Gönderen Konu: Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir  (Okunma sayısı 191 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.412
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir

Bankalar tarafından verilen ihtiyaç kredilerini kullanarak nakit taleplerinizi kısa veya uzun vadelerle karşılayabilmek için sigortalı bir işte çalışmanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu durumda genellikle bankalar belirli limitler dahilinde gelir belgesi ve kefil dahi istemeden kredi notunuzun belirledikleri kriterlerde olmaları durumunda kredi taleplerinizi anlık olarak olumlu yanıtlıyorlar. Peki kredi çekmek için kaç ay sigortalı olmak gerekiyor bu sorunun cevabını yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.

Bankaların birbirleri ile müşterilerine kredi ve kredi kartı kullandırma konusunda başlattıkları rekabet nedeniyle insanların nakit ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yerine getirmeleri gereken şartlar geçtiğimiz yıllara nazaran fazlasıyla esnetilmiştir. Bankaların sundukları ihtiyaç kredileri ile nakit talebinizi giderebilmeniz için olumlu yanıt alabilmek genellikle minimum 4 – 6 ay aralığında sigortalı bir işte çalışmanız ile mümkün olmaktadır. Bu bankaların kredi değerlendirme kriterlerine göre değişiklik gösterse de kendi deneyimlerimiz ve yakın çevremizdekilerin banka tecrübeleri sayesinde ortaya çıkardığımız verilerden oluşmaktadır. Yani kişi Ocak ayında sigortalı bir işte çalışmaya başladıysa bankalar nezdinde ihtiyaç kredisi taleplerinin olumlu yanıtlanması için minimum Mayıs ayı içerisinde banka şubesine giderek ihtiyaç kredisi başvurusu yapması tavsiye edilmektedir.

İnsanların akıllarında oluşan 4 – 6 aylık sigortalı çalışan herkese kredi çıkar mı sorusuna net olarak hayır olarak cevap verebiliriz. Yani kişinin geçmişteki kredi ve kredi kartı ödemelerine bağlı olarak kredi puanının düşük olması durumunda 10 yılı aşkın süredir sigortalı bir işte çalışıyor ve ortalamanın üstünde bir gelir beyan edebiliyor olmasına rağmen dahi kredi sonucu bankalar tarafından olumsuz sonuçlandırılabilir.

Kaynak: https://www.ekonomidevi.com/kredi-cekmek-icin-kac-ay-sigortali-olmali/