Gönderen Konu: Sheriff avantajı yakaladı  (Okunma sayısı 675 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Sheriff avantajı yakaladı
« : 21 Temmuz 2007, 23:10:59 »

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinden olan Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımı Andorra'nın FC Rangers takımını 2-0 mağlup ederek rövanş maçı öncesi avantaj elde etti. Sheriff Tiraspol'a FC Rangers karşısında galibiyeti getiren goller 45.dakikada Kuciuki ve 79.dakikada Gorodetsky'den geldi. Öte yandan Andorra temsilcisinde karşılaşmanın 15.dakikasında Salmeron ve 86. dakikada Teba kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı.

MUHTEMEL RAKİPLERİ TANIYALIM:

Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol Moldova'nın Transnistria bölgesinin başkenti olan Tiraspol şehrinde 1997 yılında kurulan bir ekip. Sheriff firması tarafından kurulan takımın stadyumu da kurucularının ismini taşımakta.

2000 yılından beri Moldova Ligi'nde yer alan takım 2001 yılından beri şampiyonluğu kimseye kaptırmayarak dikkatlerini üzerine çekti. 4 kez Moldova Kupasını müzesine götüren takım 2001-2002 yılından beri Şampiyonlar Ligi'nde gruplara yükselmek için mücadele etmesine rağmen herhangi bir başarısı bulunmamakta. Takım geçtiğimiz sezon ligi yenilgisiz şampiyon bitirirken, 70 gol atıp kalesinde 7 hol görmüştü.

Moldova ekibi aslında Türk futboluna pek de yabancı değil. FIFA kokartlı hakemimiz Kuddusi Müftüoğlu, 5 Mayıs'ta Moldova'nın Tiraspol kentinde oynanan Sheriff Tiraspol-Zimbru Chisinau maçını yönetmişti. Maç 2-0 Sheriff'in üstünlüğüyle noktalanmıştı. Moldova Federasyonu'nun talebi sonucu MHK tarafından atanan Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Selçuk Kaya ve İsmail Köse yapmıştı. Sheriff Maçlarını 14 bin 300 kişilik Sheriff Stadyumu'nda oynamakta.

FC Rangers

FC Rangers ise 1981 yılında kurulan bir ekip. 16 yılda iki kere şampiyonluğa ulaşan ekip bu yıl 8 takımlı Andorra ligini lider tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Play-offlarda liderliğini devam ettiren takım özellikle iç saha performansıyla tanınıyor. Kadrosunda 20 yabancı oyuncu bulunan Rangers Avrupa Kupaları'nda hiç maç kazanamazken sadece 1 gol atabildi.