayrıca, Fenerbahçe'de grup maçlarında ikişer sarı kart gören Lugano ve Selçuk, Arsenal maçındaa birer sarı kart daha görürse 25 Kasım Salı İstanbul'da Porto ile yapılacak maçta cezalı duruma düşecek.

FENERBAHÇE 150. SINAVA ÇIKIYOR

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 4. maçında deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 150. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 149 maçta, 50 galibiyet, 24 beraberlik ve 75 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 184 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 252 gole engel olamadı.

Bu sezon 6. kez yer aldığı ''Devler Ligi''ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan sarı-lacivertliler, ligde yer aldığı 11 yıllık süreçte en önemli başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak elde etti. 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında ''Devler Ligi''nde mücadele eden Fenerbahçe, çıktığı 37 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 21 yenilgi aldı. Rakiplerinin filelerine 41 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 67 gol gördü.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında ön eleme turlarını geçemediği için Şampiyonlar Ligi'ne katılmadı.

MUHTEMEL 11'LER

ARSENAL
Almunia
Djourou
K.Toure
Silvestre
Clichy
Song
Denilson
Fabregas
A.Diaby
V.Persie
Bendtner

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Gökhan
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Kazım
Selçuk
Maldonado (Josico)
Uğur
Semih
Guiza

STAT: Emirates Stadium
SAAT: 21:45
HAKEM: Roberto Rosetti
YAYIN: Star TV

İNGİLİZLER'E KARŞI TUTUK

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal ile 2. kez karşılaşacak Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle yaptığı 14 maçın 4'ünü kazanabildi. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda İngiliz ekiplerle toplam 7 kez eşleşti. Arsenal ile grupta yaptığı ilk maçı İstanbul'da 5-2 kaybeden Fenerbahçe, bugüne dek İngiliz ekiplerle yaptığı 14 maçın 8'inde mağlup olup, 2 beraberlik aldı. Geçen sezon ünlü İngiliz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-1 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 yenilerek elendi.

Fenerbahçe, İngiliz takımlarına karşı deplasmandaki tek galibiyetini 1996-1997 sezonunda Şampiyonlar Ligi 1. tur (C) Grubu'nda Manchester United'a karşı 1-0 ile elde etti.

ARAGONES'İN AVRUPA KARNESİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 4. maçında yarın deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon yeni teknik direktörü Luis Aragones yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turlarında, kendisine göre daha zayıf rakiplerle, MTK Budapeşte ve FK Partizan ile yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanan sarı-lacivertli ekip, bir maçta eşitliği bozamadı. 1. turdaki (G) Grubu'ndaki ilk önemli maçında ise Portekiz'in Porto takımına deplasmanda 3-1 yenilmekten kurtulamayan Aragonesli Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında Kadıköy'de Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertli ekip grubun en zorlu ekibi Arsenal karşısında Kadıköy'deki 3. maçında da 5-2'lik mağlubiyetten kurtulamadı. Fenerbahçe, 7 maçta rakip filelere attığı 14 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü.

VE MAÇIN HAKEMİ ROBERTO ROSETTİ...

F.Bahçe'nin Devler Ligi'nde İngiltere'de Arsenal deplasmanında yapacağı mücadelenin hakemi İtalyan hakem Roberto Rosetti 1.90 boyundaki tecrübeli hakem sert görüntüsü, kartlarını çok kullanması ve olay maçları ile hatırlanıyor. Bu olaylardan en yakını EURO 2008'de Milli Takımımız ile Hırvatistan arasındaki maçta olmuştu. 1-1 biten Hırvatistan maçını yöneten, penaltı atışlarıyla elenen Hırvat futbolcuları sarılarak teselli eden Roberto Rosetti'nin bu hareketleri turnuva sırasında gündeme bomba gibi düşmüştü.

Torino doğumlu hakem EURO 2008'de 1-0 İspanya üstünlüğü ile biten Almanya - İspanya finalini de yönetirken, Devler Ligi'nde geçtiğimiz sezon yarı finalde 3-2 Chelsea'nin üstünlüğü ile biten Chelsea - Liverpool maçında da düdük çalmıştı.


5
GALATASARAY / "Hedef yine UEFA şampiyonluğu"
« : 31 Ekim 2008, 19:15:57 »
"Hedef yine UEFA şampiyonluğu"
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Goldman Sachs'ın aracılığıyla kredi kullanabilmeleri için genel kuruldan aldıkları yetkinin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Galatasaray Dergisi'nin aralık ayı sayısındaki yazısında, günümüz futbol dünyasındaki endüstriyelleşmeye değinen ve Türk futbol kulüplerinin yeniden yapılanarak bu sürece etkin bir şekilde dahil olmaları gerektiğini aktaran Adnan Polat, ''Türkiye'nin dünyadaki yegane markası'' olarak tanımladığı Galatasaray'ı, mali ve idari konularda sağlam bir yapıya kavuşturmanın çabası içinde olduklarını kaydetti.

Kulüp bünyesinde yer alan şirketleri birleştirmek ve mali açıdan sürekliliği de içeren bir istikrara kavuşturmak adına genel kuruldan kredi yetkisi istediklerini hatırlatan Polat, şunları kaydetti:

''Kredi kullanımı ve tahvil ihracı için istemiş olduğumuz bu yetki, kulübümüzün orta ve uzun vadede istikrarlı mali bir yapıyla yoluna devam etmesi ve özellikle de uluslararası düzeyde yeni başarılara imza atabilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu yılın mart ayında tarihimizin en yüksek oyuyla bizleri yönetime getiren genel kurulumuzun, bu kez de aynı yaklaşım ve kararlılıkla yanımızda olduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Bu destek bundan sonraki dönemde yapacağımız her işte daha özgüvenli ve kararlı olmamızı sağlayacaktır. Başarıya giden yolda Galatasaraylılar'ın desteğinin bizimle olduğu bilmemiz, yürüdüğümüz yola ışık tutacaktır.''

''HEDEF YİNE UEFA ŞAMPİYONLUĞU''

Adnan Polat, UEFA Kupası'nı bu sezon ikinci kez kazanma isteklerini yinelerken, başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

Kulüplerin en büyük amaçlarının, mücadele ettikleri sportif branşlarda başarılı olmak olduğunu aktaran başkan Polat, dergide yer alan yazısında şunları kaydetti:

''Biz de Galatasaray olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında başarılı olmayı kendisine öncelikli amaç edinmiş bir camiayız. 2000 yılında kazandığımız UEFA Kupası şampiyonluğu başta olmak üzere, elde ettiğimiz pek çok şampiyonluk bunun kanıtıdır.

Bu sezon da UEFA Kupası'nda final oynamak ve kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir kez daha kazanarak ülkemizin gururu olmayı amaçlıyoruz. Olympiakos galibiyetiyle başladığımız grup maçlarının, Kadıköy'e giden yolda ilk basamağı oluşturduğuna inanıyoruz. Başarılı olmaktan yana da hiç bir kuşkumuz yok.''


6
"Milli formayı giymekten memnunum"
Real Betis'te forma giyen Mehmet Aurelio, kulübün resmi radyosuna yaptığı açıklamalarda, "Bir gün Türkiye Milli Takımı formasını giyeceğimi samimi olarak hiç düşünmemiştim, ama şimdi çok memnunum" dedi.



Betis radyosunun Sevilla kentindeki bir restoranda öğle yemeği yiyerek gerçekleştirdiği röportajda Aurelio, Brezilya'da çok fazla futbolcu olduğunu ve nedenini bilmese de Brezilya milli takımına çağrılmadığını söyledi. Türkiye'de İstiklal Marşı'nı hemen öğrendiğini ve tüm milli maçlarda söylediğini kaydeden Aurelio, "Türkiye ve İstanbul'u çok seviyorum" şeklinde konuştu. Yaklaşık 3 yıl önce Mehmet ismini aldığını anlatan yıldız futbolcu, "Bu ismi ben almak istedim. Türkiye'de çok yaygın ve söylenmesi rahat bir isim. Ailem beni Marco diye çağırıyor, ama Mehmet ismini de seviyorum" dedi.

Katolik olduğunu ifade eden Aurelio, "Türkiye'de Katolik olarak sorun yaşadın mı?" sorusuna "Her şey normaldi. Hangi dinden olursan ol halk çok iyi yakınlık gösteriyor, iyi muamele ediyor" cevabını verdi.

Brezilya asıllı Türk futbolcu ayrıca, "Fenerbahçe'nin seni geri istediği doğru mu?" şeklindeki bir soruyu da "Bilmiyorum, samimi olarak bilmiyorum" diye yanıtladı. Aurelio, Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile ilgili ise "Bence devam edecek. Fenerbahçe'de çok kaliteli takım arkadaşlarım var. Son maçlarını 5-2 kazandılar. Aragones için kolay değil, ama iyiye doğru gidecek" değerlendirmesini yaptı. Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve Türkiye ortamı ile Real Betis'teki ortamın farklı olduğunu vurgulayan Aurelio, "Fenerbahçe'de derbi maçlarda yenildikten sonra futbolcular sokağa çıkmaya çekiniyor. Çıkılıyor tabii, ama taraftarların büyük bir baskısı var. Burada böyle bir sorun yok" yorumunda bulundu.

Türk basınının İspanyol basınına göre futbolculara çok daha baskı yaptığını ve futbolcu-gazeteci ilişkisinin farklı olduğunu kaydeden Betisli futbolcu, "Büyük baskı var. Türkiye'de basın biraz daha güçlü. Burası gibi değil. Üzerine çok geliyorlar. Bazen evine kadar bile geldikleri oluyor. Futbolcunun rahat olmaya da ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Bu arada, programa katılan Betisli gazeteciler 28 Mart tarihinde İspanya ve Türkiye arasında oynanacak 2010 Dünya Kupası ön elemeleri grup maçının büyük olasılıkla Sevilla kentinde oynanacağını Aurelio'ya söylerken, maçın Sevilla'da oynanması halinde memnun olacağını kaydeden Türk futbolcu bu maçla ilgili "Avrupa Kupası'nda yarı final oynamış bir takımız, iyiyiz" dedi.

Aurelio, "Mükemmel bir Avrupa Kupası geçirdiğimizi düşünüyorum. Gruptan çıktıktan sonra hedeflerimiz büyüdü. Belki yarı finale kadar gelmeyi düşünmüyorduk, ama iyi bir takım olan Hırvatistan'ı yendik. Almanya'ya karşı iyi oynadık, ama kazanamadık. Kazansaydık finalde İspanya ile oynayacaktık. Yine de benim için de Türkiye için de mükemmel bir turnuvaydı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'den Betis'e hangi futbolcuları getirirsin?" sorusuna "Avrupa Kupası'nı gördünüz çok iyi futbolcular var. Semih, Tuncay, İspanya'da oynayan Nihat, hepsinin adını verebilirim" diye yanıt veren Aurelio, gülerek Real Betis başkanı olmadığını ve bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

31 yaşındaki Aurelio, en çok beğendiği futbolcuları geçmişte Brezilya milli takımının da yıldız futbolcusu olan Mario Silva, şimdilerde ise Liverpool'un kaptanı Steven Gerard olarak belirledi.

İlk sezonunu geçirdiği Betis'te mutlu olduğunu ve taraftarların kendisine çok büyük sevgi gösterdiğini anlatan Aurelio, "Çok iyi bir ortam var. Takım olarak iyi bir grubuz. Teknik direktör Chaparro da ilk günden beri bana güven duyduğunu söyledi. Bunlar benim iyi bir şekilde çalışmamı daha da kolaylaştırıyor" dedi. Son oynanan Osasuna maçında serbest vuruştan attığı golle ilgili olarak, "Bir haftadır sürekli serbest vuruş çalışıyordum. Arkadaşlarım da o serbest vuruşu benim kullanmamı istedi. Vurdum, şanslıydım gol oldu" diyen Aurelio, her futbolcu gibi gol atmak istediğini, gelecek haftalarda gollerin devamının gelmesini umduğunu dile getirdi.

Öte yandan, program boyunca İspanyol gazeteciler Aurelio'ya övgüler yağdırırken, "Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti. Mehmet Aurelio da Betis'i fethetti. Betislilerin gözünde o futbolun sultanı" dediler. Aurelio'nun kendisine çok iyi bakan bir futbolcu olduğu, gece diskolara gitme veya içki içme gibi alışkanlığının olmadığı vurgulanarak, gerek Betis'te gerekse Türk milli takımında her maçta 90 dakika oynamasına rağmen günde 8 saat uyuyan Aurelio'nun ailesine de çok bağlı, örnek bir futbolcu olduğu kaydedildi...



7
İTALYA LİGİ HABERLERİ / İhtiyarlar heyeti AC Milan!
« : 27 Ekim 2008, 23:08:56 »
İhtiyarlar heyeti AC Milan!İtalyan devi AC Milan son dönemde transfer politikasındaki hızlı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Takımda son monte edilecek isim ise Ocak ayında LA Galaxy'den kiralık olarak İtalyan ekibine gelecek olan David Beckham. Milan'ın seri transfer politikasının yanında kadrosunda ısrarla tuttuğu oyuncular da dikkat çekiyor.
Bu futbolcular ile takımın yaş ortalaması bir hayli yükselirken, 30 yaşından yüksek 12 futbolcunun Milan'da forma giyiyor olması İtalyan ekibini adeta ihtiyarlar heyetine çeviriyor. Bu heyetin başını ise yılların değiştiremediği, 40 yaşında futbola devam eden Paolo Maldini geliyor. Milan ve ihtiyarlar heyeti ise şu şekilde oluşuyor;


• Paolo Maldini, 40
• Giuseppe Favalli, 36
• Filippo Inzaghi, 35
• Alessandro Nesta, 32
• Andriy Shevchenko, 32
• Clarence Seedorf, 32
• Emerson, 32
• Gianluca Zambrotta, 31
• Marek Jankulovski, 31
• Kaladze Kakha, 30
• Gennaro Gattuso, 30


8
GALATASARAY / G.Saray'a İngiliz hakem
« : 27 Ekim 2008, 23:07:05 »
G.Saray'a İngiliz hakem
UEFA Kupası B Grubu'nda mücadele eden Galatasaray'ın, Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hakemleri açıklandı. 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 21.30'da Portekiz'in Lisbon şehrindeki Estádio do Sport Lisboa e Benfica Stadı'nda oynanacak maçı, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. Atkinson'un yardımcılıklarını Peter Kirkup ve Muhammed Matadar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Andre Marriner.

9
GALATASARAY / G.Saray'da sıkıntılı dönem
« : 27 Ekim 2008, 23:04:55 »
G.Saray'da sıkıntılı dönem
Eskişehir deplasmanında 4 gol birden yiyerek, bu sezonun en ağır yenilgisini alan Galatasaray, önümüzdeki haftalara da endişe ile bakıyor. Bugüne kadar deplasmanda sadece Kocaelispor'u yenebilen Galatasaray'ı, önümüzdeki haftalarda birbirinden zorlu rakipler beklerken, teknik heyet ve yönetim de gelecekten endişelenmeye başladı. Galatasaray, bu yoğun maç trafiğine girerken, sağlık heyeti, Linderoth ve Mehmet Topal'ın 3 hafta daha takımla birlikte antrenmanlara çıkamayacağı raporunu iletti.

Barış'ın sezonun ilk yarısını kapamış olması, Hasan Şaş'ın da en az 5-6 aylık sürede sahalara dönecek olması, geniş kadrolu Galatasaray'da bir anda kriz yarattı. Özellikle orta alanda defansif yönde oyuncuların oynamayacak olması, teknik heyeti ayrıca endişelendirdi. Ankaraspor ile yapılacak Fortis Türkiye Kupası maçında kart cezası nedeniyle oynayamayacak olan Ayhan'ın da yokluğu teknik heyeti zor durumda bıraktı. Sarı kırmızılılar, kupa maçında defansif yönlü orta alan oyuncusu bulmakta güçlük çekmeye başladı.

Sarı kırmızılı takımda sakatların durumu şöyle:

Hasan Şaş (Sezonu kapadı)

Barış (Sezonun ikinci yarısına belki yetişecek)

Linderoth (Sakatlığı sürekli uzuyor. 2-3 hafta içinde döneceği açıklanmıştı, fakat 1 ay geçmesine rağmen yine 2-3 hafta süre veriliyor)

Mehmet Topal (Ancak 3 hafta sonra takımla antrenmanlara başlayabilecek)

Emre Güngör (2 ya da 3 hafta daha süre gerekiyor)

Serkan Çalık (Durumu belirsiz. Futbola ne zaman döneceği henüz bilinmiyor)

Bu sakat oyuncuların yokluğunda Galatasaray'ı, UEFA Kupası ve Fortis Türkiye Kupası'nda birbirinden zorlu mücadeleler bekliyor. Sarı kırmızılı takım, 30 Ekim Çarşamba günü Ankaraspor ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçının hemen ardından Kasım ayında birbirinden zorlu tam 8 maçı art arda oynayacak. Maçların programı şöyle:

2 Kasım : Galatasaray - Gaziantepspor (Süper Lig)

6 Kasım : Benfica - Galatasaray (UEFA Kupası)

9 Kasım : Fenerbahçe - Galatasaray (Süper Lig)

12 Kasım : Galatasaray - Kayserispor (Fortis Türkiye Kupası)

16 Kasım : Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Süper Lig)

23 Kasım : Ankaraspor - Galatasaray (Süper Lig)

27 Kasım : Melatist Kharkhov - Galatasaray (UEFA Kupası)

30 Kasım : Galatasaray - Hacettepe (Süper Lig)


10
GALATASARAY / KREDİYE ONAY ÇIKTI
« : 25 Ekim 2008, 19:56:18 »
KREDİYE ONAY ÇIKTI
Olağanüstü genel kurul toplantısından kredi için yönetimimize yetki verildi.


Galatasarayımızda yönetim kurulu, Goldman Sachs Internatinal ile mutabakata varılan 100 milyon dolarlık kredi ve 50 ile 70 milyon dolar arası tahvil ihracı anlaşmasının uygulamaya sokulmasıyla ilgili genel kuruldan yetki aldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 6 saat süren olağanüstü genel kurul toplantısı sonunda üyeler, yönetim kuruluna, söz konusu finans işlemleri ile ilgili sözleşme ve belgeleri kulüp adına müzakere etme, uygun göreceği koşullarda kabul etme, sonlandırma ve akdetme yetkisini oy çokluğuyla verdi. Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen oylamaya 503 üye katılırken, 193 üyenin hayır oyuna karşın, 309 üye evet oyu kullandı. Oylamada 1 zarf ise boş çıktı. Kredi yetkisinin alınmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Galatasaray Kulübü Başkanımız Adnan Polat, oylama sonrası yaptığı teşekkür konuşmasında, ''Genel kurulumuz teveccüh göstermiştir. Bizi talep ettiğimiz yetkiyle donatmıştır. Göstermiş olduğunuz güvenden ötürü teşekkür ediyorum'' açıklamasında bulundu.

Yönetimimiz, Goldman Sachs'ın aracılığıyla sağlamayı planladığı krediyi, Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleştirilmesinin finansmanıyla kulüp ve iştiraklerinin mevcut banka borçlarının yapılandırılmasında kullanmayı planlıyor.


11
TRABZONSPOR / Trabzonspor'un borcu 57 Milyon YTL
« : 25 Ekim 2008, 19:45:21 »
Trabzonspor'un borcu 57 Milyon YTL

Trabzonspor Kulübü'nün 21. Olağan Divan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Trabzonspor kulübünün mevcut borcunun, Türk Telekom'den gelecek 5 milyon YTL'nin düşülmesiyle yaklaşık 57 Milyon YTL olduğu açıklandı.



Zorlu Grand Otel'de düzenlenen genel kurulda, ilk olarak divan başkanı Nizamettin Algan'ın yaptığı konuşmanın ardından kulüp genel sekreteri Hasan Yener, yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında üyelere bilgi verdi.

Yener, yönetim kurulunun göreve seçildikleri günden itibaren geçen 8 aylık süreçte sadece saha sonuçları ile ilgili değil, kulübe kalıcı gelir kaynakları konusunda yoğun çaba sarf ettiğini belirterek, "Bu projelerin başında Uzungöl Regülatörü ve HES projesi gelmiştir. Kulübümüz bünyesinde yer alan Bordo-Mavi Enerjinin uzun süredir takip ettiği ve gerçekleştirmek istediği projenin tüm işlemleri tamamlanarak enerji şube müdürlüğüne iletilmiştir. Bu proje, 25 milyon ABD doları keşifle yapılacak bir projedir. Proje, Trabzonspor gelirlerinden bedel ödemeden finans kuruluşlarından sağlanacaktır" dedi.

Projeden yıllık 12 milyon YTL gelir sağlanması planladığını ifade eden Yener, "Şu anda bizim dışımızda 3 firmanın daha ilgilendiği projenin kulübümüze pazarlıksız kazandırılması halinde Trabzospor'un ekonomik anlamda en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturacağı tartışılmaz bir gerçektir. Kulüp açısından hayati gelir kaynağıdır. Kendi şehrimizde akarsuyumuz üzerindeki HES projesinin bir an önce yapımına başlanması için Trabzonspor'u seven herkesten destek bekliyoruz" diye konuştu.

Yener, sponsorluk çalışmalarının önemli yer tuttuğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Türk Telekom ile ana sponsorluk anlaşması sonuçlandırılmıştır. 2009-2010 yılından itibaren geçerli olacak anlaşma 5 yıl sürecektir. Bu anlaşmadan kulübe oldukça yüklü miktarda para girecek. Ancak anlaşma gereği bedeli açıklayamayacağız. Bu bedel lig başarısı ve oynanabilecek Avrupa kupası maçlarına göre artacaktır. Kombine kart ve ürün satışı konusunda eşya piyangosu düzenlenmiş ve biletler satışa sunulmuştur. Ancak belirlenen ölçülerde gelir elde edilememiştir. SMS kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyadan da 50 bin YTL şu ana kadar gelir elde edilmiştir. Stat modern hale getirilmiş ve deplasman kombinesi yapılmış, eski yöneticilerin takımla birarada seyahati sağlanmıştır."

YATTARA KONUSU
Yattara'dan gelen talepler doğrultusunda Al Sadd kulübü ile transfer görüşmesi yapıldığını belirten Yener, "Ancak talep ettiğimiz bonservis bedeli hesaba yatmadığı için transfer gerçekleşmemiştir. Kulübümüzün prensiplerini bozmadan Yattara'yı tekrar kazanma anlayışı içindeyiz. Yönetim kurulumuz, her türlü ön yargıdan uzak durarak önündeki süreci değerlendirecek ve tartışmaların uzağında tüm enerjisini Trabzonspor'un başarısı için harcayacaktır. Yattara ve teknik heyetin görüşü bu doğrultudadır" dedi.

Transferde üç İstanbul takımının da peşinden koştuğu popüler oyuncularla, Avrupa'da uygun vasıfta olan futbolcuların da katılımlarıyla, güvenilen, iddialı bir takım oluşturulmasını planlandıklarını vurgulayan Yener, sözlerini şöyle tamamladı: "Kısıtlı ve altyapısı olmayan bir süreçte yapılan çalışmaların ardından, ligde ve kupada iddialı, Avrupa'ya çıkabilecek, ulusal medyada her zaman yer bulabilen, Trabzon'un imajını değiştiren, çocuklarımızın artık İstanbul takımları yerine bordo-mavili formamızı tercih etmesini sağlayan, küllenmiş Trabzonspor hislerini yeniden ayağa kaldıran bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Artık, 'bu takımdan bir ya da iki oyuncu Trabzonspor'da oynar' diye düşünülen günlerden 'bu kadronun bir ya da iki oyuncuya ihtiyacı var' denen günlere geldik. Bizden önce büyüklüğü tartışılan bir Trabzonspor vardı. Şimdi ise tekrar büyüklüğü herkesçe kabul gören bir kimliğe büründük. Yönetim kurulumuz belki iki haftalık süreçte 4 yıllık transferi gerçekleştirmeyi başardı. Bedeli büyük, bütçenin genişlemiş olduğunu kabul ediyoruz. Ancak önümüzde bundan başka bir yol olmadığına da inanıyoruz."

Hasan Yener'in konuşmasının ardından genel kurul üyeleri Ali Kemal Başaran, Serdar Bali, Salih Erdem ve Sabit Sabır, yönetim kuruluna bazı eleştiriler yaptılar. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da bir konuşma yaptı.

ŞENER VE HACISALİHOĞLU, ELEŞTİRİLERİ CEVAPLADI
Konuşmaların ardından kulüp başkanı Sadri Şener ve kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, eleştirileri yanıtladı.

Başkan Sadri Şener, sadece yönetim kurulu faaliyetlerinde Akyazı Stat Projesi'nin geçmemesi yönündeki eleştiriyi yanıtlayarak, "Akyazı, Trabzonspor'un kendi projesi değil devletin projesidir. Ekonomik krizde yap-işlet-devret projesinde krediyi bularak orayı yapacak özel bir şirketin ufukta gözükmediğini bilmenizi isterim. Ancak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü oranın yapılacağını söylüyor. Ama kişisel görüşüm özel sektör imkanlarıyla oranın yapılması zor gözüküyor" diye konuştu.

Gelecek sezon Avrupa kupalarından birine katılmaları halinde UEFA kuralları gereği Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maçların oynanamayacağını kaydeden Şener, "Maraton tribün çatısı, otopark gibi sorunlar var. Ocakta ihalesi olursa mayısa kadar yetişir. Akyazı Stadı yapılacaksa bu devlet desteği ile olmalıdır. Başbakanla yaptığımız görüşmede, Antalya, Bursa ve Trabzon'un statlarını özel şirketlere yaptıracaklarını söylediler. Antalya ve Bursa'nın stadını vererek orada yeni bir stat yaptırırsınız, çünkü oraların ekonomisi iyi. Ancak Trabzon'da bunu yapamazsınız o yüzden buradaki stadı devlet yapmalı, özel sektör parasıyla yapılması doğru değil" dedi.

Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise eleştirilerin yapılmasının normal olduğunu, ancak eleştirilerin kendilerine yön veren ve Trabzonspor'u daha üst seviyelere çıkaracak tarzda olması gerektiğini belirterek, "Bugüne kadar yapılan en güzel kuruluş yıldönümü gerçekleştirildi. Bunu yönetim değil Trabzonspor camiası gerçekleştirdi. Üstelik bunca görkemine rağmen kulübe maddi külfet yaratmayacak şekilde sponsorlardan destek alınarak yapıldı. Bu gecedeki zeytinyağlı yemeklerin lezzetinden bahsediliyor çok üzülüyorum. Salih ağabeyden başka eleştirilerle yön vermesini beklerdim" diye konuştu.

Döviz borcunun yaşanan kriz ortamında herkesi tedirgin ettiğini belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: "Ama bizim borcumuzun büyük bölümü Türk parası bazındadır. Çok az kısmı döviz borcudur. Bu yaşanan gelişmeler kimsenin düşündüğü planladığı gelişmeler değildir. Bu durumu kendi işletmelerimizde, kendi hayatımızda olduğu gibi Trabzonspor'un da en asgari zararla kapatması için çalışma içerisindeyiz."

Hacısalihoğlu, Yattara transferinde açıklanacak konuları fazlasıyla açıkladıklarını vurgulayarak, "Ama açıklanmayan bir bölümü var. Onları da Trabzonspor'un konumuna zarar vermesin diye açıklamıyoruz. Yöneticilik mesuliyeti ile söylenemeyen şeyleri zorlayarak söylersek kim tatmin olacak bundan. Arzu edersek genel kurula bunu açıklarsak, bundan görülecek zararda mutluluk mu duyacağız? Onu anlamakta da zorluk çekiyoruz" dedi.

Kulüp başkanı Sadri Şener'in ağabeyi Sani Şener'in şirketinin Katar'da ihale alamadığı için bu transferin gerçekleşmediği biçiminde haberlerin dahi yapıldığını anımsatan Hacısalihoğlu, "Bu yazdıklarımızın söylediklerimizin insanları kırdığını üzdüğünü düşünmüyor muyuz? İnsanlar kum torbası değil. Kırılacağını düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

BORÇ 57 MİLYON YTL
Trabzonspor kulübünün mevcut borcunun 56 milyon 897 bin YTL, olduğu açıklandı. Türk Telekom'den gelecek 5 milyon YTL'nin düşülmesiyle bu rakamın ortaya çıktığı kaydedildi.



12
ALMANYA LİGİ HABERLERİ / Bayern kendine geldi !..
« : 25 Ekim 2008, 19:38:32 »
Bayern kendine geldi !..

Bundesliga'da iyi bir grafik çizmeyen Bayern Münih ligin 9. haftasında Wolsburg'u ağırladı !.. Müthiş bir çekişme içinde geçen mücadeleyi Panzerler 4-2 kazanarak haftayı 3 puanla kapattı.



Bayern Münih'e rakibi karşısında galibiyeti getiren golleri, Franck Ribery, Mark van Bommel, Tim Borowski ve Bastian Schweinsteiger kaydederken, Wolsburg'un golleri Edinaldo Grafite ve Edin Dzeko'dan geldi.

Bu sonucun ardından Bayern Münih puanını 15'e çıkarırıken, Wolsburg 13 puanda kaldı.

Bundesliga'da alınan diğer sonuçlar şöyle:

Cottbus   2 - 3   Frankfurt 
Mönchengladbach   1 - 0   Karlsruher
Hannover 96   1 - 1   Werder Bremen
Schalke 04   0 - 0  Arminia Bielefeld


Sayfa: [1] 2 3 4 5