Gönderen Konu: Bıkkınlıkla savaşın  (Okunma sayısı 655 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Bıkkınlıkla savaşın
« : 03 Haziran 2008, 13:16:49 »
Bıkkınlıkla savaşın
Günlük yürüyüşünüzü yapmak için sabah erken kalkmaya üşeniyor veya eve dönüş yolunda spor merkezine uğramamak için bahaneler mi yaratıyorsunuz?





Kendini egzersiz yapmaya adamış olanlar bile zaman zaman bu rutinden sıkılırlar. Motivasyonun azalması, hareketlerin kısa kesilmesi ve ilk zamanlardaki heyecanın kaybolması, vadesini doldurmuş bir egzersiz programının belirtileridir.

Hızlı Çözüm

Önce, sizi gerçekten neyin sıktığını belirlemek için halihazırdaki egzersiz rutininizi değerlendirmeye alın. En sevdiğiniz aktivite üzerine yeni bir varyasyon - örneğin, step-aerobik yerine kickbox, veya makinede çalışma yerine serbest ağırlık kaldırma - artık tadı kaçmış olan rutin egzersizlerinize yeni bir soluk getirmek için yeterli olabilir.

Eğer devamlı iç mekanlarda egzersiz yapıyor, koşu bandında veya kondüsyon bisikletinde kilometreler katediyorsanız, biraz manzaranızı değiştirin ve çalışmanızı dışarıya taşıyın. Patikalarda dere-tepe koşun, yürüyün, bisiklete binin; mevsim uygunsa havuz yerine gölde veya denizde yüzün.

Daha Büyük Değişiklikler

Rutin egzersizlerinize yeni boyutlar getirmek yeterli olmuyorsa, daha büyük değişikliklerin zamanı gelmiş demektir. Tamamen farklı, yeni bir aktiviteye başlayın - özellikle de yapacağınızı aklınızın ucundan geçirmediğiniz bir şeye... Mesela, şimdiye kadar hep tek başınıza çalıştıysanız, voleybol veya basketbol gibi bir takım sporuna başlayın. Ya da, hep yapmaya çekindiğiniz bir aktiviteye yazılın; maceraya olan susuzluğunuzu bir kaya-tırmanışı kursunda gidermek gibi - tabi, önce kapalı bir mekandaki tırmanma duvarıyla başlayıp tecrübe kazandıktan sonra dışarı açılmakta fayda var...

Yol Arkadaşı

Yoğun bir iş gününün ardından yalnız başına egzersiz yapmak, biraz kafa dinlemek için bir vaha bulmak gibi olsa da, belki de bir refakatçiye de ihtiyacınız vardır. Egzersiz arkadaşlığı, günlük rutine sosyal bir boyut katar. Bir arkadaşınıza beraber egzersiz yapmayı teklif edin - eğer sizi bekleyen birisi varsa, günlük antrenmanı savsaklamazsınız.

Hemen her spor dalının veya aktivitenin bir kulübü ya da kursu vardır; özellikle aradığınız bir aktivite varsa, çevrenizdeki jimnastik salonlarına ve spor kulüplerine sorun. Kalabalık bir ortamda olmak, aynı zamanda meziyetlerinizi geliştirmek için sizi zorlar. Mesela, doğa sporları kulüplerinin organize ettiği, keyif alacağınız trekkinglere veya bisiklet kulüplerinin gerçekleştirdiği toplu gezilere katılın.

Kendinize Meydan Okuyun

Çoğu kişi egzersizi sadece vücut şeklini korumak için yapar, ki zaten bu da genellikle yeterli bir motivasyondur. Ama bir hedef belirlemek, örneğin 10 kilometrelik bir kros yarışına katılıp bitirmek veya boğazı yüzerek geçmek, yaptığınız egzersize özel bir anlam katacaktır.

Önce, yaptığınız egzersizin çeşitli aşamalarında ani hız denemeleri ile başlayın. Bu, ilerideki ağaca kadar atağa kalkmak gibi basit ve plansız da olabilir, havuzda bir hızlı bir yavaş tur atmak gibi organize de olabilir.

Çeşit Katın

Profesyonel atletler, çapraz-idman kavramının öncülüğünü yaptılar. Bu yöntem, biz sıradan insanlar için de işe yarar. Eğer genellikle tek bir aktivite üzerinde yoğunlaşıyorsanız, haftanın birkaç günü onun yerine başka bir egzersiz yapın. İdeal bir egzersiz programının içinde, kondüsyon, ağırlık ve esneme çalışmaları bulunur.

Bir Mola Verin

Bazen, gerçekten de egzersize biraz ara verme ihtiyacı duyarsınız. Durum buysa, günlük rutininizi bırakın ve başka aktivitelerde bulunmaya yönelin. Hatta, önceden yapmaktan en çok hoşlandığınız aktivitenin pabucunu dama atacak bir yenisini bile bulabilirsiniz.

Bıkkınlığa karşı bir kez savaşa giriştiğinizde, egzersizin sıkıcı ve sıradan hale gelmesinin önüne geçecek hileleri de öğrenmeye başlayacaksınız. Yeni bir spor dalı, yeni kurslar, yeni arkadaşlar... Hatta, ilk göz ağrısı olan egzersizlere biraz çeşni katmak bile, o günkü egzersizinizi yapmaktan kaçmak için uyduracağınız yaratıcı mazeretler düşünmekten sizi kurtarır.

Çevrimdışı black_tower91

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.472
  • Puan 48
  • Cinsiyet: Bay
  • DAvid Villaa
    • MSN Messenger - black_tower91@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Bıkkınlıkla savaşın
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2008, 15:09:49 »
saol