Gönderen Konu: AZ Alkmaar'ı tanıyalım!  (Okunma sayısı 857 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
AZ Alkmaar'ı tanıyalım!
« : 10 Ocak 2007, 05:02:27 »
UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe 1. turda Hollanda Ligi ekiplerinden AZ Alkmaar'la eşleşti.

Kayseri'yi elediler..
1967 yılında kurulan AZ Alkmaar'ı Türk taraftarlar, önce eski Trabzonspor'lu Şota Arveladze'nin forma giymesi ardından UEFA Kupası gurup maçları öncesi Kayserispor'un yaptığı maçlarla yakından tanıdı. AZ Alkmaar, Kayserispor'u Hollanda'daki ilk maçta 3-2 yendi ardından da Kayseri'de 1-1 berabere kalmasına rağmen turu geçen taraf oldu.

Avrupa'da hedefleri büyük
Hollanda'nın Alkmaar Bölgesi'nin takımı olan AZ, maçlarını 8 bin 924 kişi kapasiteli Alkmaarder Hout Stadyumu'nda oynuyor. Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'ın çalıştırdığı AZ, Hollanda Ligi'nde son yıllarda yaptığı çıkışla dikkat çekiyor. Hollanda Ligi'nde ilk ve tek şampiyonluğunu 1981 yılında elde eden AZ Alkmaar, UEFA Kupası'nda ise, 1981 yılında final, 2005 yılında ise yarı final oynadı.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni geçtiğimiz sezon ikinci sırada bitiren AZ, bu sezon ise, geride kalan 16 maç sonunda lider PSV'nin 7 puan gerisinde 16 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Onların kralı Şota
Takımın en etkili ismi ise, aynı zamanda takım kaptanlığını da yapan Şota Arveladze.Trabzonspor'da 1993-1997 yılları arasında forma giyen ve gol krallığına ulaşan Şota, şu anda da AZ Alkmaar'ın en golcü futbolcusu konumunda. Öyle ki, takımı, UEFA Kupası'nda son gurup maçında son UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla karşısında deplasmanda 2-1 galip gelirken goller Şota'dan geldi.

UEFA'da namağlup
UEFA Kupası'nda bu sezon oynadığı altı maçta da malubiyet yüzü görmeyen AZ Alkmaar, gurup maçları öncesi 1. ön eleme turunda Kayserispor'un önce kendi sahasında 3-2 yendi ardından da Kayseri'de 1-1 berabere kalarak tur atlayan taraf oldu. UEFA Kupası gurup maçlarından C Gurubu'nda yer alan AZ, Ekim ayının 19'unda oynadığı ilk maçında Portekiz temsilcisi Braga'yı 3-0, 2 Kasım'da deplasmanda İsviçre temsilcisi Grasshoppers'ı 5-2 mağlup ettikten sonra, 29 Kasım'da kendi sahasında Çek Cumhuriyeti ekibi Liberec'le 2-2 berabere kaldı. Alkmaar, son maçında ise, geçtiğimiz Perşembe günü UEFA Şampiyonu Sevilla'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

AZ Alkmaar'ın kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor:
"Kaleciler: Joey Didulica, Khalid Sinouh, Job Bulters
Savunma Oyuncuları: Kew Jaliens, Gijs Luirink, Barry Opdam, Tim de Cler, Ryan Donk, Gretar Steinsson, David Mendes da Silva
Orta Saha Oyuncuları: Joey Gudjonsson, Stijn Schaars, Simon Cziommer, Maarten Martens, Kees Luyckx, Rogier Molhoek, Martijn Meerdink, Demy de Zeeuw, Ruud Vormer, Rueben van der Stoop
Forvet Oyuncuları: Şota Arveladze, Moussa Dembele, Danny Koevermans, Julian Jenner, Jeremain Lens".