Gönderen Konu: Zayıflamak için kullanılan bitkisel ilaçlar, vücudun dengesini bozuyor  (Okunma sayısı 345 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Zayıflamak için kullanılan bitkisel ilaçlar, vücudun dengesini bozuyor

Zayıflamak için kullanılan bitkisel ilaçlar da doktor kontrolünde ve tavsiyesinde alınmalı. Çünkü bitkisel ilaçların da yan etkileri var. Kimi ilaçlar su kaybettirerek vücudun su dengesini bozarken, kimileri de vitamin emilimini engelleyerek vücudun ihtiyacını giderememesine sebep olur.

"Zayıflama ilaçları" adı altında bazı bitkisel ilaçlar Batı ülkelerinden sonra Türkiye'de de bir süredir kullanıma sunuldu. Her birisi bazı bitkisel kökenli maddeler içerirken aynı zamanda bitkisel kökenli olmayan maddeler de içeriyor. Eğer hayvansal bazı katkı maddeleri, örneğin jelatin varsa bu domuzdan yapılan jelatin olabileceğinden Müslüman hanımların çok dikkatli olması gerekiyor. Zayıflama amacıyla kullanılan bitkisel ilaçların etki mekanizmaları çeşitlidir. Vücuttan su kaybettirenler, karbonhidratların bağırsaklardan emilimini azaltanlar, yağların emilimini engelleyip atılımını sağlayanlar ve iştahı azaltan veya ortadan kaldıranlar vardır. Bu ilaçlar ABD'de doktor reçetelerine yazılmıyor. Bunun sebebi, bu ilaçlarla ilgili hayvan ve insan deneyleri yeterli sürede yapılmamış olduğundan henüz daha etki alanı ve yan etkileri tam olarak ortaya konulamamış ve FDA onayı alınamamıştır. Bilindiği üzere bir ilacın etki alanı, yan etkileri, riskleri ve diğer ilaçlarla olan etkileşimlerinin tam olarak anlaşılabilmesi ve bunun sonucunda kullanılabilirliğinin yetkili resmî makamlar tarafından onaylanması için en az 10 yıl süre ile denenmiş olması gerekmektedir.

Bitkisel zayıflama ilaçları kullanmakta olan kişilerin kısa vadede maruz kalabildikleri yan etkilerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz: Su kaybettirerek vücudun su dengesini bozmaktadır. Vücut fonksiyonları için çok gerekli olan yağda eriyen vitaminlerin (A, D, E ve K vitaminleri) emilimini engelleyerek bu vitaminlerin eksikliğini oluşturarak bunların vücutta rol aldığı kimyasal olayları bozmaktadır. İştahı ortadan kaldırırken başağrısı, mide bulantısı, halsizlik vs. yapmaktadır. Bu tür ilaçları kullanan kişilerde uzun vadede ne gibi yan etkiler oluşabileceği ise henüz daha yeterli deneyler yapılmamış olduğu için tam anlamıyla ortaya konulamamıştır. Peki zayıflamak isteyen insanlar ne yapabilirler? Doktor kontrolünde tıbbî zayıflama yaptıran merkezlere başvurabilirler.
Dark Prince is offline      Alıntı Yaparak Cevapla