Gönderen Konu: O****-3 diyabet riskini azaltıyor  (Okunma sayısı 321 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
O****-3 diyabet riskini azaltıyor
« : 05 Şubat 2008, 16:41:40 »
O****-3 diyabet riskini azaltıyor

--------------------------------------------------------------------------------
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, bazı balık türlerinde bolca bulunan o****-3 yağ asitlerinin tüketimi, gençlerde diyabet riskini (1. tip) net bir biçimde azaltıyor.

Özellikle gençleri etkileyen bu ensüline bağımlı diyabet türü, ensülin hormonu üreten pankreas hücrelerinin tahribine yol açıyor. Bu hastalık kontrol altında tutulabiliyor, ancak tedavi edilemiyor. Hekimler, bu diyabet türünün nedeni henüz bilinmese de, genetik ve çevre faktörlerinin etken olabileceğine işaret ediyor.

10 GENÇTEN BİRİ DİYABETLİ

1994 ile 2006 arasında 1770 1. tip diyabet hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmada, 6 yıldan fazla izlenen deneklerin, ensülin üreten pankreas hücrelerinin gelişimi, bir yaşından itibaren başlatılan o****-3 yağ asidi tüketimiyle bağlantılı şekilde gözlemlendi. Coloroda Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonunda veriler incelendiğinde, o****-3 yağ asidinin düzenli olarak tüketilmesi durumunda, genetik eğilimi bulunan çocuklarda, bu tür diyabetin gelişme riskinin yüzde 55 düşük olduğu görüldü.