Gönderen Konu: İftar Saati Öğrenme Sitesi  (Okunma sayısı 197 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
İftar Saati Öğrenme Sitesi
« : 30 Nisan 2019, 00:48:51 »
İftar Saati Öğrenme Sitesi

Ramazan ayı müslümanlar için kutsal bir aydır. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte insanlar bu kutsal ayı iyi eda edebilmek için hazırlılar yapar. Ramazan aynının en önemli unusuru oruçtur. Oruç nefsin ve bedenin terbiye edilmesidir. Oruç müslümanların yaptığı bir ibadet şeklidir. Sahur vaktinde insanlar beslenme ihtiyaçlarını giderirler. İftar Saati’ne kadar yeme ve içmeye ara verilir. Böylece nefis terbiye edilmiş olur. Orucun insan sağlığına katkıları çoktur. Gün boyu yeme içme yapmayan mide ve sindirim sistemi düzene girer. Yıl boyunca fabrika gibi çalışan sindirim sistemi ramazan ayı ile birlikte rahatlamaya başlar.

Ramazan ayında oruç tutulurken oruçlar iftar vaktinde açılır. İftar vaktine kadar kişi yemeden içmeden uzak durur. İftar saati İstanbul ilini takip etmek için  iftarsaati.org internet adresini kullanabilirsiniz. Sitede tüm illerin ve ilçelerin iftar vakitlerini anlık olarak takip edebilirsiniz. Tüm illerin bayram namaz saatlerini de bu siteden öğrenebilirsiniz.

Ramazan ayı bilindiği üzere 6 mayıs 2019 pazartesi günü başlayacaktır. Ramazan ayı 4 haziran 2019 Salı günü sona erecektir. Bu süre zarfında İstanbul ili ve ilçelerinde iftar vakitlerini takip etmek için siz de iftarsaati.org  adresini kullanabilirsiniz. Site 82 il ve tüm ilçelerin imsak ve sahur vakitlerini düzenli bir şekilde ziyaretçilerine sunmaktadır. Sitede imsak vakitlerinin dışında sağlıklı yaşam önerileri yer almaktadır. Sağlık yaşam konuları alanında uzman sağlık uzmanlarının görüşleri alınarak hazırlandı. Bilgiler genel geçerli bilgiler olup kulaktan dolma bilgiler sitede yer almaz. Sitede sağlık önerileri dışında güncel dini konular hakkında açıklamalara yer verilir. Sitede iftar ve sahur için yemek önerileri yer alır. Birbirinden güzel yemek tariflerini yine sitede bulabilirsiniz. Yapılması kolay, kolay anlaşılır yemek tariflerini uygun başlık ve kategoride bulabilirsiniz.

İftar saatleri illere ve ilçelere göre değişiklik göstermektedir. Her bölge kendi iftar ve sahur vakitlerini takip etmelidir. İftar vaktini doğru kestiremezseniz orucunuz tehlikeye girebilir. İftar saatlerini internet bağlantısı olan tüm akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlardan kolayca takip edebilirsiniz. Güne özel yemek tariflerini ve önemli güncel dini konular hakkında bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz. Ramazan ayında oruçla ilgili kafanıza takılan tüm sorular sitemizin dini bilgiler bölümünde yer alır.

Özetlemek gerekir ise; artık iftar vakti yaklaştığı zaman, hangi internet sitesine giriş yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Site sayesinde, birbirinden lezzetli yemkerin tarifini de keyifle öğrenebileceksiniz.

Ramazan ayınızın bereketli geçmesi dileğiyle.