Gönderen Konu: Hollanda basınında FB - AZ maçı...  (Okunma sayısı 683 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Hollanda basınında FB - AZ maçı...
« : 20 Şubat 2007, 13:38:19 »
Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. tur ilk maçında dün AZ Alkmaar ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşma Hollanda basınında geniş yer aldı.

Hollanda basını, AZ Alkmaar'ın sakat, hasta ve cezalı futbolcularını fazlalığından dolayı 16 kişilik genç bir kadro ile İstanbul'a gittiğini hatırlatarak, bu genç takımın Şükrü Saraçoğlu cehenneminde Fenerbahçe karşısında, 3-1'lik skoru yakalamasına rağmen, büyük bir talihsizlikle maçtan beraberlikle ayrıldığı yorumunu yaptılar. Alınan bu gollü beraberliğin, AZ Alkmaar'ın tur için işini kolaylaştırdığına da değinen gazeteler, Louis Van Gaal'ın akılcı ve taktik üstünlüğü ile Fenerbahçe teknik direktörü Zico'ya zor anlar yaşattığı yorumunu da yaptılar.

AZ Alkmaar'ın almış olduğu beraberliği başarı olarak değerlendiren gazeteler, "Her şeye rağmen tur kolay değil. Fenerbahçe yinede çok dikkat edilmesi gereken bir takım" şeklinde yazarken, Louis van Gaal'ın İstanbul'a gitmeden önce Alkmaar'da yaptığı son basın toplantısında 'Türk Milli takımı için size bir teklif gelirse, kabul eder misiniz?' sorusuna verdiği cevap ta "Tabii ki seve seve Türk milli takımını çalıştırmak isterim. Türk milli takımı benim temel ilkelerime uyan ve çalıştırmak istediğim bir takımdır" sözlerine de sayfalarında yer verdiler. Hollandalı teknik adamın İstanbul'daki sevecen ve sempatik tavırlarının Türkiye'de yabancılık çekmeyeceğinin bir göstergesi olduğu ifadelerini de kullandılar.

Hollanda gazeteleri Fenerbahçe-Az Alkmaar beraberliğini şu başlıklarla okurlarına duyurdu:

De Telegraaf: "Alkmaar, İstanbul cehenneminde yakaladığı 3-1 lik galibiyeti elinden kaçırdı"

De Volkskrant: "AZ, mükemmel kompozisyonu tamamlayamadı"

Noordhollands Dagblad: "AZ, hem Fenerbahçe'yi hem de kendini delirtti"

Trouw: "AZ'in beraberliğini Van Gaal onaylamadı"

Algemeene Dagblad: "AZ, büyük bir şansı tepti"

NRC Dagblad: "Mükemmel AZ, Türk kulübü Fenerbahçe ile berabere kaldı"

Het Parool: "AZ'te kızgınlık ve hayal kırıklığı"

15.02.2007   

Kaynak : DHA