Gönderen Konu: kordon kanı şifa veriyor  (Okunma sayısı 522 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
kordon kanı şifa veriyor
« : 31 Mayıs 2008, 12:59:22 »
  kordon kanı şifa veriyor
Göbek kordon kanı, çok sayıda hematolojik, onkolojik ve genetik hastalığın tedavisinde başarıyla kullanılıyor.


Ege Üniversitesinden (EÜ) yapılan yazılı açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalına bağlı olarak faaliyet gösteren “Kordon Kanı Bankası”nın, kan hastalıklarının tedavisinde hastalara şifa olduğu kaydedildi
EÜ Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine Ertem Yurtseven, açıklamada, bağış ve özel bankacılık sistemini bünyesinde barındıran ve güncel teknoloji ile bir kamu kuruluşunda kurulmuş olan ilk kordon kanı bankasına sahip olduklarını belirtti.

Kordon Kanı Bankasını 2004 yılında faaliyete geçirdiklerini kaydeden Yurtseven, göbek kordon kanının son yıllarda çok sayıda hematolojik, onkolojik ve genetik hastalıkta başarıyla uygulandığını dile getirdi.

15 YIL SAKLANABİLİYOR
Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Utku Ateş ise elde edilen kordon kanının belirli koşullar altında toplanıp dondurularak saklanabildiğini, gerek duyulduğunda çözülerek kullanılabildiğini, alınan kordon kanı içindeki kök hücrelerinin belirli işlemlerden geçirildikten sonra sıvı azot içerisinde -196 derecede saklanabildiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Ateş, açıklamada, şunları kaydetti:
“Bu hücreler 15 yıl garantili olarak saklanabilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde bu süre çok daha fazla uzayabilmektedir. Göbek kordon kanı özellikle lösemi, talasemi gibi kan hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Örneğin annenin ilk çocuğunda bir rahatsızlık varsa, kontrollü bir şekilde ikinci çocuğuna hamile kalıyor. Sağlıklı olarak doğan çocuğundan alınan göbek kordon kanı gerektiğinde hasta çocuk için şifa alabiliyor. Bu şekilde göbek kordon kanını ilerde kullanmak için sakladığımız 11 hastamız var.”