Gönderen Konu: Doğru Beslen Sağlık lı Yaşa  (Okunma sayısı 627 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
Doğru Beslen Sağlık lı Yaşa
« : 26 Ocak 2009, 22:46:04 »
800’ ü aşkın beslenme ve diyet uzmanı Antalya Lara’da bir araya gelerek beslenme konusundaki tüm deneyimlerini paylaştı. Kongre başkanlığını Prof. Dr. Tanju Besler’in yaptığı kongrenin konuları da oldukça dikkat çekiciydi.

800’ ü aşkın beslenme ve diyet uzmanı Antalya Lara’da bir araya gelerek beslenme konusundaki tüm deneyimlerini paylaştı. Kongre başkanlığını Prof. Dr. Tanju Besler’in yaptığı kongrenin konuları da oldukça dikkat çekiciydi. Uluslararası düzeyde tanınmış uzmanların da katıldığı kongrede, herkesi oldukça yakından ilgilendiren konular tartışıldı.

Kongrede; Beslenme ve sağlıklı yaşlanma, Çiftlikten sofraya besin güvenliği, Genetik modifiye besinler ve sağlığa etkileri, Kanser gelişim sürecinde olası besin destekleri, Kalp damar hastalıklarının önlenmesinde olası besin destekleri etkili midir?, Sporcu beslenmesinde pratik yaklaşımlar, Medya sorumluluğu, Toplum ve Beslenme, Medyadaki beslenme ve diyet haberlerine beslenme profesyonellerinin bakış açısı, Diyabette karbonhidratlar neden önemlidir?, Toplu beslenmede özelleştirmenin yasal düzenlemeler açısından değerlendirilmesi; Denetimler, yaptırımlar, Doğum ağırlığı ile obezite gelişimi arasındaki ilişki: Obezitenin önlenmesinde toplumsal ve bireysel yaklaşımlar, Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin misyonu, sorumlulukları, yaptırım gücü, uluslararası meslek örgütleri ile ilişkileri tartışılan konulardan sadece bazılarıydı. Beslenme ve diyetetik konusunda olağanüstü gelişmelerin yaşanması ve bilimsel değişimlerin olması nedeniyle daha önce üç yılda bir düzenlenen kongre, bu seneden itibaren iki yılda bir düzenlenmeye başlandı.

VI. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nin bilimsel içerik ve kurgusu, bilimsel düşünce ve bilgideki değişiklikler de dikkate alınarak, daha aktif ve doyurucu oldu. 3 sempozyum, 7 uydu, 5 konferans ve 8 panelin yapıldığı sağlıklı beslenme konusundaki bu büyük organizasyonun başkanlığı yapan Prof. Dr. Tanju Besler “Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek herkesin ideali olduğu halde, bunu gerçekleştirebilmek için, bireyin önce kendi vücudunu çok iyi tanıması, kendisini beslenme ve sağlık konusunda eğitmesi gerekmektedir. Beslenme, tüm canlıların en temel gereksinimlerinden biridir ve gıda ile sağlık arasındaki köprüdür. İşte bu köprünün ayaklarını sağlamlaştırmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi. Dört gün boyunca devam eden kongreye dünyanın önde gelen gıda, yeme ve içme sektörlerinin ilgisi yoğundu.