Gönderen Konu: İyot Eksikliği ve Bodurluk  (Okunma sayısı 704 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
İyot Eksikliği ve Bodurluk
« : 26 Ocak 2009, 22:45:46 »
Antalya’da devam eden VI.Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’nde çarpıcı gerçekler ortaya çıktı.
 

Kongre kapsamı içerisinde düzenlenen basın toplantısına katılan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Gülden Pekcan, ülkemizde yanlış beslenmeye bağlı olarak her 100 çocuktan 12’sinin bodur yani yaşına göre oldukça kısa kaldığını belirtti.

Çocuklara doğru beslenme alışkanlıklarının öğretilmesi gerektiğinin altı çizen Pekcan “Çocuklarımıza doğru beslenme alışkanlıkları kazandırabilmek için devlet yetkililerine de görev düşüyor. Gelişmiş ülkelerde çocukların seyredeceği programlardan önce, sonra ve program sırasında reklam uygulaması yok. Ayrıca çizgi film kahramanları reklamlarda kullanılmıyor. Bu konuda ciddi yasaklar var, bunlar ülkemizde de uygulanmalı” diye konuştu.
İyot eksikliği gerizekalılığa sebep olur


Beslenmede doğru bilgiler edinilmezse ciddi problemlerin doğabileceğine de değinen Pekcan sadece iyot eksikliğinin bile ciddi derecede gerizekâlılığa neden olabileceğini söyledi. Pekcan, “İyot eksikliği gerizekâlılığa neden olabiliyor. Oysa ki çözümü çok kolay; doğru oranda iyotlu tuz tüketmek. Görüldüğü üzere beslenmeye dair ufacık bir detay bile ağır sonuçlar doğurabiliyor. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için özellikle çocuk yaşlardan başlayarak beslenme eğitimlerinin verilmesi gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

2-6 Nisan tarihleri arasında Antalya, Lara’da yapılan kongrede, 8 panel, 7 uydu, 5 konferans, 3 sempozyum gerçekleştirildi. 900’ün üzerindeki katılımcı sayısıyla da dikkat çeken kongre içerik ve bilimsel program bakımından da oldukça zengindi.