Gönderen Konu: 2500 m2’lik özel havuzda  (Okunma sayısı 459 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
2500 m2’lik özel havuzda
« : 14 Temmuz 2008, 21:05:27 »
İnsanlara zarar vermemesi ve zarar görmemesi için birkaç gündür 25 metrekarelik bir havuzda tutulan Akdeniz foku Badem, 2500 metrekarelik havuzuna taşındı. Akdeniz foku araştırmacısı Cem Orkun Kıraç, "Kimse Badem’i hapsettiğimizi düşünmesin. Hiçbir doğa korumacı bunu istemez. Mecbur kaldık. Okullar kapandı, çocuklarla sorun olabilir" dedi.

EGE’nin sevimli foku ’Badem’, insanların yanına gitmekten vazgeçmeyince plajlar boşalıncaya kadar adı gizli bir koyda tutulacak. ’Badem’ 2 bin 500 metrekarelik özel havuz bitirilinceye kadar 6 gün boyunca 25 metrekarelik bir kafes içinde kontrol altına alınmıştı. Havuz tamamlanınca, ’Badem’ son derece rahat ve tüm ihtiyaçlarına yanıt veren yeni yerine geçti. Badem’in turizm sezonu sonuna kadar yeni yuvasında kalacağını belirten Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) Akdeniz Foku Araştırma Grubu (AFAG) üyesi Cem Orkun Kıraç, Badem’in bu süreçte insanları unutabileceğini ya da ergenlik dönemi geldiğinde bir eş seçip bölgeden ayrılabileceğini söyledi ve şöyle konuştu:

Karadan yol yok

"Badem’in insanlara zarar vermesini, sevgi adı altında Badem’in rahatsız ve taciz edilmesini önlüyoruz. Burada sevdiği ortamı yarattık. Kimse Badem’i hapsettiğimizi düşünmesin. Bu aslında mecburi bir şey. Hiç kimse, hiçbir doğa korumacı geçici süre için de olsa bir hayvanın böyle bir ortam içinde bulunmasını istemez. Ne yazık ki doğal ortamına bırakıldıktan sonra insanlar çok fazla ilgi gösterdi. Badem de çok sıcakkanlı bir hayvan. Onlardan uzaklaşamadı. Fakat 160 kiloya ulaştı. Şimdi okullar kapandı. Çocuklara yönelik de sorun olabilir. Bu nedenle insanlardan uzak, karadan ulaşımı olmayan, sadece deniz yoluyla gelinebilecek bir koy seçtik. Herkesten rica ediyoruz, doğa korumacı, çevreci veya araştırmacı da olsa hiç kimse Badem’in bulunduğu yere yaklaşmasın."

Kıraç, Badem’in doğal ortama alışması için farklı bir sürecin denendiğini ve bunu Çevre ve Orman Bakanlığı emri, Özel Çevre Koruma Kurumu ve Muğla Valiliği’nin bilgisi dahilinde, koordineli olarak gerçekleştirdiklerini de belirtti. Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Badem’i kontrollü ortama almasaydık, iki ayrı tehlike sözkonusuydu. Badem, sevmenin ötesinde, rahatsız ve taciz ediliyor. Bundan kurtulması gerekiyordu. İkinci zarar da Badem tarafından insanlara yönelik olanlar. Sonuçta yabani bir hayvan. Evcilleşmedi. Diğer bir tehlike de insanlarla oyun oynarken 10-15 boğulma vakası atlattık. Bu çok özel havuzda Badem turizm sezonu bitinceye kadar misafir edilecek. İnsanlardan uzaklaşacak, doğal ortama alışacak. İnsanları ne kadar az görürse o kadar çabuk unutur."

Ergen bir dişi

Kıraç, fokların 3-4 yaşlarında ergenliğe ulaştığını, Badem’in de birkaç ay içinde ergen bir dişi fok olacağını belirtti, "Seks dürtüleri başlayacak, vücudu bir salgı yayacak. Bu salgı altı kilometre uzaklıktaki erkek fok tarafından bile hissedilebilir. Belki çiftleştiği erkek fokla buradan gider."


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net